- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronny3
aktív tag
Csak annyi, hogy az Intel az ASROCK Z77 alaplapban NEM támogatja XP alatt egyik USB 3 controllert sem.. XP alatt nem kezeli az USB 3-ast!
de elég részletesen leírtam fentebb, hogy mi miért van.. gyakorlati tapasztalatból írtam le mindent... sajnos..
Ám ha ennyire mindent tudsz akkor megköszönném, ha írnál egy XP-t tmámogató driver
Neked biztos se perc alatt megvan
-
Ronny3
aktív tag
Hú hát ez nagyon jó ötlet, csak egy a baj vele, hogy az ASROCK Z77-es Fatality Prof. alaplapnál az ETRON USB 3-as controlleren sem USB 3-as sebességgel megy az adat, pedig ahhoz ÍRTAK XP drivert!!!!
Mivel az ALAPLAP Intel chipsetes és a bele integrált Intel USB 3-as csatlakozókra nem írtak XP drivert ami az USB 3-as dogokért felel, ezért egyik idegen gyártó USB 3 -as csatlakozóval sem érnék célt..Vagyis hiába tennék be másik USB 3 -as akármit, akkor is csak USB 2-esen menne az adat rajta, ha van XP támogatása annak ha nincs, mert az Intel nem írt drivert XP alá se így se úgy
Jónapot!
-
Ronny3
aktív tag
Jó hát köszönöm a hasznos választ
De mint az AHCI módban működő XP-t ezt is megfogom oldani valahogy, ha nem segít senki érdemben akkor ezt is magam megcsinálom, mint az AHCI mód XP-n lévő működését is egyedül jöttem rá a megoldásra...
Már kérték, hogy publikáljam, csak még nem volt rá időm..viszont jó lenne, ha valaki úgy is írna, hogy LEGYEN megoldás fenti (#4464) problémámra az INTEL USB 3 -as XP-s driver támogatásra, mert nem statisztikát készítek, hogy miért nincs XP-re driver, hanem megoldást keresekKöszönöm
#4472: Jó ezek azért nem teljesen így vannak! Majd egy éve NORMÁLISAN megy az SSD meghajtó soha semmi baja, stabil stb.. és a VIDEÓ kártyámra is 100% -os támodgatás van.. de nincs kedvem ehhez, alapvetően nem az SSD meghajtó miatt írtam, de nem gond!
-
Ronny3
aktív tag
válasz
zserbox #4467 üzenetére
De egy 60 Gb-os SSD meghajtónál elég nagy szám a +13 GB felesleges helyfoglalás!
ÉS tök mindegy, hogy én mit várok el, azért írtam, hogy valaki biztos tudja mi a jó megoldás, hogy XP-n is tudjam használni az USB 3 lehetőségét!
És azért nem írnak XP-re driver, mert azt hiszik már manapság mindenki win 7-et használ.., de ezt cáfolja meg az, hogy az Intelen kivül másik 4 gyártó ÍR XP-re is USB 3 drivert!
-
Ronny3
aktív tag
válasz
Coolmat #4465 üzenetére
Jó én ezt értem.., de tudod az a furcsa, hogy az Intelen kivül kb az összes gyártó készít XP-re is drivert MOST is! Így van az USB 3 -as eXtensible Host Controller kapcsolatban is!! Sorólhatnék jó pár gyártót
Nem fogok váltani win 7-re sem... mert kiakadok attól, hogy annyi helyet foglal el feleslegesen a HDD-ből, hogy el sem hiszem.. és nemlehet kikapcsolni azt a kompatibilitási izét, hogy ne foglaljon el +13 GB-ot kb
Na ezért nem váltok a win 7 -re meg azért sem , mert kb soha semmit nem találok ott...
-
Ronny3
aktív tag
Valaki tud 32 Bites WINDOWS XP-re drivert az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller -re ???
Az Intel csak win 7-től készítette el a drivert, de nem akarom elhinni, hogy nincs megoldás, hogy win xp alatt is GYORS, 3-4 szeres legyen a másolási sebesség, mint a win 7-nél...
Kell egy driver valahogy, csak nem tudom még hogy
Nem mindegy, hogy 7 óra alatt másolok ki egy 2 TB -os HDD-t a külső USB 3-as HDD-re vagy 24 óra alattKöszönöm, ha tud valaki ebben segíetni!
-
Ronny3
aktív tag
-
Ronny3
aktív tag
Köszi
de épp az a bajom, hogy a másik Asrock alaplapnál megtudtam oldani xp sp3 alatt az AHCI-t az iastor.sys win32 mappába történő másolással és a regeditbe történő bejegyzéssel...
De ennél az alaplapnál ez nem elég... gondolom az iasytor.sys régebbi és ugyan kicseréltem, de a REGEDTIBEN nem tudom mit kell átírni az új AHCI támogatás kapcsán...
Igen a rendszer 3 éve tiszta mert mindig mentem amielőtt még neteznék rajta és programokat stb próbálgatnék
-
Ronny3
aktív tag
Ja köszi, nem azért cseréltem alaplapot mert gond volt
Ám a win xp-m eleve mentett változat, amik csak az alap dolgokat tartalmazza amik nekem minimum kellenek...
Nincs rajta sok salang stb... TISZTA WIN XP SP3 mentés viszont olyan beállításokkal amik 3 év alatt forrottak ki
Miután csinálok egy módosítást, akkor mentem a wint egyből és a tiszta win van meg és nem az össze vissza telepített sok plusz dologgal kombinált izé
De a belinkelt oldal még mindig nem válasz a gondomra azt hiszem
a floppys mappába lévő uj AHCI drivereket stb hogyan tudom belevarázsolni a jelenlegi xp-be?
-
Ronny3
aktív tag
Köszönöm a választ, de ez azért nem jó megoldás, mert az XP-t nem szeretném újból tenni, mert 3 éves munkámat kellene újra tenni és az minimum 3 hét folyamatos telepítés
Megvan ez a floppy driver, de hiába próbáltam belevarázsolni a meglévő win xp-be a drivereket, akkor is kék halál van AHCI módban
Olyan megoldás kellene, ami a meglévő XP-én segít
-
Ronny3
aktív tag
Sziasztok!
Win XP SP3 rendszer van fenn, ASRock Z77 Fatal1ty Professional - alaplappal , midnen megy is, de az AHCI módban kék halál van..
Az előző ASROCK alaplapnál még megtudtam oldani az AHCI egyéni REGEDIT-el és IASTOR system fájlt bettetem a system 32 könyvtárba.. és nem volt kék halál, de ennél az alaplapnál új INTEL Rapid Storage drivert nem tudom feltelepíteni, mert nem engedi.. "EZ A SZÁMÍTÓGÉP NEM FELEL MEG A SZOFTVER TELEPÍTÉSÉHEZ ELŐÍRT MINIMÁLIS KÖVETELMÉNYEINEK!"
Aki tudja, hogy lehet rávenni az XP SP3-t, hogy AHCI-ben is felismerje a HDD-ket és ne legyen kék halál boot-nál, az kérem írja meg!
(A SATA3 -hoz szükséges ASMedia drivert feltudtam telepíteni és az a BIOSBAN AHCI-n van és nem csinál kék halált.. BOOT-nál.., de a SATA 2.0 nem tud AHCI-ben BOOT-olni...)
Sajnos az USB 3.0 porton a külső USB 3.0 merevlemezre történő másolásnál még a régi sebesség van
20.000kbyt/s.. gondolom, mert nem tudtam feltelepíteni az Intel Rapid STorage drivert.
Nem tudom, hogy fogom rávenni, hogy végre valóban 3.0 USB sebességen másoljon..Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Nintendo Switch
- Gitáros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest