- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gxyb
aktív tag
válasz
Coolmat #6668 üzenetére
Hali!
Nem akarom eladni az SSD-t, az se gond ha nem gyorsul, itt igazából a 60 Gb ami kevés.
HDD-n és az SSD-n sincsenek fontos adataim, ha kiesik nem gond.
Fogyasztás, zaj, nem érdekel, proci terhelés nem aggaszt egy i5-3470-em van talán megbirkózik vele.
Igen sok torrent megy egyszerre napi 24 órában.
Ez a ~360MB/s mi alapján jött ki ha megkérdezhetem?
Holnap megmérem a mostani sebességet aztán meglátjuk... -
törölt tag
válasz
Coolmat #5384 üzenetére
szerintem gányolás az, amikor az nvidia driverek évek óta black screen-t dobnak egyes inteles környezetekben, aztán lehet registryt gányolni, meg cserélgetni a hardver elemeket.
[link]az imént leírtak egyébként megvoltak, miután a régi rendszer elvérzett, cmos clear megvolt, gyári telepítő dvd-ből készített usb-ről ment fel az új rendszer, de dettó ugyanazt produkálta, ráadásul 32 biten. azt kellene megérteni, h miután feltelepül az nvidia driver, döglik le a monitor, miután elkezd butulni a gép befele.
egyelőre sajnos van jobb dolgom is, mint az nivdia + intel trágyaság miatt szopni újabb telepítésekkel.
lehet menne most felette, de nincs az az isten, h a héten én még egyszer kinyissam a gép oldalát.
megtehetném azt is, h kivágom a kártyát, aztán az htpc opciónak elég az intel vga is, de az meg 24 fps-en régebben röcögni szokott, azt nem különösebben bírom, lévén esténként filmet meg sorozatot nézek róla projin.de jó tudni, hol nézzek rá, ha nem jut annyi fps mint eddig, viszont játékkal tesztelni szerintem hétvégén sem fogom, mert nem jutok odáig, h emiatt eléüljek, meg keresgéljem, mennyinek is kellene lennie. bár a szőrösfánkos vga burn test ugyanazt a 8 körüli fps értéket hozta, mint eddig, tegnap 1 órán keresztül.
bár ebből én nem igazán értem miért menne egy 16x-os slotban 8x-osan, de ezt tudjuk be annak, h fogalmam sincs mire akar kilukadni az általad leírt rész, kb. mintha kínai lenne, az utolsó mondat tűnik tisztának, h dualban 8x-os mód. utánanézni meg most momentán egy darabig nem fogok.én mára egyelőre elfogadtam a helyzetet miután fórumokat bújtam, ahol rajtam kívül szép számmal voltak hasonló gondokkal küzdők. még prohardveres leírás is van, mit kell a reg-ben mókolni black screen miatt. van ilyen mostanában egyes nvidia kártyákkal, és nem kötődik, csak intel lapokhoz, de ahogy ütemezni tudom, elvileg őszre terveztem, kártyát úgyis cserélek. aztán azzal kiderül szar-e a slot, de jelenleg a tartalékgépem elsistergett, azt meg egyelőre hanyagolnám h gariba menjen hetekre, mert a laptop szimpa vga kimenete a közelébe sem ér dvi/hdmi-nek.
de bármilyen fejlemény lesz utóbb, idebököm.
-
törölt tag
válasz
Coolmat #5334 üzenetére
A néhai i5-3450 CPU-mra a Turbo órajelen felül négy magra +200 MHz-el lehetett számolni. Nekem 200 MHz-t nem ér a Z77. Asrock-on belül is minimum +5e Ft, ami +35%-t jelent. 35% teljesítménynövekedést nem fog hozni +200 MHz (a non K OC), ergo nem éri meg. A gyári Turbo pedig gondolom megy B75-n is. Fenti i5-3450-re hivatkozva: 3.1 - 3.5 GHz.
-
törölt tag
válasz
Coolmat #5330 üzenetére
Z77-t downgradelek. RAID-t sosem használtam. Inteles funkciók (pl Smart Response) is szerintem inkább mennek marketing számba, mint hogy valós haszna lenne. Több (e)SATA és USB pedig nem kell. Maradok a B75 mellett szerintem. Elég jó a Realtek Audio is rajta (a mostani Z77-emen is az van). Csak a SATA csatlakozók felfelé állnának.
-
tomy0628
aktív tag
válasz
Coolmat #5276 üzenetére
Itt I5 -2500 idle 800-820 29 a proci, 25-38 fokosak a magok. A 4. mag mindig a több 35-37, a többi 25 max 30.
Nálam van még 3db Coolink Swif 2 120p venti ami a cpu fan 2-re van kötve, na most a BIOS a cpu fan 1( amin a hütő van) és a cpu fan 2-t(ide van a 3db venti kötve y kábellel) is egy kalap alá veszi. Valahogy be lehet állítani magasabb fordulatra ezt a 3 ventit? Tehát a cpu fan2-t. -
Pucma
csendes tag
Sziasztok!
Miért nem tudom beállítani a RAM órajelét?
CPU: Intel i5 3570k
Alaplap: Asrock Z77 Pro4-M
RAM: Kingston HyperX Predator 2400MhzAz lenne a probléma, hogy alapból a RAM-ok 1333Mhzn futnak.
Ha beállítom a 2400Mhz-s XMP profilt, elmentem, és amikor újraindulna, mindig leáll. Utána megcsinálja ezt még egyszer, aztán visszaállítja alaphelyzetbe. A BIOS a legfrissebb.
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2012/516/kingston-..
A kép alapján megpróbáltam manuálisan beállítani a RAMot, de a tWR-nél a max érték 16 lehet, tehát nem tudtam beírni a 20-at. Lehet hogy emiatt nem megy az XMP profil?
Hogy tudnám megoldani hogy 2400Mhz-n menjenek a RAMok?A válaszokat előre is köszi.
-
Ronny3
aktív tag
válasz
Coolmat #4465 üzenetére
Jó én ezt értem.., de tudod az a furcsa, hogy az Intelen kivül kb az összes gyártó készít XP-re is drivert MOST is! Így van az USB 3 -as eXtensible Host Controller kapcsolatban is!! Sorólhatnék jó pár gyártót
Nem fogok váltani win 7-re sem... mert kiakadok attól, hogy annyi helyet foglal el feleslegesen a HDD-ből, hogy el sem hiszem.. és nemlehet kikapcsolni azt a kompatibilitási izét, hogy ne foglaljon el +13 GB-ot kb
Na ezért nem váltok a win 7 -re meg azért sem , mert kb soha semmit nem találok ott...
-
Manitou
veterán
válasz
Coolmat #1783 üzenetére
Az a baj nem volt rá időm, mert pár másodpercig van csak, aztán újra is indul a gép. Le akartam fotózni, de még időm sem volt a gép után nyúlni .
Újabb sentinel szerint a 640-es samsung vinyómnak már csak 96% a kondíciója. Most lehúztam a samsungot. Kiváncsi vagyok így előjön-e a hiba. De lehet csak satakábel gond lesz, még az lenne a legjobb eset. -
-
Tin
veterán
válasz
Coolmat #1715 üzenetére
nekem is megjelennek a meghajtók leválaszthatóként, pedig nekem a totál alap win7-es intel ahci driver van fent, és nem tettem fel az alaplapit.
van valami registry hackelés hogy ne jelenlenek meg, meg is találtam...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Coolmat #1706 üzenetére
Nem az volt a gond, hogy nem ad képet, hanem a driver telepítése után reboot, majd megjelent az alap háttér (kék színű, cirkalmas akármi), majd itt megállt. Hosszú várakozás után nyomtam egy Ctrl-Alt-Delt-t, akkor elsötétült.
A telepítő elvileg érintetlen MSDN ISO, SP1.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Coolmat #1701 üzenetére
Igen, ezt meg is találtam, azért köszönöm.
Csak gondoltam, hamár a lemezen rajta van...Talán bios verziókkal ez is módosul majd.
És a zene lejátszás offline módban? Ezt sem igazán találom, de hasznos lenne.
A legfőbb baj viszont az idő hiánya. Ezért is írok inkább, és kérdezek én is, mert gyorsabb választ kapni, mint böngészni. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Coolmat #1695 üzenetére
Okés, köszönöm
Akkor megpróbálok valamit bütykölni itthon, aztán ha nem sikerül, akkor kérdezek még. Kösz
A Win alatti képernyőkezelés tudom, hogy jó, bár én Catalyst alól csinálom, ez azért nem tudom hogy működne, mert a megjelenítővel együtt a használt GPU-t is váltania kéne, az meg azért nem mindegy
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Coolmat #1688 üzenetére
Köszönöm a tipped
Viszont lenne pár dolog, ami így nem tiszta
Én nem egyszerre akarom őket használni az esetek 98%-ban, hanem a 4850-ről a monitort 80%-ban, és a maradék ~20% lenne a filmnézés a tévén, erre kéne az alaplai HDMI(mert gondolom kevesebbet eszik). Egyszerre csak egy megjelenítő kellene tehát általában. Ez így megoldható?
Illetve még két eset marad fent:
- mikor játék alatt szeretném mind a két gpu-t. Virtu nélkül akkor ez nem megy?
- mikor mind két megjelenítő kellene egyszerre. Ezt hogy tudnám kivitelezni?
Virtut akkor hagyom, majd ha újítok vga-t, bár ez nem most lesz, mert nem sürgős. Köszi a válaszod még egyszer
Felraktam az Intel Graphics drivert, de nem találok hozzá semmilyen menüt - nincs is rákötve semmi jelenleg. Ezt hol érem el?
-
misionline
tag
válasz
Coolmat #1634 üzenetére
Köszi, igen előbb is javasolták, és addig még alapon sem nagyon játszom , szerdáig kibírom, akkor veszek valami mélyhűtőt rá.
Csak pusztán kíváncsi voltam mennyit melegszik, fagyás , sb semmi nem volt rendesen ment a game, csak kilépve ugye a log adatin csak pislogtam.
De gondolom azért van védelem a cpu ban vagy alaplapban, ha túl meleg valamit csinál, hogy megvédje? -
-
-
bluobluo75
őstag
válasz
Coolmat #1542 üzenetére
Lehet, hogy ki fogsz nevetni, de a köreimben vajmi kevesen hallottak az UEFI-ről, még annál a boltnál sem ahonnan venni szoktam a hardvereket a gépembe
Ezért is a kíváncsiság, de remélem egy olyan embernek akinek voltaképp ez a munkája, nem fog gondot okozni az összeszerelés, üzembehelyezés
Nem te vagy az első aki lebeszél a 3770K-ról és inkább nagyobb videókártyát ajánl
Csak én inkább hosszútávra gondolkodom, és kevés játékra, modern de gyors rendszerre, kompatibilitás a lehető legtöbb mindenre, mind hardver mind szoftver, ha lehet ebben az ársávban még úgy 4-5 évig!
Fejleszteni komolyabban csak 4-5 évente szoktam
Szóval ha van olyan nem túl hosszú leírás, változás magyarul az UEFI-ről amit érdemes és kötelező tudni a használatáról, beállításáról, stb... légyszi linkeljétek már be!
Köszönöm szépen! -
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1504 üzenetére
Én biosba nem állítottam be semmit, de majd akkor én is kipróbálom.
Én lemértem a fogyasztást, nekem sleep módba olyan 2-3W-ot fogyaszt, míg kikapcsolva pedig olyan 1W-ot, tehát a 0W-ot nem tudom, hogy lehetne elérni, max laptop-nál lenne értelme.
Ha tényleg csak ennyit csinál amit leírtál, akkor valóban nincs sok értelme. Én még az InstantBoot-nak sem látom sok értelmét, mert az meg akár 8-szorosára is megnöveli a kikapcsolási időt (kikapcsol-->bekapcsol-->hibernál/készenlét). Akkor már inkább hibernálom, majd futtatok a gépen egy ccleaner-t (vagy hasonlót) és ugyanott vagyok, sőt még jobb is. -
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1502 üzenetére
Na megtaláltam, hogy melyik volt az. Az Intel Rapid driver.
És ezt írja a súgója:
"ODD energiaoptimalizálás (Microsoft Windows* Vista és újabb)
Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a használaton kívüli optikai lemezmeghajtók (ODD) energiaellátásának automatikus kikapcsolását, ha nincs adathordozó, például DVD vagy Blu-ray lemez a meghajtóban, a tálca** pedig be van zárva. Az ODD energiaellátása az operációs rendszer vagy a felhasználó eszközön végrehajtott művelete, többek között a kiadás gomb megnyomása útján kerül visszakapcsolásra. Az ODD energiaoptimalizálás különösen mobilszámítógépek esetén hasznos, mivel a bekapcsolt energiaellátású, tétlen állapotú ODD negatív hatást gyakorol a telep töltöttségi élettartamára. Ez a szolgáltatás csak a következő rendszerkonfigurációkon támogatott: 6-os sorozatú vagy újabb Intel® lapkakészlet, kompatibilis alaplapok és kompatibilis ODD-eszközök. Ha a kompatibilitási követelményekkel kapcsolatban további információkra van szüksége, akkor forduljon a következő helyen elérhető SATA-specifikációkhoz: www.sata-io.org
**A tálcával kapcsolatos feltétel a nyíláson keresztül betölthető meghajtókra nem vonatkozik."És amint feltettem, megint eltűnt az ODD a sajátgépből és most meg sehogy sem akar visszajönni. Meg nem is értem mire jó ez a program, mert semmi beállítási lehetőség nincs benne. Minek fut ez a háttérben? Azt hiszem ezért is töröltem le, mert nem láttam hasznát.
-
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1229 üzenetére
Nekem nincs SSD-m így próbaképp bekapcsoltam az összes funkciót. Bár lehet nem sokáig fogom használni, mert én azt tapasztaltam, hogy ha csak 512MB-ot adtam az egésznek és minden ON-on van (kivéve IE Cache), akkor a youtube videók pár perc után megszakadtak, nem folytatták a lejátszást. Hogy ezt az xFast RAM okozta vagy nem, az még kérdéses. Lehet csak pár perc fért el a RAM Cache-ben és ezért állt le?
Én a rejtett mappákat megjelenítettem, de nem mutat semmi mást.
A pagefile-t akkor kikapcsolom, mert igazad van, tényleg nincs sok értelme.
De akkor, hogy van ez a ReadyBoost, mert elolvastam de nem teljesen világos. Ha rácsatlakoztatok egy pendrive-ot, az hogy gyorsítja a rendszert? RAM-ként kezeli azt is?Akkor ennek az On/Off play-nek sincs sok értelme, ennyi erővel közvetlenül a hangszóróra is rácsatlakoztathatom. A hangkártya meg nem hiszem, hogy közvetlenül tudna hangszórót meghajtani, mert csak így lenne értelme a dolognak.
Ezt az xFast USB-t majd letesztelem akkor USB 2.0-án.
Köszönöm a válaszokat!
-
Androidus
csendes tag
válasz
Coolmat #1198 üzenetére
Ahh, köszönöm. Fel sem merült bennem, hogy nem annak a drivernek a dolga beizzítani az eszközt. Most hogy így mondtad, ráfuttattam az alaplap lemezének a driver könyvtárára, és onnan bányászott magának valamit. Hurrá van, a játékok működnek, a Passmark tesztje pedig 920 és 540 értékeket dobott ki, ami megfelel a HD 4000 listás teljesítményének. Köszönöm a segítséget.
-
Androidus
csendes tag
válasz
Coolmat #1191 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, bár nem segített. Az alaplap oldaláról leszedett drivert próbáltam magamtól, és nem volt átállítva az elsődleges videó az IGP-re. Átállítottam, a multi opciót is kikapcsoltam, és leszedtem az Inteltől az általad linkelt drivert. A hibaüzenet ugyanaz: a rendszer nem éri el a minimum követelményeket.
Elnézést, hogy hiányos volt a leírás, akkor most végigmegyek pontról pontra.
- Asrock Z77 Pro3
- Corei5 3570K
- Kingston DDR3 1600MHz 8GB
- Barracuda 500GB 7200rpm SATA3
- Samsung 64GB SATA3 SSD
- Samsung író
- Win 7 Home Premium 64bit SP1
- Intel Smart Response beizzítva, működik.
- Eszközkezelőben minden egészséges.Lehet, hogy teljesen triviális a dolog, fogalmam sincs, mivel eddig XP-t használtam egy fatengelyes gépen. Addig eljutottam, hogy elvileg minden szép és jó, már csak az hiányzik, hogy játszhassak is.
Azért sem igazán értem a dolgot, mert például a flash lazán kihasználja az IGP erejét, és 1920-on villog. Akkor ezek szerint nem csak valami alapértelmezett videó módon érzékel a rendszer, hanem az IGP full kapacitását, vagy nem? -
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1189 üzenetére
Azt hogy érted, hogy "virágbolti"?
Közben a párhuzamos portba sikerült életet lehelnem, csak az a baj, hogy nem éppen azzal a szoftverrel amit használni szeretnék. Valószínűleg a soros port is működni fog, csak nem éppen a megszokott XP-n használt szoftverrel amit eddig használtam, mert azt most próbáltam de el sem indul.
Ok, köszi megpróbálom XP-n elvégezni az integrálást, de csak VirtualBox-on fogom ezt tudni megtenni.
(#1187) mcmike:
Köszi majd átolvasom, bár a képek alapján én is így csináltam csak én az egészet kijelöltem mint ahogy a csatolt képen is látszik.Amúgy lenne még egy olyan kérdésem, hogy miért csak 3,69GB memóriát lát a gépem a 4GB-ból? Pedig a rendszer információknál még ki is írja, hogy 64 bites a rendszer, és én úgy tudom, hogy 64 bitnél mind a 4-et látnia kellene.
-
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1176 üzenetére
Na kipróbáltam ezt az nLite-os integrálást, de nem jött össze.
Lehet rosszul választottam ki a hardver típusát? (mindet bejelöltem, mivel nem tudom mi az igazi)
Lehet az lesz, hogy letöltök egy olyan xp verziót amibe eleve már bele van integrálva. (gondolom az ilyen updatelt telepítők már tartalmazzák a szükséges drivert is). -
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1176 üzenetére
Szia!
Igen, munkához kellene, pontosabban programozáshoz. Win7-en sehogy sem tudom működésre bírni se a párhuzamos portot, se a sorosat, de még a Visual Basic-et sem. És ezek most mind kellenének nekem. (az XP kompatibilitási futtatás mód semmit sem ér)
Amúgy Win7 x64 Ultimate-t tettem fel.
Nem tudom, hogy ez a Virtual XP mód működne-e mert rákerestem és VirtualPC kell hozzá, szóval valószínűleg ez csak a VisualBasic-es problémát oldaná meg, a többit nem. Egyébként le sem tudom tölteni a Virtual PC+ XP mód párost.
Innen próbálom leszedni, de csak ez az oldal jön be, pedig Loader-rel érvényesítve lett.Köszi a linket, én sehol sem találtam a 32 bitest!
De tényleg jobb lenne, ha csak Win7 lenne a gépen, mert úgy nem kellene feltenni mondjuk kétszer az Office-t meg hasonló szükséges szoftvereket. A fent említett problémákra nem tudsz orvosságot ajánlani Win7-en?
-
fanti
addikt
válasz
Coolmat #1128 üzenetére
Ja, nem az én biosképem volt ez, a neten találtam a szemléltetés kedvéért.
Utánaolvastam ennek a power saving modénak.Egyesek szerint (mivel vcore csökkenést okoz) instabillá tudja tenni a rendszert bizonyos LLC levelekkel kombinálva.....úgyhogy hagyom is disableden!
Amúgy nekem 1.5 volton van manuálisan a memófeszkó, mivel autón 1.585-öt adott és a ramjaim meg standard 1.5 voltos kingstonok (KVR1333D3N9K2/8G). Összesen 16GB.
-
syl5
őstag
válasz
Coolmat #1081 üzenetére
Friss windows-al is szenvedett az a lap. Meg mindenhol teljesítmény javulást érzek, jóval pattogósabb lett a gép, és játékokban is van ahol +7-8 fps, lemezkezelésről nem is beszélve. Giga lappal volt olyan, hogy totalmedia theatre-rel bd50-et, de 25-öt is gombnyomástól jó 4-5 sec alatt (közbe akadt a lejátszás, mint állat) szünetelt le, majd indításnál hasonló.
Meg itt van ez is, ami megszűnt lap váltással: "A giga lapommal volt olyan is, hogy ment a játék 40 fps-el, mégis nem volt folyamatos az animáció, szemre akadozott (ezt nevezik talán mikrolagnak)."
Szal az olcsóság, nem mindig kifizetődő. -
-
Jack@l
veterán
válasz
Coolmat #1081 üzenetére
Ok, tegyük fel 1-2 év múlva jönnek ocsó 1 terrás ssd-k, mit csinálsz?
Kéne 30-40%+ hogy kihajts egy következő generációs videokártyát, mit csinálsz?
El akarod adni, vajon repesni fognak a tuningmentes intel cumódért?
Megejelenik egy high-endes proci(adja az ég, hogy még kihozzanak 1155-re valamit), ami háklis a jobban ingadozós tápellátásra, mit csinálsz?
Alkalomadtán úgy gondolod jó lenne crossfire, mert ocsón tudsz 1 év mulva második videokarit mondjuk?
Lapon, tápon én nem spórpolok, 1 rohadt fillért se, ezt már megtanultam. Sokszorosan meghálálja 2-3 év távlatából. -
milszab
senior tag
válasz
Coolmat #1040 üzenetére
Nincsen semmi gond az ssd-vel! Lehet mivel sok progi meg driver van felrakva azért lassabb. Mer mikor telepítem újra gépet és nincsen fent semmi driver, hamarabb bejön.
Amúgy elég sok usb-s cuccom van meg alaplapra is van dugva lehet ezek miatt gondolkozik ennyit az elején.
-
milszab
senior tag
válasz
Coolmat #1038 üzenetére
Letiltogattam mindent, és érdekes módon az ismeretlen eszközöm is eltűnt.
Amúgy ez a "Hard Disk S.M.A.R.T." gyorsít a gépen vagy mi ez? Aúgy most lemértem bekapcsolás után majdnem 30mp-ig kinnt van a logo. Nem tudom ilyen gondolom átnézi mik vannak rákötve a gépre vagy nemtusom, de elég sokat gondolkodik. Onnantlól meg olyan 40mp mire feláll a rendszer ssd-vel.
-
mcmike
őstag
Köszi,
Vettem egy nagy levegőt, és elolvastam az egész topic-ot majdnem az elejétől egészen idáig (természetesen csak a részemre releváns infókra koncentrálva).
Amire még idáig nem kaptam választ, az hogy milyen sorrendben érdemes egy új Win 7 (x64 Ultimate) installnál a drivereket feltenni. Konfig adataimnál, kivéve alaplap + CPU (ez lesz:ASRock Z77 Extreme 4 + i7-2600K). Az OS a Samsung 830 128 GB SSD-re menne AHCI módban természetesen. Nem fogom használni ezeket (le is kellene majd tiltanom UEFI-ben az instal előtt): alaplapi hangkártya, Intel VGA, Virtu MVP.
Én erre gondoltam:
1. Intel INF
2. Intel Rapid Storage Technology (IRST)
3. ASMedia SATA3
4. LAN (Broadcom)
5. USB3 driverek: Intel, ASMedia
6. CIR Infrared (ha kell)
7. Discrete VGA drivere
8. stbstb...Mire valók ezek: Intel rapid start, Intel smart connect?
-
jilian
addikt
Én olyan kábelt vettem aminek az egyik fele DP a másik Hdmi,
ugyanazt a cél szolgálj mint az általad linkelt átalakító, csak ugye úgy nem kellett átalakító, hanem egyből a kábel ilyen-olyan.
És mint mondtam ezzel a megoldással nem jó, mert mindíg a DP felől megy a jel.Akkor lett volna jó ez a kábel(módszer) ha a monitoron van a Hdmi csatlakozó és nem a vga-n.
Mert a vga nem tud hdmi -n, keresztül DP-ra jelet küldeni, ne kérdezd miért de én is akkor kérdeztem, hogy miért nem működik amikor már a kábelt megvettem és tapasztaltam.Tehát csak a fentebb említett megoldás (DP--->DVI) lehet a megoldás, de megvárom míg a monitor topikban rábólintanak, mielőtt felesleges ezreket nyomok a fiókba megint...
-
jilian
addikt
Nem azzal nem.
Azért kell most a DP kimenete is a monitornak, mert a DVI már használva van egy ITX rendszer.
A monitor szépen vált is a jelek között auto-n, csak ez a világítós mizéria ne jött volna elő.Gondoltam rá, hogy írok mind2nek, de én is nagyon kevés esélyt látok arra, hogy ez a probléma orvosolható lenne.
Nomeg ezt magyarázzam el angolul...pffff
Más nem veszek egy másik kábelt, és itt a monitor előtt csatlakoztatom a kábeleket, így nem a monitor / vga csatlakozója fárad el.
Mert azért elég para így itt hagyni a gépet, hogy így az áram csak úgy jön megy, még ha pár amperről is van szó..... nem? -
-
ZozzHUN
addikt
Végül nem gányolás, csak felesleges telepítések elkerülése. IDE módban elindult simán, utána feldobtam az INF packot, utána még a windows hibájából nem indult el AHCI-ban, de FIX-et fölrakva simán elindult, telepítette AHCI drivereket, megy minden rendben, sehol semmi gond, pedig már más nézőpontból is teszteltem.
Tuningot 4 magos terhelésnél 3800ig engedte, BCLK 100-on hagytam, hagyom is ott.
-
KJB
csendes tag
Tuning kilőve, virtu kilőve (nem a virtura gondoltam az intel - nvidia kombóval, hanem arra, hogy ez a páros jellemzi az életemet mióta van gépem ((na jó még 486-os korszktól)), 1600 MHz kilőve, akkor ennyiből simán egy Intel Core i5-2400 meg egy fullos Z68 alaplap oszt jóság van.
Millió köszönet! -
dfsz34
őstag
Kösz a választ, nem tudom miért HVM-t írtam, MVP-t akartam
Ezek a rövidítések megőrjítenekA felsoroltakra valóban nem lesz szükségem előre láthatóan, MVP-t meg talán soha nem fogom használni, mert valamilyen IGP elég lesz nekem.
Ha meg 5-6 év múlva procicsere lesz, akkor várhatóan már amúgy sem 1155 lesz foglalat, úgyhogy úgy nézem én is a H77 nem nyújt semmivel többet nekem a tervezett 5-6 év használati időre, utána meg úgyis csere lesz.
-
BullKoxa
őstag
Szia!Amiket írtál azokat vagy Enabled,vagy Disabledre lehet állítani.Nincs olyan lehetőség hogy a hőfokot én adom meg meddig melegedhet a Cpu (mielőtt lekapcsolna)?
Más! Az Asrock lapok nem feszelik túl a dolgokat ha Auto-n hagyja az ember.(Régebben a Gigák ilyenek voltak)
-
jilian
addikt
Szia!
Nekem vízhűtésem van ezzel a pumpával.
Nos, azt mondták a topikjában, hogy a pumpa 3 pines kábelét kössem rá a cpu fan-ra, mert így a Bios-ban be tudom állítani (elvileg), hogy ha netalán vmiért a pumpa megállna, és a proci elérne egy bizonyos (beállított) hőfokot, kapcsoljon le a gép.
Szerinted, lehetséges-e?
És persze, tanácsodra lennék kíváncsi, milyen beállítással próbálkozzak? -
fanti
addikt
Szia!
Ezt az alaplapot néztem ki magamnak : ASROCK H77 Pro4/MVP, és hozzá egy INTEL Core i5-3550 3.30GHz 1155 BOX processzort.
Van hozzá Kingston KVR1333D3N9K2/8G memókitem 2 db egyforma (azaz összesen 16GB).
Ezek a memóriák DDR3 1333Mhz-es, 9-9-9-27, 1.5v-osak.Jól fognak együtt működni így a dolgok?
Tuningolni nem akarok, de egy CoolerMaster HyperTX-3 lesz a procin.
Van még egy OCZ Agility 3-as és egy Kingston SV100-as SSD-m is.
Meg egy LG DVD író és egy 1.5TB-os Samsung HDD.
VGA-nak egy 6950 2GB - ost használok.Van olyan BIOS beállítás a lapon, ami megváltoztatja a bootolható eszközök logikai sorrendjét?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest