- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Drizzt01 #4292 üzenetére
Játékhoz sajnos nem tudok hozzászólni, én főleg mozizáshoz használom az alaplapi hangot (B75), különösebb zavaró hibát nem tapasztaltam.
Hallgattam FLAC zenéket is, voltak egész kellemes hangok is, vagy épp gyanús torzítások is, csak egyelőre nincs összehasonlítási alapom (komolyabb hangkártyám), hogy az mennyivel lenne jobb.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Drizzt01 #4275 üzenetére
A két hangszóró csak szimbólum, az ingyenes program működése a többi hangszóra is kihat. Ez hallható, ahogy ki-be kapcsolgatom, esetleg tologatom a szabályzót is.
Továbbá némelyik sztereó kimenetű lejátszó program esetében (ahol tényleg csak két hangfal szól), a THX bekapcsolása megszólaltathatja a többi hangszórót is, de ilyenkor csak duplikálja a sztereót, a hátsó hangfalakra is.
Sztereo mp3 vagy flac anyagot úgy tudok több hangszóróra felkonvertálni, hogy a KMPlayer, PotPlayer kimenetét beállítom a hangszórók számának megfelelően, ilyenkor a lejátszó szoftveresen átkódolja a sztereót. Persze ez is csak "álkvadro" lesz (esetemben 4 hangfal van), de az egyszerű, duplikált sztereótól így is jobb teret ad.
Lehet, más számára is evidens dolgok ezek, nem tudhatom.
-
Geresics
addikt
válasz
Drizzt01 #2451 üzenetére
Akkó RAM!
Ha az sem, akkor nem raktatok távtartót az alaplap alá, vagy egy távtartó rossz helyen volt, és a ház rövidre zárta.Esetleg próbáljátok meg dobozon (úgy, hogy nem építitek be a házába).
Végső lehetőség, hogy valamit nem kötöttetek be jól. Más ötletem nincs nagyon... -
Manitou
veterán
válasz
Drizzt01 #2290 üzenetére
Vettem új elemet, már ki is cseréltem, bár én is kis esélyt látok rá, hogy ez lenne a gond.
Én meg olyasmit találok, hogy valami meghajtó problémára utal ez a hiba inkább. Olyanokat írnak, hogy rosszul van jumperelve a winyó meg ilyesmik, bár satásnál ez meg ugye kilőve.
milszab
12.10
Volt fent 12.4, de azzal is volt kékhalál korábban. -
Manitou
veterán
válasz
Drizzt01 #2287 üzenetére
Alap beállításon van amúgy minden a biosban.
Robi_73
Azt is megnézhetem.
De amiket ki akarok még próbálni:
- Beleteszek egy nvidia kártyát (van itthon egy másik gépben )
- Átteszem a másik két slotba a ramokat
- Kiveszem az egyik ramot
- SSD-t kiszedem , hogy anélkül mi lesz. -
c41r0^
őstag
válasz
Drizzt01 #1414 üzenetére
Load-Line Calibration
ha nem level, hanem % szintű, akkor a stabil fesz megtalálásáig tedd 100%-ra majd ha megvan, akkor 0%-raJ.J. András - sajnos némelyik UEFI-ben jó, némelyikben nem a ventik vezérlése, ez ilyen általános ASRock UEFI bug, ez az egyetlen hátulütője van a többi laphoz képest, cserébe ugyanaz a teljesítmény jóval kedvezőbb áron elérhető
UEFI update legfrissebbre és próbáld azzal -
c41r0^
őstag
válasz
Drizzt01 #1410 üzenetére
először is a cpu vcore feszültséget ne hagyd auto-n, hanem offset módban adj annyit a CPU-nak, hogy kb. 1.35V-on menjen, kezdetnek ez jó lesz (ezt tudod monitorozni a CPU-Z-vel és a CoreTemppel), az LLC-t állítsd level 1-re, a Turbo Boost-ot kapcsold ki, majd exit&save... ha ez megvan, akkor utána emeld a szorzót 45-re, és szinte biztos, hogy nem fog kifagyni a Win bootkor, tehát ezután tudod majd stresselni és finomhangolni
persze így elég melegek lesznek a magok, de lehet, hogy kisebb fesszel be sem röccenne 4.5ön, ezért túl kell biztosítani az elején
LLC addig legyen 1-esen, míg meg nem találtad a stabil vcore feszt a 4.5GHzhez
amint megvan a stabil vcore fesz, vedd vissza level 5-re az LLC-t és offset módban adj a végleges vcore feszhez még plusszban kb. +0.015V-ot, majd újabb teszt, hogy stabil-e, mindeközben szintén ne menjen 1.35V fölé a vcore fesz (elvileg pont, hogy ezáltal majd csökkenni is fog)... a cpu élettartamának jobb a kicsit nagyobb vcore fesz és nagyobb szintű LLC, mint a kisebb vcore fesz és kisebb szintű LLC beállítás, de hogy a te lap+cpu párosodnál mi az ideális beállítás, azt neked kell kitapasztalnod
emellett az EIST (intel speed step) és C-stat-eket is NAGYON javallott bekapcsolni, hogy idle-ben visszamenjen kisebbre az órajel és a feszültség
ami biztos, hogy Sandy-t én víz mellett sem hajtanám 1.35V felett 24/7 tuningnál, de 1.35V-ig szerintem elmehetsz nyugodtan
-
c41r0^
őstag
válasz
Drizzt01 #1405 üzenetére
hát, ne Win alól tuningolj (vagy az AXTU-val csak mutatod, hogy milyenek a beállításaid?), hanem az UEFI-ben állíts be mindent és a RAM-okat vedd vissza alap 1333 MHzre, ha azt is húzod, hogy az biztos ne legyen korlátozó tényező, majd ha megvan a végleges CPU tuning, utána húzd csak a RAM-okat (ami igazából nem fog szinte semmit sem a konyhára hozni, 1333 CL9 felett nincs sok különbség)
egyébként neked ha kifagy Prime-nál, akkor még több vcore feszültség kell
mivel Pro lapod van (abból is mATX, aminél 4+2 CPU fázis van csak), nem pedig Extreme, a Vdroop (terhelés hatására csökkenő vcore feszültség) biztosan nagyobb, ezt két módon tudod kijátszani:
1. vagy nagyobb CPU vcore offset plusz feszt adsz UEFI-ben
2. load-line calibration-t használsz, de ha emellett maradsz, akkor már kerüld a legnagyobb LLC szintet (LLC level 1) 1.3V vcore feszültség mellett és feletthőfokokat mindig nézd, ha 85 fok fülé megy egy mag maximum hőmérséklete, akkor inkább lődd le a stress programot és vegyél vissza a vcore feszből vagy LLC szintből és/vagy az órajelből, mert a Sandy TjMax-a 98 fok ellenben az Ivy 105 fokával
*stress progik: Prime95 (small FFTs négy szálon csak CPU-ra, Blend egész rendszerre, mivel a Blend teszt a RAM-ot teszteli), LinX
-
mcmike
őstag
válasz
Drizzt01 #1343 üzenetére
Ez akkor tényleg hatásos javulás az előző állapothoz képest.
A Turbo-t érdemes bekapcsolva hagyni, akkor automatán feljebb állítja a frekvenciát amint terhelést érzékel. Már csak a Cartoon Network-ös játékok miatt is, kell nekik a 3.8GHz...
Viccet félre téve, ha nagyon nem használod a gépet, csak pl. netezésre, akkor érdemes lehet gondolkodni egy downclocking-on.
-
Jack@l
veterán
válasz
Drizzt01 #1319 üzenetére
Nem default visszatölt, hanem cmos reset, tápdugó nélkül!
Amúgy még arra tippelek, hogy a csoda windowsos proci tweaker kattant be valami miatt és mindig felnyomja a proci feszt az égig (vagy éppen a bios automatán) csóró proci meg leszabályozza magát amennyire csak lehet, hogy ne hevüljön túl. -
Androidus
csendes tag
válasz
Drizzt01 #1204 üzenetére
Nekem most sikerült Win7-re beállítani az imént, és noha nem vagyok szakértő, úgy tűnik, megy simán, ha nem akar az ember öntevékeny lenni, és RAID tömböt létrehozni. A lényeg, hogy rlőször a BIOS-ban rakd át a SATA módot RAID-re, az ettől megjelenő ORAM vezérlőt nem babráld, és így telepítsd fel az OS-t. Az alaplap CD-jéről az RST vezérlőt felinstallálva, és elindítva megjelenik az opció, hogy Enable Acceleration. (Az SSD ne legyen formázva előtte!) Ja, és a gyorsítani kívánt HDD meg az SSD legyen a két SATA3-as aljzatba dugva.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Drizzt01 #672 üzenetére
Nekem nem csinált semmit,Tegnap a szívagyút lehúztam (Cpu fan1 ) mikor kikapcsoltam a gépet.Ma pedig indítom a gépet 90 perc után mi a manó 80 C° a cpu ,kikapcs nem hallottam a szívagyú hangját,Persze mert rosszul dugtam vissza 4.00 kor. Tegnap raktam rá az Asetec 510LC-t.Nagyon meg vagyok vele elégedve.alapon minden Linx 20 körös max 57 C° cpu..
-
Mans20
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest