Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
maestro87 #4795 üzenetére
Érdekes, ezzel a lappal másnak is volt ilyen gondja, nekem viszont nem. De nem azért, mert DVI-kimenetről használom. D-Sub-on is ellenőriztem.
Normális esetben a D-Sub aljzatban az 5. tű testelődik, ahogy bedugjuk. A monitor ennek hatására lemegy készenlétbe, vagyis eltűnik a "No Signal" üzenet. Ezt ellenőrizheted úgy is, hogy fogsz egy videokártyát (csak önmagában), rádugod a monitorra, ki kell kapcsolnia. Ha véletlenül kicsúszik a dugó, ismét "No Signal".
Az analóg monitor elindulását egyébként a szinkronjel megjelenése váltja ki, a testelős trükköt valószínűleg csak a kiesett dugó érzékelésére találták ki, illetve szabványosították.
Mindezek alapján én legalábbis arra jutottam (mivel már a másik fórumozónál is furcsállottam a dolgot, ezért akkor kivizsgáltam a gyakorlatban is), hogy elvileg valamilyen gyártási hiba folytán az alaplapi D-Sub 5. tűje nem záródik testre, bizonyára azért nem áll le a monitor. Ha van egy multimétered, egy tű segítségével ki is mérheted, testhez képest az ellenállást.
Talán sovány vigasz, de a DVI másképp működik ilyen szempontból (is), ott nem lenne ilyen gondod.
-
syl5
őstag
válasz
maestro87 #1521 üzenetére
Nem azt kell nézni, hogy mikor jelenik meg az alaplap logója, meg hogy mikor jelenik meg az asztal, hanem, hogy mikor kezd el bootolni a win, illetve mikor töltődik be az összes progi win alatt. Utóbbi nem egyenlő azzal, hogy meglátod az asztalt.
Amikor te még malmozol 36 sec és 77 sec között, addig én már rég megnyitottam a PH-t, úgy hogy vagy 50 lap el van mentve a Chromba.
Szal nagyon nem ugyanolyan értékek, mert nekünk a 36-38 sec a full betöltés, neked meg 77 vagyis a duplája. Ugye arról meg nem is beszélve, hogy Chromba 50 lap elmentve, és rákattintok az ikonjára és már villan is fel és írhatom be a címsorba a webcímet, amit hoz is le rögtön. -
Pubszon
veterán
válasz
maestro87 #1523 üzenetére
Persze a boot idő kevésbé számít, de az alkalmazások indulása és folyamatos futása már lényegesen fontosabb.
Ebben a videóban demonstrálva van, láthatod, hogy az üdvözlő lépernyő után szinte azonnal használható a rendszer és ezt én is igazolom. Nekem pedig felesleges gyorsabb proci meg VGA, ez is bőven elég ami van most. Ha egyszer kipróbálnád, te sem váltanál vissza HDD-re. -
fanti
addikt
válasz
maestro87 #1523 üzenetére
Mondjuk ebben teljesen igazad van!
De manapság célszerű rendszerlemeznek SSD-t választani egy i3/i5/i7 proci esetében, mert hatalmasat lök az oprendszer és az alkalmazások/játékok töltési/használati sebességén.
Én szolgálnék is egy konkrét példával.
A nagy kedvenc S.T.A.L.K.E.R sorozatom legutolsó tagja, a Call Of Pripyat pályabetöltési ideje döbbenetes mértékben csökken SSD esetén.
Nyilvánvaló, hogy ekkor maga a játék, és a pályamentések is SSD-n vannak.Amúgy a rendszerboot az tényleg nem érdekes, legalábbis számomra nem, mert annak az ideje a legkevésbé limitáló tényező számítógép használat esetén.
Lényeg, hogy a power gomb benyomásától számítottan max. fél perc és kapok egy teljesen betöltődött és használatra kész rendszert, ami szép, de inkább az a mérvadó, amit használat közben produkál egy SSD. -
Coolmat
őstag
válasz
maestro87 #1503 üzenetére
Kíváncsivá tettél, ezért kipróbáltam most ezt az Intel Rapidot. Az ügymenet: előbb be kell kapcsolni UEFI-ben a Rapid Statot, majd fel kell tenni az Asrock Rapid Start Utilityt, ami csinál egy rejtett hibernációs partíciót a rendszermeghajtódra, utána pedig jöhet a driver (én az Intel oldalán található legújabbatt választottam). Hatás: mikor elküldöm aludni a gépet először elalszik, majd 5mp múlva mintha visszakapcsolna, de ezzel ellentétben hibernálja a gépet (miért nem egyből hibernálja le ha arra állítottam be?). Ekkor a prospektus szerint 0W-ot fogyaszt a gép, de sima Sleep módban sem lehet sokkal több (sajnos most nincs itt a fogyasztásmérőm hogy megmérjem). Felkeltve még lassabban is tölt be mint simán sleep módból. ODD nálam nem tűnik el, de nem is kapcsol ki ha megy a gép, szóval elég kamunak tűnik ez a marketingrizsa. Inkább le is törlöm a francba az egészet, csak feleslegesen foglalja a helyet a hibernációs fájl
-
rszp
aktív tag
válasz
maestro87 #1200 üzenetére
STEP 1: Set Up UEFI.
A. Enter UEFI SETUP UTILITY Advanced screen Storage Configuration.
B. Set the option “SATA Mode Selection” to [IDE]. (For SATA2_1 to SATA2_5 and
SATA3_0 ports.)
Set the option “ASMedia SATA3 Mode” to [IDE]. (For SATA3_A0 and SATA3_A1
ports.).................
Intel vezérlőn működnie kell az XP telepítésnek nem buherált lemezzel is.
Tedd a diszket a SATA2_1, SATA2_5 vagy SATA3_0 portra.
Az UEFI-ben állítsd be SATA Mode Selection” to [IDE[ -
Coolmat
őstag
válasz
maestro87 #1228 üzenetére
Szia!
Gondolom a Windows Ready Boost-hoz van köze a dolognak, vagyis a temp mappát és a cache fileokat át tudod tenni a memóriába, hogy ne fogja vissza a HDD lassú elérési ideje (személyes vélemény, hogy SSD-t használva nincsen szükség erre, így is baromi gyorsan elér mindent róla). Abból hogy el is tűnt egyből az összes hely a RAM-driveon valószínűleg azt jelenti, hogy egyből ki is tett mindent a memóriába. Valószínűleg azért üresek ezek a mappák, mert alapból rejtettek. A programban van ilyen lehetőség is hogy a memory pagefilet is kitegye RAM-drivera, ennek sok értelmét nem látom, mert ugye azt akkor használja a gép, ha elfogyott a fizikai memória.
On/Off Play: nekem ebből a videóból az jött le, hogy a hangkártya engedi át a hangot a line-in és a zöld kimeneti dugóján kikapcsolt állapotban is, tehát pendrive-ról nem tudnál kikapcsolt állapotban zenét lejátszani.
xFast USB: elvileg gyorsíthat USB3-on is, de ezt maximum USB3-as SSD-nél vennéd észre, egy USB3-as HDD-t használva enélkül a program nélkül is maximálisan kihajtja a szabvány (nálam még be is kavart ez a program mert nem akarta mindig felismerni az USB3-as külső HDD-met, ezért inkább letöröltem). USB2-n hozhat 1-2 MB/s gyorsulást, de nem valami egetrengető a dolog.
-
Coolmat
őstag
válasz
maestro87 #1183 üzenetére
Virágbolti Win7-el nem is nagyon fog összejönni a virtuális XP, de ahogy írod is a soros és párhuzamos port életrekeltése még így is kérdéses, bár szerintem illene még a Win7-nek is valami általános driverrel támogatnia. Az nlite-os problémádra pedig az jelenthet megoldást, ha XP-s gépen végzed el ezt az integrálást (régen olvastam valahol hogy XP-n illik ezt megcsinálni).
somasz: Alapórajelen biztosan megbízható lesz, tuningra meg sosincs garancia hogy meddig lesz stabil a gép.
-
Coolmat
őstag
válasz
maestro87 #1175 üzenetére
Szia!
Mihez kell neked az XP? Azt ugye tudod hogy egy 10 éves oprendszert nem illik ilyen gépre telepíteni, max ha munkához kell valamilyen program miatt, de oda is inkább a Win7 Prof-tól elérhető virtálus XP-t javasolnám. Ha mégis minden áron ragaszkodsz az XP-hez, akkor töltsd le ezt a programot, és integráld bele az XP telepítődbe a letöltött floppys drivert (angol nyelvű guide van a honlapon).
Szerk: 32 bites XP-hez nyílvánvalóan 32 bites driver kell, innen töltsd le a f6flpy-x86.zip-et. -
mcmike
őstag
válasz
maestro87 #1172 üzenetére
Szia,
Be kell adagolni az XP-nek a SATA vezérlő driverét, mert különben nem ismeri fel a HDD-t. Win Vista és 7 esetén nem kell, mert már tartalmaz egy régebbit. Intel SATA vezérlő x32 / x64 bit Win XP floppy fileok a B75 Pro3-M-hez.
Intel vagy ASMedia vezérlőre van kötve a Boot HDD?
1. Másold fel a Zip tartalmáz a floppy-ra vagy USB-re, kicsomagolva azt a könyvtárszerkezetet ahol a txtsetup.oem file található.
2. A telepítő elindulása után rögtön nyomogasd az F6-ot, és majd később kerni fogja a lemezt (vagy USB-t) amit elkészítesz.
3. Ezek után már meg kellene találnia a HDD-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest