- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Madn!ght #5534 üzenetére
Később jutott eszembe (ezek 5-10 éves történetek), hogy még két esetet láttam, amikor a fáljösszehasonlítós hibával küzdött valaki. Egyik a HWSW-fórumon, ő az alkatrészek cseréjével végül odajutott, hogy az új, de gyári hibás alaplap szívatta. Garanciális csere után jó is lett.
Másik egy blogout cikk volt, neki meg az új processzor okozta ugyanezt a hibát. Tehát nem egyszerű, de ezért is említettem tegnap a közös nevezőt, a hardverhibát.
-
_DiEGO_
őstag
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Madn!ght #5534 üzenetére
hi
http://prohardver.hu/tema/milyen_ramot_vegyek_2/index.html
Üzemfeszültség:
Érdemes odafigyelni arra, hogy LGA1155-ös processzorok esetében a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memória feszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
A többi Inteles processzor illetve az összes AMD-s processzor esetében nyugodtan választhatunk magasabb feszültségű, akár 1,8V-os modulokat/Kit-eket is bárminemű káros következmény nélkül.ezt találtam
-
Kernel
nagyúr
válasz
Madn!ght #5516 üzenetére
Mint írtad a másik topikban:
...érdekes, újraindítást követően már ismét crc-s.
(a gyorsítótárazás ki van kapcsolva)
Nem olyan érdekes ez, hardveres hiba tipikus megnyilvánulása. Tapasztalatom szerint újraindítás nélkül is kimutatható, ha csinálsz egy cache-ürítést vagy leválasztod-visszacsatolod a tárolóeszközt.
Hiába van kikapcsolva a gyorsítótárazás, eszerint valami csak nem stimmel, mert az első összehasonlításnál még nem a lemezre kiírt végleges tartalmat látja a rendszer, ezért ilyenkor nem mutat CRC-hibát.
Amiket pedig kizártál, valamit talán nem jól zártál ki. Amikor én találkoztam ilyen hibával, még a P3 időkben, nekem a RAM hibázott. Két modul külön-külön jó volt, együtt már nem. Gondoltam, talán meghúzza a tápot, BIOS-ban adtam neki valami 1-2 tizedvoltot, utána már a kettő együtt sem hibázott.
A hibának az is egy jellemző tünete volt, hogy amikor elindítottam az XP telepítőt, az elején, ahol tömöríti ki a fájlokat, véletlenszerűen hibásnak nyilvánított néhányat. Mintha rossz lenne a lemez. De ha elölről kezdtem, akkor mindig másikat mondott hibásnak. Lemeznek persze semmi baja nem volt, CD-olvasónak sem.
Próbálhatnál RAM-tesztet is futtatni.
-
Freiherr
őstag
válasz
Madn!ght #4049 üzenetére
1.2?Az jó,de biztos hogy menne kisebb fesszel is,ha pepecselni akarsz vele.LLC-vel tudsz még játszani,minél kisebb érték,annál kevésbé fog droppolni a lap,1-esen meg már fölé is lőhet,az felesleges ekkora tuninghoz.
AVX-es Linx-el is nézd meg,akkor 100 körülre jön ki,meg jobban be is fűt a procinak. -
Madn!ght
addikt
válasz
Madn!ght #3964 üzenetére
Sziasztok ismét!
Tegnap feltettem egy cpu-z-t és látom, hogy 40*100-on megy a proci. Érdekes, hogy a coretemp, és az all cpu meter nevű program is 3,4 ghz-et ír ki.
Az uefi-ben minden auton van hagyva, csak az all core, ill a szorzó van fentiek szerint beállítva. A cpu-z szerint 0,86 -0,96V -okat kap a proci. Több órát diabloztam, és már nem tapasztaltam az i7 870-nél észrevett mikroszaggatásokat/belassulásokat. Majd még annyit megnézek, hogy játék közben mennyi feszt kap a proc.
Nem beszélve arról, hogy a windows a bekapcsológomb megnyomásától számítva 13 másodperc alatt áll fel.
Azt hiszem teljes mértékben elégedett vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest