- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
-
danika0670
tag
Helló!
Persze
ezen volt alapból ....nem működött így sem....
tele van ilyen issue-val a net...sajnos...próbáltam letiltani biosba elmentettem újrainditottam aztán engedélyeztem..annyi mindent próbáltam hogy az eszméletlen.
Ugyanúgy maradt 100mb/s-en a sebesség. A TP-Link azaz a Realtek működik csak azért mégiscsak zavarja az embert egy minőségibb lapon a dolog még ha nem mai darab akkor isnem szeretem feladni még próbálkozok
-
Te eddig mire használtad?
Én 1,5 évet "használtam" ,de amióta adsl-ről váltottam optikára,állandóan eldobta a hálózatot. 80 megából csak 35-36 jött át,többet nem engedett(és nem volt korlátozá beállítva). Miután kitöröltem,minden flottul megy.(#6349) castiels
Nem értem az összefüggést,hogy miért ne menne rá? -
vimes
senior tag
Jól van, már azt hittem, hogy valamelyik fontos eszköznek nem települt a drivere, de szerencsére nem. Első dolog lesz a kikapcsolása.
Kipróbáltam az Eszközkezelőben a kijelölés kitörlését, megnéztem és működik, nem kapcsolja be a billentyűzet a gépet. Köszönöm a segítséget! -
Darko_addict
őstag
Ki tudom kapcsolni, de nem segít.
Még a CSM bekapcsolva maradt, azt kivettem, de ugyanolyan. (Ultra Fast Boot-ot kivettem, ekkor megjelent a CSM, kikapcsoltam, újraindítottam, majd ismét beléptem az UEFI-be, bekapcsoltam az UFB-t, de semmi nem változott). Windows biztos EFI-ben lett telepítve, SSD partíciója GPT, VGA-n fent van a GOP-os BIOS, szóval... tanácstalan vagyok. Még átmegyek W8-as fórumba érdeklődni.Köszi a tippet.
-
Darko_addict
őstag
Rengeteg posztot végigolvastam, néztem BIOS-okat, mindent körbejártam, és a végén megtaláltam ezt a fórumot: [ASUS R.O.G.] - Főleg azért keltette fel a figyelmem, mert egy moderátor csinálta, aki benne van az R&D-ben is, szóval megbízhatónak tűnt. Neten sok ilyen-olyan mókoló progi van, de ez frankó.
-
Darko_addict
őstag
Sikerült is, egy patchelt ASUS UEFI Updater-t használtam, ami kikerülte az alaplap ellenőrzését és így engedte frissíteni, az alaplapom pedig látszólag jól fogadta.
A Boot idő kevesebb lett, de még mindig nem vagyok elégedett. Bootoláskor bevillan pár másodpercre az ASRock logo és kiírja, hogy mit nyomva hová juthatok (Press Del or... stb.). Egyéb videókon látszólag ez is megvan szüntetve. A gép gondolkodik kicsit, és máris a Windows-ba dob. Valaki még Ultra Fast Bootol? Érdekelne kinek milyen tapasztalatai vannak.
Testvérem ASRock 970 (AMD) alaplapja minden extra nélkül gyorsabban túljut a boot képernyőn, persze a HDD-je miatt a Windows indulásakor beérem, de ez nem frankó.
Szerk 2.: 0-15 másodperc alatt eltűnik a bootképernyő, beadja az ASRock logót és egy kis karika elkezd forogni. Innen még 10 másodperc és már már böngészek is. Azt az első fázist szeretném megszüntetni. Lehet még valamilyen UEFI beállítást át kell variáljak?
-
Emi1986
tag
Hy!
Megpróbáltam egy telepítést, de hiába. AHCI-n volt a sata operation mód. Minden jó volt. Bebootolt a dvd-ről fel is ment az oprendszer, de az első ujraindítás után amikor hdd-ről kellene bootolnia, ugyan az a jelenség..
Sajnos 1 hét szenvedés után inkább visszaviszem gariban...
Nézzék meg, se időm sem energiám küzdeni vele.Azért köszi a helpet.
Üdv:T
-
-
-
-
-
need
addikt
Win 7 64 bit..
a deszka cuccait a lemezről raktam fel.. nem tudom ott melyiket érdemes cserélni...vagy nem kell vele foglalkozni...?!?
az x-gamernél ott felraktam az eredeti drivert amit adtak..az az is csinálta ez a furcsa dolgot..majd leszedtem és felraktam a legujabbat..! na most úgy tűnik minden jó..vagy is amikor haza jöttem elindítottam és van hang..majd újra indítottam már vagy 2x és még MINDIG van hang... ami jó..de ha nem lesz hang az nem jó és főleg hogy nem tudom hogy miért!
-
need
addikt
-
the dealer
tag
Pusztán csak tuána szerettem volna járni. Mert ha mindent meg tudtam volna úgy oldani ahogy most kitaláltam, akkor még belefért volna nekem a venti csere. Másik, meg hogy nekem ponotsan két ugyan olyan venti kell a borda két oldalára, amúgy.
Flashget: Köszi a linket! Sajnos nem vagyok vele előbbre, mert még mindig nem beleférős nekem.
-
the dealer
tag
Hát igen, az külön sok pénz.
Azok a 3 tűs ventik amiket kinéztem darabonként 500Ft-tal drágábbak, aztán még mondjuk 3000Ft a manuális szabályzó panel, használtan. Szóval az összesen 4000Ft. Annyit most nem szánnék rá, majd egyszer lehet. Gondoltam, ha csak annyi lenne, hogy valamit beállítok biosban akkor az okés. Másrészt ez a manuális tekerődzés nem tudom mennyire jönne be nekem. Most akkor inkább kipróbálom, hogy így milyen lesz.
Úgy terveztem amikor vettem ezeket a pwm-es ventiket, hogy tuning alatt okés hogy hangosak lesznek terhelve, de idle állapotban halkak lesznek remélhetően, akár mennyire nem teljesítenek jól kis fordulatszámmal. Ha terheletlen állapotban nem lesznek hangosak a ventik, akkor jó lesz ez így nekem.
Köszönöm a helpet, tovább ne offoljunk!
-
the dealer
tag
Értem, okés. Megpróbálom elhinni, hogy nem tudok jobban kijönni a dologból.
Csak gondoltam, ha van rá mód, akkor váltottam volna 3 tűs ventire, mert azoknak jobb az ár érték arányuk, ha azt nem nézzük, hogy nem tudják szabályozni magukat. Így viszont elégedett vagyok magammal, hogy nem vettem hiába 4 tűs ventiket!
Köszönöm a segítséget!
-
the dealer
tag
Az a gond, hogy az enyémet bevittem szervízbe és most külföldről hoznak nekem cserét, így nem tudom nézegetni a biost még egy darabig, viszont a venti ügyemet addig szeretném lezárni.
Viszont abból az 1-2 napból amíg nálam volt, van egy emlékem egy beállításról, ami nagyjából úgy nézett ki, hogy bizonyos hőfokot célozzon meg a hűtés. Ez nem arra jó, hogy ha rádugom a 3 tűs ventit a 4-es cpu csatikra, akkor is tudja szabályozni, úgy hogy ha pl.: 50 fokot állítok be, akkor ha főlé megy akkor elkezdi jobban pörgetni a ventiket fesz szabályozással még akkor is ha 3 tűs a ventim?
Ez az utolsó, hogy így megkérdem
csak biztosra szeretnék menni, mert egészen más lenne így a leányzó fekvése. Valamint jó lenne az előtt biztosra mennem, mielőtt elkezdem használni az új ventiket, mert akkor sokat csökken az értékük.
-
balpis
őstag
A Z77 Extreme3 és Extreme4, Pro3 ill. Pro4 lapok 3 tűs venticsatlakozói szabályozhatók Biosból? A Z68 Pro3 3 tűsei közül volt, amelyiket lehetett, de talán nem mindet ott sem. Most az MSI-nél semmit
Ezért gondolkozom, hogy visszatérnék az Asrock vonalra, de persze már Z77 chipsettel...
Nem szeretném a házventiket cserélni, de nem találtam erről semmit -
vlevi
nagyúr
Ha a kábellel lenne baj, szerintem a windowsban a driver még nem rinyálna.
Amúgy az előlappal van baj. Pedig azt is használom már jóideje.
Ha a hátlapi USB3-ba dugok egy pendrive-ot, akkor világít, a BIOS-ban a System Browse is mutatja, hogy bele van duga.
Viszont az előlapi USB3-ba dugva semmi. Eddig működött. Semmit sem csináltam vele, másoltam rajta keresztül egy vinyóra, egyszercsak eldobta a vinyót, és kész, vége, azóta kampec. Sőt, a Windows alatt, mivel az USB3 driver nem indul, egyetlen USB3-am sincsAnnyit azért még megteszek, hogy lehúzom az alaplapról az előlapi USB3 kábelét, és próbálkozok úgy.
-
Bishoop
tag
Igen, a manuáljában is olvastam, hogy D-mode elvileg jobb 3D-re, viszont azt nem értem hogy a tesztek moért azt mutatja, hogy I-mode-ban jobb. Bár mondtad hogy a 3DMARK eredményei lucid virtu-val nem pontosak,de gondolom ha magasabb az érték I-mode-ban akkor mégiscsak valamiért azzal megy jobban.Érdekes módon ha IGPU-ra van dugva a kép is tisztább.
Itt egy teszt itt is 3DMARK-kal mértek:
[link]
Nekem ezek az értékek jöttek ki:D-GPU-ra dugva virtualization nélkül: 4950
D-GPU-ra dugva virtualization-nal :6428
IGPU-ra dugva virtualization-nal: 6663Ha ez nem igazolja hogy valamiért nálam IGPU módban jobb a teljesítmény, akkor tudtok valami olyan tesztprogramot amivel kiderül, hogy az esetemben melyik a jobb választás?
-
Bishoop
tag
Nagyon szemét leszek és felteszek még 1 kérdést
Telepíteni szeretném a Rapidstart-ot, amitől elvileg piszok gyorsan visszajön a gép készenlétből, de a driver telepítésekor azt írja, hogy a számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek. A BIOS-ban pedig engedélyezve van
-
Bishoop
tag
Köszönöm ! Még 1 kérdésem lenne:
Nekem a Z77 extreme 4-ben I5 2500K procim van. Minden drivert sikeresen telepítettem, de a Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram-mal problémáim vannak. A telepítés végigmegy, de újraindítás után a szolgáltatás nem fut. Ha el akarom indítani, akkor azt írja,hogy az IAstorUI működése leállt. Érdekes hogy az eszközkezelőben Intel(R) 7 Series/C216 Chipset Family SATA AHCI Controller néven jelenik meg, nekem meg ugye Z77 és I5 family van.
Most nem tudom, hogy egyáltalán kell-e nekem ez a driver, ha AHCI-ban akarom működtetni a winyókat, vagy elég a Asmedia SATA controller?
-
szeva000
addikt
nem töltöttem én le sehonnan a biost,sőt a win8 alatt ment is az eeprom író és a plc szoftver a másik lapom alatt....Elég baj az,hogy egy épkézláb wint és egy normális lapot nem lehet gyártani...De szidom,mint az állat,mert 1napja szopok és ezt nekem a kutya nem fogja kifizetni.Normális esetben ez max.1óra lenne
-
-
sry csak telorol irtam
szoval a lenyege, hogy kell beallitani asrock extrem 3 lapon hogy a lucid driver normalisan fusson a gepen, csak mer tnalam mindefele hibaval kilepk osszemolik... oprendszer win8 bar annak nem kene hogy baj legyen... ha a vga rol es nem laprol megy, akkor legalabb mukodik, de jatekban felelmetesen bugos hasznalhatatlan. szoval milyen beallitasi osszeszerelsi folyamata van ennek a lucid mvp proginak. /netrol toltottem le/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest