- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
venom8888 #37768 üzenetére
ne mondd már hogy nem volt egy profilod legalább
ha nem volt nincs recept, minden cpu más
próbálgatod szépen hol stabil aztán teszteled
egy régebbi cpuz mentésed sincs, semmi?szerk:
hoffman_
én is úgy tudom hogy off az am4-nek, 5800x3d lassan és azzal zár
érthető, akinek erős igp kell vegyen szépen új lapot is, meg ddr5-öt..mármint amd részéről érthető -
Lendova
őstag
válasz
venom8888 #35445 üzenetére
És mennyi ebből a Warzone? Ezek a mérő programok félre is vezethetnek, ha nem nézünk utána.
Múltkor volt valaki, akinek 14 magot és 14GB memóriát használt a Battlefield 4 az értelmezése szerint, amikor maga a játék talán a 3GB memóriát soha nem lépi át és 6-8 szálnál képtelen többet használni. -
-
Simi37
őstag
válasz
venom8888 #14638 üzenetére
Ez itt eleg off, de fan az videokartyahoz tartozik mivel alapvetoen azt lehet vele allitgatni illetve mellekesen monitoroz eleg sok mindent. A min max avg fps pedig csak benchmark modban latszik. Msi abnal szukseg van rtss-re a kiiratashoz. Illetve valami hotkeyre hogy az overlay megjelenjen/eltunjon vagy kezzel attolni a csuszkat rtss-ben.
A procihoz semmi koze. Eget vero baromsag, hogy nem szereti. Nincs ilyen. Procitol fuggetlen.
Proci huto rpmet is ki lehet iratni, ha a pl hwinfo is fut mellette mert kulso monitorozo progi adatait is be lehet importalni az ab-be valahol. -
Meridian
senior tag
válasz
venom8888 #14494 üzenetére
A windows power managementjét állítsd high permformancra, majd indítsd el a Ryzen Mastert (töltsd le ha még nincs meg), és válaszd bal oldalt a Profil1-et, felül Precision Boost Overdrive-ot zöldítsd be (katt rá) a Memoriánál Push all auto-t kattints be, Save Profil majd Apply... kéri hogy indítsd újra a windowst. Ha rendben újraindult utána a Command Center, állítsd be az összes System Fan-t, mentegesd el (mert sajnos minden újrainduláskor ezt neked újból be kellene állítani, helyette kényelmesebb vissza/betölteni), majd állítsd be a CPU fan-t is, az órajelszórzót hagyd a CPU alapszorzóján (nekem 38x, mert egy ryzen 3600x-em van) és így mentsd el. Ezt a részt viszont ha visszatöltötd a köv indulásnál, és Applyzod, akkor fixen beállítja arra az órajelszorzóra amivel elmentetted... azért kellett külön az alapra visszavenni, mert sokszor a pillanatnyi szorzó magasabb és azt menti el, és ha azt applyzod, nekem több alkalmommal is instant kékhalált csinált... inkább az alapértékkel és jó CPU fan fordulatszámokkal mentem el, és amikor visszatöltöm, apllyzom utána a Ryzen Master profilját is újra töltöm... így helyre áll a rend.
Erről jut eszemben, emiatt a baromsága miatt a MSI Command Centert kukáznám, helyette viszont kellene valami jó System és CPU fan kezelő program, ami nem mellesleg megőrzi a beállításokat újraindítást követően is, visszatöltögetés nélkül .. Van ilyen?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
venom8888 #14534 üzenetére
XMP profil.... ennyi, nem rossz indulatból,de te inkább ne indulj tuning hadjáratra.
Csak enjoy és kész, PBO meg teszi a dolgát, ő meg szinte 100%,hogy bekapcsolt állapotba van a BIOS-ba, és igen azt se "finomhangold".
És igen, ha élére állítasz egy Ryzen kockát akkor sem nyújt annyi többletet,hogy az átlagfelhasználónak érdemes legyen napokat tölteni vele.
Ryzen "élet" "unalmas" élet. (tuning szempontjából) -
válasz
venom8888 #14525 üzenetére
Sikerült megérteni a lényeget.
Remélem, csak trollkodsz, mert akkor marha jó!
Elkefélni is sikerült kis híján a gépet, pedig az is majdnem lehetetlen!
Egyébként az XMP profilt aktiváld az UEFI-ben, ha szerencséd van, ennyi lesz a művelet. Többet meg inkább ne akarj, a RAM tuning sok probléma okozója, ez már bebizonyosodott itt néhányszor.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
venom8888 #14494 üzenetére
Szia nekem is alapon van 3700x. Első alkalommal nekem is magas volt 75 fok. Lehet a paszta nem dolgozott jól nem tudom. MX4-es paszta.
Most COD- alatt 2080 Superrel a gépben 60-65 fokos a proci.
A bordám egy Shadow rock 2. 1200-as max fordulatra állítva, mert mindegy mekkora fordulat a hőmérséklet nem változik a borda kb 35-40 fokos lehet.Mugen jó hűtő, nem azzal van a gond hanem a korábban említett kupak hőátadási dolgon műlik.
Elején zavart most már nem érdekel a hőfok. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
venom8888 #14483 üzenetére
grat. ha nemfigyelsz oda, meg a vegen hakker lesz beloled
gondolom nyomsz egy f1 -et es a biosban beallitgatod amit akarsz ; de inkabb F2 -t, megiscsak friss a masina, egy jo BIOS default sosem arthat.
* akkor F10. ha joldugtad ossze, es a regi gepbol a rendszervincsi is a fedelzeten van, el kellene induljon a windows.
** ha valami tuningramod van, akkor majd ha a win mar mukodik, gyere vissza ide, F7 -> advanced mode, ott az OC menuben engedelyezd az xmp profilt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
venom8888 #14468 üzenetére
akkor jo lesz a szemrevetelezes is, huzd le, es a telefon zseblampafunkciojat tudom ajanlani segitsegnek.
#14469: meg mindig pici a kep, de nekem ugytunik kivulvan. a manual is ezt irja. ha megforditod, hogy kivul legyen a ful, akkor az elozoeknel kevesebb ido alatt es kevesebb F erovel belemegy ?
nem kell tuleroltetni, de legyel hatarozott -
hokuszpk
nagyúr
válasz
venom8888 #14464 üzenetére
ha ez tenyleg igyvan, megtenned, hogy kihuzod, az ujjaddal kitapintod a lapon, melyik oldalon van a pocok, es annak megfeleloen visszadugod ?
ha szerencsed van, még nem ment tonkre a cpu...*bar belegondolva par diodaval vedheto a dolog, azt mar csak nem sporolta le az MSI.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
venom8888 #14421 üzenetére
remelem nem eroltetted a cput, a key pinnek megfeleloen szepen lazan a gravitacio veglegesitette az foglalatban.
az a tippem van, hogy a 8 pines cpu tapkabelt osszekeverted egy pci-e tapkabellel.latom sikerult a speaker helyet megtalalni. az csipog valami kodot, amikor bekapcsolod ?
-
-
Red@Arc
tag
válasz
venom8888 #14421 üzenetére
Az a CPU LED-je. Szerintem a topicjában kérj segítséget
-
Meridian
senior tag
válasz
venom8888 #14218 üzenetére
"Tehat a b450 T max az siman jo,es mar nem kell ra bios update sem? Eleg olxso lap a tobbihet kepest"
Nekem ilyen van, szvsz jó lap, igazából nem láttam más értelmes alaplapot, mert az x570 kurvadrága, az x470-es-ek meg lutri, mert inkább még a 2xxx szériához készültek.
A BIOS mérete ennek a lapnak már nem 16MByte hanem 32Mbyte, ami azt jelenti, hogy későbbi featurek, és CPU-k sem lesznek problémásak kihasználni ezzel. Viszont ez csak B-s chipset, az X mindig jobb, nemcsak tuning szempontból - de ugyanakkor megfizethetőbb.
-
Pokesz007
senior tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
venom8888 #14269 üzenetére
Egy kis után járást lehet megérne.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
venom8888 #14258 üzenetére
az egyik gepemben Pure Rock van, mondjuk picit csiszolni kellett, mert pupos volt a draga, de a 2700X -re tokeletes, mondjuk amiota nem bencsmarkolok, azota nem is neztem a hofokokat, valami 25% -ra belottem a ventifordulatot 55 fokig, napi hasznalatban meg nem emlexem ra, hogy hallottam volna feljebb tekerni.
ha regebben vetted ( aszontad 5+ eves a mostani vas ? ), akkor lehet kell ra lefogatot kerni vagy venni, az enyem valamikor tavaly augusztus koruli vasarlas, benne volt a dobozban az am4-el is kompatibilis megoldas. -
jokeph
nagyúr
válasz
venom8888 #14256 üzenetére
Nem, nekem DRP2 és 3 PRO, valamint PRO Advanced C1 van. ezek mindegyike erősebb, illetve nagyobb és csendesebb a ventilátor a Pure Rock-nál.
Azért gondolom, amit gondolok, mert a gyári hűtővel is elkocogott a 3600X, csak nagyon tekerte a pici kis ventijét, azért annak meg már elég jó hangja van 3000+ RPM-en.
Jelenleg nekem CM Nepton 140 XL AIO van fent, 700 RPM-re fixre leszabályozva a 140-es ventije, a pumpa meg be van profilozva. -
-
-
-
tomsolo
addikt
válasz
venom8888 #14214 üzenetére
4 féle csipszet van, ebből max 3 jöhet szóba:
b450 - itt az msi tomahawk max sorozat a nyerő, mert nem kell hozzá biost frissíteni(bár sztem a többi is már úgy jön ki a gyárból), ettől függetlenül jók az asusok és asrockok is, giga viszont felejtős
x470 - itt nagyobb a szórás, kb mindegyik gyártónak van kerülendő meg ajánlott lapja, nekem az asrock taichi jött be
x570 - itt az olcsóbb lapoknál a gigabyte auorus elite a legjobb vétel, viszont nem véletlenül nem vettem x570s lapot, a kis venti engem elriaszt -
bozont
veterán
válasz
venom8888 #14155 üzenetére
Valószínűleg erről lehet szó, ez kavarta be.
A memória írás része a lényeg. És ezt nem titkolta az AMD, aki elolvasott néhány tesztet az hallott erről. -
tomsolo
addikt
válasz
venom8888 #14137 üzenetére
ez semmi, ez a mindent vivő:
"Szereintem drága. És még igy is el van maradva 15-20 százalékkal az intel mögött játékban . Már sosem éri el az intelt az amdt? Munkára viszont ugyan olyan jó mint az intel. Ez viszont már előre lépés . De az amdnek azt kéne végre megértenie hogy játékra a megaherc magassága és az 1 csippes megoldás az út. Nem jo az ha 4200 mhz környékén mozog a cpu hanem fel kell vinni 5 Ghz az összes magot ahhoz hogy leverje az intelt és már 7 nm dolgozik az amd miért nem tudja felvinni 5 ghzre nem értem az intel 14 nm feltudta vinni ? A másik fontos hogy az intelnél 1 csip van 8 maggal mig az amdnél 2x4 magos vagyis 2 csip van és azok dolgoznak igy lassul az egész folyamat. haho amd 1 csip kell 8 maggal és máris jobb volna a cpu ! !"
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest