- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4CI2
aktív tag
vagy egy Y-kábellel megosztod cpu ventilátor slotot
és akkor emeli meg sebességet amikor melegszik a cpu -
-
L4CI2
aktív tag
-
-
-
andrasko
senior tag
DGS / PRO3-M
- ATX / micro ATX
- 3+1 Power phase / 4+2 Power phase
- 2*DDR3 / 4*DDR3 slots
- max 16GB / max 32GB
- 5.1 Realtek ALC662 Audio / 7.1 Realtek ALC892 AudioA PRO3-M ezekben még több:
- PCI-E slotokban térnek el
- SATA3 protokban (habár ez +2db ASMEDIA-t jelent)
... röviden, hirtelen ennyi.
Ha ennyire árérzéken és ezek miatt nem bánkódik (már pedig miért tenné), akkor jó lesz a DGS is! -
Black Dragon
addikt
Szerintem sokat nem vesztesz vele ha mindig felrakod a legújabb bios-t, általában szoktak hibajavításokat is csinálni, csak nem írják ki az összeset egyenként, inkább csak összefoglaló jelleggel pl. a 2. és 4. pontban.
Meg amit én észrevettem, hogy egy mondhatni univerzális boot "képet" kapott amit az 1. pontban ír, de lehetséges hogy egy kicsit kevesebb is lett maga a boot idő.
-
Csaby25
őstag
-
Kernel
nagyúr
Jobban nem mentem még bele, de elvileg és nagyjából arról szól, hogy nem a hagyományos MBR-kódon keresztül indul a gép, utána bootszektor stb., vagyis a jól ismert standard IBM-PC bootfolyamat, hanem a GPT-lemezen lévő EFI-akármin keresztül.
Keresővel a Windows UEFI install, illetve EFI/GPT install szavakra lehet rákeresni. Csak én is úgy vagyok vele, hogy amit a gyakorlatban kipróbáltam, azt jobban értem (és jobban el is tudom magyarázni), viszont ezt még nem próbáltam soha.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
1 natív + 2 db AsMedia SATA3, és én sem bántam meg, semmi gond vele.
Külön elégedett vagyok azzal is, hogy a PotPlayer nagyon jól működik nálam DXVA-módban, ami azzal jár, hogy a CPU alig terhelődik (full HD-ban), a GPU veszi át a terhelést. Ehhez még állítgatni sem kellett a PotPlayert, alapból így dolgozik, legalábbis az Intel GPU-val együttműködve.
-
Kernel
nagyúr
AsRock UEFI egy kaptafára megy lényegében, vagyis igen egyformák, például ez a része is.
Annyi a lényeg, hogy a 4-tűs csatlakozók fix 12 V-ot adnak ki, valamint egy 25 kHz-es PWR-vezérlőjelet. Utóbbi egy 5 V amplitúdójú, 5 mA terhelhetőségű négyszögjel, aminek a kitöltési tényezője határozza meg a fordulatot.
A 3-tűs csatlakozókon viszont csak a tápfeszültség változtatásával lehet befolyásolni a fordulatot, így ott nyilván csak az változik. De ez alapvetően egy tökéletlen megoldás, mert a tápfeszültség elfogyásával egyre inkább életképtelenné válik a ventilátorba épített elektronika is, aminek az a feladata, hogy a motor tekercseire kapcsolgassa az áramot, legalább három, időben eltolt fázisban, ezáltal jön létre a forgó mágneses mező, ami a lapátban lévő mágnesgyűrűt viszi magával, szinkronban.
(Emiatt ugatott le nagy arccal a másik topikban egy moderátor, vagy villanyszerelő, vagy nem tudom, aki már hallott motorokról, csak láthatóan keveri a dolgokat, és be akarta nekem magyarázni, hogy ez nem AC szinkronmotor, hanem egy DC-motor. Ma reggel óta ezen röhögök.)
Mindenesetre, sokkal korrektebb a PWR-es megoldás, ahol az elektronika mindig rendes tápot kap, plusz egy vezérlőjelet, amivel szabályozza magának a fordulatot.
Mindkét megoldásnál van még egy Sense illetve Tachometer kimenete a ventilátornak, ami az alaplapot tájékoztatja a fordulatról. Ez egy nyitott kollektoros kimenet, fordulatonként kétszer zár testre.
-
Pubszon
veterán
Igen, a PWM-es ventit nem tudod a megadott alapfordulat alá vinni PWM vezérléssel, csak feszültség alapúval.
Én azt írtam, hogy a CPU2-re a CPU1-re beállított dolgok érvényesek, csak ezt feszültség szabályozással vezérli a lap , ezért ha nagyon alacsonyra veszed a CPU ventit akkor a CPU2 képes leállni.
Nem tudom, hogy van e fesz alapú szabályozás a CPU1 csatlakozón, de a 2-n van. -
Mans20
addikt
Csak a hűtő miatt nem vennék inkább asrockot,meg én már amúgy se a mostani után,szerintem nézz hozzá egy 1155 ös hűtőt,ha az asust veszed..
Azt a Non K OC-t meg nem tudom mire jó,még a régebbi biosnál nálam nem volt meg,és ugyan úgy húztam 500MHz-t a i5 2400-en amit enged a Z lap.
-
Eagle16
addikt
Nekem B-75 Pro-3M van , G860-as proci és Freezer 7 pro, még a régi, ami csak 775-ösre ment fel, de ugye erre is felmegy csak kicsit ferdébben.
Na most nekem a venti szabályzás egyáltalán nem működik, a venti PWM-es, a csatlakozó is PWM-es 4 tűs amire csatlakoztattam, de annyit tudtam csak csinálni hogy BIOS-ban beállítottam neki egy fix 4-es értéket asszem 10-ből, és ennyin pörög akkor is ha 30 fokos a proci meg akkor is ha 50 fokos. Nem tudom mi van vele, az előző alaplapom Asus volt, ott a Q-Fan rendesen tette a dolgát, itt meg hiába állítok be neki hőmérsékletet vagy akármi, egyszerűen semmi.
Másnak meg működik, szóval nem általános a hiba, csak azért szólok előre, ha nem megy akkor majd ne lepődj meg.
Amúgy semmi baj nincs az alaplappal ezen kívül, teljesen jó, stabilan megy már 3-4 hete.
-
Kernel
nagyúr
Én ennyit tapasztaltam, idézek egy korábbi hozzászólásomból:
"B75 Pro3 M: Ventilátort a BIOS-ban lehet szabályozni, ahol egyrészt szintek vannak (Level 1-10), ami talán nem az igazi, bár valamit változott a fordulat, de én jobban nem foglalkoztam vele. Másik lehetőség egy adott hőmérséklet megcélzása (ami itt minimum 45 °C). Ekkor a fordulat lassan leszabályoz egészen alacsonyra, és elvileg csak akkor fog ráerősíteni, amikor közeledünk a 45 fokhoz, majd ezen a hőfokon igyekszik stabilizálni."
Úgy néz ki, a táplálás védve van a ventilátor hibája, szorulás, illetve zárlat ellen, mert amikor lefogtam (csak kíváncsi voltam a zajcsökkenés mértékére, tápzajra), utána már nem is indult el. Próbáltam "belökni", de semmi. Úgy letiltotta a ventilátort, hogy csak újraindítás után kezdett ismét forogni. Resetet nyomtam, ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest