- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
nonolada1 #2050 üzenetére
Sziasztok!
ASRock Z77 Extreme4-M, vagy Pro4-M-es alaplapot néztem ki, láttam nem sok különbség van a kettő között, az Extremen arany kondik vannak, meg ALC898-as hangchippel szerelt.
Viszont az a kérdésem lenne hogy a H77-es chipset, miben tér el a Z77-től? Néztem a táblázatot, de nem sok különbséget tapasztaltam. De valaki felvilágosítana?
Egy I5-3470-es procit szánok alá, tuningolni nem szeretnék.
Illetve melyik alaplapot ajánljátok? Z77 Extreme4-M, vagy Pro4-M, vagy valamilyen H77-es alaplap? -
RZozo
aktív tag
válasz
nonolada1 #2086 üzenetére
Köszönöm az infót!
Egy darabig nem lesz lényeges az előlapi USB 3.0 kivezetés.
Amúgy is amint néztem az R2.0 nem is kapható sok helyen.
Az igényeimnek a B75M-GL teljesen megfelelne. 775-ről váltok. Kezdésnek egy G840 procit rendeltem innen a PH-ról.
Már csak azt kellene kiderítenem, hogy ezek az alaplapok mennyire válogatósak a memória modulokat illetően. -
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #2073 üzenetére
Ilyenkor el szokott indulni, mert hiába változik meg alatta a vezérlő, de a másikat is ismeri. Vagyis már telepítve van a másikhoz való driver is.
Régen én csináltam olyat is például, hogy először telepítés PATA lemezre. Utána Windowson belül telepítettem a SATA-drivert. Utána klónoztam SATA HDD-re az egészet. Így is elindult.
Persze azt nem árt ellenőrizni a BIOS-ban, hogy azonos módban legyenek, AHCI vagy IDE-kompatibilis, ahogy a telepítés történt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #2067 üzenetére
Valószínűleg nem tapasztalsz különbséget, eszerint telepítésnél is felismerte a Windows az AsMedia-t.
Mert egyébként külön illesztőprogram van az AsMediához, és egy másik az Intelhez, ami nem mellékes például egy XP-telepítésnél. Akár floppyn adják be a SATA-drivert, illetve amikor annak hiányában integrálni kell a telepítőbe.
-
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #2056 üzenetére
Enyémen a 2 db különálló AsMedia csatlakozó volt leragasztva, amennyire emlékszem. De főleg emlékszem a címkére írt szövegre, mondván nocsak érdekes, a gyártó maga sem ajánlja az AsMedia cuccot. Vagy legalábbis nem elsődlegesnek.
De lehet, amellett a többi is le volt ragasztva, porvédő címkével, mert valami rémlik. És valóban 5+1 van rajta, nem 4+1.
-
andrasko
senior tag
válasz
nonolada1 #2050 üzenetére
Nálam a Z77 PRO4-M -en így van elhelyezve az oldalsó SATA3/SATA2 portok.
- SSD-t érdemes a SATA3_0 és SATA3_1 portra dugni.
- A SATA3_A0 és SATA3_A1 portok visszafogják (tesztekben) az SSD-m.Ennek tudja valaki a magyarázatát? (Az Asmedia ennyivel gyengébb lenne az Intelnél?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #2044 üzenetére
H61-nél az a gond, hogy mára elavult a natív SATA3 és USB3 hiánya miatt. Van ugyan U3/S3 típus is, de azt kiegészítő AsMedia-chippel oldják meg, ami még a gyártó szerint is alacsonyabb "performance". Emiatt H61 alapú gépet összerakni inkább csak olyanoknak jó, akiket teljesen hidegen hagy az U3/S3. Pl. idősebb felhasználók, laikusok stb.
B75 Pro3 M-nél nem véletlenül van leragasztva egy kis címkével a 2 db AsMedia SATA3 port, ami arra buzdít, hogy elsődlegesen a másik SATA3 portot használjuk, ami az Intel chipsethez tartozik. Plusz itt már natív USB3 portok is vannak, 4 db. Ventilátort a BIOS-ban lehet szabályozni, ahol egyrészt szintek vannak (Level 1-10), ami talán nem az igazi, bár valamit változott a fordulat, de én jobban nem foglalkoztam vele. Másik lehetőség egy adott hőmérséklet megcélzása (ami itt minimum 45 °C). Ekkor a fordulat lassan leszabályoz egészen alacsonyra, és elvileg csak akkor fog ráerősíteni, amikor közeledünk a 45 fokhoz, majd ezen a hőfokon igyekszik stabilizálni. De ezt is inkább hagytam, mert úgyis egy fal választ el a géptől (épp a zajhatás kivédése miatt), vagyis számomra mellékes a téma, csak elszórakoztam vele.
Z75, 77 pedig a tuningolhatóság, illetve további igények, amire nekem már semmi igényem, ezeknél jobban nem is mentem bele a részletekbe.
-
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #2007 üzenetére
Pedig nálam könyvtárként is megtalálható (Utilities\AXTU), bár én konkrétan erre gondoltam, amit a gyökérben lévő autorun program (ASRSetup.exe) hoz elő:
Csak most Windows 8-ban vagyok, itt nem mutat hozzávaló programot, mert erre még nem készítették fel. Vagy további lehetőség, le is lehet tölteni:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?cat=Download&Model=B75%20Pro3-M
-
Kernel
nagyúr
válasz
nonolada1 #1980 üzenetére
Az már nem is CD, hanem DVD, 3 giga tartalommal. Utilities szekcióban az Asrock Extreme Tunert kell / lehet telepíteni, ami kijelez különböző paramétereket, hőfokot is.
Lehet látni a pillanatnyi frekvenciát is, ahogy lemegy takarékra a processzor. Egyébként gondolom az Everest is mutat ilyeneket, de azt még nem próbáltam, ezzel a lappal.
-
válasz
nonolada1 #1990 üzenetére
G440 mint leírtam. Sandy,celeron.
Amúgy jelenleg azon filózok,hogy valamilyen energiahatékonysági funkció be van kapcsolva,emiatt nem engedi normálon menni a ramokat.
Valamint még megpróbálhatom egyesével a ramokat. Bár hibás nem lehet,mert nem fagy,nem volt kékhalál,amióta megvan a konfig... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest