- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Először is bocs,ha hülyeséget kérdeznék,csak már régen tuningoltam...
(anno x58-nál)
Olyan kérdésem lenne,hogy jópár oldalt olvasgattam itt is,és máshol is a Z77 extreme4 lapról,illetve az I7 3770 (non-K) prociról,hogy mennyit lehetne kihozni belőle. Tervben volt illetve jó lett volna 4,5ghz-et elérni léggel,de már 4,3-nak is örültem volna,ha ott stabil mindig.
Pár dolgot az uefi biosban beállítottam (1,15v-43x - kisebb fesz alatt sorban mindig kékhalál volt,vagy volt hogy betöltött a win,de az intéző hibával leállt stb.) majd elindítottam az aidát (hőmérsékletek miatt) a CPU-Z-t,és a linxet. Amint nem fixre tettem a proci feszültségét,valamiért nagyon megemelkedett a teszt alatt a magok hőmérséklete,volt amikor a 2.mag 98fokos is volt,ezért le is állítottam a tesztet. Viszont amikor fixre tettem,akkor a teszt szépen lefutott. CPU-Z-ben viszont 4100mhz-et írt csak ki,és a feszültségnél is 1,07-1,08v között ingadozott,holott 1,15v-ot és 43x állítottam be!
Így a teszt alatt,a legmelegebb ismét a második mag volt,az 75 fok körül mozgott,a többi 65 és az alatt.
Majd a teszt végén 90.1035 GFOPS-t adott a linx!Kérdéseim: szerintetek ez így jó? Vagy mit kellene még átállítanom uefi-ben? Az hogy a második mag ennyire melegedett és a többi mag meg nem,az mitől lehet?
Köszönöm ha valaki segít nekem ezekben!
-
Szia!
Igen,ez nekem is fentvan,tény hogy egy fokkal jobb tőle,de sajnos a régi asus lapom (rampage II gene) hangjától elég messze van.
Azt annyira szerettem,annak jobb hangja is volt,teljesen testreszabható is volt,jah és érezhetően hangosabb is volt mint az extreme 4-é! Csak ugye az 1366-os... -
Sziasztok!
Ebben tudna nekem valaki segíteni? #4134
Vagy valakinek esetleg lenne valami jó ötlete,amivel kicsit "hallgathatóbbá" tudnám tenni a hangot? (akár egy "beépített" EQ amivel finomítani lehetne a hangokon - habár baromira nem vagyok híve az EQ-nak,de talán úgy többet kilehetne hozni az alaplapi hangból.)
Nem szeretnék külső hangkarit venni...Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Meglett tegnap a lap,szerencsére sikerült is bekötnöm 7.1-be a hangfalszettem. Viszont itt korábban valaki eléggé dícsérte az extreme 4 lap hangkártya részét,nos meg kell mondjam,hogy sajnos elég messze van ez a jótól...
Tudom,nem kell csodákat várni egy alaplapi hangkártyától,de az extreme 4 előtt,egy asus rampage II gene lapom volt,azon volt egy SupremeFX X-Fi hangkártya! Nah az nem volt rossz,teljesen testreszabható volt,szép hanggal stb.
Itt a lapon meg nem kicsit lepődtem meg azon,hogy ha kicsit testreszabhatóbbá szeretném tenni a hangbeállításokat,fizetnem kell érte,gondolok itt pl. a Trustudio féle Creative X-Fi MB2 kiegészítőre.
Ez nincs meg esetleg valakinek?Köszönöm a segítséget!
-
-
Olyan kérdésem lenne,hogy egy sima 3770-es proci kerülne a Z77 extreme 4 lapba. Lehet ezt majd azért valamennyire húzni,hogy nem "K"-s verzió a proci? (Sajnos most nagyon felment a 3770K ára,a jó kis ft/euro árfolyam miatt!
)
Sima léggel mennyit lehet normális körülmények között kihozni egy sima 3770-ből?Köszönöm a segítséget!!
-
-
-
Sziasztok!
Hanggal kapcsolatos kérdésem lenne! Használ itt valaki 7.1-es hangfalszettet alaplapi hangkártyával,és analóg kábellel? Mert a napokban tervezem egy Z77 Extreme4 lap vásárlását,és azt néztem,hogy ott a hangkimenetnél ahova a negyedik kábelt kellene bedugni (szürke csatlakozó - side hangfalak) az már nincs rajta,helyette az optikai csatlakozó van ott.
Hogyan tudom én ezt így rákötni majd,hogy mindegyik hangfal a saját helyén szólaljon majd meg? Egy creative 7.1es hangfalszettem van!
Eddig egy asus lapom volt,és ott ugye megvolt a 4db csatlakozó külön a hangszórókhoz!
narancs: center és sub
zöld: frontok
fekete: rear (hátsók)
szürke: side (oldalsók)Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest