- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Meg sem kell osztani, mert fentebb írta valaki hogy egyszerre mindkét csatit szabályozza a lap. Akkor jöttem rá, hogy nem a házventi csatir, hanem a prociéra kötöm a ventit, az úgyis 3 tűs. Működik is, csak ha melegszik a proci, nagyon elindul felfelé a prociventi, akkor a 12-es már süvít.
Egyébként ahogy tesztelgetem, úgy tűnik hogy teljesen mindegy teszek-e be másik ventit vagy nem, max 1 fokot jelent.
Még azt megpróbálom hogy a proci feszültségét a bisban nem hagyom auton, hanem beállítom gyári értékre így teljesítmény növekedéskor nem fog feszt emelni a lap, talán nem is melegszik úgy. -
mexel
veterán
Köszönöm! Közben rádugtam, és sajnos fullon megy valóban.
Valamit ki kellene találnom mert az i3 3220 full terhelésen 62 fokra is felmegy zárt háznál, és a prociventi is felpörög 2300-ig. -
mexel
veterán
Sziasztok. B75 Pro3-M a házventillátort tudja szabályozni valahogy ha 3 tűs a venti? Sajnos csak olyanok vannak itthon.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Mi a különbség egy Asrock B75M-DGS és egy B75 Pro3-M között a kivezetéseken kívül? Nekem B75 Pro3-M van tökéletesen stabil és jól elvagyok vele. Most össze kellene raknom egy alacsony költségvetésű gépet, de B75 Pro3-M-re nem futja, max B75M-DGS-re. Mi az amivel az rosszabb lehet? Van tapasztalat?
-
mexel
veterán
válasz
Black Dragon #2927 üzenetére
Ez így már érdekes
fura is volt az első pont mert már támogatta a az UEFI boot-ot. Valószínűleg felrakom ha lesz időm, mert win8-at használok és az támogatja az ilyesmit
Még arra gondoltam a négyes pontnál, hogy ha esetleg a 7770-es is már támogatott lehetne a fast boot funkciónál, az jó lenne.
Köszi! -
mexel
veterán
válasz
Black Dragon #2925 üzenetére
Köszi, ezt néztem, de a valós tapasztalat érdekelne, hogy pl észrevenni-e valami változást. (pl beállítások között)
Feleslegesen nem rakom fel, lehet hogy csak újabb prociknál kellene. (ha van olyan amit eddig nem ismert) -
mexel
veterán
B75Pro3-M hez kijött az 1.60-as BIOS. Mi változott benne? Felrakta valaki? Nekem az 1.50-es van de nincs vele bajom így még várok.
-
mexel
veterán
Igen, nem alaplapi tudom, csak az állt kézre
A beállításoknál szürke az a menüpont ahol ki lehetne kapcsolni a logót. Azt hozzá kell tenni, hogy a lapom B75 Pro3-M. (nem MVP-s)
Sikerült úgy beállítanom hogy a diszkrét vga-nal is működjön a dolog, mert kint volt a logó, de a játék tesztjében bekapcsolt állapotban 2-3 fps-el kevesebbet írt mint kikapcsolt virtunál. Érdekes.
Hol kell akkor lekapcsolni a logót? -
mexel
veterán
Olvasgattam ezt a virtu mvp dolgot, ki is próbáltam. Ha az i módot használom, azaz az alaplapi vga-ra kötöm a monitort, akkor működött a dolog, mert a gta4 ment rendes sebességgel, csak sajnos folyamatosan ott van a virtu logo ami a képernyőn össze.vissza ugrál.
ha viszont a diszkrét 7770-es vga-ra kötöm a monitort akkor úgy veszem észre hogy nem történik semmi. Mit kell beállítani a progiban? Nekem nem teljesen egyértelmű. A játéknál van három lehetőség: D I és H. A d vagy I az amihez lehet egy pontot tenni, a H pedig kipipálható, de nem tudom mi az.
Az első oldalon ha megnyomom a gombot a virtualizásiónál akkor eltűnik (szürkül) a kis processzor ábra. Gondolom olyankor lekapcsolom. A második oldalon meg van 2 beállítási lehetőség de ha zöld a gomb akkor az van ráírva hogy ON, ha piros akkor OFF. Gondolom akkor vannak bekapcsolva a funkciók ha piros a gomb és OFF-ot mutat, mert akkor az OFF lehetőség az amit megnyomhatok (érthető a logikám?)
Tehát ha a 7770-re van köve a monitor akkor hogyan tudom számolásra bírni az alaplapi vga-t is? -
mexel
veterán
válasz
luckyboi82 #2590 üzenetére
Pontosan hogyan van ez? Mi kell ehhez?
-
mexel
veterán
Közben megnéztem, hogy a bios 2 magosnak látja a cpu tulajdonságoknál, ha átállítom 1 magra akkor 1-nek. A Win8 -ban kell valami hibának lenni.
Rájöttem az időbeállításra is, az egérrel kellett klikkelnem. (valahogy ez nem jutott eszembe a biosban)
Idáig nagyon tetszik a lap, sokkal profibbnak tűnik mint a giga vagy asus. (1.50-es biost feltettem)
Remélem nem kiabálom el és később is tetszeni fog. -
mexel
veterán
Van egy kis gondom. Ma beüzemeltem az asrock B75 Pro3-M lapot. Egy i3 3220 van benne, de a win8 alatt csak 1 magosnak látja minden a procit. Ez miért lehet? A biosban be van állítva hogy all core.
Ja és még egy kérdés lenne: hogyan tudom a biosban az időt és dátumot beállítani? -
-
mexel
veterán
Rendeltem egy B75 Pro3-M lapot, remélem nem bánom meg. Ezen csak 1 natív sata 3 van?
-
mexel
veterán
válasz
Geresics #2436 üzenetére
Köszönöm! Csak olvastam valamit olyanról, hogy +4 szorzót lehet valahogy emelni nem K-s prociknál a "No-K OC Technology" dologgal. Akkor ez hamis infó gondolom.
Ha így van akkor nem érdemes Z75-öt vennem, elég lesz egy B75 is szerintem.Közben megtaláltam: ha jól sejtem ez az i5 és i7 procikra vonatkozik, ( azokon van valami turbo órajel ?) és azt emli talán. Ha tévedek akkor bocs.
-
mexel
veterán
Meg kell rendeljek valamit. Érdemes a z75-öt vagy eleg lehet a b75pro3-m? A z75-ben van valami funkcio amivel lehet nem k-s procikon hùzni ha jól olvastam. Ez milyen procikkal megy, ha megy egyaltalan? G860 vagy i3-nàl mukodik? Bocs az ekezetekert mobilrol vagyok.
-
mexel
veterán
Ment privi
Lehet hogy inkább B75 Pro3-M mellett döntök, és a kb 4000ft különbséget procicseréreköltöm és a G860-at lecserélem egy i33 3220-ra. A Z7 MVP-je nem tudom megéri-e (ha jól tudom nem sokat ér) és tuninglehetősége úgysem sok mindenre jó ezeknél a prociknál. Akkor viszont a B75 is jó lehet. Már csak ezek közül kellene választanom. Remélem mindkető jó lap és tudják a custom fan speedet. -
mexel
veterán
válasz
Pubszon #2426 üzenetére
Azon vagyok, és mindjárt vissza is keresem a hsz-eidet ha tudom
bocs a sok kérdésért, de csak itt tudok választ kapni tőletek, asrock tulajoktól. Bőszen bújom a manualokat is, a topikot is már egyszer végigolvastam, de már sokat felejtettem belőle
Az a baj hogy szorít az idő és hosszú a topik, holnapra döntenem kell és már 2 lapot eladtam bukóval, mert olyat keresek ami 2-3 évig jó lesz. Több lapra nem lesz keretem. Az asrock mellett szól a 775-ös hűtő felfogatás (mondjuk ez már nem olyan érdekes mert kis barkáccsal bármelyik 1155-ös lapra felmennek 775-ös hűtők), nagyon tetszik hogy Realtek ALC892 Audio Codec van a lapokon, és nekem fontos a jó SPDIF hang, valamint ha jó a ventiszabályozás akkor annak is örülnék. Már csak a lapot kellene megtalálnom.
Közben ráakadtam a Z75 pro3-ra. ha jól sejtem ez a Z-s lapok kisebbik tesója, ami enged tuningot is és a vga-t is. Valamiért ez tetszik leginkább most ahogy nézegetem. -
mexel
veterán
Az én olvasatomban az szerepelt, hogy a 3 tűsön nincs szabályozás.
Akkor félreértettem? Azaz a 3 tűsön a " gigabytokon:voltage" beállítás van? Tehát ha beállítom a manuális értékeket, akkor lehet hogy le is áll a venti?
Lehet hogy akkor az angol szöveget úgy kell értsem, hogy ha maga a ventillátor van szabályozás nélkül, akkor tegyem a 3 pin-esre. ( értem úgy, hogy a 4 tűsre azt írják hogy támogatja a a szabályzás funkciót de a 3 tűs venti nem támogatja, akkor tegyem a 3-as csatira)
Így nagyobb értelme van, kérdés hogyan működik valójában, és melyik lapon?
A H77m és a B75 Pro3-M manuálját megnéztem, mindkettőn van 2 csati, de a biosban ezt írja.
"CPU Fan 1 & 2 Setting
This allows you to set CPU fan 1 & 2’s speed. Configuration options: [Full
On] and [Automatic Mode]. The default value is [Full On]."Itt nem említi a manual beállítást. Lehet hogy csak azért mert ezek a manualok az első biosokkal készültek, de így nem tudom melyik biosfrissítés tartalmazhat manual módot.
van valakinek B75 Pro3-M lapja? (az olcsóbb, és nem akarok tuningolni. A H77M helyett akkor már inkább Z77M-et vennék gondolva a későbbi időkre is amikor ingyen adják a K-s procikat -
mexel
veterán
Mondjuk azt nem értem, ha a CPU2 csatit nem lehet vezérelni akkor miért kell az alaplapra? A 3 tűs csatit simán rá lehet dugni a 4 tűs helyére is hiszen olyan a kialakítása és ott is forog. Minek akkor 2 aljzat? Vagy talán úgy tervezték hogy majd azt is megcsinálják normálisan, csak érdeklődés híján elmaradt.
-
mexel
veterán
Igen, nem láttam. Köszönöm az infót, valamikor már olvastam ilyesmit a pwm ventikről, és hogyaz mennyivel jobb. Sajnos csaka ventinek, nekem nem. A giga lapok közül valamelyiken volt ( vagy van is) Voltage funkció és PWM funkció, olyan kellene nekem. Ott a voltage mód az amit a végén írtál, és az tudná teljesen leszabályozni a ventit. Akkor a PWM-es ventiknél ne is keressem a megoldást arra, hogy megálljanak gondolom (csak hogy ne vegyek még vagy tíz lapot feleslegesen). Milyen megoldást kellene kitalálnom, hogy úgy működjön a vezérlés, hogy nulláig szabályozzak? Semmit? Valami külsős megoldás nincs arra hohgy kiolvassam a proci hőfokát és az alapján állítgathassak? Nekem ez nagyon kellene, mert így nem tud passzív lenni a motyóm, pedig azt nagyon szerettem régebben.
Az a baj holnap viszik a lapomat és rendelnem kellene valamit, de nincs biztos infóm arról mi a jó nekem -
mexel
veterán
Olvasgatom az alaplapok leírásait (illetve még csak a H77M-nél tartok, de ott ezt írják a cpu csatikhoz:
"Though this motherboard provides 4-Pin CPU fan (Quiet Fan) support, the 3-Pin
CPU fan still can work successfully even without the fan speed control function.
If you plan to connect the 3-Pin CPU fan to the CPU fan connector on this
motherboard, please connect it to Pin 1-3"Nem vagyok jó angolos de én úgy értelmezem, hogy a 3 tűs ventik is csatlakoztathatóak, de fordulatszámszabályozás nélkül.
Lehet hogy félreértelmezem? (mondjuk ez nem egy angol nyelv topik)
-
mexel
veterán
válasz
Pubszon #2413 üzenetére
Akkor itt van a megoldás? A pwm-es ventiknek van egy alapfordulatuk és azért nem tudom leállítani őket? A CPU2 -re nem azt írtad hogyazt nem lehet szabályozni? Lehet hogy ma döntenem kell milyen lapot vegyek. Volt B75-ös asus nálam, eladtam. Most giga B75-van, el akarom adni. Asrock kellene, bár kicsit félek a stabilitástól win8 alatt és nem tudom melyiket vegyem egy G860/i3 alá. A lényeg hogy legyen rajta manuálisan állítható ventiszabályzás mint az első hozzászólásban.
Tuninglehetőség semennyi nincs az i3 esetében? H77 jobb mint a B75 ha a raid nem érdekel? vagy legalábbis bios szinten jobb? (a giga b75-ben a proci feszültségét sem tudom állítani, asusban ment a G860-nak)
Ja és még egy kérdés: olyan állítási lehetőség nincs a prociventinél a PWM mellett hogy Voltage mód? (775-ös gigákban volt és egy-kettő 1155-ben is van állítólag)Azzal lehet szabályozni a 3-4 tűs régi ventiket.
Csk azért kérdezek ennyit mert nem szeretném a 3-ik lapot is eladni már. -
mexel
veterán
Asus és giga lap után lehet hogy kipróbálok egy asus lapot. Egyelőre nincs tuning procim, így nem tudom érdemes-e Z-s lapot vennem. Amit kinéztem: H77 Pro4/MVP, Z75 Pro3 (itt nem tudom a Z75 chipset milyen lehet), Z77M és egy két Z-s lap.
Eddig B75-ös asust és gigát vettem, de mind elég egyszerű felépítésűek, és nem kezeli jól a ventillátort. Általában csak elindítják kb fél fordulaton és annyi. Ezek kötül melyik Asrocknak jó a ventivezérlése, és melyiket érdemes egy jelenleg G860-hoz, majd később egy I3-3220-hoz venni? Ezeknél a prociknál semmiféle tuning nem lehetséges?mobal: a 3 tűs vezérlés engem is érdekelne, mit jelent a 22 és 38-as szint?
-
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nagyon gondolkodom hogy Asus P8B75-M LE lap helyett egy Asrockot veszek (775-ös cooler támogatás miatt). Ami fonos lenne az a cpu venti fordulatszámszabályozás akár nullára is. Először B75 Pro3-M lapot néztem ki, de látom hogy kb egy árban van a H77M lappal. Mivel jobb/rosszabb a H77M?
A kezdő hsz-ben láttam hogy a H77M Pro4/MVP lapnak a biosában lehet 1-255-ig állítani a venti fordulatot. Ez megvan a B75 Pro3-M -ben és a H77M-ben is? Ez a beállítás ha 1-re van rakva akkor mit csinál? Tudna erről valaki bővebben írni, és arról hogy elég stabilak-e ezek a lapok? (először G860 proci, majd i3-i5 menne bele) -
mexel
veterán
Sziasztok! B75 Pro3-ass lapon működik a venti szabályozás? Le lehet nullára is állítani a ventit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Napirajz könyv
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest