- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yany
addikt
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Röviden: a hőszenzor(ok) roppant közel van(nak) magához a hőforrás(ok)hoz. A Ryzen CPU-k monitorozási képességei jóval fejlettebbek, ilyen módon érzékenyebbek, mint a korábbi termékek. Ez viszont ilyen karakterisztikával jár, vagyis amint elkezd számolni, azonnal felugrik a hőmérséklet a mért ponton. Más processzorok is nyilvánvaló okokból hasonlóan viselkednek, csak a mérést nem úgy, vagy nem ott végzik, ezért egy lassabban felfutó és/vagy ereszkedő görbét lát a felhasználó azoknál. Jó eséllyel a boost frekikkel is valami hasonló történik, de addig még ott nem (sem) lehet biztosat mondani, amíg az AMD nem nyilatkozik hivatalosat. Úgy értem a bullshiten túl, ami magyarázattal is szolgál.
-
FatCutter
tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Ahogy meglátom azt, hogy D.O.C.P, már tudom, hogy Asus-szal szív valaki. Egyáltalán nem vagyok elájulva tőle, pláne a WiFi feature "csicsájuktól".
(WiFi-vel is állandóan a szívás megy, pláne azoknál, akik most kezdik az első adagot fogyasztani a szopógombócokból. Bocs, de én már ettem elég gombócot az elmúlt 30 évben mindenből.)Egyre inkább MSI párti vagyok. Az XMP profilok mellett ott van a "Memory Try it" funkció nagyon sok előre programozott XMP profillal, lehet közülük válogatni (azaz 1-2 XMP profil helyett kapsz egy egész zsákkal) és nem kell DRAM calculator szirszarokkal foglalkozni.
A BIOS-aik is stabilabbak, nem túl sűrűn, de nem is túl ritkán adnak ki újat.
Gigával volt eddig egy 10 éves korszakom, meg kell nézni alaposan, hogy mit vesz tőlük az ember és akkor nincs befürdés.
Asrock-tól meg hányok.Érdekes, hogy MSI lapok vonatkozásában még nem (?) olvastam ennyi szopásról, mink akár Asus, akár Asrock esetén.
----------
Szerintem egy jó MSI-t vagy egy tényleg pöpec Gigát válassz az Asus helyett. -
Walter_White
senior tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
en elobb probalnek adni a ramnak 1.45V-os feszt es ugy megnezni miket produkal. Nalam 4x8GB van 3600-nal tobbel vagy elindul a gep vagy nem, vagy instabil lesz vagy nem, meg 3600-al is, neha.. de mivel jatekoknal semmivel se nyujt tobbet a 3200+ hogy most veszodjek a beallitasaval, inkabb hagytam. XMP es tokeletes.
DRAM Calculatorral meg plane nem indult... meg 3200on se
... -
FatCutter
tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Számítógépházaknak nemcsak az a lényege, hogy valami tárolja az alkatrészeket, hanem AZ, hogy megfelelő légáramlást biztosítsanak. Ehhez kellenek a ventik. Minimum egy befúj, 1 kifúj.
Az alsó tápos házaknak csak egy kétes előnye van - hogy lehet bele vízhűtést szerelni. A többi csak divat és trendiség.
Hagyományos felsőtápos házaknál a táp ventije szükség esetén (is) besegít a légkeringetésbe és jól jön az alsó "porgyűjtő tér", ami miatt a hűtők-be/re kevesebb por és szöszmösz jut.
(MIDI torony házakat részesítem előnyben, szerelhetőség, légáramlás kialakítás és ATX - mATX lap? - tökmindegy - miatt.)A Zen2 meg nagyon hőmérsékletfüggő jószág, igényli a jó hűtést és házszellőzést az elérhető max. teljesítmény miatt.
Mi az, hogy instabil?Típus? Egy gyengébb, de még elégséges lapnak is kutya kötelessége lenne 100/100-ból indulnia. A ram tuning nincs az égbe lőve? Mert a Ryzen behisztizik rá, pláne ha csehül sikerült a BIOS verzió.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest