- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Minden további nélkül, ez így van a nagyobb teljesítményű táppal szerelt plazma, illetve régebbi LCD TV-knél is, ami védőföldes hálózati dugóval szerelt. Vagy vehetnénk példának egy számítógépet is, amiben tunerkártyát üzemeltetünk.
Mindkét esetben a védőföld direktben kötődik a fémvázra, amivel fémes kapcsolatban áll a tuner koax. aljzata is. Innen kezdve a központi antenna és a hálózati védőföld egymáshoz közvetlenül kapcsolódik, üzemszerűen.
Vagy egy profi hosszabbító, amin át lehet vezetni a koaxot, az is földeli direktben.
Ez hasznos is tud lenni, amikor két ilyen földelt szerkezet azonos potenciálra kerül, összekötöm őket egy HDMI kábellel, nem tud kialakulni káros feszültségkülönbség. Illetve az nem a HDMI-kábelen keresztül egyenlítődik ki, amiből károk is lehetnek. Földhurok lesz ugyan, de arra csak az analóg jelátvitel érzékeny, digitálisnál nem jelent problémát. (Nem csak azért, mert digitális, hanem földfüggetlen, tehát szimmetrikus, érpáras jelátvitel.)
Tulajdonképpen a Speedport HWG-n keresztüli kár kivédésére is elképzelhető egy elvi lehetőség, pedig korábban volt is ilyen gondolatom, csak elfelejtődött.
Van rajta egy USB-aljzat (háttértár csatlakoztatható), ami a belső elektronika egyik hozzáférhető testpontja, miután a többi aljzat galvanikusan leválasztott, a tápcsalakozó kivételével. Ha ezt az USB GND-t direktben rákötöm a PC-házra, azzal a védőföld szintjére kerül az áramkör, a káros feszültség pedig arrafelé elvezetődhetett volna, nem a LAN-csatlakozó irányába. HGW legfeljebb tönkremegy.
A Speedport USB testelése nem szakszerűtlen beavatkozás, hiszen ez létrejöhet egyéb használat során is (földelt tápos HDD csatlakoztatása stb.).
-
Kernel
nagyúr
Ez a telefonvezetékes HGW, esetemben Speedport. ADSL lényegében, de a régi rendszertől eltérően, digitálisan jön a telefon is (VOIP).
UTP-kábel rövid, itt a telefonhálózat és az elektromos hálózat között lépett fel egy nagy feszültségkülönbség.
A számítógép és kapcsolódó rendszerei nyilván a védőföld szintjéhez kötődnek, PC-ház is direktben földelt a konnektorhoz.
A LAN és telefonos csatlakozások galvanikusan leválasztottak (földfüggetlen, szimmetrikus jelátvitel), kis baluntrafó van belül, csak nagyfeszültség képes átütni. Kisebb feszültséget simán elszigetel egymástól, de van egy szint, ahol már mindenképpen átível.
Elvileg az is elképzelhető lenne, hogy az elektromos hálózat szintje emelkedett meg a telefonvonalhoz képest, noha elsősorban arra gondol az ember, hogy a telefonvonal irányából jött a túlfeszültség. Lényeg, hogy durva különbség állt elő, amit a közbenső alkatrészek szenvedtek meg.
Koaxos rendszernél kicsit más a helyzet. Földelt, aszimmetrikus jelátvitel, a koax kábel harisnyáját direktben össze lehet kötni a védőfölddel, amennyiben az eszköz földelt hálózati csatlakozóval rendelkezik. Így feszültségkülönbség nem is tud kialakulni.
-
Kernel
nagyúr
Említettem is, amit a szaktopikban HGW-nek szoktunk nevezni (home gateway, T-Home digitális elosztó) cserére szorult, emiatt nem volt Internet és telefon 36 óráig, míg meghozták az újat.
Ennek az volt a baja, hogy folyamatosan újraindult, de nem érzékelt jelet, a power LED-nél tovább nem jutott. Plusz a szokottnál jobban melegedett a doboz és a tápja is.
Korábbi esetnél, az ügyfelemnél szintén elromlott a HGW, de ment a telefon és Wifin keresztül az Internet is. Ott csak a LAN-csatlakozók szálltak el.
-
ot93
senior tag
Jelentem a cd-t megadva megtalálta a driver-t...(smart connect technology) de amúgy leitltottam volna ha nem találja meg
(update amúgy tegnapelőtt már volt de nem talált hozzá drivert).
A bios-ban nem tiltottam le semmit, lényegében csak a cpu ventillátor fordulatot állítottam be, meg ram frekvenciát, fesz-t meg időzítést, mást gyári beállításokon hagytam, ez gond?
amúgy az Intel cuccokból valaminek van valami értelme? Smart connect, rapid storage technology, rapid start, SBA, mert ezeket nem tudom mire valóak csak sejtésem van, de a többi drivert meg ilyeneket tudom mire vannak...... bár írjátok, hgy win10 esetén nem kell, de lehet még win7-re kell telepítenem, ha mégis visszatérek... mert amúgy mikor vettem a gépet akkor kértem telepítést, bár elég egyszerű, most már nem kérnék, meg összeszerelést sem
-
ot93
senior tag
Értem, akkor nem rakok... és akkor miért van az Asrock honlapján pár darab win10 driver? ha valakinek gondja lenne a win10 által felrakottal?
Egyébként az XfastLan-t és az AXTU-t valaki használja? mert ezek ugye nem driverek hanem programok és én pl. az AXTU-t szoktam néha haszálni ideiglenes ventillátor fordulatszám állításra...
Amúgy még lenne egy kérdésem, hogy eszközkezelőben ez van: [link]. Mi lehet a gond?
Hardverazonosítókat kérdezték Win10 fórumban, de az arra adott javaslat nem hozott sikert...
ACPI\VEN_INT&DEV_33A0
ACPI\INT33A0
*INT33A0 -
Balu77
őstag
Sokszor arhiválok és ott kell a rar.
Amúgy meg szimplán maximalizmusból is. Ha már egy core i7 ott vírít felhúzva, akkor miért egy lassú ram legyen mellette.Ez a mostani 1600-as spd tempo cl11-el botrány egy ilyen rammal. Ezt low end kategóriából is ki lehetett volna hozni.
Szóval valami jót kéne lőni, ami kihajtható vele. Megjegyzem egy p67 extreme4-ben ugyanez volt a jelenség. Sőt az a p67-es egy corsair xmp-t sem vitt. Úgy tűnik az asrock-nál ez a memória dolog elég firnyás.
-
superecneB
őstag
Jelenleg egy alpenföhn himalaya van. Sajna ehhez a konfighoz túl nagy. De a hűtésével elégedett vagyok. 4300mhzn járatom a procit bár ez nem mérvadó mert alapfeszen, tehát jelentős melegedés nincs, viszont a hűtő kellemesen halk valami hasonlót keresnék csak nem téglalap hanem négyzet alapterületűt vagy keskenyebbet.
-
ot93
senior tag
értem... de ott van olyan is amiről fogalmam sincs mire van... azokat is telepítsem?
[link] mert itt van egy csomó Intel-es valami de azt sem tudom mi azpersze a többi közül a fontosabbakat tudom, de nem mindent, ezért raktam be telepítéskor a gyári cd-t aztán azon csak rajt van ami kell...
vagy megnézem mik vannak azon aztán azokat itt is kikeresem
-
ot93
senior tag
Értem, köszi.
És még lenne egy olyan kérdésem, hogy a BIOS a RAM-ok feszültségét 1,585V-ra állította be eredetileg, pedig a processzor (i3-3220) csak a 1,5V-ot támogatja... ez nem baj? persze át állítottam a bios-ban 1,5v-ra csak nem értem miért 1,585-re lövi be gyárilag... -
hupee
csendes tag
Kipróbáltam ötleted és elkezdtem visszafelé haladni biossal. Közben az egyiknél átkonvertáltam a hdd-t is mbr-ről gpt-re. Windows felment, első Windows update hibát jelzett 4 frissítésnél is, ebből 2 amb, 1 intel, 1 realtek. Ezután most jött ki egy új Beta Catalyst bepróbáltam azt, gond nélkűl felment a gépre. Gép most már 2 napja, látszólag hibamentesen megy.
Nem értem én se, hogy melyik az ami segített. Utána most még azzal is bepróbálkoztam, hogy megint felraktam legújabb biost, nem jelez hibát.
-
XXArcAngelXX
tag
Fanti elsősorban neked szól a kérdés: mi a véleményed arról amit a képeken látsz? Persze màs szakemberektől is szivesen vàrom a felhomàlyosìtást.
A 0.5v külömbséget nem értem melyik kèt értékről beszélünk. Hol van ez a IMC opcióMellesleg valaki elmagyarázná melyik érték mi?
Hogy tudjam mire figyeljek. -
XXArcAngelXX
tag
Na eszembe jutott még valami csak lejárt a szerkesztési idő.
A memóriához szükséges feszültség: a 1155 tokozású 3xxx széria az Ivy Bridge. Mi az a max feszültsèg amit támogat, pontosabban van-e olyan fesz mennyiség és hol(melyik beállítás) ami akár a prociban, akár az alaplapban kárt tehet?
A memóriához szükséges feszt visszavettem 1.65-ről 1.595-re a biztonság kedvéért.
-
XXArcAngelXX
tag
Cooler Master Storm Strykerem van. Nyitott hátul az alaplapnál. Akkor a tuningot majd csak akkor erőltetem ha nálam a hűtő. Van olyan program amivel fel lehet térképezni hogy a proci mit tud konkrétan ? Olyanra gondolnék hogy mennyi fesz kell neki mennyi mhz-hez.
Illetve kiváncsi lennék hogy mivel hűtöd a procidat?
-
XXArcAngelXX
tag
Lefrissítettem a biost meg az összes létező illesztőprogramot ami csak van az alaplaphoz.
Nyomtam egy CMOS-t, újra beállítottam mindent. MEnt Memtest is. Megcseréltem a memóriákat és úgy tettem be A2 B2 be és megy mint az álom.Viszont van ez a Non-K OC funkció... Valaki elmagyarázná hogy érdemes neki kezdeni? Illetve hogy mit NE csináljak ami káros lehet a vas egészségére. Vagy ezt csak a hűtés cseréje után erőltessem?
-
adatfalo
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Single-be se megy egyik ram se 2400-on. A határ nálam is, ahogy ipon fórumon is írták a 2133MHz. Természetesen meg leszek ezzel is, sőt! Egyedül az a +100-200 pontnyi benchmark ami miatt szerettem volna kihajtani teljesen.
Köszönöm még egyszer!
-
szacsee
nagyúr
VTT/ PLL jó kombinációjával elősegíthető a stabilabb ramkezelés néhány esetben, de szvsz tök felesleges kínlódni vele.
PLL-nél sokaknak az alúlfeszelés jött be még SB-nél (1,7V-nál kicsivel feljebbi értékeken).
VTT-nél pedig intel ajánlása felett lett stabil pár ebmernek. (1,1V fölött picivel)
Gyakorlatban nem hinném, hogy akkora különbség lenne pl 1866 és 2400Mhz között az alkalmazás sebessége között, hogy észrevehető legyen ( 3-4% feletti).
Benchmark pedig más tészta, de nem is azt használja a kedves fórumtárs.
Nagyot X79-es deszkával és 6 magos I7-el profitálna, de nem éri meg a többletköltséget.
VGA-val is lehet gyorsítani a 3D modellezésen, illetve CAD-en. Meg kellene nézni, hogy adott alkalmazás az AMD vagy az NV kártyákat preferálja és ha a más VGA van a gépben... pl Cuda támogatás esetén AMD, akkor NV-re váltás sokkal többet hozna a konyhára. -
adatfalo
senior tag
Megcsináltam a CMOS cleart, azután XMP-t betöltöttem, de ugyan az a jelenség, elmentem a beállításokat újraindul->kikapcsol, pár másodperc múlva bekapcsol nem ad képet kikapcsol, aztán a 3. néha 4. próbálkozásra bejön a kép hagyja is, hogy betöltsön a rendszer, de gpu-z szerint a memory 1333MHz-en megy, aztán ha újraindítom windowsból a gépet, ismét kikapcsol és kezdi előlről a játékot.
Itt van 2 kép. Amúgy 2.90 -es BIOS van fent, elvileg z77-hez ez a legújabb.
Más ötlet? -
3shae
aktív tag
Igen, ez szerintem is rendben van így
Valamikor 2005 novemberében vettem egy ASRock 775dual-880pro lapot, az sokáig megvolt nekem (2008 őszén váltotta le egy Abit Fatality FP-IN9-SLI Core2 procival) semmi bajom nem volt egyik lappal sem. Akkoriban pedig más termékkategóriát képviselt a címben is említett márka, de hihetetlen hogy mennyit fejlődtek az évek során. Akkoriban VIA!! chipkészlettel megoldották elsőként a pci express, pentium D !! támogatást. Sőt, azon a lapon volt még AGP port is, elsőként azt nyúztam egy 9800pro kártyval, később pedig egy x800gto került bele, már az új csatolósínbe.
Non K Oc-t használod?
Édes aranyos a kislányod
-
3shae
aktív tag
Szia,
mint írtam nekem nagyon tetszik a z77pro4m lapocska
Z77, és mATX-re váltanék. Jelenlegi lapommal nagyon meg vagyok elégedve, stabilitás, és minden egyéb szempontból, tehát nem lehet rá egy rossz szavam sem. Adatok a cuccaimnál..
Ezért is vettem meg az i7-est, hogy nagyon sokáig tudjam használni DETTO!!
(#6498) fanti
Hiszek nektek!
-
lipi67
nagyúr
Köszi! Sajna ahogy látom Hd 2000-ret nem támogatja, mind1. A 2600K-t meg már eladtam.
Más: Azon agyalok, hogy mit csinálja.
1: vegyek egy gagyi 10k-s alaplapot, ezt vissza gariba, s ha megjön, a 10k-s lapot eladjam 5k-ért
vagy..
2: Vegyek egy 40-50k-s lapot ami jobb mint ez. ez visszajön gariból (egy új) s azt adjam el
vagy..
3: vegyek egy gagyi vga-t s annak a hdmi portját használjam
vagy..
4 : ha ezt már visszaküldöm..vegyek egy 1150-es lapot meg valami procit hozzáRégebben kellett a gép, 2600k volt 3 is, vga-k is de ma már nem nagyon használom másra mint netezés stb.. (persze, lehet, hogy mjd később kell megint a szufla)
? ? ?
Kiki18: ezért is írtam, hogy lapfüggő..
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Szép napot! Már egyszer kérdeztem itt, jött is pár tanács, de megint megkérdezem, mert már nagyon zavar..
Van egy Asrock z77 extreme 4 alaplapom, s mivel nem kellett a vga (nem használom, nem játszok), eladtam. S jött a meglepi. A lap HDMI kimeneten keresztül nem ad jelet.
Kérdés: Van-e valaki aki kipróbálná, hogy az övé ad-e. Fontos lenne mivel egy 100k-s moniotort nem tudok használni, s a régit nyúzom, s a lap még több mint 1 évig garis.
A monitor jó, mindennel kapásból működik HDMI-n keresztül csak a lapom HDMI kimenete nem ad jelet. -
-
Mans20
addikt
Netezek vagy pl yutub megy vagy amikor kedve van akkor lefagy az egész rendszer,resettel indítom újra,kékhalál nincs,mióta megvan a lap azóta van ez,az új biosokkal már nem fagy annyit mint az elején, de akkor se öröm,valamikor meg a bootképernyő áll meg,csak ram meg vga volt azóta ami új,a vga ment gariba mert kihalt,tartok tőle hogy a lap miatt.
-
-
Ar/ertek aranya kimagaslo, ezt nem is vitatom el töle. Valoszinüleg nem fizetnek en sem többet mas gyarto lapjaiert. Ettöl meg vannak vele gondok; akar egy hetföi peldanyt is kifoghattam a gyarban
De masnal is olvastam mar pont ilyen hiszti problemakbol eleget ahhoz, hogy ugy gondoljam jelentös a reszesedes
Az is igaz viszot, hogy nem sok összehasonlitasi alapom van; a 775-ös szeriaban volt ket P45-ös Asrockom röviden, meg egy X48-as Giga hosszan. Utobbi eleg jo lap volt.Friss guzmi egyebkent, hogy az eddig stabilnak hitt (kitesztelt, jatekokon is) tuningom teljesen beszart, miota egy uj plusz hdd-t vettem. Ez pl. elegge bosszanto, bar nyilvan nem teljesen irhato a lap szamlajara
-
Egyébként hozzáteszem, hogy noha én tépem a szám, de nálam is 1866Mhz-en futnak a ramok per pillanat, és max. 1600Mhz támogatottság van itt is. Szóval a csúnyaság az, hogy ott valami nagyon nem akar működni. Vagy az XMP profilban van valami suskus, vagy az alaplap bios-ában. Lehet egy bios frissités nem ártana.
Nálam a helyzet amúgy ez:
-
Flashget
félisten
Az én Kingston memóriáim 1333Mhz-esek, 4x4GB teljesen egyforma modul van a gépben, 1.5 voltosak és 9-9-9-24 időzítéssel mennek.
Azaz teljesen szabvány memóriák.
De 1600Mhz-en is tudnak járni 1.55 volton ha kell.javítsatok ki ha rosszul tudom...a gyártók 1333Mhz memóriákat gyártanak csak tesztelésnél a jól sikerült darabok mennek 1600-on így azokat 1600-as memóriáknak adják el. Ezért van az, hogy az 1600-nak vett memória a gépbe kerülve 1333 de némi bios állítás után lesz 1600MHz.
-
peu407
senior tag
Köszönöm az együttérzést, igazán rendes Tőled.Én is sajnálom,nagyon szerettem ezt a lapot.Lehet fel voltam töltve, nem tudom, de nem éreztem ezt a kisülés dolgot.Garanciális,úgyhogy megy vissza javításra.Rendeltem gyorsan 1 újat, ugyanilyet, mert a melómhoz kell. Köszönöm a sok tanácsot!
-
peu407
senior tag
Köszi az ötleteket.Próbáltam hűtő nélkül is,de nem vált be,tehát nem okozhat rövidzárlatot.A processzorlábakat is néztem,fényképet is készítettem róla és elküldtem egy fórumtársunknak,aki foglalkozik javítással,de Ő sem észlelt semmi különöset. Számláló nem megy. Folyamatosan 00-át mutat. Ezt a táp és gombelem nélküli próbát megcsinálom,erre nem gondoltam Szóval még1X köszönöm!
-
andrasko
senior tag
Felháborító maga az elv...
Az alaplapoddal megvásároltad a rajta lévő chip-ek, technológiák licencét.
Mivel ez a már meglévő virtu-chip-ekkel működik, ezért ez nem egy új licencű technológia, hanem a meglévőhöz egy új driver, vagy driver frissítés...
Bicskanyitogató... attól függetlenül, hogy jobban, vagy úgy működik, mint az előző verzió. -
Igen, a vörös fekete nem olyan rossz párosítás, Ez a lap igen már meg fordult nálam, hát a 2db pci-expressel és a sata csatlakozok meg oldásásval nem vagyok kibékülve, a hátlap meg nem tom tulsok helyet foglal el belöle a vga kimenet bár sajnos elég sok lapnál még, viszont a nagy testvére a professonal teszik de azt ugy e már sajnos nem tudom meg venni. Köszi a segítséget. Te legalább már sejted amit szeretnék
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gumi és felni topik
- Bittorrent topik
- Napelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest