- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlemole
őstag
Ó köszi.
Ha a win is azt írja hogy 1Gbs akkor ok. Elfogadom amit kiír.
Csak nem értettem miért nem írja ki ott a választható sebességeknél, ha egyszer gigabites vezérlő, egy másik alaplapnál meg igen. Ami mellesleg jóval régebbi alaplap.Valami memória másolgatással lehetne lemérni a kapcsolat sebességét, de az már nem releváns annyira. Pusztán kíváncsiságból érdekelt volna. Most hiszek a winnek.
-
p1h3
csendes tag
A biosom (szerintem) friss, de ránézek. Azért gondolom, hogy az mert már benne van az a szabályzási lehetőség amikor 1-255 ig tudom skálázni hogy forogjon a venti. (mellesleg erre az opcióra is sz*ik)
zoltan6: a megoldás jó, de ez ugye csak felületi kezelés. (mellesleg a 2.ventit lecseréltem 2 napja egy ilyen szabályzós TT ventire, csak azt meg ha felsergetem olyan érzésem van h reptér mellett lakom
)
Rá kéne jönni hol a hiba...
Továbbra is köszönet az ötletelésért!
p -
p1h3
csendes tag
Köszönöm az infót, de igazán nem is a 62 fok amitől "nem alszok" hanem hogy miért nem hajlandó szabályozni a lap? Havernak ennek a lapnak a nagytesója van (extreme 3) valami mugen coolerrel és a jelenség ugyan az...4 pinen nem hajlandó jobban sergetni a ventit. Széria betegség e, vagy rá kell jönni h nem értek hozzá?
-
Madn!ght
addikt
Köszönöm szépen! Közben megkaptam a választ a RAM-os topikban is. Kipróbáltam a feszülségemelést is és memtest86-ot is végigfuttattam. Őszintén szólva meglepett, mert hibátlanul ment végig a teszt.
Kezd(ene) szűkülni a kör a proci memóriavezérlőjére, viszont az meg LinX alatt és a játékokban is mutatkozott volna.
Tényleg semmi esélye, hogy valami windows-os hiba állhat a háttérben?!
-
-
A videókari vagy kap elég áramot,és működik,vagy nem kap,és el se indul a gép. Nincs köztes állapot.
Inkább az idő melegedett,bár ez se kéne ekkora hőmérsékletemelkedést okozzon.Bishoop: Rakj a házad oldalába ventiket,ha jól láttam a Vaya-ba kettőt is lehet. Az pont arra van,hogy a videókarit hűtse.
-
Bishoop
tag
Táp zsírúj FSP HEXA 500W-os, feszültségek rendben. Az időre sem fogható rá, mert mostanában elég hűvös, esős idő volt. Ha leveszem az oldalát, akkor kb. 8 fokkal hűvösebb max terhelésen, bár a zaj is jobban kihallatszik.
Sajnos a VGA nem esik a légáramlás útjába:
Arra gondoltam, hogy vagy kitörök pár hátlapot a VGA környékén, vagy a táphoz közelebbi PCE slotba rakom, bár ez utóbbi lehet hogy pont azt idézi elő, hogy még jobban melegszik majd -
mexel
veterán
Meg sem kell osztani, mert fentebb írta valaki hogy egyszerre mindkét csatit szabályozza a lap. Akkor jöttem rá, hogy nem a házventi csatir, hanem a prociéra kötöm a ventit, az úgyis 3 tűs. Működik is, csak ha melegszik a proci, nagyon elindul felfelé a prociventi, akkor a 12-es már süvít.
Egyébként ahogy tesztelgetem, úgy tűnik hogy teljesen mindegy teszek-e be másik ventit vagy nem, max 1 fokot jelent.
Még azt megpróbálom hogy a proci feszültségét a bisban nem hagyom auton, hanem beállítom gyári értékre így teljesítmény növekedéskor nem fog feszt emelni a lap, talán nem is melegszik úgy. -
msgt.fubar
senior tag
A Good Night Led-nek ehhez semmi köze, az a funkció a ledek alvás és a hibernálás közbeni működését szabályozza. Én most a rendes használatról beszélek, amikor használom a gépet, akkor nem világít a led.
És az előzőre válaszolva: nem linuxot bootoltattam be vele, hanem történetesen Windows 8 telepítő-karbantartó lemezt (usb formában), ami egyébként _teljesen_ lényegtelen, mert a hangsúly azon volt, hogy fizikálisan nincs baja annak a szerencsétlen usb portnak, csak a Windows nem akarja valamiért rendesen használni.
És légyszíves, a legminimálisabb helyesírási szabályokat tartsuk már be.
-
Flashget
félisten
Nem az kellett
Átdugtam a sata aljzatban a csatikat.
WD rendszer vinyó a SATA2_2-ben van (amíg nem lesz egy SSD beszerelve utána háttértár lesz) és a progi csak azt hajlandó látni ami a SATA2_3-ban van. És már ott látja a LiteOn írót a többit nem.
De így már jó mert ez elég nekem. Csak magát az elvét nem értem miért csak az abba dugottat fogadja el a progi, miközben maga az író progik látják mind3-at. Nekem ez x aktás kategória -
Flashget
félisten
mert van egy olyan problémám, hogy DVD lemezeket írástesztelek.
Win7, nero, imgburn látja mind 3 írómat, de a nero cd-dvd speed progi csak az egyiket, ráadásul pont azt amelyik nem tesztelő író. és nem tudok már rájönni mi a hiba..erre gondoltam de akkor nem.
driverek fenn vannak valami bios beállítási hiba lehet lehet csak. nincs húzva semmi minden alapon megy. -
Csatlakozom
Biosból 2013 januári a legfrissebb, tedd fel mihamarabb.
Ezután a ramokat állítsd át 1,5V körülre (vagy minimálisan feljebb - 1,505 pl.)
Az időzítéseket hagyd a francba, nem hoznak semmit benchmark eredményeken kívül. Nagyjából ugyanez igaz a sebességre is, de 1600 körül azért érdemes futtatni őket. Persze próbálhatod feljebb is, picit lazítva az elsődleges időzítéseken, mert a proci hivatalosan asszem 1600-ig támogatja csak a modulokat. Az emeléshez a feszültséget is növelni kell lasacskán és ehhez a VTT-t hozzáigazítani. Irányelvként a ram fesz és a VTT között ne legyen 0,5V-nál nagyobb különbség. -
Nalám én ezt sose találtam volna meg
Viszont rájöttem, hogy a Fractal propellerhez adtak egy gyári ellenállós (partizán
) kábelt, csak eddig nem tudtam mi a fene ez (aszittem hosszabító
)
Rányomtam és láss csodát 1000-ről lement 800-ra a fordulatszám. Hurrá!Már csak az a kérdés együtt tudok-e élni 4 venti zajával kettő helyett, a csökkenő hőfokok érdekében. Nesze neked Silent Case
-
-
-Fireblade-
csendes tag
Nem igazán látom, mitől lesznek jobbak a Haswellek, az integrált grafikus vezérlő hidegen hagy, még az 2 éves notebookom radeon 6310-ese is fényévekre van tőlük. Viszont az 1155-ös alaplapok most igen olcsók lettek, azt olvastam túltermelés van. Procit is találtam megfelelő áron, de igen gondolkoztam, hogy megvárom az újat, hátha még olcsóbb lesz. Köszi a gyors választ!
-
need
addikt
Üdv..
Na vissza tértem...mert közbe a birtokon le kellett vágni füvet..!
Ott hagytuk abba hogy bios frissítés..!
előzménykén elmondanám hogy utoljára ÉN biost vagy 3 éve frissítettem 1/4 meghajtóról ami akkor keveset tudtam még azt is elfelejtettem.
azt tudom hogy kétféle képen lehet csinálni.. vagy usb vagy win.. inkább maradjunk az usb-nél hogy ne zavarjon össze a többi!
1. na most ha jól emléxem írtad hogy fat 16- ra kell formázni ez ok..és kell gondolom valami keret program és maga a bios..!
2. gondolom a boot sorrendet át kell állítani.. az előbb bele néztem és ott nem láttam a usb opciót.
elárulod hogy hogy is van ez..?3. ha én a meglevő 2.0 biost akarom majd frissíteni 2.80 ha jól emlékszem az az utolsó...minden beállításom amit a biosban csináltam elvész..? tehát jó lenne gondolom megjegyeznem azt a pár dolgot amit beállítottam..?!
-
need
addikt
-
need
addikt
köszi hogy megkéstél privátban...
na de térjünk vissza az első problémára.. csináltam pár képet..és akkor most mondja meg nekem valaki hogy mi hol van..?!??
na ugye ha jól emlékszem erről van szó..
na most ahogyan is írtad én rá böktem..pl. az 500 gb Samura.. ami Sata II
itt amint látod csak ennyit választhatok..
na de van még 2 lemez 1 ssd és egy hita vinyó mind 2-ő sata III
na akkor nézzük meg mit látunk...?na akkor kérdezném hogy hol is van ez a Hot Plug funkció????
-
Gaben01
őstag
A linux nem az én világom.
Ma este volt egy kis időm, primary graphics adapter : onboard, share memory autom igpu multi-monitor enabled, render standby enabled, deep render standby enabled és a GTX460-at kivettem.Alaplapi dvi kimenetre kötöttem a monitort,lehúztam a lapról az ssd-t és a két hdd-t.Van egy 80-as sata2-es vinyóm,azt beraktam és telepítettem egy friss win7 64 bitet.A telepítő szépen végigment,kép volt végig (ebből nekem elég egyértelmű,hogy a hd4000 működik) és amikor újraindult a telepítés végén kezdődött az újraindulgatós sz@rság.Mielőtt bejönne a win logó már indul is újra.Nem akarom elhinni,hogy ebben a nyomorult lapban nem lehet működésre bírni az igpu-t.
-
Jack@l
veterán
Bocs, annyira azért nem volt sok időm olvasásra....
Biosban van mód letiltani az egyik csatornát(legalábbis régebbi lapomon volt) de cmos clear után ,ha nem indul az egyik se, ott tényleg valami slot érintekezős probléma lesz. Lhet nem ártana végignézni a tüskesort, hátha kihullott az egyik foga. Mindenesetre nagyon gariszagú a dolog. -
Gaben01
őstag
Pontosan ez történik,illetve egyből újra is indul.
Bár abban nem vagyok biztos,hogy ezek a beállítások:
Share Memory [Auto]
IGPU Multi-Moniter [Enabled]
Render Standby [Enabled]
Deep Render Standby [Enabled] ahhoz kellenek,hogy az igp aktív legyen.
Azon csodálkozok,hogy a primary graphics adapter-nél csak onboard/pci/pci-e van és nincs olyan opció,hogy auto.CPU-Z se látja az igp-t,csak a GTX460-at.Már átolvastam a user's manualt vagy 10-szer,minden vackot megnéztem a bios-ban de nem tudok rájönni,hogy mit kéne állítani.
Ennek ellenére nem teszek le az ITX-re váltásról és az igp használatáról.A múlt héten valami csoda folytán 11K volt iponban a fekete bitfenix prodigy kb 15 percig.Gyorsan be is rendeltem 2-t,de másnap jött a telefon,hogy készlethiány miatt nem tudják teljesíteni a rendelést.Meglepő. -
Mentettem bios profilt. Az lenne a kérdésem, mert olvastam 1-2 helyen, meg te is írtad most, hogy többet ki tudnék hozni belőle. Ezt meg lehet jósolni, hogy pozitív irányba változik a dolog, vagy negatívba is változhat? (mondjuk több feszt kér a proci, mint eddig) Vagy ez annyira nem mérvadó, hogy foglalkozni kelljen vele?
Illetve még egy kérdés: Ha felteszem az újat, (hoppá, még egy kérdés: hogyan érdemes feltenni, mert asrock oldalán több módszert is ajánl?) vissza tudom tenni a régit? -
Predator2
addikt
Akkor az alaplap driverei között ez mire szolgál?
Intel SATA Floppy Image (RST) verzió: 11.7.0.1013
Hamár itt tartunk akkor ez a szoftver minek a drivere?
Intel Management Engine illesztőprogram verzió:8.1.2.1318
-
Kosax1
csendes tag
Már kiszedtem mindent és végig játszottam amit leírtál. Én sem ma raktam össze az első gépemet, mert már közel 20 év alatt jó pár gépet építettem és ilyen problémát még soha sem tapasztaltam. Ami még maradt, hogy kipróbálom más gépben a procit és az alaplapomban egy másik procit ezáltal kiszűrhetem a hiba forrását.
-
detroitrw
addikt
ezt akarom elkerülni
bios-ba ki lehetett kapcsolni, az uefi már nem tudja ezt?(#3735) Kernel :
újra akarom rakni a gépet s ahoz az os-en kívüli meghajtókat le szoktam kapcsolni hogy a bootfájlt a fő vinyóra kerüljön
mert vista alatt többször megszívtam anno
s a win7 se különb ebbe s gondolom a win8 se -
makkai
aktív tag
Köszi a linkeket.
Letöltöttem, most már csak megint kerítenem kell 1 gépet, amiben működik a vinyó és meg tudom csinálni, mivel az Én gépemben ugye nem lép tovább, hogy bootolni tudjak.
Úgy érdemes csinálni, hogy csak ez a vinyó legyen rádugva az alaplapra?
Ha nem lesz így sem jó, akkor írok az ASRock-nak bios ügyben, egyik alvállalkozónk a cégnél 10 évig kint élt és dolgozott az amcsiknál, azt mondta írjam le magyarul, majd lefordítja.
-
makkai
aktív tag
memória 1866 9-10-9-24 1,5 V-on megy, a 2133 Mhz-nem megy.
Talán majd későbbi bios frissítéssel.Már néztem, de ha nincs rajta eszköz, akkor nem lehet állítani semmit ott.
a rack, fix sata kábeles (a paneljára van közvetlenül bekötve) és 4 pines tápcsati megy rá, elöl pedig kulccsal lehet ki be kapcsolni.
-
makkai
aktív tag
köszi, közben pont ezt próbáltam, csak 27-el a végén, eddig stabil, de majd megnézem 24-el is
esetleg lap bios frissítés segíthet?
Még a gyári van rajta, ami 2.5-ös. Tegnap raktam össze még a gépet, de sajna úgy néz ki közben a 2TB-os vinyóm behalt. Ha rá van kötve, akkor megakad a gép bootoláskor.
vinyó felpörög mert hallom, meg érzem is, ha kézbe veszem, de nem érzékeli és emiatt elakad IDE eszköz keresése közben. -
-
jilian
addikt
Az új DMC- jal próbáltam:
Nekem eddig így működik:
- alaplapi kivezetés
- a virtunak beadtam a game exe-jét
- minden ON
- így nagyon szép a látvány és az FPS 120 -on stagnál...Viszont csak akkor dolgozik a vid.kari ha D modba rakom, de ez ellent mond ennek.
Vagy teljesen rosszul értelmezem.
Ha i modba rakom akkor csak az IGP megy, 30 FPS -el.Amit viszont nem értek:
- Az MSI AF nem mutatja így a vid karit, ergo csak a catalyst-ben tudok húzni a kártyán
- a gpu-z is csak az IGP monitorozza -
És itt jövök képbe én.
Azért tudod 1866-on használni a ramokat,mert a Z77 chipset ezt lehetővé teszi,ez külön tudja vezérelni a memória órajelet,és így nem függ a CPU limittől.
És mivel Zsole84-nek B75-je van,az a chipset nem tudja külön vezérelni a memóriát,így kifejezetten a CPU-tól függ a memória órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest