- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Ja, értem, bocsi, nem vágtam azonnal ezt a HGW-t.
És vajon a koaxon jött be a túláram? Ezek szerint a HGW meg továbbengedte?
Vagy az UTP kábel volt extrém hosszú, és az szedte föl villámláskor a nagy feszkót?Igaz is, a HGW az milyen eszköz, mert nálunk egy Cisco router van, amibe megy a koax, és jön ki belőle az UTP, meg a vonalas teló. És Ha Cisco, akkor a nagy, legendás Cisco nem véd túláramtól......?
-
Na akkor utolsó lehetőségként veszek egy VGA kábelt (a monitornak csak egy DVI csatija van, hdmi meg sehányse) és rádugom mindkét kártyát egyszerre (nyiván ez az igazi megoldás, csak nem akartam madzagot venni) és meglátjuk.
Ha onboard indítok - minden engedélyezve, kétségtelenül (->no kép) és egy perc múlva rádugom a dedikáltat, egy összedőlt vinfossal találom magam szembe, épp az automatikus rendszerjavító tool fut
Ezt a szart
-
Madn!ght
addikt
Összességében játékra használom a gépet, azok pedig tökéletesne működnek. USB-re másolt fájlokkal és az SSD-vel nincs a részletezett hiba. Fél éven belül 2-szer szedtem szét a vízhűtésem (ami elég macera..), valahogy nem szeretném harmadszorra is az alaplap miatt.
Még egy olyan jutott eszembe, hogy lehet, hogy a házam hot-swap fiók csatlakozója/kábele nem az igazi. Megpróbálom direktbe bekötni, talán ott (is) keletkezhet a hiba.
A proci hiba szerintem a játékok (BF3, Farcry 3), illetve a LinX terheléses teszjében kijött volna.
Persze, az is gyanús, hogy az alaplap szivat. Lehet írok az ASrock supportnak egy szerelmes levelet, hátha ők tudnak valami okosságot mondani.
-
Madn!ght
addikt
Szia!
Köszönöm a segítséget. A napokban folyamatosan a lehetséges problémák után kutattam. Arra jutottam én is, hogy a memóriákkal lesz valami kompatibilitási hiba. Teljesen egyetértek a megközelítéseddel. Próbáltam én is a folyamatot lekövetni, hol kerül hiba a redszerbe. Megítélésem szerint is addig míg a letöltött fájl a memóriában van, stimmel (habár mostanában már erre is volt ellenpélda), újraindítást követően törlődik a memória tartalma, és már a merevlemezre írt rossz adatot közli velem.
Több külföldi oldalon találkoztam hasonló bejegyzésekkel, miszerint 4 memória modulból bármely kettő tökéletesen működött, viszont együtt a 4 már nem.
1.5 V-os XMP profilos memóriáim vannak. Elképzelhetőnek tartom, hogy valami a profilban nem megfelelően van beállítva, vagy kevés neki az 1.5 volt.
Próbaképp párban fogom tesztelni, illetve ha tudtok segítséget nyújtani, hogy mennyi fesz, ami még nem káros a memóknak, akkor szívesen fogadom a tanácsokat.
üdv: mad
-
andrasko
senior tag
OK, ez érthető volt!
akkor ez kilőve!
Bár most rendeltem egy DVI-D>S-Sub adaptert.
(de akkor ez nem fog működni!? De akkor minek van ilyen?)Egyébként az alaplapi d-sub csatin gond nélkül bejön a kép:
- a bios alatt.
- CD-ről boot esetén végig. (pl: indítási javítási kísérlet)Sajna amikor a win boot indul, akkor "borul sötétségbe minden", de úgy, hogy a win csökk.mód menüje sem indítható.
-
andrasko
senior tag
A probléma forrása szerintem:
A win7 x64 telepítése discrét vga-val (HD7770 vga-kártyával) történt.
Most, ha kiveszem a vga-kártyát, akkor a BIOS-ig jó a rendszer, de a WIN nem tölt be.
(természetesen megfelelő BIOS beállítás mellett)Olyan, mintha a win-be beégett volna a discrete vga megléte!?
Hol lehet a win-ből kigyalulni a vga-t? (driver uninstal, és az eszközkezelőn kívül)
pl: registry-re gondolok... -
andrasko
senior tag
1) Korábban működő rendszer vissza állítása nem lehetséges, mert az elsők között lett installálva a discrete vga.
2) Shader Memory: 256MB, HD4000 driver telepítve.
3) Primary: PCIE, IGPU: Disabled
- Discrete vga-ról boot rendben.
- VGA kábel átdug az alaplapi dsub-ra... semmi!!!
4) Primary: PCIE, IGPU: Enabled
- Discrete vga-ról boot rendben.
- vga kábel átdug az alaplapi dsub-ra... rendben átvált
Ha így re-bootol, akkor rendben bootol. (egy kis boot közbeni sötétséggel)
5) Primary: Onboard, IGPU: Enabled (diskrete vga a gépben)
- BIOS kép bejön, de utána 5mp-.ként a discret vga fel-felpörög, de nem bootol.
(Hasonló a helyzet ha IGPU: Disabled-re állítom)
6) Primary: Onboard, IGPU: Disabled (diskrete vga kivéve a gépből)
BIOS kép bejön, de utána feketeség, de nem bootol.
Csináltam CMOS cleart ... BIOS beállít, utána 5mp-ként BIOS kép fogad.1.90-es BIOS van fent
Olyan, mintha a win-be beégett volna a discrete vga megléte!?
-
adamboro
csendes tag
Eddig is analóg módba volt megoldva, a upc-s set top boxból a winfast pvr2-es tunerkártyába ment az rca kábel,csak tegnap óta vmi történt. A képet rosszul viszi át. Baromi sötét, szintelen. Ha a videót kötöm rá rca-val a tunerre vhs digitalizáls miatt, azzal semmi gond. Még gondoltam arra is, hogy beruházok egy hdmi-s bemenetű tunerkártyára és azzal kötöm össze a set-top-boxot, de ez a végső megoldás. Képet mellékelem, hogyan néz ki a tv adás.
-
maestro87
őstag
Köszi a választ!
Akkor majd kipróbálom és lemérem a lap csatlakozóját. Ez a hiba egyébként rögtön szembetűnt már a gép első leállításakor is. Szóval ha igaz amit írtál, akkor valószínűleg szakadást fogok mérni az 5. láb és a test között. Ha nem túl drága egy D-Sub toldó akkor talán veszek majd egyet, azzal hátha jó lesz, de lehet hamarabb jutok el egy LCD monitor vásárlásáig.
-
Kernel
nagyúr
Egyébként az Intel grafikus driver érzékeli a HDMI-kimeneten lévő TV bekapcsolt állapotát is, amennyiben a TV maga is támogatja a visszajelzést (ami általában támogatott). Ennek eredménye, hogy a TV kikapcsolása automatikusan leállítja a kimenetet, esetemben például ilyenkor visszakapcsol a monitor.
-
Looserke
őstag
-
Dönc
tag
játékhoz én se nagyon tudok hozzászólni, de egy 10 éves audigy-hez képest vállalhatatlan az integrált hangcucc a pro4en. Pedig mikor lapot cseréltem gondolkodóba estem az audigy nyugdíjazásán, de kb 3 napig bírtam elviselni az integrált hangját. Baromi nagy visszalépés volt, mert se dinamika, a magas hangok olyan szinten kásásak, h
, számomra vállalhatatlan szinten. Ja igen, többnyire lossless cuccokat hallgatok (flac, wv, ape).
Röviden tömören: egy őskövülethez képest is f*s az integrált.
-
Kosax1
csendes tag
Még egy észrevétel. Attól hogy elszáll a GPU a prociban azt nem hinném hogy nem jelenne meg a megfelelő opció a biosban, attól még ott kellene leni csak nem lehetne a beállítást elvégezni. A másik ilyen érdekes dolog, hogy system ellenőrzésnél ha a memóriára megyek ott felismeri rendese és az XMP lehetőslgeket is mutatja, viszont a beállítási opcióban már nem enged 1600 Mhz felett, holott a ramok 2400 Mhz is tudnának.
-
Kosax1
csendes tag
Meglehet igazad van, de én azért még maradnék a szoftveres hibánál mivel korábban is tapasztaltam és javítottam olyan alaplapokat amire a számtek boltokban már kukás lett volna és egy teljesen új bios megoldotta a problémát. Olyan lehetséges lenne, hogy csak a GPU szált volna el a prociban és a többi rendesen működik?
Nem lenne semmilyen kihatással a proci működésére? Hacsak nem az északi híd a ludas az egészben? -
Bishoop
tag
Azt tudom, hogy szoftveresen nem lehet szabályozni, csak arra gondoltam, hogy ha energiatakarékos állapotban van a gép, akkor nincs akkora áramfelvétel, ergo a táp kevésbé melegszik, így leszabályozza a ventilátorának a fordulatszámát. Persze annyira nem értek hozzá, lehet hogy hülyeséget írok, logikai úton próbáltam a dolgot megközelíteni.
-
Szia!
Igen,ez nekem is fentvan,tény hogy egy fokkal jobb tőle,de sajnos a régi asus lapom (rampage II gene) hangjától elég messze van.
Azt annyira szerettem,annak jobb hangja is volt,teljesen testreszabható is volt,jah és érezhetően hangosabb is volt mint az extreme 4-é! Csak ugye az 1366-os... -
Ronny3
aktív tag
Ja köszi, nem azért cseréltem alaplapot mert gond volt
Ám a win xp-m eleve mentett változat, amik csak az alap dolgokat tartalmazza amik nekem minimum kellenek...
Nincs rajta sok salang stb... TISZTA WIN XP SP3 mentés viszont olyan beállításokkal amik 3 év alatt forrottak ki
Miután csinálok egy módosítást, akkor mentem a wint egyből és a tiszta win van meg és nem az össze vissza telepített sok plusz dologgal kombinált izé
De a belinkelt oldal még mindig nem válasz a gondomra azt hiszem
a floppys mappába lévő uj AHCI drivereket stb hogyan tudom belevarázsolni a jelenlegi xp-be?
-
Ronny3
aktív tag
Köszönöm a választ, de ez azért nem jó megoldás, mert az XP-t nem szeretném újból tenni, mert 3 éves munkámat kellene újra tenni és az minimum 3 hét folyamatos telepítés
Megvan ez a floppy driver, de hiába próbáltam belevarázsolni a meglévő win xp-be a drivereket, akkor is kék halál van AHCI módban
Olyan megoldás kellene, ami a meglévő XP-én segít
-
Sziasztok!
Meglett tegnap a lap,szerencsére sikerült is bekötnöm 7.1-be a hangfalszettem. Viszont itt korábban valaki eléggé dícsérte az extreme 4 lap hangkártya részét,nos meg kell mondjam,hogy sajnos elég messze van ez a jótól...
Tudom,nem kell csodákat várni egy alaplapi hangkártyától,de az extreme 4 előtt,egy asus rampage II gene lapom volt,azon volt egy SupremeFX X-Fi hangkártya! Nah az nem volt rossz,teljesen testreszabható volt,szép hanggal stb.
Itt a lapon meg nem kicsit lepődtem meg azon,hogy ha kicsit testreszabhatóbbá szeretném tenni a hangbeállításokat,fizetnem kell érte,gondolok itt pl. a Trustudio féle Creative X-Fi MB2 kiegészítőre.
Ez nincs meg esetleg valakinek?Köszönöm a segítséget!
-
-
zsinor008
tag
Hát nem tudom akár hogy is történ tegnap elégé meg lepet a dolog mikor le vetem a"kupakot ".
Ezt a lapot az egyik cégtől rendeltem amely ennek árusításával is foglalatoskodik(elvileg teljesen új).
És azért teszteli hogy ilyen ne is történjen meg hogy foglalat hibás terméket adjanak ki. -
zserbox
őstag
megvolt de nem változott valami elszállt
amúgy vicces mert egy napos lap.
oké hogy limitált a tuning de teszt alapján bírnia kellett volna még ennyit mert a feszt se ész nélkül adtam.
oké hogy nem bírja az adott órajelet ilyen a giga lapomon is volt de azért nem kéne meghalnia tőle. -
-
Köszi a választ, biztos nem lett semmire sem állítva soha mert zsír új minden, tegnap vettem meg a cuccokat és raktam össze a gépet.
Csak nekem hihetetlennek hangzik hogy egy ASUS VGA már újonnan rossz, mert a ventik felpörögnek rajta, a tápkábelénél a két zöld led világít, de mégsem ad képet, na mind1 így jártam, megyek és cseréltetem a kártyát, válaszodat meg köszönöm.
-
tehát magával már a videókártya behelyezésével tiltódnia kéne az integráltnak?
csak azért mert akkor ezek szerint tényleg a videókártya a ludas, mert hiába van benne nem ad képet, viszont így is hogy benne van, az alaplapi vga simán ad képet, pedig elvileg nem kellene neki mert a pcie-es kártya tiltja automatikusan.
Ha jól értem? Vagy nem?
-
-
Coolmat
őstag
A 10-es pontban kijavítanálak: amiről írtál az az Intel Smart Response. Az IRST az Intel SATA vezérlőjének AHCI (vagy adott esetben RAID) drivere. SSD-t használva érdemes lehet felrakni, mert benchmarkokban és néha érzetre is egy kicsivel gyorsabb mint a gyári Microsoft AHCI driver.
Amivel még kiegészíteném:
1, 7: Igen kell, de érdemesebb beszerezni a friss drivereket a Realtek oldaláról.
5, 6, 12: Ha BIOS-ban letiltod ezeket (az integrált grafikus kártyát az IGPU multi monitornál lehet) akkor nem kell hozzájuk driver.
Intel illesztőprogramok: frissebb drivereket találhatsz az Intel oldalán (értelemszerűen csak a lapodnak megfelelők kellenek úgymint chipset driver, USB3 stb.). -
pcsabat
őstag
Akkor ezek szerint nem találkoztál még olyan programmal ami letiltott lapozófájl esetén nem indul el. Nincs ezzel baj, csak létezik ilyen is.
De sorolhatnánk most olyan telepítős alkalmazásokat amik először magukat a temp könyvtárba tömörítik ki. Ha pl. 16 giga ram-od van, állítasz egy 4 Gb-os Ramdisk-et, ahol van a system és a user temp mappa is, nem jobb és sokkal gyorsabb az ha oda tömöríti ki magát a telepítő (2-3 Gb-t kevesebb mint 1 másodperc alatt), majd onnan fut le a telepítés? Ez sztem az SSD-t is kíméli a kevesebb írás/olvasás miatt. Mindegy, ez van én így használom, Ti másként. Ezen felesleges összeveszni.
-
-
mexel
veterán
Az én olvasatomban az szerepelt, hogy a 3 tűsön nincs szabályozás.
Akkor félreértettem? Azaz a 3 tűsön a " gigabytokon:voltage" beállítás van? Tehát ha beállítom a manuális értékeket, akkor lehet hogy le is áll a venti?
Lehet hogy akkor az angol szöveget úgy kell értsem, hogy ha maga a ventillátor van szabályozás nélkül, akkor tegyem a 3 pin-esre. ( értem úgy, hogy a 4 tűsre azt írják hogy támogatja a a szabályzás funkciót de a 3 tűs venti nem támogatja, akkor tegyem a 3-as csatira)
Így nagyobb értelme van, kérdés hogyan működik valójában, és melyik lapon?
A H77m és a B75 Pro3-M manuálját megnéztem, mindkettőn van 2 csati, de a biosban ezt írja.
"CPU Fan 1 & 2 Setting
This allows you to set CPU fan 1 & 2’s speed. Configuration options: [Full
On] and [Automatic Mode]. The default value is [Full On]."Itt nem említi a manual beállítást. Lehet hogy csak azért mert ezek a manualok az első biosokkal készültek, de így nem tudom melyik biosfrissítés tartalmazhat manual módot.
van valakinek B75 Pro3-M lapja? (az olcsóbb, és nem akarok tuningolni. A H77M helyett akkor már inkább Z77M-et vennék gondolva a későbbi időkre is amikor ingyen adják a K-s procikat -
mexel
veterán
Igen, nem láttam. Köszönöm az infót, valamikor már olvastam ilyesmit a pwm ventikről, és hogyaz mennyivel jobb. Sajnos csaka ventinek, nekem nem. A giga lapok közül valamelyiken volt ( vagy van is) Voltage funkció és PWM funkció, olyan kellene nekem. Ott a voltage mód az amit a végén írtál, és az tudná teljesen leszabályozni a ventit. Akkor a PWM-es ventiknél ne is keressem a megoldást arra, hogy megálljanak gondolom (csak hogy ne vegyek még vagy tíz lapot feleslegesen). Milyen megoldást kellene kitalálnom, hogy úgy működjön a vezérlés, hogy nulláig szabályozzak? Semmit? Valami külsős megoldás nincs arra hohgy kiolvassam a proci hőfokát és az alapján állítgathassak? Nekem ez nagyon kellene, mert így nem tud passzív lenni a motyóm, pedig azt nagyon szerettem régebben.
Az a baj holnap viszik a lapomat és rendelnem kellene valamit, de nincs biztos infóm arról mi a jó nekem -
-
Ernest.
tag
Köszönöm szépen, este ha hazaértem akkor megpróbálom letiltani a felesleges dolgokat, és a Fast Boot opciót is kipróbálom, mert rémlik, h volt ilyen. A másikat azért nem, mert hétvégén próbálkoztam Win8-al, csak sajnos az USB Wi-Fi stickemhez (TL-WN821N v2) nincs driver, és az supportjuk is azt mondta, h "not compatible with windows 8", szóval amíg nem veszek újat (és egy daraig nem is fogok, mert teljesen jó), addig hanyagolom a Win8-at. Próbáltam házibarkács drivereket is, de azok sem mentek. Pedig az előző gépemen egy hónapig volt Win8 és az újítások nem jöttek be, de a gyorsulás érezhető volt egy 5 éves gépnél is.
-
nonolada1
senior tag
B75 Pro3 M-nél nem véletlenül van leragasztva egy kis címkével a 2 db AsMedia SATA3 port, ami arra buzdít, hogy elsődlegesen a másik SATA3 portot használjuk, ami az Intel chipsethez tartozik.
És ha én mégis ide duktam a vinyóm,az okoz bármit is?Lassabb lesz tőle,vagy ilyesmi? Egy kis fekete téglalap alakú cimke valóban volt rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest