- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
detroitrw #3737 üzenetére
Nem tudom, másoknál miért fordul elő ilyen, nekem mindegyik alaplapomnak megvolt a maga követhető logikája, aminek alapján mindig én irányítottam a dolgokat, nem ő engem.
Ennél úgy látom, maga a vezérlő tiltható, Intel SATA és/vagy az AsMedia SATA, de a portok egyesével nem. De ha valaki tényleg biztosra akar menni, általában nem okoz különösebb gondot a SATA-kábel kihúzása, veszélyesnek sem mondható (hacsak valaki nem töri el, erőszakolja), a tápot nem kell bántani ilyenkor.
-
Kernel
nagyúr
válasz
detroitrw #3734 üzenetére
Nem mondanám, hogy az oprendszer bűne, a telepítő épp a BIOS-ból veszi az információt, hogy melyik a számítógép elsődleges merevlemeze. Az indítófájlokat pedig oda kénytelen tenni, miután ez a dolgok rendje, az IBM PC-szabvány óta. Kivéve, amikor az XP-nek szokott lenni állítólag olyan furcsasága, hogy a kártyafogadót is besorolja valahogy a HDD-elé, emiatt a betűjeleket elkeveri.
Egyébként viszont nincs ezzel gond, a B75 Pro3-M lapnál például a rendszer HDD-t az egyetlen Intel SATA3 portra kell (ajánlott) dugni (SATA3_0, szürke) és akkor az lesz 1. számú merevlemez. Ha ezt üresen hagyjuk, akkor a következő a SATA2_1 (fekete), ez számít a legelsőnek, és így tovább.
A Windows-telepítő ezt tudomásul fogja venni, és mindig a sorban legelső lemez aktív partíciójára helyezi az indítófájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Xbox One
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Építő/felújító topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Napelem
- Projektor topic
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest