- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Én vagyok a teljesen elégedett ügyfél. Volt már asus, giga és most asrock lapom. Egyikkel sem volt semmilyen problémám. Sőt az asus a faterom gépében van és a mai napig no problem. A giga meg a gyerekem gépében.
-
LamaCube
addikt
Igazán nincs mit, mert sajnos nem tudtam segíteni.
Kérdezz rá a procid topicjában is, hátha tudnak segíteni.Ez az a topic -
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Most a biosban nem látod azt a menüpontot, hogy IGPU monitor-enabled vagy disabled?
Ha enabledre teszed és az alaplapi csatiba dugod a monitorod, nem jelenik meg semmi ?
A vga-d topicjában volt egy hasonló esetNem mondom, hogy nálad is ez van, de egy próbát megér. Vagy kérdezz rá azon a fórumon, amit linkeltem.
-
LamaCube
addikt
Nekem igaz hogy nem matx-es van, de eddig semmilyen problémám nem volt vele. Ami pedig akadt az az én usererrorom volt, de ott segített dr. debug bácsi. Igaz a matx-en olyan nincs. A cpu venti vezérléssel bajlódnak sokan, de az is egyszerű. Nem level-re kell, hanem Custom-ra és ott 1-255-ig tudod beállítani a venti alsó fordulatát /ez a skála nem az rpm-et jelöli/. Én 1-re tettem, így minimum 850 rpm-en van és ahogyan emelkedik a cpu hőmérséklete úgy növeli arányosan az rpm-et. 55C°-ra állítottam, hogy próbálja ott tartani és akkor kapja a max. fordulatot.
-
LamaCube
addikt
válasz
RetepNyaraB #5764 üzenetére
Én a custom értéknél 1-255 közt 1-re tettem és látom játék közben, hogyan alakul az rpm. pl. 50-51C°-nál megy fel 1000-1100-ra, majd ha eléri az 55-öt, akkor szépen felmegy 1450-re, 50 alatt meg 930 körül van.. Engem nem zavarna a hangja /nagyon halk/, mert fülesben játszom. Amikor meg csak netezek vagy filmet nézek van a gép, akkor 800-on megy. A ház ventiket meg letekerem vagy kikapcsolom.
-
LamaCube
addikt
Nem level-re kell, hanem Custom-ra és ott 1-255-ig tudod beállítani a venti alsó fordulatát. Ezt kimondottan a processzorra értem. Akkor kapcsol max-ra, ha azt a hőfokot eléri, amit beállítottál és ha tudja, akkor ott is tartja.
Mondjuk a többi venti csatin is lehet állítani level-el, de ott gondolom nem hőmérséklet függő a szabályozás. Lehet, ha mégis akkor azért nem indul el, mert 50-ra állítottad. -
LamaCube
addikt
válasz
vadallat88 #3772 üzenetére
Biztosan 20? Én a kis könyvben nem találtam 20-as hibakódot.
R3laX
Hát kíváncsi vagyok mi lesz!
-
LamaCube
addikt
Igen, ahogyan Mobal kolléga linkelte úgy néz ki. Úgy van kialakítva, hogy el fér. Vidd le neki és mutassa meg, hogy miért nem tudja feltenni. Nem tudom elhinni, hogy a Triglav keret jó a matter meg nem. Egy gyártó, biztosan gondolt rá.
-
-
LamaCube
addikt
válasz
bandika0626 #3619 üzenetére
Ja igen 2.8. nekem úgy volt beállítva, hogy próbálja 50C°-on tartani a cpu-t, gondolom ezért nyomta neki 2.8-al, na de ez már nagyon off itt.
-
LamaCube
addikt
válasz
bandika0626 #3617 üzenetére
A hűtési teljesítményével nekem sem volt semmi bajom csak a hangjával. Persze nekem maxon tolta 2400-en és az már zavart, mert az volt a leghangosabb a gépbe. 3000-ért adtam el, így csak 5500-be volt a csere.
-
LamaCube
addikt
válasz
Bishoop #3614 üzenetére
8500Ft volt újonnan+ posta. Itt az aprón vettem csak itt nem lehet reklámozni, de rákeresel és megtalálod.
Nincs húzva a procim, de később leszA tx3 hangos volt max. fordulaton ez pedig 850-950 között 50-53C°-on tartja bf3 alatt a cput. Alapon meg nagyon halk. Csak figyelni kell, mert 163mm magas és nem minden házba fér el. Ezért is magas, hogy a nagy hűtőbordás ramok is elférjenek. Mondjuk nekem nem olyanok vannak. Ez az egyetlen hűtő tudomásom szerint, ahol 10mm-es hőcsöveket alkalmaznak. Alpenföhn Brockent akartam, de az akkor nem volt és ezt ajánlották helyette, de nem bántam meg.
mobal
A magasságára figyelj, de jobban jársz, ha megkérdezed a Milyen cpu hűtöt vegyek topicbaMilyen cpu hűtöt vegyek -
LamaCube
addikt
",játék közben 60 fok fölé nem mehet"
Ezt honnan vetted? A gpu-nak 80C°-nál semmi gondja nincs jobban elviseli, mint egy cpu. Volt olyan vga-m, aminek 120C°-nál volt a maglassulási küszöb. Persze én se szeretem , ha 60-nál melegebb a 7870-em, de simán menni kell 80-nal is és nem degradálódik.
Bishop
Hűvösnek nem mondanám. Ha teheted és van hely a házban ventikkel támogasd meg. Úgy látom, hogy oldalt a vga mellett nincs lehetőség ventinek, pedig az sokat jelentene. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
z77 extreme 4 alaplapom van. 2x4G Corsair ramokkal /1600/, de 1333-on mennek 1.5 v-on. Hogyan lehet rávenni, hogy 1600-on menjenek? -
LamaCube
addikt
z77 extreme 4-nél hol kell kikapcsolni a cpu-s vga-t?
-
LamaCube
addikt
Az aida miért nem látja a cpu fordulatszámát? Z77 extreme 4 a lap.
-
LamaCube
addikt
válasz
Pubszon #1883 üzenetére
Okés!
A cpu venti vezérlést át tettem autora, a levelt 1-re, de így is 1700 az rpm 2800-ról. A régi lapomon be lehetett állítani, hogy 1100-ról induljon. Valami ötlet?
A 94 es hibakódra"pci bus enumeration" kipróbálom holnap, hogy indul e a gép, lehet valami alaplapi driver miatt nem indult el. Valaki nem használ itt audigy 2 hangkártyát?
Corsair 1600-as ramok vannak benne de úgy néz ki 1333-on mennek 1.5v ez miért van? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Megvan a z77 extreme 4 alaplap. Ha benne hagyom az audigy 2 hangkártyát, akkor Pci bus enumeration 94-es hibakódot ír. Valami ötlet? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Jövőhéten érkezik egy asrock z77 extreme 4-es lap. Teljesen új platform lesz, így teljesen tudatlan vagyok.
Ami a lényeg, hogy az alaplapi hang nekem nem kell, mert egy audigy2-es lesz benne.
A kérdésem, hogy hol milyen menüpont alatt lehet letiltani az alaplapi hangkártyát? Ebből adódóan gondolom az alaplapi hangkártya drivert se tegyem fel.
A másik gondom, hogy a prociba /i5 3570K/ vagy alaplapba /ez se tiszta/ lévő vga-t nem akarom használni. Mit kell a biosban letiltani és melyik drivert nem szükséges ennek okán felrakni?
És egy nagyon láma kérdés itt is a del-t kell nyomni, hogy a biosba bejussak és pl. a bootolást beállítsam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Filmvilág
- nVidia tulajok OFF topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest