- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapszaicin
tag
válasz
andrasko #5071 üzenetére
ja az asrock z77 extreme 4, nem a 3450alá lett véve, hanem a 3770K alá, amit a későbbiekben, valami hűtés fog megtámogatni, őszintén szólva régebben a p4es időkben messze könnyebb volt, mind a hűtés mind a deszka ram vga, táp párosok kiválasztása, mára annyira kibővültek a kínálat adta lehetőségek, hogy nem is egyszerű. a Tervem az hogy egy i73770K-t felhúzzak egy stabil állapotba, kihozva belőle a legtöbbet, az asrock z77 extreme4est Bluyoo ajánlotta, a táp az fsp raider 650, nem túl drága megbízható darabnak tűnt, a proci egyértelmű volt. a Ramnál már nem tudom, ugyanis a tuningnál nem tudom mennyit számít a ram, a memóriánál is az a fontos, hogy ne melegedjen. oda magasbordás kéne. akkor viszont nem biztos, hogy elfér a hűtés, ami meg nem lehet akármilyen, mert a ház a coolermaster sielncio 450es. 150mm magasságig lehet nyújtózkodni. a tuning miatt jó hűtő kéne. egy macho 120at ajánlottak a hűtés topikban. majd az lesz a későbbiekben. Hogy minden elférjen, lehet egy cooler master vízhűtés lesz egy pici egy radiátoros. Pfffff.
Nem egyszerű az a baj xD -
zsinor008
tag
válasz
andrasko #5041 üzenetére
1. amikor azzal próbáltam akkor be volt dugva
2.Nem ad jelet a monitor felé még még a bios előtti részt sem jön be.
3.Még nem tudtam kipróbálni 2. pontban szereplő ok miatt.(#5042) vlevi
Másodjára nekem is ez jutott eszembe (meg is valósítottam)de ugyan az a helyzet kép nincs ! -
-
válasz
andrasko #4991 üzenetére
jól néz ki!
Akkor most gyorsan mondd hogy hívják ezt angolul
Németországban élek és ha nem tudom mire keressek akkor nem is találom megEzeket az ellenállásos kábeleket se találom sehogysem, pedig az is elég volna
(#4992) L4CI2@ jaja ez lesz a vége, mert a resistor cable-re se dobott ki semmit a német kereső (műszaki kifejezések sajnos nem szerepelnek a nyelvtudásomban
)
-
Joco175
tag
-
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #4928 üzenetére
Kíváncsiságból nyomtam egy tesztet:
(Asrock Z77 PRO4-M & i7-3770S)
- 2133/1.5V/11-11-11-29 élményindex: 7.9
- 1333/1.5V/11-11-11-29 élményindex: 7.9
... tehát nem ettől ennyi...Biztos, hogy nem fordítva van? Nem az AMD-s kapott gyengébb ram pontot?
Mert azoknak a ram kezelése gyengébb eredményeket ér el mem.benchmarkban. -
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #4917 üzenetére
Találtam olyat én is, de csak meg kell nézni a felhasználói véleményeket, nem működik:
I'm sure it's a fine item, the description is totally correct--it's for a convertor machine, not your standard PC. This just changes the connector, there is no little adaptor this size to convert digital signals to VGA signals. Expect to pay over $100 (I've seen $150) for an actual DVI-D to VGA convertor. If you have a VGA monitor and have a DVI-D output on your computer, this is not the right product.
Másik:
Of course this is not the case. This adaptor is only for converters or kvm swithces. If you have a DVI-D port on your computer and a VGA monitor just consider switching the monitor as the converters cost over $100. This little adaptor will definately NOT work.
-
Bacusuz
őstag
válasz
andrasko #4914 üzenetére
Ezekkel a gyökér gépekkel lehet cumizni rendesen.És minél jobbak ,annál több velük a gond.
A múltkor vettem egy komolyabb usb 3.0 as pendrive-t ,hogy majd gyorsabban telepítek fel vele win7 -et.
Fel sem ismerte.
Majd rájöttem ,hogy csak az alaplap meg minden csoda usb driverek installja után használja azt a sebességet.
Sőt ,ha jól emléxem addig csak az usb 2 slotban eszi meg indítólemezként a pendrive-t..
Ház: corsair 600T -
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #4910 üzenetére
Bár most rendeltem egy DVI-D>S-Sub adaptert.
(de akkor ez nem fog működni!? De akkor minek van ilyen?)DVI -> D-Sub néven szokott lenni, S-Sub nem is értelmezhető.
A loader gondolom a bootfolyamat eltérítésével működik, valószínűleg az aktív partíció első szektorában (bootszektor) lévő rendszerindító kód módosítása által. Az eredeti állapot a FixBoot parancs segítségével állítható vissza.
Az MBR-szektorban található boot-kód a FixMbr paranccsal írható felül, de erre elvileg nincs szükség, ebben az esetben.
-
Bacusuz
őstag
válasz
andrasko #4908 üzenetére
Szerintem sehogy nem tudod a loadert frissiteni.Nekem ilyen gondom volt,csak nem tudtam róla amig ki nem akartam próbálni az intel hd4000 csodáját.Aztán újratelepitettem a wint,és működött.Majd felraktam egy regebbi loadert es mar nem engedte valtoztatni.Ujra install win,majd uj loader és most ok minden.Hozzáteszem semmire sem jo .nekem lassabb volt mint nélküle.asus 7950t ,3770k,z77 fatality prof.arra jó,hogy amig a videókaridat elpasszolod,és nem szerzel ujat van mi menjen benne.
-
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #4908 üzenetére
hátha segít a win-nek, mivel eddig egy dvi-i csatiról lett alakítva d-subra:
... de a kettő nem nem kompatibilis az én adapteremmel. (nem megy bele)Ilyenben mindenképpen kár gondolkodni, illetve természetes, hogy nem megy bele, mert az alaplapi DVI csak digitális jelet ad ki, míg a kártyákon lévő DVI analóg jelet is biztosít. Vagyis utóbbi valójában két csatlakozó "ötvözete". Az a kis adapter csak egyszerű kivezetés az analóg jelhez.
Az alaplapnál lényegében annyi a különbség, hogy a kettőt nem ötvözik egybe, hanem két külön csatlakozót kapott, így kétféle monitort közvetlenül meg tud hajtani a GPU, akár egyszerre is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #4891 üzenetére
(max a Z77 PRo3-nál nincs)
Ha pont arról volt szó, akkor mit tudok rosszul? Az egy dolog, hogy rövidítve én simán csak Z77-nek neveztem, de ilyenkor nyilván az eredeti kérdésben szereplő Z77 Pro3-ra vonatkozik a válasz. Linkeltem is az összehasonlítás tárgyát, hogy miről beszélek.
Asrock Z77 -es deszkám van... az intel mellett Asmedia SATA-mal.
Ha megnézzük az adatlapodon, Z77 PRO4-M lapod van, amiről itt most szó sem volt. Gyakorlatilag én annyiban nem értettem egyet, ami kétszer is szerepelt nálad zárójelben:
(a többi asmedia-s)
(a többi asmedia-s)Ezt a két részt kellett volna törölni belőle szerintem, hogy helytálló legyen. Mivel a többi port Intel SATA2.
-
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #4883 üzenetére
Az elsődlegesség csak annyit számít, hogy a Windowsban, a képernyőbeállításoknál melyik kijelző jelenik meg majd elsődlegesként. Ha kivetted a kártyát és csak egy monitor csatlakozik, onnan kezdve mindegy, mert egy közül nincs elsődleges.
Video Shared RAM opció lehet "Auto", ha nincs betéve külön kártya. Ha azonban beteszünk egy kártyát, ilyenkor a BIOS automatikusan elveszi a RAM-ot az iGPU-tól, ezért ha azt is járatni szeretnénk, "Auto" helyett valamilyen fix értékre állítsuk (pl. 256 MB).
- Esetleg megpróbálhatod, hogy állítsd vissza a korábban működő rendszert, a kártyával.
- Video Shared RAM legyen 256 MB.
- IGPU multimonitor opció közömbös, ezt csak a Lucid Virtu részére szükséges engedélyezni.
- Utána telepítsd az Intel VGA drivert.
- Utána dugd át a monitort az alaplapi kimenetre. Az Intel-driver automatikusan érzékeli a csatlakoztatott monitort, újraindítás nélkül is. Esetleg a Windowsban beállíthatod, hogy az legyen az elsődleges kijelző, bár egyébként automatikusan arra a monitorra szokott kapcsolni a desktop, ami üzemel.Normális esetben persze ez úgy működik, hogy VGA-kártya nélkül simán felmegy a Windows, utána Intel-driver, és megy minden. De én sem tudom, hogy nálad mi kavarodhatott meg.
Úgy látom, az i7-3770S legalább 1.10 BIOS verziót igényel, az is legyen meg.
-
balpis
őstag
válasz
andrasko #4037 üzenetére
El is megy. Ilyen volt nekem is, csak kisebb modulok, 1.565V-tal ment CL9-en. Lehet, 1.5-is elment volna, nem néztem.
Kérdéses egyébként, mi jobb, 1333 CL9 vagy 1600 CL10. Őszintén szólva Sandy mellett volt, hogy véletlenül 1066-ra tettem (CL9), hetekig úgy volt, és nem vettem észre semmiféle lassulást. -
-
ViZion
félisten
válasz
andrasko #3827 üzenetére
Háát, egyelőre az ócó verziót választottam: régi procim elmegy, helyette FX-6300. Ez a mutatvány kb. 8000 Ft és egy-két óra szerelés. A lapom idle az FX-et jobban visszaveszi mint a Phenom II-t, játékokhoz elég lesz elvileg, meg munkára is. Kicsi tuningal ~3,8-4,2 GHz a terv, lényeg, hogy ne kelljen túlfeszelni, mondjuk a vízhűtés bírná
Úgyis jön hamarosan az új Intel foglalat, ha majd így kevés lesz a gép, akkor váltás.
Köszönöm! -
Anfänger
őstag
válasz
andrasko #3743 üzenetére
Igen!
Eddig sok játéknál inkább hátrányt jelentett,mintsem elönyt. Most végre "elvileg" sikerült egy jó drivert írniuk hozzá,ezért,úgy gondolják,ha már jól müködik,akkor pénzt kérnek érte. Úgy is felfogható ezek szerint,hogy az ezek elötti meghajtók BETA állapotúak voltak. Ekkora pénzéhes ganélyokat! -
Stonerice
őstag
válasz
andrasko #3485 üzenetére
Kingmax 2x2gb 1600mhz. Úgyemlékszem XMP-t ír a cpu-z. Nyáron vettem. Most Asrock h67-lapom van, de szervízbe. Kimúlt az integrál vga. Előte AMD-s asrock-om volt. Összevissza húztam és semmi baja sem lett. De jóval nagyobb borda volt rajta XD. Ezért szemezek az Asus H77-el. Némelyiken elég nagy felületű a borda.
-
Stonerice
őstag
válasz
andrasko #3483 üzenetére
Köszönöm andrasko, ez így világos. Minden részlet benne van amit írtál, ráadásul átültetted az én szemszögembe.
Az 1600mhz-s ramok már jóideje megvannak. Kettőszáz forintal volt drágább mint az 1333-as úgyhogy nem sajnáltam. Ígyis elég olcsó volt.Tudom hogy nemsokat dob a teljesítményen. Ez Ivy cpu-knál is így van? Lehet maradok a h77-nél, mert szeretném Asrock után kipróbálni az Asus-t is.
Köszönöm az infót mindenkinek. -
andrasko
senior tag
válasz
andrasko #3472 üzenetére
Egyébként tényleg mélyebb ez a téma, mint első ránézésre tűnik!
Konkrétan az intel H77 chipsetre gondolok.
Fent a "tuningos" chipset-ek közé soroltam, nem véletlenül.
Mivel maga az intel H77 tudja az OC RAM beállításokat! (csak nem az ASRock-ok)
Egyes gyártók között is van eltérés:
- ASRock H77 deszkái csak "nem tuningosan" kaphatóak.
- Asus H77 deszkái "tuningosak", állítható az OC RAM sebesség. -
válasz
andrasko #3381 üzenetére
Pontos működését nem tudom,csak saját tapasztalatomról és mások eredményeiről tudok "nyilatkozni".
Az biztos,hogy a B75 lapoknála processzor irányít,és az is biztos,hogy a Z77-es lapoknál meg nem számít a processzor memóriavezérlője. H77 és Z75-ös laptulajdonosokat nem láttam még itt fórumon,hogy felhoztak volna ilyen kérdést. -
L4CI2
aktív tag
válasz
andrasko #3345 üzenetére
PH cikkekben is APU-nak nevezik
jó tudom neked sandy bridge van de mar az is APU -
Raidon
őstag
válasz
andrasko #3055 üzenetére
Es a SATA portoknal hogy van ez a visszafele kompatibilitasi dolog?
SATA 3 ba dughatok SATA 2 -t?
Mert az 500 as WD men van a rendszer ez SATA 2 es
Egyedul ahogy nezem az 1TB os vinyom van Asmedia SATA 3-on.Csak mert ha lehet akkor radugom a SATA2 est is inteles portra.
Az most sima SATA 2 es porton van. -
Looserke
őstag
válasz
andrasko #3038 üzenetére
nekem a házba becsavarható kis réz bizbaszokba megy bele a csavar, de szerintem olyan kicsik, hogy a 212 evo hátlapja hozzáért a ház falához, szerencsére meglett a hűtőzsír és felraktam a hűtőt így a kivett lapon, rákötve a monitort és az egeret már be tudtam lépni az UEFIbe úgy látszik megy minden...
délután majd beszerelem a lapot a házba csak teszek a hűtő hátlap és a ház fala közé valami papírt vagy ilyesmit hogy ne érintkezzenek
-
Dönc
tag
válasz
andrasko #2874 üzenetére
Az lehet hogy papíron kell neki több, de nekem is simán megy ez a ram KHX1600C9D3B1K2/8GX 1600-on 1,5V-al az eredeti 1,65V helyett. Más is írta valahol, hogy így használja.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy könnyen előfordulhat, hogy gyorsabb ram is beférhet az 1,575V alá.Kérdés, hogy minek kell olyan modulokat gyártani, amikkel ki lehet végezni a mem. vezérlőt?!
-
Raidon
őstag
válasz
andrasko #2804 üzenetére
Szep cuccok grat hozza
En csak jatszom szoval az i7 et most jelenleg nem tudnam kihasznalni.
Azert lett 3570K a 3770K helyett...
Majd jovore kap egy izmosabb procihutot aztan meg lesz rangatva.
Ami tervbe van az a VGA,SSD,meg egy uj kucko valami batar nagy egy szellos
A memoriaval ugy voltam hogy a regi lapom nem kezelt 1333 asnal nagyobbat.
De nem hiszem hogy ez most hatrany lehet vagy igen? -
Raidon
őstag
válasz
andrasko #2798 üzenetére
AMD Phenom 2 X4 955 3,20
MSI 770-G45Ez volt a regi igazabol most csak alaplap meg proci volt cserebe.
De eddig nagyon meg vagyok elegedve a teljesitmeny novekedessel.
Azonban a jovoben tuti nem fogom tudni eldonteni milyen VGA-t lenne erdemes vasarolni hozza.
De orulok neki hogy az Extreme 4 et vettem szolgaltatasban legalabb kesobb is megallja majd a helyet -
L4CI2
aktív tag
válasz
andrasko #2599 üzenetére
A monitor csatlakoztatása:
1) az alaplapi csatira: (i-mód),
2) a "diszkrét GPU" csatijára /videókártya/ (d-mód)ez szerintem nem igy van az i meg d jelzes azt jelenti hogy integrted GPU maggal számoljon vagy d mint
Discrate GPU azaz hozzá adót GPU a monitort D GPU ra kell kötni mert ha az alaplapira kötöd át kell mennyen az I GPU-n videojelnek és az nem a legjobb a játéknakJack@l
igen intel drivernek más szín séma be lehet lőni ugyan olyanra de amint írtam veszteséggel jár ha i gpu kivezetésre rakod monitort tudom mert megnéztem
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
andrasko #2055 üzenetére
Az AsMedia chip lényegileg olyan megoldás, mintha külön tennél be SATA3-kártyát. Csak itt a kártyát integrálták az alaplapra. Bár nem tudom, hogy az integrált chip szintén a PCI-sínre csatlakozik, vagy hová, de egy a lényeg, hogy áttételt képez a HDD és az Intel-lapka között, emiatt valamivel gyengébb tulajdonságokkal rendelkezik.
Ragasztással nincs semmi szenvedés, csak a példa kedvéért hoztam fel, hogy lám a gyártó még maga sem ajánlja a saját AsMedia megoldását.
Kézikönyvről meg annyit, azt én pontosan át szoktam olvasni, sőt vásárlás előtt pláne jópár PDF-et átnéztem, én nem az vagyok, aki megijed ilyesmitől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nyaralás topik
- Spórolós topik
- Ingatlanos topic!
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest