Új hozzászólás Aktív témák
-
the dealer
tag
Pusztán csak tuána szerettem volna járni. Mert ha mindent meg tudtam volna úgy oldani ahogy most kitaláltam, akkor még belefért volna nekem a venti csere. Másik, meg hogy nekem ponotsan két ugyan olyan venti kell a borda két oldalára, amúgy.
Flashget: Köszi a linket! Sajnos nem vagyok vele előbbre, mert még mindig nem beleférős nekem.
-
the dealer
tag
Hát igen, az külön sok pénz.
Azok a 3 tűs ventik amiket kinéztem darabonként 500Ft-tal drágábbak, aztán még mondjuk 3000Ft a manuális szabályzó panel, használtan. Szóval az összesen 4000Ft. Annyit most nem szánnék rá, majd egyszer lehet. Gondoltam, ha csak annyi lenne, hogy valamit beállítok biosban akkor az okés. Másrészt ez a manuális tekerődzés nem tudom mennyire jönne be nekem. Most akkor inkább kipróbálom, hogy így milyen lesz.
Úgy terveztem amikor vettem ezeket a pwm-es ventiket, hogy tuning alatt okés hogy hangosak lesznek terhelve, de idle állapotban halkak lesznek remélhetően, akár mennyire nem teljesítenek jól kis fordulatszámmal. Ha terheletlen állapotban nem lesznek hangosak a ventik, akkor jó lesz ez így nekem.
Köszönöm a helpet, tovább ne offoljunk!
-
the dealer
tag
Értem, okés. Megpróbálom elhinni, hogy nem tudok jobban kijönni a dologból.
Csak gondoltam, ha van rá mód, akkor váltottam volna 3 tűs ventire, mert azoknak jobb az ár érték arányuk, ha azt nem nézzük, hogy nem tudják szabályozni magukat. Így viszont elégedett vagyok magammal, hogy nem vettem hiába 4 tűs ventiket!
Köszönöm a segítséget!
-
the dealer
tag
Az a gond, hogy az enyémet bevittem szervízbe és most külföldről hoznak nekem cserét, így nem tudom nézegetni a biost még egy darabig, viszont a venti ügyemet addig szeretném lezárni.
Viszont abból az 1-2 napból amíg nálam volt, van egy emlékem egy beállításról, ami nagyjából úgy nézett ki, hogy bizonyos hőfokot célozzon meg a hűtés. Ez nem arra jó, hogy ha rádugom a 3 tűs ventit a 4-es cpu csatikra, akkor is tudja szabályozni, úgy hogy ha pl.: 50 fokot állítok be, akkor ha főlé megy akkor elkezdi jobban pörgetni a ventiket fesz szabályozással még akkor is ha 3 tűs a ventim?
Ez az utolsó, hogy így megkérdem
csak biztosra szeretnék menni, mert egészen más lenne így a leányzó fekvése. Valamint jó lenne az előtt biztosra mennem, mielőtt elkezdem használni az új ventiket, mert akkor sokat csökken az értékük.
-
the dealer
tag
Engem is pontosan ez érdekelne.
Azt én is tudom, hogy vannak négy tűs helyek és ha arra ráteszem a pwm-es ventimet, akkor megy a szabályozása. Arra lennék én is kíváncsi, hogy Z77 Extreme 4 lapnál ha ráteszem a két darab 3 tűs ventimet a két darab 4 tűs cpu csatira a lapon, akkor attól még szabályozza-e az alaplap a két darab 3 tűs ventim fordulatszámát?
-
the dealer
tag
Szisztok!
Mostanában olvasgattam utána, hogy vannak ugyebár a pwm-es ventik meg a non-pwm-es ventik.
Aztán olyat is olvastam, hogy vannak lapok amik képesek a non-pwm-es ventiket is szabályozni.Engem ez a téma érdekelne pontosabban is. Van egy Asrock Z77 Extreme 4 lapom.
Vettem egy Prolimatech Megahelms hűtőt és vettem hozzá két ilyen ventit. Ezek ugyebár pwm-es ventik.
Viszont például itt van ez. Sokkal jobb adatokkal. Jobb légszállítás és kevesebb zaj. Nekem érdemesebb lenne ezt venni? Mert ha esetleg az alaplapom tud olyat, hogy ezeket is leszabályozza, akkor véleményem szerint igen. Ha tudja szabályozni a lap, akkor van ennek az egésznek valami hátulütője? Csak mert így ha igazam van, akkor szerintem sokkal inkább érdemes nekem a non-pwm-es ventit venni.Aki nem szertné az adatokat keresni:
Ugyebár a Vortex 4 145,8 m3/h-t tud 18,1 dB (A) mellett. A coolink pedig 127.6 m3/h-t tud 27.1 dB/A mellett.Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest