- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Gulyopapa #4817 üzenetére
vga biost kell frissíteni ha adott a gyártód hozzá PL nekem egy GV-R787OC-2GD vga-m van és F3 bisot kellet rá
ATI Source BIOS Version:015.032.000.000
Base Clock/Boost Clock : 1100/4800MHz
Release for HYNIX Memory
UEFI BIOSamibe ez változót azaz hozzá lett adva az uefi támogatás
-
-
ThodEE
őstag
válasz
Gulyopapa #4748 üzenetére
A MATRICÁVAL ellátott sata csatlakozókat válaszd!
-
válasz
Gulyopapa #4742 üzenetére
Én Kingston V300-zal használom, semmiféle gond sincsen
(#4739) N.Ferry@
Én használnám az összes energiaspórolós cuccot; arra van.
Kivéve a C3 C5 state-t, mert az bekavar.
Ezenkívül nem fix feszt tolnék az arcába, hanem offsetet.
LLC 1 (tehát a legkeményebb vezérlés),
Power saving disabled,4,5Ghz:
offsetet próbáld először 0,00V-en (nálam -0,100V-on stabilnak tűnik, terhelve 1,296V; de csak LinX alatt, nem játszottam vele)
Vtt 1,1
PLL 1,85
PCH és VCCSA maradhat alapon (1,059 ill 0,925)Additional Turbo voltage a minimum plusz (+0,004V)
PLL internal overvoltage disabledFeljebb én nem tudom tolni, mert a hűtőm nem bírja. Én 80 fok fölé nem szívesen engedem a magokat
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gulyopapa #2309 üzenetére
Én eleve nem is játszom a gépen, videokártyám sincs jelenleg. (Épp nemrég fedeztem fel egyébként ezzel kapcsolatban, hogy a PotPlayer milyen korrekt módon dolgozik, DXVA-módban szinte alig terheli a CPU-t, csak pár százalékig, még full HD videónál is. Process Explorer szépen mutatja is, hogy a GPU veszi át a terhelést. Más lejátszóknál így még nem sikerült beállítani.)
A Virtu elvileg a játékosokat érinti, illetve ennek lenne még egy érdekes vetülete (ha tényleg tud úgy működni), hogy amikor nincs terhelve a videókártya, akkor az lekapcsolódna készenlétbe, nem venne fel áramot, nem melegedne, így ezáltal netezés stb. közben csak az integrált GPU menne.
-
mcmike
őstag
válasz
Gulyopapa #2309 üzenetére
A te szavaiddal élve parasztvakítás...
Én személy szerint nem próbáltam, mivel akik próbálták azok vegyes érzelmekkel lettek gazdagabbak: Elsősorban kisebb teljesítményű diszkrét VGA-k esetében hozott javulást (660Ti nem számít annak), és akkor is csak a benchmark eredmények javultak, cserébe a játékok többsége élvezhetetlenné vált, vagy fagyott...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Gulyopapa #2299 üzenetére
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3461333-a-virtu-mvp-mire-jo
http://www.lucidlogix.com/product-virtu-mvp.shtml
AXTU-t telepítettem, kreáltam vele RamDisk-et, a próba kedvéért.De a program ígéretével ellentétben, a Firefox cache átirányítása valamiért nem sikerült neki, csak az IE Temp mappát rakta át.
Ami a vicc, hogy tényleg belenyúlt a Firefoxba, beállítást jól megcsinálta, az alábbi szerint, tehát ennél jobban én sem tudtam volna:
http://support.mozilla.org/hu/questions/768867
...mégsem használja a virtuális meghajtót. Volt egy másik fórumozó is pár hete, szintén így járt. Nem foglalkoztam még vele alaposabban, hogy mi lehet az gond.
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2271 üzenetére
Ha 1-re állítod, akkor a PWM-es venti minimum fordulatán fog pörögni ami nálam 800, de akkor a többi el sem indul.
Nekem 3 egyforma Xigmatek venti van a következőképp:
1 PWM-es 800-1500 55-ös értéken 900-at megy, 65 fok a target és BF3 alatt max 1100-ra megy fel.
2 nem PWM-es de ugyan ilyen venti a CPU_2-be, nem mutatja a fordulatát, de minimumon kb 7-800-at pörög és szinkronba gyorsul a prociéval.A 2 felső USB3-as port az ASMedia, ahhoz fel kell rakni a drivert és menni fog.
-
milszab
senior tag
válasz
Gulyopapa #2264 üzenetére
A level-t a legkisebbre, a hőfokot pedig a legnagyobb értékre állítsd! Nálam, ez 65, ami annyit tesz hogy mikor eléri, akkor kapcsolna rá, de ilyen még sosem volt.
Ha pedig nem megy, tényleg 1 ellenállást köss közbe rá. Nekem is így van, én a fekete szálba raktam be mivel alapon nem ment 1100-1200 alá, most 850-900-on pörög folyamatosan a TX2-esem.
-
Dönc
tag
válasz
Gulyopapa #2264 üzenetére
ha minden igaz, manual-ra állítva nem fog változni a venti fordulatszáma (kérdés hogy érdemes e erre állítani a cpu kúlert)
egy-két saját tapasztalat a témában, ugyebár nekem pro4-em van, terheletlenül ezeket az értékeket hozza:
proc hűtő arctic freezer 13 (9 centis venti van rajta) auto-n custom 42-re állítva: 860rpm viszont maghők tekintetében igazándiból nem oszt nem szoroz h mennyit pörög. talán ha 1-2 fokot lehet nyerni azzal, h hangos lesz, köszönhetően az ivy elszabott kialakításának
2db arctic f12 pro pwmes venti a cha_fan1en level 1 manualon: fix 850rpm
1 xigmatek venti level 1-en cha_fan2-n: fix 830rpm
1 xigmatek a pwr_fanon előtéttel: 1030rpm azért nem a cpu2-re van kötve mert a fenti beállítások mellet gyakorlatilag meg se nyikkan ez a ventiez így gyakorlatilag hangtalan ...lenne, ha nem lenne egy ezer éves samu vinyóm, ami mindezt túlkiabálja jócskán
ezek szerint nálam jól működik a ventivezérlés, de azért sikerült belefutni pár buktatóba nekem is mire ezt sikerült így belőni. régebben már írtam ezzel kapcsolatosan ebbe a topicba.
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2258 üzenetére
Én is 775-ről jöttem és nekem is ezek a tapasztalataim.
Mondjuk nekem az FPS nem duplázódott, hanem négyszereződött, de ez inkább a VGA miatt.Miért nem vettél a hűtőhöz inkább egy s1155-ös lefogatót?
Ugye a hűtőd Xigmatek RedDragonScorpion?
Mert ha igen, akkor ez jó lett volna hozzá és szerintem jobban is jártál volna vele. -
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2252 üzenetére
Vagy frissíts BIOS-t, lehet te is azon egyike vagy akinek gondja van az USB-s BIll-el meg egérrel, ezt csak a BIOS leírásából gondolom.
Improve USB keyboard and mouse compatibility.
Másnak tapasztalat esetleg a 2.50-ös BIOS-al Extreme4 lap esetén?
(#2255) Hellboy2387: Erre tényleg az ASRock topikba akarsz választ kapni?
Egyébként az a kis sz@r tuti hangos lesz max pár hét múlva... nem láttam még olyat ilyen méretbe ami nem lett volna az. -
Kernel
nagyúr
válasz
Gulyopapa #2243 üzenetére
Én például a tápegység 12 V-jára csatlakoztattam a router-modemet, egy alkalmas kábellel (amit nyugodtan megtehetek, mert a vonal- és LAN-csatlakozók galvanikusan leválasztottak, sőt a modemnek még az is mindegy, hogy AC vagy DC tápot kap, vagy épp milyen polaritással, miután Graetz-hidas egyenirányítással kezdődik a belseje).
Tehát így a géppel együtt kapcsolódik be-ki a modem is.
Kb. 45 másodperc, míg beáll az ADSL, a bejelentkezéssel együtt. A Windows Asztal ennél hamarabb megjelenik, csak netezni addig úgyse lehet. Készenlétből még annál is hamarabb feláll a gép, de tulajdonképpen azzal se megyek sokra, ha 45 sec, míg beáll modem. Legalábbis böngészni nem tudok.
-
Ernest.
tag
válasz
Gulyopapa #2243 üzenetére
Apukám ZX Spektrumja 90-es évek elején nem bootolt sokáig (nem akkor jelent meg, csak akkor volt már rá nekünk is keret), de amikor magnószalagról töltöttük be a programot az már eltartott egy darabig, meg volt egy szép sípoló hangja, nem volt vészes, az élményért cserébe, h nyomathattuk a Jetpack, meg a Pyjamarama
-
válasz
Gulyopapa #2177 üzenetére
nem akarom mutogatni, nekem mindig az volt a fontos hogy nekem tetszen más véleménye sose számított, csak azt akartam hangsúlyozni hogy sok időm és energiám van abba hogy ugy nézzen ki ahogy szeretném és a lapok terén nem találok nekem valót. ami árban és kinézetben is jó. Minden nap látom, 1 teli plexi van az oldalán. Igen fontos hogy nézki. komolyan. Ahogy a víz és minden más, az egyedi modding amit a házon csináltam azért hogy olyan legyen ahogy nekem tetszik. Ugye milyen jó kis szabájzó
primitív eccerű tökéletes és szép
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2164 üzenetére
Én is rátettem a Xigmatek Achilles hűtőm 775-ös lefogatóval, de nem megy rá, a foglalat egy része kitartja a hűtőt, viszont érdemes venni hozzá egy 1155-ös lefogatót ahogy én is tettem, elég rá ez a hűtő.
Neked milyen a Xigmatek hűtőd?
A HDD-t AHCI módra állítsd telepítés előtt. -
Robi_73
őstag
válasz
Gulyopapa #2152 üzenetére
Nem mindegyik sajnos!
Ki kell próbálni! Nekem egy Thermalright XP120-as hűtőm van és csak kis barkácsolás segítségével sikerült felszerelnem a hűtőt! Az alaplap alján a cpu rögzítésnek van egy merevítése, ami kiáll az alaplap síkjából kb 3.5-4mm-re. Nekem ezt kellett kihézagolnom 4db műanyag alátét segítségével, mert a hűtő saját merevítése-rögzítése nem feküdt fel rendesen.
-
Pubszon
veterán
válasz
Gulyopapa #2131 üzenetére
Mivel nem K-s, így sok mindenre nem kell, a szorzót belövöd a legnagyobbra ami lesz (42 ha jól tudom), a CPU feszültséget pedig offset-el állítod fokozatosan lefelé, hogy megnézd, mennyi a legkisebb fesz amin stabil.
Célszerű mondjuk offset +0.005V-ról indulni.
Illetve pár MHz-et még a BLCK emelésével tudsz elérni, de az a PCI-e órajelét is állítja, így ahhoz nem ajánlatos hozzányúlni, max 101-102MHz-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest