Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
[HUN]-Kisa
üzenetére
De mi értelme úgy játszani, hogy direkt vesztésre mész? Te pont olyan vagy, mint akikről itt pár napja szó volt. Már a garázsban eldöntöd, hogy veszíteni akarsz és ezért mindent megteszel. 296%-os legénység egy heavy-n és 0% repair... ehhez jön a 43% win rate és a fergeteges 1200 átlagsebzés. Ez már tényleg az a kategória, hogy teszel a bukásért. Magyarázd már el nekünk, hogy miért csinálod ezt?! Engem nagyon érdekelne, hogy mi vezet rá arra, hogy akarattal veszíts, mert azt el nem hiszem, hogy nyerésre játszol. Komolyan az 1200 valami brutális, az még egy panther-hez sem elég egy tier9 heavyben. Mit csinálsz a csatákban? Rakjál már fel pár replay-t az átlagos buktáidról, mert lövésem nincs hogyan lehet ilyent összehozni egy E-75-el, bár mondjuk ahogy látom a többivel sem megy jobban.
-
Flayer
senior tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Üdv!
Én most vettem a jagtigert de nekem egyenlőre csalódás!Igaz betudható még a legénység noobságának + még hiányzik a top gun.Nagyon hiánylom a jp2 mobilitását!
Lehet át is rakom a jp1-ből a 3 skilles legénységet! -
Gyuri27
félisten
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Su85b-vel 64% a találatim (amúgy lövök mindenre ami mozog).
Su100 70% (itt is szoktam, bár kevesebbet csak úgy lődözni).
Azaz kicsi odafigyeléssel lehetne ez jobb is.
Is3 80%. Pedig az se pontos ágyú. Szóval mindent lehet csak akarni kell. -
PR0JECTNR56
addikt
Gyuri27, emre én a német TD vonalon nevelkedtem, az ottani lövegek karakterisztikáját imádtam, itt meg Iván mikor már a 30000. lövedéket lőtte négy térképnyivel mellé eléggé meguntam őket. Pedig lett volna olyan amire kíváncsi lettem volna, de annyit nem fogok érte grindolni a vonalon.
Lesz inkább Jagdtiger rövidesen helyette.
-
emre
veterán
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Mióta elvették a 107-es löveget a su85-től én sem játszok vele. Azóta su-100 az első komoly gép azon a vonalon.
-
Gyuri27
félisten
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
A 85b és a 100 jó. A többiben szerintem igazad van.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
D1Rect
üzenetére
Nekem a szovjet TD vonal volt ilyen, a SU-85-ig kiszenvedtem, de azóta hozzá se nyúltam. Tömény szívás volt az egész, nulla játékélmény, gyalázatos winrate stb. Mindent eladtam onnan és ment a pénz olyan gépekbe amiket kedvelek és szórakoztatóak, mert végső soron a szórakozás miatt játszik az ember.
-
Taktoj
aktív tag
hali... valaki esetleg tud ajánlani olyan komplett mod packot ami nem dobál ki?
-
Az IS-t ugye nem érdemes megtartani?
-
Bingisz
addikt
válasz
[HUN]-Kisa
üzenetére
Nincs javítás??
Az azért merész.
-
KisApám
addikt
válasz
[HUN]-Kisa
üzenetére
Legénység miket tud már?
-
Jo33by
tag
Tegnap vettem egy Obj 140 tankot. Hát ez egy másik dimenzió amiben ő játszik. Nagyon jó tank és még lesz jobb ha a legénységet kifullozom, 3 skillesek de Td-be voltak eddig. Igazi poéntank vele menni. És gazdaságos, csak 21 K a javítása tehát ha keveset lövök sem megyek csődbe vele. Gold lőszer nélkül mindent átlő. Nagyon gyorsan újratölt. Sniperkedni is jó, próbáltam és meglepődtem milyen pontos messziről.
-
Chris0321
veterán
-
-
Bingisz
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
Tessék:
WN6 számítási képlet (pontosabb képet ad a játékbeli teljesítményről):
WN6=(1240-1040/(MIN(TIER,6))^0.164)*FRAGS
+DAMAGE*530/(184*e^(0.24*TIER)+130)
+SPOT*125
+MIN(DEF,2.2)*100
+((185/(0.17+e^((WINRATE-35)*-0.134)))-500)*0.45
+(6-MIN(TIER,6))*-60Ebből lehet látni, hogy miből jön össze a WN6.
Az 1. hsz.-ben van hozzá leírás is.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
A T29 pedig az én keresztem, annyira meg tud még mindig szívatni, ha hull down pozícióból csak a tornya van ki és nincs rá lehetőség, hogy flankeljem a szemetet.
A csapatra random csatákban csak a legritkább esetekben lehet számítani (tisztelet a kivételnek persze, néha akadnak remek random csapatjátékosok is) és akkor nagyon el tud intézni egy-két ilyen végére maradt tank egy egyébként nyerésre álló csatát. -
PAtr0n
addikt
Az oké, de míg egy KV1-nek ez legalább 5 találatot jelent, addig a hellcatnak elég 3! Akkor ezek szerint, ha mondjuk Grille-vel, vagyok és full hp-ról kikapok egy T1-et mondjuk, akkor rohadtul növeltem az effet 1 rohadt killel?
Gyuri27:
A papír testét leszámítva, OP. Gyors, gyorsan céloz, gyorsan lő, nagy Pen, és nagy Alfa. Ja és TD létére forgótornyos, ami b@szott nagy előny ha mozgás közben akarod védeni a segged. T150 ugyan mitől az? Lassú, nem sokkal jobban páncélozott test, mint a KV1, a tornya még ráadásul vékonyabb. Szeretem nagyon, de nem több mint egy picit átlagon felüli Heavy. A KV1-S az inkább OP, mert az legalább szalad.
Persze az OP relatív fogalom, de én a Hellcatot mocsadék tanknak tartom. -
PAtr0n
addikt
válasz
diegho
üzenetére
T1? érdekes, Hellcat-et még el is hiszem, mert egy mocsok OP csótány "szar".

Egyszerűen nem hiszem el, hogy alacsony tierben ezt lehet csinálni. De hát te öreg motoros vagy, neked elhiszem
emre:
Hát egy ralatíve nagy alfájú, és nagy dps-es ágyúval azért könyebb a dolog. Olyan meg azokban a tierekben nem nagyon van.D1Rect:
Köszi a cáfolatot, visszavonok mindent!
-
Iratus bug
tag
Nagyon ideje lenne már egy TD nerfnek vagy egy arty buffnak. Szerintem elfogadható lenne ha az egyujjas (kamú védekező) verzióknak felére vennék a életüket. Vagy az artyk nerfjét kell megszüntetni amit csináltak. Azon is változtatnák, hogy t5-t6 könnyú tank ne kerüljön t10 csatába, mert ennek igy értelme nincsen!
-
PAtr0n
addikt
Szerintem ez eff vitába ne szálljunk bele jobban, mert rohadtul az alfa DMG-től függ az egész. Amíg nem vagy magasabb tierben (7-8-9-10), az életben nem leszel 1500+-os ami az eff-et illeti. Főleg nem 1-2k csatával. Annyi csata alatt senki nem sajátítja el a játék sava-borsát. Amíg pl. KV1-el 130dmg-et osztasz T5-ben (ami ugye gyakorlatban Általában Tier 6 és 7 a kegyes MM miatt), addig baxhatod az effet, vért kell izzadni hozzá, és sokszor az is kevés az idióta csapattársak miatt. Low tier a scout-ok tiere, azzal lehet effet valamilyen szinten növelni, de messze nem annyira mint T7-től fölfele.
-
Diarmand
senior tag
válasz
üzenetére
A látótávból nem vesz el semmit a random faktor tudomásom szerint. Csak az átütés/sebzés duót befolyásolja.
Ami számomra érdekesebb, hogy elvileg minden tanknak más-más a camo értéke, ezért más és más távolságokból veszik őket észre. De ha egy spotterrel elbújsz a bokorban és más ellenséges tankoktól max 100 méterre vagy, akkor miért van az, hogy egyszer észrevesznek, másszor nem. WZ131-gyel elbújtam és egy JagdpanzerE100 vígan harcolt tőlem hatvan méterre, míg agyon nem lőtték a csapattársak. Azonban mikor egy T62A volt ugyanott ő azonnal spottolt engem, pedig ad1, nem volt közelebb mint a jagde100, ad2 mindkét jármű 400 méterre lát el. A ruszki mednek "fejlettebb" a spottolása vagy mi? Más és más távolságokból vesznek észre azonos látótávú gépek változatlan camo értékkel rendelkező tankot? Hogy van ez?
-
törölt tag
Tegnap mi volt az a "Winter Surprise Calendar / Gold & Credits" akció amihez T1E6-os járt bónuszba? Régóta szeretnék egy ilyen tankot, most lemaradtam róla. Persze, ha egy rakás kreditet kellett volna vennem mellé, akkor ott maradt volna náluk egy újabb évig porosodni...

-
KisApám
addikt
válasz
diegho
üzenetére
És honnan veszed, hogy nem azt csinálom, amit leírtál???

Gondolom arra még emlékszel, hogy a Te szinteden azért olyan dolgok nem fordulnak elő olyan sűrűn, mint odalent a pirosaknál.
És igen, igazad van, van bőven olyan dolog, amit nem tudok.
1-2 héttel ezelőtt fel is soroltam legalább 8-9 emberkét, akinek a videóit IS szoktam nézni, hogy tanuljak valamit.
Remélem mire meglesz az 5k csatám, belejövök, megismerkedem rendesen a térképekkel és tankokkal is.
Remélem nem egy 10k-s és 43%-os tankos lesz belőlem 650 effivel. -
unravel
őstag
24 ezer csata
Victories/Battles: 44%
Average Experience per Battle: 258
Hit Ratio: 29.85% -
dfsz34
őstag
A végjátékban, amikor sok az egylövéses ellenfél, akkor az obj263 olyan, mint egy terminátor. Már nagyon sokszor maradtam vele egyedül legalább 3-4 ellenséggel szemben és ezzel ki lehet őket csinálni. Elég jó a páncélja, sokat pattint és mozgékony, ami kell is, ha körbevesznek. Továbbá elég gyorsan betölt a sok ellenféllel való egyidejű harchoz.
Jó kis tank ez, el lehet vele kenni a beképzeltek képét.
-
csapee
őstag
Tegnap este rohogtem egy jot Erlenberg palyan tamadoi oldalon dzsalunk a hegy melletti dombhoz egy Is3 + 8 (en). Hirtelen kirongyol a domb tetejerol egy Wtf E100 az Is3-ra (biztos felt tole ezert akarta elsonek ot), egyet tudott loni a meglepodott Is3-ba a nasodikat mar nem tudta betarazni (a taras csuzlija volt).

Azt nem ertem az ilyen minek huzza ki azt az agat ami vegkepp nem tamado td? -
Bingisz
addikt
válasz
Angel1981
üzenetére
Azért elég sokáig elvoltunk 6. érzék nélkül is. Furcsa lenne megint nélküle játszani. Mondjuk amilyen bugos mostanában egyre kevésbé bízok benne...
Szóval engem annyira nem zavarna a kivétele, de legyen előtte TD rebalance, és lehessen majd ingyen újraválasztani a skilleket amikor kiveszik.
-
diegho
nagyúr
válasz
KisApám
üzenetére
Már bocs, nem kötekedésből, de 960-as értékkel sírsz a pirosak miatt. Én 2230-al sírhatnék az 1500-as miatt is. Sírok? Nem! Pedig a különbség pont olyan nagy, ha nem nagyobb köztem és a zöld között, mint közted és a piros között. Alkalmazkodni kell. Ha tudom, hogy hülyékkel vagyok nem megyek előre mert nem fog segíteni senki. Hagyom, hogy menjenek, spotoljanak, vagy fedezzen a roncsuk. Nem nyihogni kell állandóan. Amíg ezt a postot leírtad ide, simán megnézhettél volna 2-3 olyan dolgot is a játékkal kapcsolatban, amit nem tudsz, mert biztos van ilyen bőven, máris előrébb lennél.
-
törölt tag
-
KisApám
addikt
válasz
Bingisz
üzenetére
Hogy ne az XVM szerinti 19%-os csatákat dobálja be.
Mert pl. amikor a nehéz tankok csak kempelni tudnak egy vonalban a házak mögött (Malinovka) és szedik ki őket sorban mert a scout megmutatja őket az ellennek, az nem túl izgalmas... és ráadásul 2 Tierrel magasabb csapatba dob is be, semmit nem tudsz ilyenkor tenni, hogy ne durva vereség legyen.
Vagy amikor az én esetemben azzal a kb. 960-as "sárga" értékkel a legjobb egy full piros csapatban, és a többiek közös átlaga 350, szemben pedig a csapat átlag 845 (zöldikékkel, sárgákkal és 3-4 pirossal), nem túl jó. És hogy abból a csapatból még ki kell lőni az elején egy csapattársadat, mert már másik 4 sajátba belelőtt.
Én kb. azt a 60:40 százalékos arányt el tudnám fogadni. De a 81:19 arányt NEM. -
GaburroSan
aktív tag
-
GaburroSan
aktív tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Hmmmm.....izé.....

-
Chris0321
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Csak végigolvasta a Fejlesztői hírcsokor #50 ahol ez a mondat szerepel:nincs tervben IS-7. Szerintem valamit lehagytak fordításkor mert ennek így nincs sok értelme.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
GaburroSan
üzenetére
Uninstall? LoL?
Mikor erőszakolt szét utoljára top TD?
-
Enzolord
addikt
EU-n mi a top of the tree most december elején?
Nem találtam a honlapon, és decemberi calendart se! -
törölt tag
válasz
Bingisz
üzenetére
Nekem 8 csak jól nézzen ki.
az a helyzet hogy pont nagy ívben teszek rá, hogy hogy néz ki a játék annyi mást kéne megcsinálni
pl: mm-et javítani a random faktort megszüntetni.
Régebben végigtoltam egy hétvégét napi 100 csatával most hétvégén jó ha 20 csatát játszottam, már annyira hányingerem van a 15-0, 15-5-ös csatáktól, meg hogy az csaták 70%-ban az mm-alján ücsörgök
igazán jöhetne már a WT tankos része
ezt meg özenem a wargamingnek
-
jano_77
nagyúr
Mi az, hogy nem lesz IS-7?!? Hiszen már van egy jó ideje....vagy most mi is van?

-
dfsz34
őstag
válasz
GaburroSan
üzenetére
Azért az durván el van cseszve, hogy egy tier x nehéz tank, az is7 nem tud szemtől szembe legyőzni talán egyetlen tizes TD-t sem.
A hatodik érzék nélkül meg brutális kempelések lesznek. Abszolút előnyben lennének a kempelő mesterlövészek.
Én sokkal inkább kiterjeszteném a hatodik érzéket, azonnal jelezzen és az irányt is mutassa.
-
sebijani1982
senior tag
Az ilyen miért él egyáltalán? A csapat megmaradt része jelezte az E5-nek, hogy az arty-t is meghagyják neki, hogy meglegyen a 10 kill, ment is mindenki spottolni az E5-nek. Erre ez a csillámf*szláma egyedül befoglalta a bázist, egész meccsen ezt a hatalmas tettet vitte véghez! A dologhoz hozzá tartozik, hogy az ellen kiírta az arty pozícióját is.
Noobmeter szerint ennyire jó.
-
Flayer
senior tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Na ezt én sem igazán tapasztalom az is3-al!Küldök nekik egy fotócsokrot hányszor voltam nem top tank hanem a csoport utolsó harmadában csücsültem!
Egyre jobban kezdem azt hinni WG más progival tolja mit mi!
-
r.laci38
tag
válasz
Simulacrum
üzenetére
mi az a BIA?
-
r.laci38
tag
Mit javasoltok Chaffee-hez képességeknek kifejleszteni?

-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
GaburroSan
üzenetére
A WG inkább ne gondolkozzon, nem megy az mostanában nekik.
-
CHaooSS
őstag
Megvan a 8. vereség is...

-
GaburroSan
aktív tag
válasz
Chris0321
üzenetére
"WG azon is gondolkodik, hogy úgy egyensúlyozza a TD-ket, hogy kiveszi a TD osztály álca bónuszt"
"TD nem jön idén, a fejlesztők gondolkodnak a lehetőségeken, például alfa csökkentés 850 ről 750re(és közbe lő gyorsasággal kompenzálnának)"
Na ha ezeket bevezetik akkor uninstall!u.i.:
"a fejlesztők azon gondolkoznak, hogy mit tegyenek a Hatodik érzék képességgel: Veider kivenné"Látom toborozni akarják a Warthunder-be az embereket!
-
Chris0321
veterán
-
CHaooSS
őstag
2700 XP kell még az AC48 lövegéhez erre ez már az 5. vesztes csata vele....

( és - 30 ezer kredit.. )tegnap míg 8-10 ezer kellett sorban nyertem és 1-2 vesztes csata volt.
-
GaburroSan
aktív tag
Ehhh az US szerveren discontba van a Kínai med ág!!! WZ-132, WZ-120, 121!
AZ EU WG Kapja be a bal bokám!!!

-
diegho
nagyúr
válasz
Iratus bug
üzenetére
Mi értelme lenne ennek? Vakok közt félszemű effektnek? Egy átlagos játékos is ki tud emelkedni a szarok között, nem ettől lesz valaki jó.
-
dfsz34
őstag
Ha nem látod az alját, akkor a torony alatt két oldalt elvileg meg lehet lőni, ha olyan szögben áll. Ha fentről lősz lefele, akkor szinte biztos a sebzés de ha be van forgatva és jó szögben, akkor ott belőhető. Bár azt hiszem te is ezt érted nyak alatt.
Ha csak a tornyot látod, akkor van neki egy kis kiálló kémlelő valami szemből nézve balra. Azt meg lehet lőni közelről. Ha nem mozgatja a tornyát, akkor szinte biztosan, ha mozgatja, akkor meg próbálod eltalálni, sikerülhet.
Mást én nem tudok, a többi helyen pattint.
Más,
Most láttam az eddig legtöbb xp-t, amit csapattárs ért el. Egy Tortoise legázolta az ellenséget a városban, és 2042 alap xp. Ja most nézem, hogy PTS-es gyerek és nem is ez volt neki eddig a legtöbb megszerzett xp-je eddig. duurva
-
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Én már azzal is elégedett lennék, ha nem lenne bugos a gyári hang 5.1 alatt.
-
sith7
félisten
Tudna valaki feltölteni 1-2 ilyen "IS7 - et szemből, félszemmel kifilézem" rep - et ?
Gold nélkül persze ...Nekem is van, néha mindent pattint, néha úgy tűnik semmit

Ha szembe jön velem, és nem látom a hasát, lámpáit, "nyakát", akkor nem nagyon tudok vele mit kezdeni ... ami persze az én hibám, csak szeretném látni ezeket a pontokat, mert nekem gondot okoz a kilövése szemtől - szembe
Ha nincs ilyen
, esetleg valamikor este 9 után gyakorló szobában is meg lehet mutatni, ha valakinek van türelme hozzá(m) -
echterion
nagyúr
válasz
J.J. András
üzenetére
Nem az új motor miatt van, a régivel is ilyen volt. Forgatni kell, meg rejteni az alját, úgy jókat tud pattintani.
Én stabilizátort, töltés- és célzásgyorsítót tettem rá, nekem így bevált, szerettem. De sajnos az időhiány nagy úr, a KT-t is szeretem, de nincs időm vele játszani, így csak porosodik a garázsban.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Bingisz
üzenetére
Majd kiderül, igazából én már régóta mondom, hogy a hangokkal kelle kezdeniük valamit, mert vicces, hogy egy ~15 éves srác jobb hangokat dobott össze mint a gyári (igen, tudom, hogy nem lehetne ezeket felhasználni hivatalosan, de ennyi erővel fel is vehettek volna saját hangokat...)
-
Bingisz
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Nekem 8 csak jól nézzen ki.
Amúgy olyasmi volt megemlítve, hogy át lesz alakítva a láthatóság határa négyzetről köralakra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Tanuljunk angolul!
- Apple iPhone 17 - alap
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

így élvezetesebb túlélni