- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
Tomoty #24218 üzenetére
Igen CB R15 / R20 az csak a pontszámok miatt fontos, ki lehet belőle indulni. De még pl ha nem all core OC a cél, hanem csak PBO-s, vagy offsetes finomhangolásról van szó, arra is jó: valamikor hiába fut le a teszt de látszik a pontokon h valami nagyon nem stimmel.
Na de én ilyen feszt (1.375V) és órajelet rá se mernék küldeni a procrira még bench/teszt erejéig sem. (125A se kevés egy 6 magos procinál)...
-
Albigator
őstag
válasz
Tomoty #21729 üzenetére
Ja mindegy, azért köszi.
Én meg nem akartam amúgy kötekedni, boldog leszel azért ezzel a procival.
Csak bennem az volt h elvileg ugyanolyan áron jöttek az XT-k mint az elődök így nem is lenne mibe belekötni ha az ember "ingyé" nagyobb órajeket kap, hiàba csak pár %-ot ér ez valójában.
Csak a bibi h még nem nagyon lehet kapni, 1 helyet nézve meg elég vicc kategória a bevezető árazása egyenlőre.Majd auto üzzemódban is raksz be képeket, ahol látszik a hwinfo is? Pl.: CB R20
-
Albigator
őstag
válasz
Tomoty #21704 üzenetére
Én ezt nem látom azért ennyire pozitívan. Borzasztó nagy a felár (jelenleg) az XT-nél a +MHz-ekért ami nem sok % javulás egyébként.
Az, hogy 4.6 GHz környékére húzható a kockád, ez nem igaz a teszted alapján. CB R15 mint mondtam korábban, az semmi. Ráadásul nem is ajánlott 1.4V-ig elmenni all core tuning esetén.
Tippre ez 4.4-4.5 GHz max ami még stabil is lenne ezzel a fesszel, viszont tuti nem adnék 1.4V-ot, max 1.35V-ot, de én ezt se bírnám hűteni normális tesztek alatt (pl.: Prime95) így csak 1.3V-ig lőném be kb...
Szóval az a 4.6 GHz all core normális fesszel és hőmérsékletek mellett ami tényleg stabil is kb 4.3 GHz-re saccolom.Szerk. sokadik:
Milyen gyártású az az XT?
-
Albigator
őstag
válasz
Tomoty #21701 üzenetére
Továbbra sem értem ezeket, mert ez elég gyér terhelés.
Ha már CB, akkor R20 de akkor sem olyan képet kap az ember, hogy az a béállítás stabil lenne. De az picit jobban izzaszt legalább.Az alappontszáma az XT-nek nagyon gyenge, ez volt nálam a 3600X alapon:
A tuninggos is beállítás pontszáma is kevés 4.6 GHz-hez képest szerintem...
Ja amit nem kérdeztem de fontos dolog, mivel hűtöd?
XT ide vagy oda nagy lehúzás szvsz. Olyan árban van jelenleg majdnem mint, egy 3700X...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tomoty #18126 üzenetére
nem azert volt kamugepnek titulalva, mert Intelt vett, hanem azert, mert a szamok nem tamasztottak ala, amit allitott.
es hat csakkiderult, hogy a bevezeto aras 2600 van hasonlitva a hasznaltaras 7600K -hoz. De amugy szerintem hosszutavon még dragabban is jobbanjartvolna a 6/12 -vel, mint az akkor jobbnaktuno 4/4 -es i5 alappal; mondjuk ezt megcafolta azzal, hogy kesobb az Intelt eladva vett 2600 + lap + ram kombot.
a kivizsgaltatast meg te irtad, majd boxoljatok le, addig elmegyek langosert, mert allitolag ma mar elvitelre nyitvavan a langosos
+: ha nincs eleg szabadidod, ne engem okolj, szar helyen dolgozol -
fanti
addikt
válasz
Tomoty #12434 üzenetére
Megsúgom barátom, hasonlóan jártam én is.
A 3700X megvétele után kb. két hónappal a 32"-es 60Hz-es FullHD monitor helyett vettem egy 2560x1440-es, 32"-es Freesync-es 75Hz-es monitort. És akkor döbbentem rá, hogy ha használni is szeretném ezt a képességét (Freesync), ami egyébiránt nagyon tetszik is, akkor 75FPS-re kell korlátozzam a játékokat, és az 5700XT kártyámat ilyen feltételek esetében röhögve kihajtja egy 2700 is X nélkül, de mivel volt vagy kemény 6 ezer forint difi a 2700 és a 2700X közt, ezért az utóbbit választottam. -
Pro!Petya
addikt
Meg is vagy, téged kerestelek!
Kéne pár infó arról a 4,4GHz-es boostról Unreal alatt!
Cpu usage /hőfok/ fesz? PBO hogy van állítva?
Láttam 62-es fps cap-et használsz, ezért érdekelne a usage mert YT-on is láttam egy srácnál ilyen mértékű boost-ot csakhogy nála 6-10% volt a kihasználtság.(#3170) zzola
Szivi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged