- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
válasz
d.véderjoe #6598 üzenetére
A tesómék B75-ös chipsettel szerelt lapjánál a legfrissebb driver megoldotta a problémát.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget az alábbiakban.
Adott egy Asrock Z77 Extreme4 lap. Nemrég olyat produkált, hogy ha betettem egy üres CD-t (audiot, akartam írni), akkor egyszer csak leválasztotta automatikusan az optikai meghajtót, eltűnt a meghajtók közül.
Kicsit átvariáltam a csatlakozásokat, az SSD-t és az optikai meghajtót áttettem az intel vezérlőjére, az 1 TB-ost pedig az ASmediás Sata3 csatornára. Minden tökéletesen működött tegnapig.
Egy USB3-as külső meghajtót csatlakoztattam a gépre, majd az adatok másolása közben lefagyott a gép. (ilyet még sohasem csinált) Reset gomb, ismét próba, ugyanez.
Utána eljutottam odáig, hogy már nem fagyott le, viszont ha csatlakoztattam az USB-s meghajtót, egyszer csak eltűnt az 1 TB-os merevlemez meghajtó. Utána már ha elindítottam a torrentet, akkor is egy idő után leválasztódott a meghajtó.
Megoldásként minden meghajtómat az intel vezérlőjére csatoltam, így most jónak tűnik.
Találkozott már valaki hasonló hibával? Szoftveres probléma, vagy a vezérlő hibája lenne?
Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
-
Madn!ght
addikt
Összességében játékra használom a gépet, azok pedig tökéletesne működnek. USB-re másolt fájlokkal és az SSD-vel nincs a részletezett hiba. Fél éven belül 2-szer szedtem szét a vízhűtésem (ami elég macera..), valahogy nem szeretném harmadszorra is az alaplap miatt.
Még egy olyan jutott eszembe, hogy lehet, hogy a házam hot-swap fiók csatlakozója/kábele nem az igazi. Megpróbálom direktbe bekötni, talán ott (is) keletkezhet a hiba.
A proci hiba szerintem a játékok (BF3, Farcry 3), illetve a LinX terheléses teszjében kijött volna.
Persze, az is gyanús, hogy az alaplap szivat. Lehet írok az ASrock supportnak egy szerelmes levelet, hátha ők tudnak valami okosságot mondani.
-
Madn!ght
addikt
Tudomásom szerint pl. a Z77 Extreme 4 esetében a szürke színű SATA3-as csatlakozókat Inteles vezérlő irányítja. (ehhez az Intel Rapid Store Technology nevű driver tartalmazza az AHCI meghajtót)
A többi csatlakozó SATA2-es, és ASmedia chip vezérli. Ehhez is van az alaplap honlapján driver, amely tartalmazza az AHCI drivert is. -
Madn!ght
addikt
Köszönöm szépen! Közben megkaptam a választ a RAM-os topikban is. Kipróbáltam a feszülségemelést is és memtest86-ot is végigfuttattam. Őszintén szólva meglepett, mert hibátlanul ment végig a teszt.
Kezd(ene) szűkülni a kör a proci memóriavezérlőjére, viszont az meg LinX alatt és a játékokban is mutatkozott volna.
Tényleg semmi esélye, hogy valami windows-os hiba állhat a háttérben?!
-
Madn!ght
addikt
Szia!
Köszönöm a segítséget. A napokban folyamatosan a lehetséges problémák után kutattam. Arra jutottam én is, hogy a memóriákkal lesz valami kompatibilitási hiba. Teljesen egyetértek a megközelítéseddel. Próbáltam én is a folyamatot lekövetni, hol kerül hiba a redszerbe. Megítélésem szerint is addig míg a letöltött fájl a memóriában van, stimmel (habár mostanában már erre is volt ellenpélda), újraindítást követően törlődik a memória tartalma, és már a merevlemezre írt rossz adatot közli velem.
Több külföldi oldalon találkoztam hasonló bejegyzésekkel, miszerint 4 memória modulból bármely kettő tökéletesen működött, viszont együtt a 4 már nem.
1.5 V-os XMP profilos memóriáim vannak. Elképzelhetőnek tartom, hogy valami a profilban nem megfelelően van beállítva, vagy kevés neki az 1.5 volt.
Próbaképp párban fogom tesztelni, illetve ha tudtok segítséget nyújtani, hogy mennyi fesz, ami még nem káros a memóknak, akkor szívesen fogadom a tanácsokat.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ti milyen AHCI drivert használtok?
Nálam az RST és az ASmedia drivere is fent van, viszont már egy ideje jelen van egy idegesítő hiba.Röviden: a másodlagos háttértáramra letöltött adatok újraindítást követően hibássá válnak. (rar fájlok crc-sek, zene fájlokban 1 mp-nyi sercenés, stb.) USB-n és az elsődleges meghajtómon (SSD) nincs ilyen hiba.
Memória, memvezérlő hiba, procihiba kábelhiba, satavezérlő hiba szinte kizárható, teszteltem a linkelt topik szakértői instrukciói alapján.
Bármilyen jellegű segítséget szívesen fogadok!
-
Madn!ght
addikt
válasz
Freiherr #4050 üzenetére
Még annyi, hogy a VGA az első PCi-E slotban van, a hangkari pedig a 2.-ban.
Most azt írja az everest is hogy a VGA PCI-E 8x sávszélességgel fut. Lehet ezt vhol állítani?
A hangkarinak elég az 1x is, csak az 1x slotnál útban lenne.A régi P55-ös deszkámban ugyanígy simán ment a VGA 16x-n.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Madn!ght #3964 üzenetére
Sziasztok ismét!
Tegnap feltettem egy cpu-z-t és látom, hogy 40*100-on megy a proci. Érdekes, hogy a coretemp, és az all cpu meter nevű program is 3,4 ghz-et ír ki.
Az uefi-ben minden auton van hagyva, csak az all core, ill a szorzó van fentiek szerint beállítva. A cpu-z szerint 0,86 -0,96V -okat kap a proci. Több órát diabloztam, és már nem tapasztaltam az i7 870-nél észrevett mikroszaggatásokat/belassulásokat. Majd még annyit megnézek, hogy játék közben mennyi feszt kap a proc.
Nem beszélve arról, hogy a windows a bekapcsológomb megnyomásától számítva 13 másodperc alatt áll fel.
Azt hiszem teljes mértékben elégedett vagyok!
-
Madn!ght
addikt
válasz
Savanya #3940 üzenetére
Lehet valamit nem vettem figyelembe, de hiába beállítottam az általad írt értékeket, nem hajlandó 4 Ghz-en menni, ugyanúgy 3,4Ghz-en megy.
Miután betölt a win, idleben 1500 Mhz-en megy, gondolom ez valamelyik energiatakarékossági funkció (E1st, speedstep?)
LinX-et indítottam, ott látom, h 3,4-re terheli. A magok ekkor 62 fokig melegszenek, viszont ha megállíom a tesztet rögtön visszaugrik 30-31 fokra az összes mag.
Összességében nagyon elégedett vagyok a deszkával, egyedüli dolog, ami nem tetszett azt az összeszerelés során tapasztaltam: mivel rövidebb a lap egy full ATX-től, a tápcsati pedig pont a lap azon szélére került, ahol nincs megfelelően alátámasztva. Hát kellett szenvednem, mire azt a csatlakozót beillesztettem.
(a vízhűtés miatt az kerül utolsóként a helyére)
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Este összeraktam a gépest, de már a win teljes újratelepítéséhez nem volt energiám. A win 7 10 percen belül felment, de a driverek telepítésénél (a Rapid Storage) elakadtam. Felteszi ezt a drivert újraindítást kért, újraindítottam, erre egy DOS-os felületen kiírja, hogy akarok-e indítólemezt (Y/N) rábökök, hogy nem, kiírja, hogy úrjaindítás... Mondom oké, következő indítás, rábökök hogy akarok indítólemezt, elkészíti a pendriven, újraindítás... Az ujraindítást követően ugyanez az üzenet fogad.
Ilyenkor a pendrive-ra kellene bootolni, vagy mi?!
Köszi a segítséget előre is!
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Csatlakozom a klubhoz egy Asrock Z77 Extreme 4 lappal. Van valami összefoglaló, mit érdemes első használatba vételnél beállítani a "BIOS"-ban?
4 GHz-en szeretnék benne hajtani egy 3770-et, esetleg ehhez is szívesen fogadnék némi útmutatást.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo 3DS és DS topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xbox Series X|S
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest