Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz turistakolbi #680 üzenetére
AztaQ! Erőmű!
-
Alpi.
addikt
-
weri
senior tag
válasz turistakolbi #1371 üzenetére
Nem, OC-val. 4300-on
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
nagyúr
válasz turistakolbi #3813 üzenetére
Ez a csere tök értelmetlen... miért?
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
snecy20
nagyúr
Csatlakoznék FollowTheORI-hoz, ebben a felállásban értelmetlen a csere, nem előrelépés.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
apa111
aktív tag
-
snecy20
nagyúr
válasz turistakolbi #3817 üzenetére
80.000-ért szórják ki aprón a 8700K-kat, szerintem ezen az ügyleten nem fogsz tudni 70K-t fogni.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
válasz turistakolbi #3817 üzenetére
Ja úgy értem... az más, ha nyersz rajta ilyen sokat és találtál valami palimadarat, bár nem szép dolog átverni embereket.
Egyébként a ramos kérdésedre, kb 90% eséllyel menni fog ahogy várod... ismerősi körömben vettek 3733-as ramokat és simán vitték eddig a 3600 CL16-ot. Persze azért 10%-ot adjunk a kisördögnek is.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
tipuka
addikt
válasz turistakolbi #3827 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy nettó áron veszel dolgokat, sajnos sokunknak nincs erre lehetősége.
-
-=Jam=-
őstag
válasz turistakolbi #3827 üzenetére
Noctua NH D15 Alzanál újonan 29.790, szép áron számolod be használtan... Ha a többit is így árzatad, akkor bizony palimadár, aki megveszi...
-
Compika
aktív tag
válasz turistakolbi #3854 üzenetére
A procit meg a lapot kell csak eladni szerintem 75000
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
nagyúr
válasz turistakolbi #3899 üzenetére
Tudja alapból is.
Beledobod, nem kell frissíteni semmit.
[link]Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
válasz turistakolbi #3899 üzenetére
MSI B450 Tomahawk Max procitámogatási listája, láthatóan mindegyik proci ugyanattól a drivertől támogatott, tehát igen, menni fog rögtön 3000-es procival a lap.
mod: nem lapoztam, törölhető hsz
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-FreaK-
veterán
válasz turistakolbi #4104 üzenetére
Ez B-die?
-
Poplacsek
senior tag
válasz turistakolbi #4116 üzenetére
Ha jól tudom Hynix M-Die ramok ezek az új Trident Z NEO-k és azok OC-hez gyengék. Tudják ami rájuk van írva, de nem Samsung B-Die minőség. Nekem ebből az jön le, hogy az olcsóbb alapanyagra váltást a G.Skill marketing ezzel a szuper Ryzen optimized új NEO szériával adta be a népnek. Nem mintha a "régi" B-Die szériák nem lennének ugyanúgy ott az alaplapok QVL-jeiben.
Nekem 2019. júliusi gyártású F4-3600C16Q-32GTZR kitem van, angliából jött pár napja, az még B-Die. -
zzola
titán
válasz turistakolbi #4457 üzenetére
Én inkább ezt venném.
-
veterán
Most magam ellen beszelek, de steel legendet ne... Es en az asust sem ajanlom, gigat sem.
En a sima b450 pro4ekre epitem a zen konfigokat, eddig nagyon nem volt veluk baj.
Az msi lenne a tuti, de a sima Tomahawk se nagyon van keszleten sehol...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
RaVal
tag
Nekem hasonló lap van, csak mATX és sima r5 3600 van benne, nekem teljesen jól bevált, megy benne a 3600-as RAM CL 20 helyett CL 16-on, a hőmérsékletekkel se volt gond és a BIOS-t is frissítik rendszeresen, átlátható és stabil BIOS-ok. Annyi csak, hogy a RAM voltage vége 1.40V, többet nem lehet adni, de szükség sincs többre.
-
section9
őstag
En a helyedben varnek egy kicsit a Max alaplapokra. En mult heten mar kaptam Tomahawk MAX-ot itthon, de ha surgos akkor az europai Amazon siteokon szokott lenni.
-
mihellers56
tag
válasz turistakolbi #4466 üzenetére
Miért fontos a 128mb BIOS?
-
-vitya-
őstag
nem tudok nagyon beleszólni, de egy taichi?
"- 256Mb AMI UEFI Legal BIOS with GUI support"vagy a Fatality?
"- 128Mb AMI UEFI Legal BIOS with multilingual GUI support"Én mostanában az asrockal nagyon meg vagyok elégedve...
[ Szerkesztve ]
-=Витя=-
-
zzola
titán
válasz turistakolbi #4472 üzenetére
Amit most felsoroltál arra pont jó a nem Max lap is. A "kurtított" bios pár grafikus elemet száműzött, gyakorlati haszna és hozzáadott értéke nincsen.
-
-vitya-
őstag
értem én. Akkor taichi kiesik, de a fatality vagy a steel legend megfelelhet. ár/értékben nagyon jók. Persze a végtelen OC-hez nem ezek kellenek, mert a VRM nem a legerősebb, de alapból, PBOval simán elviszi.
Mondom, nekem Fatalitym van, és piszkosul meg vagyok elégedve.
-=Витя=-
-
veterán
"128MB os lap azért kell, hogy ne a kurkitott biosok legyenek rajta. hanem teljes értékű és jövőre se legyen gond az új procival"
akkor ne 128-ast keress, hanem 256-osat.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Thrawn
félisten
Nincs 128 MB-os lap
Van 128 Mbit-es és 256 Mbit-es SPI flash ROM-mal szerelt.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
zzola
titán
-
zzola
titán
válasz turistakolbi #4482 üzenetére
Nekem PRIME X570-P deszka van, "256 Mb Flash ROM", viszont ez sem támogatja a Ryzen első szériát-ha megnyugtat.
-
section9
őstag
válasz turistakolbi #4482 üzenetére
Akkor mar inkabb egy MSI B450m Gaming Plus 25k-ert es BIOS Flashback miatt nem kell a BIOS frissitest kifizetni. Ha meg nem tetszik vagy nem stabil akkor elallsz a vasarlastol 14 napon belul es veszel egy MAX-os lapot.
-
törölt tag
válasz turistakolbi #4486 üzenetére
Alzánál cégként is elállhatsz, egyszer csúnyát átizéltak céges vásárlásnál, és a végeredmény az elállás lett. Nem tudom tolerálni ha átizélnak, és elnézés kérés helyett még hazudnak is.
Magánszemélyként is érdekes a gar ügyintézés náluk, csak meghatalmazással és adásvételivel intézhet ilyen a második tulaj, de ezt aprón nem szeretik reklámozni az eladók.[ Szerkesztve ]
-
RaVal
tag
Nekem ipon kérésre ingyen lefrissítette a B450-et, új BIOS-szal küldték, egyből ment benne a 3600.
-
L4mie
veterán
válasz turistakolbi #4552 üzenetére
Végül melyik lap lett, melyik bót?
Remélem legalább tauren lesz.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
válasz turistakolbi #4554 üzenetére
mesélj majd kiváncsi vagyok majd a ram-ot hogyan kezeli, meddig tudod majd kitolni?
Amúgy tegnap már mondtátok, hogy gyárilag 3200Mhz a támogatott fölötte már OC a RAM, de sok gyártónál még mindig úgy látom, hogy 3200 (OC) ként van feltüntetve a max. ram frekvencia B450-eknél....megy nálatok 3600-3800- +++ frekvencián az új Biosokkal a B450? O.opersze, logikus, főleg a stun res az irígylésre méltó De a taurennek hosszabb a keze előtt lecsapja a gnome-t
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
tusi_
addikt
-
rumkola
veterán
válasz turistakolbi #12378 üzenetére
Üdv! Az hogy lehet, hogy PBO +200Mhz (bár ez utóbbi nem tudom mit jelent), mégis majd 1Ghz-el kevesebbet megy a procid terhelve, mint gyárilag kellene? Ennek mi értelme?
-
rumkola
veterán
válasz turistakolbi #12392 üzenetére
-
nagyúr
válasz turistakolbi #12468 üzenetére
Ezért (is) van ilyen házban a konfigom.
Itt még a Z170 OC Formula volt benne, jobbról meg a B450-be az R5 3600X. Amíg meg nem lett a CH6 Extreme, most már beköltöztek.(#12470) -FreaK-: engem nem zavar a por, minimális mennyiség van belőle nálam szerencsére. Fél évente kipucolom, levegő spré elég hozzá.
Pont az a lényege, hogy nyitott a ház.Mind a 3 venti és a pumpa is le van szabályozva BIOS-ban, de az AI Suite 3-al WIN alól röptében is lehet módosítani bármikor, gyakorlatilag csend van, leszámítva a jellegzetes pumpa hangot, de ez minimális.
Az meg hab a tortán, hogy a CH6 Extreme lapon megvan a korábbi AM2+/AM3/+ -hoz szükséges furatok, így továbbra is a CM Nepton 140 XL AIO-t tudom használni.#12471) Simi37 : Az gyakorlatilag egy szerelőpad féle, igaz ?
A ház fedele üzem közben le van hajtva, a 200-as venti halkan is tol annyi lebegőt, hogy a VGA ventijei nem mennek 30% fölé, így gyakorlatilag az hangtalan szinte és nem megy 60 fok fölé.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Archttila
veterán
válasz turistakolbi #12703 üzenetére
Nekem csak egy profil van benne, a 3733 de néztem 3733CL16 is megy szépen csak még nem teszteltem ki.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Foglalt név
addikt
válasz turistakolbi #12897 üzenetére
Még az elején próbáltam a RAM-on feszíteni, de még a safe beállításokkal sem jutottam el az asztalig.
A CPU tuning kb. irreleváns, 4600 körülig mentem fel és ha már egyszer hajlandó volt elindulni, akkor működik.
A csökkentett mód ha jól emlékszem még nem halt le és van, hogy csak úgy bootol be a gép, hogy csökkentett mód és onnan újraindítás.Hétvégén megpróbálom újrarakni a win-t, aminek nem örülök, mert eddig egész jól bírt akár a platformváltásokat is...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz turistakolbi #13644 üzenetére
Elmeletileg igen. Probald ki. mentsd el a mostani beallitasid egy profilba. Es onnan kezdve barmi beut, fel perc, es minden jo...
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
tomsolo
addikt
válasz turistakolbi #13913 üzenetére
TIPPRE az energiagazdálkodást állítsd max teljesítményre.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
turistakolbi
aktív tag
válasz turistakolbi #13913 üzenetére
A legújabb 2020-as chipset driver volt az oka a hang bugoknak. a 2019 novemberivel tökéletes. Ha bárki találkozna vele...
https://www.twitch.tv/muerte188
-
viperabácsi
addikt
válasz turistakolbi #13943 üzenetére
Rakni kelen össze egy gépet és nem akarok úgy járni mint a mostanival (2600) másfél hónap alatt felére esett az ára , miután megvettem, A kérdés megéri -e a felárat egy 2700 -al szemben a 2700x verzió ? 3700x irreálisan drága nekem .
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Crytek
nagyúr
válasz turistakolbi #13943 üzenetére
Nyomhatnák jobban mert kb még nyomokban sincsenek a laptopok
Next PC Upgrade: 2022
-
viperabácsi
addikt
válasz turistakolbi #13956 üzenetére
Android a ház közelébe sem jöhet !
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
palfitom
félisten
válasz turistakolbi #14028 üzenetére
Ezt hogy fogja belepasszírozni az ITX-be?(#14030) koxminator
Akkor OK.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
boogie84
veterán
válasz turistakolbi #14028 üzenetére
Megnézném azt a 2-3 fokot valódi tesztben. Sajnos ez a proci nem mérvadó hűtőtesztre.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
csiga8
senior tag
válasz turistakolbi #14149 üzenetére
nem rossz ötlet, ez még lopni is hülye.
-
tomsolo
addikt
válasz turistakolbi #14587 üzenetére
nekem nzxt h500 van (munkahelyi gépem háza egy h340)
olyan nagy hátrány nem érzek velük kapcsolatban hűtésileg, ha csak azt nem hogy nem porosodnak annyira mint a csupa mesh CM 690 házam, na meg az edzett üveg jobban megfogja hangot
jól be kell állítani azt tény de ennyi
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
válasz turistakolbi #14589 üzenetére
h340 egy 7700k-n egy Hyper 212 EVO csücsül alatta meg egy 1080. Olyan 50-70 fok között megáll mindkettő(Utóbbi cpu+gpu burn esetén van).
Ha lenne rá erőm szórakoznék is vele, hogy a 3700x mit szólna egy Hyper kat. hűtőhöz, mert sztem még a Mugen is túl nagy rá. Az nzxt H500-ban egyébként sokat jelentett hogy a gpu-t egy slottal lejjebb raktam így a front venti szépen rá tud fújni.
Egyébként kb ezek az rpmek:CPU: 800-1000 (azért kell ennyi mert át fúj a hűtőn)
TOP(140mm arctic): 300-400
BACK(120 nzxt): 700-800 gaming, 300-400 normal
FRONT( 2x 120mm Scythe): 8-900 gaming, 4-500 normaleddig 60 fok(cpu) volt a legtöbb amit láttam játékban, a gpu olyan 50-65 között van.(Mondjuk ezt alulfeszeltem de nem a ház hanem a venti hang miatt).
[ Szerkesztve ]
-
PeAdam
tag
válasz turistakolbi #14592 üzenetére
Hát, a szilikonlottón nem nyertem az egyszer biztos Hűtéssel nem hiszem h gond lenne.. Gyári paszta alapból rajta volt, felpattintottuk, becsavartuk és kész. A videót meg direkt automata beállítással csináltam a BIOSban, ahogy alapból volt. Azóta nyertem kb 100mhz-et offseteléssel de BF1-nél a 4 ghz továbbra is álom. Itt egy jobb hűtőn kívül más nemigen segít sajnos. Hosszú távon egyébként csökkentené az élettartamát, ha néha 90 fok környékén izzasztom mint jelen esetben? Elvileg 95 fok a max temp ryzen master szerint.
(ameddig nem vásárolok egy nagyobb coolert)[ Szerkesztve ]
Ryzen 3700X, 32Gb HyperX Predator 3200 MHZ RGB, RX 5700 XT Asus Strix OC 8GB
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.