Hirdetés
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Jövő tavasszal érkezik az NZXT AMD X870E-s alaplapja
ph A cég két színben készülő újdonsága hozza a termékkategória sztenderdjét, és persze a letisztult dizájnját is messziről felismerjük.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
válasz szasanyi #9048 üzenetére
Nincsen semmilyen rossz hőátadás Ryzen 3xxx-nél. Ekkora többszálas teljesítményt ekkora procimagokkal (7nm) eddig senki sem tudott összehozni. Intel sem.
Szerencsére ott van az AMD beépített inteligens szenzorhálózata, ami figyeli az egész CPU működését valós időben. Sajnos ezek a rendkívül hasznos szenzorok rögtön megmutatják mi zajlik odabent, ilyen sebességű és részletességű szenzorokat eddig egy otthoni CPU sem tartalmazott.
Parázunk, jaj, de meleg dolgon miközben a 2-3 éves CPU-k nem tudták nekünk megmutatni mi történik odabent. Ha nem tudsz róla, nem is aggódsz miatta....
Ki lehet csinálni a CPU-t, ha direkt hülye vagy és nagyon buta dolgokat állítasz be?
igen (mint minden más rendszert is...)
Kinyírja magát a CPU, ha stresszeled, de hagyod működni a gyári AMD-s irányelveknek megfelelően?
nem
Az i9-9900KS is hamar 92 fokos max terhelésen, ha úgy használod, ahogy a gyártó javasolja.
Házba rakott 120mm-es radival egy AIO kevés lesz a 3900X-nek, ennek a próbának semmi értelme.
-
szasanyi
félisten
A saját R5 3600 és a topikban leírt, mások általitapasztalatok alapján sajnos ez csak elmélet.
jeni: hát nem gyenge, de ha valóban ráírjak ezt a garanciaidőt az frankó. Amúgy sok termék van amire mondjuk 1 vagy 2 év a gyártói - és más üzletek által biztosított - garancia, de ők +1et még rátesznek. Ez jó! Teszteltem a garijukat (meghalálozott egy RTX2080-am) és a legjobb tapasztalatom volt velük.
-
cOxeR
Ármester
Igen, tisztában vagyok vele... alaplapból ezért is GIGABYTE X570 I AORUS a kiszemelt, mert azon van aktív hűtés ami a pch és az egyik M2 foglalat hűtésére van.
Illetve ITX-be való mini vga-t is választok, így a ház alsó részében levő térbe "csak" a táp lenne meg a radiátor, aminek mindkét felére tudok tenni egy-egy ventit, allulra akár 140-eset is.
Viszont a legjobb megoldás, ha lenne olyan vízhűtés, ami 2 db 120-as radiátorból állna, de ilyet nem találok... építeni meg nekem nincs időm, meg energiám.
Nem játszani fogok rajta, így a VGA kihasználása az nem lesz maximalizálva, a cpu az más tészta.#9048 szasanyi
Erre még nem akadtam rá... ez elég jópofa kérdés, tényleg hatékony-e...
Eddig a be quiet! Silent Loop 120, a levegős hűtőkkel megint a méret a gond, mert ami jó lenne pl egy be quiet Dark Rock Pro 4 az nem fér el.
A másik ámde buta megoldás, hogy van esély, hogy átlósan alulra befér a 240-es radiátor... bár ezt le kellene mérnem, mondjuk valami sima stock hűtővel indítani és utána borítani a hűtést.#9051 mozso
Ez pont ellentmondás volt, nem tervezem húzni, de a gyári beállításokkal akkor ha kiaknázom akkor is kellene bírnia, egy 120-as radiátorral is. (más is írta... ugyanezt gondolom)[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
KS-re pedig csak 1 év garit mernek adni....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
addikt
válasz szasanyi #9055 üzenetére
Az enyémet passzívra is tudom rakni, de ha maxon megy se hallom a többi ventitől. Ami fura, hogy 69fok a chipset/motherboard ha majdnem maxon megy a venti, 73 ha nem. És hideg indításnál is mire belépek hwinfoba már 60fok. Sok vizet mondjuk nem zavar. A vr loop meg 38fok.
-
fudi2002
veterán
Nos akkor 3900x
Noctua D14(lapped)+2x Thermalright TY-140 vs Noctua D15
Mindenki nézegetheti a számokat, a magam konklúziója, olcsón apróról D14et azonnal!
Vélhetően a D15 megy eladásra, bár még gondolkodok rajta kicsit.
Amúgy 24 fokos szoba, zárt házban, ugyanazon körülmények közt, amúgy HAF X ház, 3x200mm, 1x230mm, 1x140mm ventikkel.Megj:
A max boost órajeleken látszik kicsit a jobb hűtés, de a 10-12 kontra 30-at nem éri meg sztem.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
veterán
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #9062 üzenetére
Ötleteket kérek:
Tervezekk egy fix órajeles összehasonlítást is, de szeretnék egy játék alatti boostost. Van vmi ölet, milyen progi tud olyat, mint android alatt a monitorozó progik, x mhz a mérésidőnek mondjuk 32%át teszi ki. Tehát frekinként %osan. Tipp?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Tyrel
őstag
válasz hokuszpk #9049 üzenetére
Közben rájöttem hogy ezek a szerencsétlenek mindkét verziót ugyan úgy Click BIOS-nak nevezik, de nekem nem MAX lapom van és Zen2-vel ilyen fekete-fehér buta BIOS-a van csak, hiányoznak belőle dolgok...
Ettől függetlenül az az opció nekem amíg meg volt addig is jó ha az esetek egyharmadában működött...Turenkarn
-
gabro0
őstag
válasz hokuszpk #9042 üzenetére
Sajnos nincs ilyen opció Mortar Max-on, most néztem.
Az előző bios ugyan nehezen, de vissza tudta magát állítani instabil RAM beállításból, ez az új is lehet tudná, de nálam 2-ből kétszer elhasalt Pedig csak a másodlagos memóriaidőzítéseket csökkentettem eggyel. (Valszeg nem B-die lesz ez a kit...) -
veterán
válasz Lukitomi #9067 üzenetére
Crucial Ballistix Sport AT 3200C16
Jelenleg :
3666 14-21-14-14-38-560 1.475V ( soc fesz 1.020V, fclk 1833)
3733 mellett ugyanezek idozitesek mellett 1.5V, memtest, gammak, minden hibatlan, de ez azinte azonnal hibazik...Eddigi biosokkal ez a lap be sem indult 1800 fclk felett, ha be is sikerult inditani embertelen fesszel, akkor is hangbugos volt. De az 1.0.0.4 alatt eddig nem talalkoztam vele.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérésem. Budapestieket kérdezném.
Valakinek van olyan alaplapja (MSI vagy Gigabyte) aminek a támogatási listájában szerepel a G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C14D-32GTZR memória modul?
Elvinném megnézni, hogy másnál is produkálja ezt a hibát, hogy csak az egyik modul megy a kettő egyszerre nem.
Előre is köszönöm a lehetőséget!
Választ Privátban is írhattok."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
veterán
Havernak van egy 3700x-e amit 4,4 et hajt egy BQ DarkRockPro4 hutovel. Bele akar vagni az epitett vizhutesbe, jol gondolom,hogy tok felesleges ,mert azzal sem fog 4,4 nel tobbet menni ?
-
Land
veterán
Neked ilyened van? [link]
Nekem pont ilyen. Jelenleg 3200-on mennek. Nem tudom, hogy egy Ryzen 2700 mellett meddig húzható Tomahawk Max alaplapon, mivel a 3000-es szériának jobb a ram kezelése.Max honlapján ezt írják :
For AMD Other CPU
2667/2800/2933/3000/3066/3200/3466 by A-XMP OCEz alapján max 3466 menne.
A tied nem:
3666 14-21-14-14-38-560 1.475V ( soc fesz 1.020V, fclk 1833)Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Land
veterán
-
Tyrel
őstag
-
Steven
addikt
nálam is van ennyi....3800x
26-27 fokos szobába 33-34 fokos viz mellett simán stressz teszt alatt fel megy ...ventik 600-700rpm re le szabályozva... nekem az kell , hogy kuss legyen.
Játékok alatt meg 56-60 között ugrál...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
veterán
-
Tyrel
őstag
Na hát nekem még vízhűtésem sincs, ellenben fixen 4150MHz / 1.35V-ra van lőve. Ami külön jó hogy RyzenMaster szerint így is throttlingol, HWInfo viszont nem úgy látja, fogalmam sincs melyiknek van igaza.
Minden esetre az a közel 110W package power nagyon cuki, az extrém hőmérséklet már inkább ennek a következménye lehet csak...
Egyébként ezzel az MSI B450 Tomahawk-al nagyjából mindegy mit hogy állítok, RyzenMaster szerint 1000W a PPT ill. minden ilyen fogyasztási limitet feltol a csillagos égbe, aztán jön is a fenti eredmény...
Turenkarn
-
joysefke
veterán
Volt-e már?
https://twitter.com/1usmus/status/1190701909474258944
A RyZEN kalkulátoros arc azt állítja, hogy modelltől függően 200-250MHz-es boostot (utóbbi a 3900X-re vonatkozik) tud kihozni optimalizált hőmérsékletek mellett.
Nem tudom, hogy kell letölteni, kipróbálni etc Ne kérdezzétek.
-
Ribi
nagyúr
91 fokon nyilvan trottlingol.
Én eddig csak PBO bekapcsolasig jutottam, de az se sokat segített, 4100 helyett 4150 frekit ért el 1 magon, de teszt alatt semmivel sem lett gyorsabb.
Nálam így 65 fok fölé még nem ment broki 3-al. Cserébe idle 30 körül van.
Mortar max + 3600.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz joysefke #9090 üzenetére
Ugy olvasom a kibovitett power plan opciokkal jatszott es ahogy latom annyi tortent hogy nem dobálja a magok között a terhelést egyáltalán hanem fixen az egyikre teszi. Ahogy kellene, ez érdekes lesz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Futás, futópályák
- Synology NAS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Apple Watch
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell asztali gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen