- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
zserbox #5399 üzenetére
Hello, itt van egy teszt a próbálkozásaimról, majd frissebbet is csinálok 1X
Jack@l :
pci-e-t visszavettem, feszeket sem emeltem, a ramot is visszább vettem. A cpu vízzel van hűtve.. De ha megmondod mi a kínzás..
figyelek.
egyébként hírdetem a procit de csak beszámításhoz.
-
O_L_I
őstag
válasz
zserbox #5179 üzenetére
De ez pl engem tökre nem zavar. (Már túltettem magam azon hogy azon izguljak hogy most épp 40 vagy 50 fokos a procim.)
Beállítom 60 fokra és kalap kabát. Mikor csak lightba használom meg se mozdul csak mikor játszok.
Így gyakorlatilag csak akkor van hangja a gépemnek mikor játszok. -
O_L_I
őstag
válasz
zserbox #5163 üzenetére
Azt a folyamatos ford. emelést nem hiszem h. meg fogják csinálni mert eddig minden Asrock lapban úgy működött, hogy target hőmérséklet van.
Bár szerintem nálam most emeli már elötte is csak igazán akkor kezdi el pörgetni mikor eléri a beállított hőmérsékletet. Engem az idegesít inkább hogy mikor megszűnik a terhelés és lemegy a hőmérséklet, olyankor csak lassan hajlandó visszaengedni a fordulatot.
Most, hogy jobban belegondolok pont ez a működési elv amit most ujdonságként reklámoznak az NV kártyákon. -
O_L_I
őstag
válasz
zserbox #5160 üzenetére
Az oldalon vettem fel "hibajegyet"
Megírtam, hogy nekem Level 1-en is kb 50%-on megy a ház venti akkor is ha 30 fokos a gép és 60-ra téve a target és tök jó lenne ha a ház hűtőnél is ott lenne a "custom" mód mint a CPU hűtőnél, hogy magamnak tudjam beállítani a minimum PWM értéket.
Kb három nap múlva küldtek egy BIOS-t mélben amiben benne volt.Az előző Asrock lapomban még nem volt ilyen custom mód, ott csak a Level 1-hez tartozó PWM értéket vetettem le velük de azt is megcsinálták.
Ja igen az angol siteon írtam angolul.
-
Joco175
tag
-
-
válasz
zserbox #4567 üzenetére
Ebben teljesen igazad van
Nem akartam vitát kezdeni. A kérdés válaszának lényege, hogy ha nem használ nagy számításigényű dolgokat akkor jó a non K a maga olyan-amilyen tuingjával; ha pedig használ, akkor erősebbre érdemesebb beruházni. Pont.ui.: tuning 35% és afelett van
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
zserbox #4511 üzenetére
Ha az RGB színek közül elmegy a piros vagy a kék, akkor szokott annak megfelelően elszíneződni, kékes-zöld vagy piros-zöld irányba. Érdemes a dugót kicsit meghúzni kifelé, ugyanis főleg régi, használt D-Sub dugóknál fordulhat elő olyan hiba, hogy az aljzat éles érintkezője idővel berágódik a tű oldalába. Ilyenkor ha kicsit meghúzom a dugót kifelé, helyreállhat a kép.
Mindettől függetlenül elég furcsa hiba, hogy két, független esetben is így jártál. Nekem is ilyen alaplapom van, de az analóg kimenetet csak kipróbáltam, használni nem szoktam.
Viszont egy érdekes eset volt a másik topikban, szintén ilyen alaplap, új, D-SUB monitorral használva. A számítógép kikapcsolása után a monitoron megjelent a "No Signal" felirat és úgy maradt, nem kapcsolt ki soha.
Utánanéztem a dolognak, sőt a saját műhelyemben is elkezdtem kísérletezni, hogy ilyen hibát szándékosan előidézzek. Mint kiderült, ha egy ilyen monitorra rádugok egy bármilyen videokártyát (csak önmagában), a "No Signal" felirat már attól eltűnik. Ezt az egyik tű testelődése váltja ki, direkt így van kitalálva, hogy az esetleg kilazult dugót érzékelni lehessen.
Gyakorlatilag a fórumozó egy olyan alaplapot kapott, amiben ez a bizonyos tű nem volt bekötve, vagy nem érintkezett, másképp ilyen hiba nem állhat elő.
-
-
Ronny3
aktív tag
válasz
zserbox #4467 üzenetére
De egy 60 Gb-os SSD meghajtónál elég nagy szám a +13 GB felesleges helyfoglalás!
ÉS tök mindegy, hogy én mit várok el, azért írtam, hogy valaki biztos tudja mi a jó megoldás, hogy XP-n is tudjam használni az USB 3 lehetőségét!
És azért nem írnak XP-re driver, mert azt hiszik már manapság mindenki win 7-et használ.., de ezt cáfolja meg az, hogy az Intelen kivül másik 4 gyártó ÍR XP-re is USB 3 drivert!
-
válasz
zserbox #4440 üzenetére
Ezt is kizárnám, mert nem teljesen random csinálja.
CSAK, ha BIOS-ból kinyomom, vagy, ahogy itt leírtam.
CM 912plus a házam. Hát nem tudom... Amikor windowsból kikapcsolom, akkor 100%-ban mindig jó!
Viszont most lehet, hogy kipróbálom egy másik bekapcsológombbal, mert egy másik házból még maradt. Ha azzal sem jó, akkor ezt is kizárhatjuk. Szerintem valami szoftveres a gond, csak tudnám mi. -
-
Flashget
félisten
-
balpis
őstag
válasz
zserbox #3962 üzenetére
ja, teljesen igaz, de eddig install közben nem jártam így, mindig "tudta", hogy mikor kell áttérnie.
Persze lehet, akkor eleve az SSD volt elől, csak rendszer nélkül lépett tovább. Most meg épp a régi rendszert kellett lecserélni egy alaplap csere miatt.
De egyszerűbb volt kivenni végül -
andrasko
senior tag
válasz
zserbox #3948 üzenetére
2 dologról beszélünk:
1) Intel turbo OC
2) No-K OC funkció (chipset függő alaplapi szolgáltatás).............alap/4mag/3mag/2mag/1mag
1) 3770: 3.4_/3.7__/3.8__/3.9__/3.9__ (+3/+4/+5/+5)
2) 3770: 3.9_/4.2__/4.3__/4.4__/4.4__ (+3/+4/+5/+5)ugyanez 3570 esetén:
.............alap/4mag/3mag/2mag/1mag
1) 3570: 3.4_/3.6__/3.7__/3.8__/3.8__ (+2/+3/+4/+4)
2) 3570: 3.8_/4.0__/4.1__/4.2__/4.2__ (+2/+3/+4/+4)Tehát a 4 magos terheléssel OC-zhatók:
- 3770 (No-K): 4.2ghz-ig.
- 3570 (No-K): 4.0ghz-ig. -
Flashget
félisten
-
jeni
félisten
válasz
zserbox #3581 üzenetére
kárörvendő
Bishoop
mivel ez mechanikai sérülésnek számít-gondolom a PCI-e-16x rögzítő kar törött el,gariban megtudják csinálni de az fizetős lesz,esetleg keresni egy hibás lapot és arról leforrasztatni,feltéve ha alaplapról törött le a műanyag.
Vannak itt az aprón aranykezű emberek akik megtudják csinálni szépen,hogy ne derüljön ki a PCIe 16x csatlakozó cseréje,bár ezt nehéz lesz,mert két egyforma forrasztás nincs sehol.a hűtés-t illetően meg pasztáz újra a CPU-t,ha tudsz tegyél a házba megfelelő helyekre légkeverőket.
a levegő keringése a házban nem jó. -
Bishoop
tag
-
Bishoop
tag
válasz
zserbox #3547 üzenetére
Az a baj, hogy a target temperature max. 65 fok lehet. A beállított fordulatszámon akkor fog működni ha ennél hűvösebb a processzor. De mivel nekem fel szokott menni 70 fokra, és ekkor maximumon pörög ami 3200 RPM, és igen zajos. Tehát nekem vagy a max fordulatszámot kéne valahogy kisebbre vennem, ami már elviselhető. 2800 RPM sebességgel elviselhető a zaj, és minimális a hőmérséklet különbség. Pillanatnyilag speedfan-nal szoktam állítani manuálisan, de valahogy biztos be lehet szoftverrel automatikusan vezérelni, csak még nem tudom hogyan
Ha lenne valami BIOS MOD ahol a target temperature 65 foknál magasabb lehetne az lenne az igazni ! -
L4CI2
aktív tag
válasz
zserbox #3529 üzenetére
cpu-world itt ugy emlitik mint Maximum operating temperature 72.6°C most ez magyarul KB Maximális üzemi hőmérséklet
de ha 72.6 nem kezdi el a throttlingot mikor ?
mert valamikor elkezdi hogy ne főjön le proci és ha ez se segít asszem kikapcsol a gép persze ezek biosba ki vehető védelmi mechanizmusok asszem -
Stonerice
őstag
válasz
zserbox #3480 üzenetére
Köszönöm, hogy jöttél és hozzászóltál, de 2500K-s cpuval nem más a helyzet ilyen téren? [U]Ezmost lehet hülye kérdés. Egyébként kicsit aggódok a 75 pro 3 tól. Nem kell tőle félni, hogy tönkremegy? Túlmelegszik a déli híd vagy akármi.
Akkor elvileg I3-2100 al is menne 1600mhz-n a ram a z75 pro 3 al. Elég jó ára van.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
zserbox #3451 üzenetére
uu
nekem is az van legjobb
ez se xar
FSP Raider 550W tápegység -
andrasko
senior tag
válasz
zserbox #3343 üzenetére
AMD vonalon ismerős fogalom, APU=CPU+iGPU+NB-chipset
INTEL vonalon nem hallottam... ott egyszerűen CPU+iGPU. -
andrasko
senior tag
válasz
zserbox #3338 üzenetére
A hiba leírása elég szűkszavú volt... "megholt"
Teszteld másik ram-okkal, nálam random újraindítást produkált a Corsair Vagaence 1866 2*4 dc-kit.
... érdekes, mert a memtest hiba nélkül futott 15 teljes passt, ezért javasolt a ram-csere teszt.
Utána jöhet a proci-csere teszt! (ha kell) -
válasz
zserbox #3331 üzenetére
Nem téged akarlak bántani a véleményemmel,csak nem értem a logikádat.Ha te is jól tudod,hogy 4.5-nél tovább nem ajánlott tuningolni,és te mégis bőven effölé mész,akkor mi a meglepő benne,hogy meghal a deszka?Részemről ez teljesen egyértelmű következmény.
A másik,hogy a mai világ piaca okosabb annál,hogy két(szerinted ugyanolyan) dolgot különböző néven dobjon piacra. Nem is beszélve az informatikáról,ami már arról szól,hogy az embert hol tudják a reklámokkal manipulálni.Én úgy gondolom,hogy mivel a lapok neve más,a chipsete más (a bios is más), és az áruk is különböző (2-3e ft differencia) ,akkor valami mégiscsak hiányzik az egyikből,ami a másikban bennevan. Gondolok itt például az anyaghasználatra.
A 3. ok,amit ismét nem értek,az a tuning mértéke. Ha minél magasabb órajel elérése a cél,akkor érdemes a 3x drágább alaplapokat használni erre a célra,nem pedig a létező legolcsóbbal próbálkozni,utána meg köpködni...
A témára visszatérve,csak hogy segítsek,az alaplap kuka,vagy lehet garanciáztatni,ha lehetséges. És ha a márka nem jött be,akkor érdemes másik márkától másik típust választanod.
-
válasz
zserbox #3329 üzenetére
Z75 NEM ugyanaz,mint a Z77
Elolvastam,amiket írogattá,nem tudom mit vártál.Egyrészt 4ghz felett felesleges procit hajtani,semmivel se veszed észre nagyobb GHZeket.A másik,hogy Z75 csak lighos uningra jó,nincs kifejlesztve rajta a kifinomult tápellátás.Nemúgy a Z77.
Amúgy ajánlom,hogyha ész nélkül akarsz tuningolni,előbb érdemes az arra alkalmas topikban érdeklődni ,mielőtt belevágnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Opel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest