- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lukgab
tag
válasz
Flashget #5044 üzenetére
Sziasztok. A következő configot vásároltam a minap ( i5 4670k - ASROCK Z87 E4 - 8GB RAM - 128 GB SAMU SSD PRO) és Windows 8.1 et tettem fel.
Problémáim a következőek:
1. Az SSDm kb fele olyan lassú mint amit látok másoknál, annak ellenére, hogy az Intel Rapidnál a teljesítmény menüpontban be van kapcsolva a gyorsítás:2. Tunning esetén mi a CPUnak vége (4,3- 4,5Ghz összejöhet nekem is ? ). Ha igen, miként fogjak úgy neki, hogy ne vágjak tönkre semmit.
Köszi előre is a segítséget!
-
ryger
aktív tag
válasz
Flashget #5733 üzenetére
Szia,
UEFI-ben kapcsold ki a Smart Connect-et, ha minden igaz akkor az lesz a hiba.
A biztonsagos eltavolitast orvosolhatod az UEFI-n belul a Storage ful alatt, a megfelelo HDD-t kivalasztva kapcsold ki a HOT SWAP funkciot. Ha nem ezek lesznek a megoldasok akkor en passzolok -
Jack@l
veterán
válasz
Flashget #5588 üzenetére
Rossszul tudod, bár konkrétan a kingston csinál ilyet, hogy jobb hűtéssel és plusz fesszel árul 1333-asak 1600-asnak, de azért nem ez az általános
UI: a proci memvezérlőjéhez állitja a lap defaulton a 1333-at, de a memória az XMP -ben tárolja, mennyit tud hivatalosan maga a ram. -
fanti
addikt
válasz
Flashget #5457 üzenetére
Mondjuk a tapasztalatok alapján a Z77 forróbb fejű mint a H77 egy picivel, de az Intel szerint meg 100 fokig nem kell aggódni.....
Bár ezt kissé sokallom, de ők a fentebbi linkemen a pdf-ben valami százpár fokos maximalitásról írnak, ha jól értettem.Ja, és én is tömblakásban nyomom az ipart. Nálunk a konyha még pénteken 32 fokos volt.....kibírhatatlan!
Remélem, hogy ilyen kánikula nem lesz az idén többet!
Én még játszani sem mertem bevallom őszintén ezen a héten. Féltettem a gépet, elsősorban a 7950-est, de az alaplapot is, nehogy megsüljön, inkább csak netezgettem esténként. -
törölt tag
válasz
Flashget #5379 üzenetére
GTX560Ti volt a drágám, viszont most ilyen kártyakivegetős, arrébbrakodós megoldással két vinyóról is elindult és működik, stabilnak tűnő módon, kb 20x indítottam már újra a legújabb driverrel.
nem merem kivenni, és feljebb rakni.
de körbenéztem sok fórumon, nem korlátozódott ez asrockra, volt egy csomó, de sok volt a z77 meg az ötös széria. -
peu407
senior tag
válasz
Flashget #5259 üzenetére
Nekem működik az interevo oldala.Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Rendeltem egy 3570Ké-t tőlük,de nem voltam nagyon tájékozott Malay vs CostaRica ügyben.Megjött a proci - Malay. Mielőtt beépítettem volna,itt a fórumon olvastam a CR jobb tuningpotenciáljáról. Felhívtam a boltot és saját költségükre másnapra cserélték CR-re.És 1 nagyon jó procit kaptam 4,5GHZ 1,078V
-
-
válasz
Flashget #5252 üzenetére
Azt nem tudom, hogy linkeltem-e, de más topicban már írtam róla, és le lett tesztelve telenor hipernettel. USB-s kis cumó, alaplapi hálókártyát ki is lőttem addig, és bizony működött rendesen. 20 perc játék alatt 1 lag se volt.
Nagyon-nagyon remélem, hogy észreveszik a hibát, és nem küldik vissza nekem így. Nem értem amúgy mi lehet a baja. Ha valami nagy gebasz lenne ott, akkor nem is lenne netem, viszont nekem van minden, csak éppen nem stabilan.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #5212 üzenetére
"van e külön VGA-d? ha van tílsd le az IGPU-t is a bios-ban."
Nekem B75 lapom van, de ültem előtte bambán egy órát, mert nem indult. Pontosabban ment, csak kép nem volt a 6 féle videó kimenetem egyikén sem.
A legelső indítás csak úgy sikerült, hogy nem tettem bele a videókártyát, hanem az integrálttal indítottam, léptem be a BIOS-ba és úgy állítottam defaultra a PCI-E kártyát (ami akkor még benne sem volt) Kikapcs, kártya berakva, és megy."bios-t előkészitem"
Nekem vezetékes netem van, proxy nincs, és így a netről ment a BIOS frissítés. Igen, a BIOS-ból. Letöltötte, telepítette, újraindult, készen van. -
mexel
veterán
-
L4CI2
aktív tag
-
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Flashget #5051 üzenetére
mert hibás cuccod ?
akkor csipog ha valami gond van
rövid hosszú csipogásokkal és ehhez van egy kód tábla mit morze jelhez
csak ezt beep kodnak nevezik vedd ki ramod és úgy elindítod akkor csipogni fog -
zsinor008
tag
válasz
Flashget #5044 üzenetére
Igen egyből felpörögnek.
(#5045) Jack@l
Később ki próbálom mert még az sem tudom hogy mért vagyok ébren
Speaker nincs rá kötve egyenlőre tesztpadon itt van az asztalon (nincs benne Speaker )
Az alaplapon nincs státusz számláló.(#5046) L4CI2 válasza zsinor008 (#5040) üzenetére
Az-t meg néztem egyik sem hajolt el.Amúgy alaplapi csatin első indítás / telepítéskor mind a 3 alaplapi videó kimenet (DVI ; HDMI ; RGB )működik vagy csak a DVI?
-
-
Predator2
addikt
válasz
Flashget #4865 üzenetére
Azt használom de azért a gyártó honlapján is vannak érdekességek.
Miért van ugyan abból a driverből 3 féle változat? 2 elméletileg ugyan az csak más-más méretben. Illetve van egy tömörített változat is.
Mi a különbség a kettő között a méretén kívül?
Az ATI HDMI Audio Device az micsoda? azon kívül, hogy egy driverTHX
-
válasz
Flashget #4443 üzenetére
Nem! Kérlek értsétek meg, hogy nem random csinálja. Ez szabályszerűen. 100%-osan elő tudom hozni a jelenséget, ha BIOS-ból egyszerűen kinyomom a gépet. Ez után nem reagál másra, csak az alaplapi bekapcs gombra. Fújdogálhatom én, semmi értelme. Különben is, egy hónapos gépet nem hiszem, hogy a por nagyon zargatna. Értelmes tanács nem nagyon hangzott még el.
Kipróbáltam másik bekapcsológombbal, ugyan úgy előjön a jelenség. Tehát egyáltalán nem véletlenszerű!ASRock supportot ha tud valaki, ahol lehetőleg magyarul le tudnám írni a bajomat, azt megköszönném. Másrészt meg az alaplapon lévő debug kijelző. Kikapcsolásnál (windowsos, rendes kikapcsolásnál) kiír egy A4-es kódot, ami ezt takarja: South bridge initialization before microcode is loading. Ezzel kapcsolatban csak annyit nem értek, hogy mégis mit akarna betölteni, mikor leállítom?
Biosból való kikapcsolás alkalmával nincs ideje ilyet kiírni. -
ThodEE
őstag
válasz
Flashget #4373 üzenetére
Akár Ő is lehet, vele még nem üzleteltem, csak példa kép hoztam az árgépet hogy másik sorrendet mutatnak az árak, biztosan van több tag akitől olcsóbban belehet szerezni mint a bolti ár, ezt már a vásárlóra bízom, én megvagyok elégedve az extreme 4 el, fatal1tyt pedig soha nem is láttam a képek kivételével
A fórum alapján döntöttem én is, mert nekem is ez a két lap szúrt szemet -
ThodEE
őstag
válasz
Flashget #4366 üzenetére
Lett már tárgyalva itt a topikba, 8+4es fázis ellátása van mindkettőnek, én a jobb elhelyezésű saták miatt az Extreme 4et választottam
Fatalitin több USB van4GHz en jár benne stabilan jelenleg a 3570k 0,8-1,1V közt ingadozik a feszültsége, biztosan menne jobban is, de nekem így elegendő a teljesítménye
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Flashget #4122 üzenetére
K nélküli. Azokat is lehet valamilyen szinten húzni, nem? H77-essel is megoldható a 3,8-ra "húzás"? (Turbo boost.)
Az előző kommentemben említett memókkal hogy áll? Valaki használ Geil-t ezek közül bármelyik lapban? Támogatási listán nincsenek ott, de gondolom ettől még egyáltalán nem kizárt, hogy működnek, viszont ez így önmagában csak elmélet, gyakorlati megerősítés híján...
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Flashget #3927 üzenetére
Általában úgy adják ki a lapokat hogy az adott socket-es össze prociját ami abban foglalatba helyezhető ami a lapon van. A BIOS frissítés általában valami periféria, memória inkompatibilitás miatt szokták alkalmazni meg még optimalizáció miatt.
Ha teszem azt veszel egy Asrock Extreme 4-et az gyárilag a 1.4-es BIOS-t tartalmazza. Ebben már minden további nélkül beletehető az Ivy mert mint socket (1155) már támogatott. Csak azért érdemes BIOS-t frissíteni hogy optimálisabban ki tudd használni az adott rendszer lehetőségeit. Nagyon ritkán nem támogat processzort a frissen vásárolt lap illetve én még nem láttam.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Flashget #3849 üzenetére
Szia Flashget!
Egy régi "ismerős"
Ha rám hallgatsz az alaplap egy Asrock Extreme 4(nekem is ez van
) és hozzá egy 3570K proci ha a büzsdé engedi. De a lapon ne spórolj az Ext4 legyen a minimum, ennél csak följebb szabad menni. De egy Ext4 és egy 3570K páros már nagyon baba teljesítményt tud összehozni.
A CM Hyper 212 Plus hűtő meg bőven elég ha nem 5GHz-en akarod járatni. Egy kis tuning így is belefér.
-
andrasko
senior tag
válasz
Flashget #3846 üzenetére
Nekem ASRock Z77 Pro4-M deszkám van... elégedett vagyok vele!
Ha ilyen a sima Pro4, akkor tuti lesz neked.érvek:
- A Pro4 -en 3db PCI slot van, míg az Extreme4 -en 2db.
- PRO4: 4+2, míg a Extreme4: 8+2 Power Phase.Extrém tuninghoz ajánlottabb az Extreme4, normál tuninghoz PRO4.
- Ez a 3470 esetében nem is kérdés: OC=turbo-mód, elég a PRO4.
- 3570K normál tuningjához is bőben elég (4.5ghz-ig) a PRO4.
- Fölötte ... Extreme4, de itt az Ivy kupak alatti hővezető pasztája lesz a szűk keresztmetszet.Összegezve:
- jó a PRO4, nagyon... mindkettőhöz.
- ha zseton nem számít, akkor Extreme4 ...
de akkor kupaktalanítás + komoly hűtés, egyébként nem nagyon menne 4.5 fölé. -
mimic1979
aktív tag
válasz
Flashget #3835 üzenetére
Jó reggelt! Ph-sok!
Bekerültem tegnap ebbe a körbe egy Asrock Extreme4-M + I5 3570K+ G.Skill(2X4gb 2000Mhz)
Érdeklődésemnek több pontja is van!
1. Hova dugjam az SSD-t , melyik port ami maximálisan meg tudja hajtani, + kell -e valamit beállítanom ahhoz hogy rendesen kezelje.
2. Fel van rakva a Win7 de folyamatos kék halál árán
3. A memók elméletileg 2000Mhz-en mennek (XMP profil) ,viszont ha beállítom el sem indul a gép! 3-4-szer próbál elindulni, majd fel kínálja hogy lépjek be a Biosba , és módosíthatok a beállításokon! Tehát hiába 2000Mhz, nem megy!
4. Mindenkinek ilyen lassú az Asrock szervere, a driverek letöltésénél!
5. HD7970-em van! Kell az a Lucid akármi? Ha igen hogyan?Válaszokat előre is köszönöm.
Procihoz semmit sem nyúltam tunning terén úgy gondolom előbb működjön minden úgy ahogy az ki van találva, utána lehet "hegyezni"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest