Hirdetés
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A OnePlus 11 is Android 15-re váltott
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megmutatta a OnePlus a 13-at
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ideje már nem WOT-oztam, most újra kezdeném a játékot.
Gondoltam elkezdem a svédeket, de csajok ücsörögnek az egyik tankban.
A BIA most már vegyes páros esetén is működik vagy inkább ne erre gyúrjak? -
törölt tag
Negyven bukta... ezt most ki eszi meg?
-
törölt tag
válasz nyunyu #100682 üzenetére
Ja, hogy tobb penzed van, mint turelmed?
Ezt a hozzászólásodat nem értettem
.
A türelmemmel mi a gond? 23 ezer csatánál járok, egyszerre fejlesztem az összes ágat, nem rohantam előre, hogy tier10-es tankokkal lövöldözzem a kisebbeket.A pénz meg olyan, hogy van akinek több van, van akinek meg kevesebb, Talán irigy vagy? Ez a baj?
-
törölt tag
válasz nyunyu #100678 üzenetére
T10-ig egyszer el is kellett jutni...
Egyszer próbáltam, a T95E2 miatt. Akkor kb. 50 óra játék és 642 csata kellett hozzá, ami többnyire tier1-3 seal clubbing volt (bocsi, de úgy volt hatékony). Utána XP váltós akcióban kifejlesztettem tier10-ig egy ágat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nyunyu #100672 üzenetére
Azért nem kell sajnálni a tier9 - tier10 játékosokat. Nekem még hátravan kb. a tier8 járgányok fele, így ennél feljebb még nem játszottam, de a harci szituációm zömét magasabb osztályú tankok ellen kellett megvívnom. Ez persze értelemszerű, mert szinte mindig a csata top tierje viszi a sebzések és killek nagyját, így állandóan velük kerül szembe az ember. Valamivel igenis szorítsák a hurkot a nyakukon, különben minden csatában tier10 tankokban ülő dedósok ellen játszanék. Az meg azért elég demoralizáló, hogy hiába ügyeskedik az ember, a játék nagy része szívás, mert a másik fél vasa jobb...
-
törölt tag
Nekem van csak olyan érzésem, hogy az AMX 13 90-esen a 75-ös ágyú használhatóbb? Oké, hogy valamivel kisebb az átütés meg a burst damage, de gyorsabban kitáraz és harmad annyi idő alatt betölt. Ráadásul ha célozni is kell akkor szintén jobb. Lőszer is több valamivel (könnyebb váltogatni), az APCR árban majdnem fele annyi. Hm... a 90-es igazán akkor jobb, ha egy tankra mászik rá az ember és az ki akarja végezni. A 40 másodperces töltésidő kicsit durva.
-
törölt tag
válasz dvids #100008 üzenetére
Elárulhatnád a trükköt, hogy mit sikerült megtalálnod benne.
Nekem egyedül hétvégéken voltak vele jobb időszakaim, mikor sok játékos volt fent. Akkor viszonylag gyakran adott be tier8-as csatákat. Magasabb osztályú csatákban többnyire csak töltelék ez a járgány. Vagy gyorsabb nála az ellenfél, vagy nagyobb a tűzereje, vagy jobb a páncélja, vagy táras tank, stb. Ebben nincs semmi amit ki lehet használni...
-
törölt tag
Aki teheti kerülje el ezt a tankot, az egyik legrosszabb tier8-as med. Iszonyatosan lomha, hatalmas méretű és papírvékony a páncélja. Kb. minden bekapott találatnál elszáll egy modul ( motor és lőszerrekesz gyakori ) vagy valaki a személyzetből. Repeszpáncél az egyik leghasznosabb cucc rajta. A tank talán egyetlen pozitívuma, hogy szinte sosem gyullad ki, így tűzoltókészülék helyett lehet mást pakolni, sőt lőszerrekesz robbanástól sem kell tartani. A 8,8-as ágyú 200-as átütéssel nem tűnik rossznak, de lassan tölt és a papíron 240-es alfasebzés inkább csak 225...
-
törölt tag
Kicsit szenvedősen, de meglett ez a tank ász is. A felderítés jobban fekszik neki, mint a közelharc. Sajna közel olyan gyúlékony, mint a 62-es típusú fáklya. A 122-est nem érdemes felrakni rá. A töltésidő (14 sec) duplája, mint a 100-asnak, mellette sokkal pontatlanabb és irgalmatlan lassan szűkül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Létezik valamiféle célzást segítő mod? A saját képességeimhez képest túlságosan gyakran látok olyan pontos középtávú ráfordulós-kapáslövéseket, hogy az már számomra is hihetetlen kategória. Különösen a nehéz tankoknál feltűnő, hogy mindenféle célzás nélkül kapáslövésekkel aprítják a népet. Amíg nekem minden nyolcadik-tizedik ilyen lövés jön össze, addig post mortem módban nézegetve a csapattársakat minden harmadik kapáslövés célba talál.
-
törölt tag
Ellenséges tüzér bemérte a helyzetemet... mondom ezt visszakapod.
Ilyenem kacifántos plecsnim még nem volt. -
törölt tag
válasz ballington #94150 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen mikor rádugtam a 4K TV-ét... +300ms késés.
mcwolf79: Low tier is teli van agyhalottakkal, ott is megy mindenki fejetlenül. De ott kevésbé lényeges a csapatmunka, egy-két
hülyétnoob-ot még tud kompenzálni az ember.fradi81: Minden második csata lemming train. A 3:15 még egészen kiegyenlített. Pár perce volt olyan csatám (francia 8-as atry), hogy teli volt tier10 heavy tankokkal. 3:3-ra győztünk... fasza, mi?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért van az, hogy minél magasabb tierben játszik az ember, annál több és nagyobb idiótával van körülvéve? Nem ennek kiküszöbölésére hivatott a tapasztalati pontok rendszere? Erre igazán kitalálhatnának valamit, a csaták többsége totál komolytalan tier8-tól... 2 óra alatt nem jött össze egyetlen épkézláb csata sem, ez így élvezhetetlen.
-
törölt tag
Kifolyik a szemem. Mit változtattak a grafikán? (SD kliens)
A képek szépek, élesek, de már az első csata közepén jojózott a szemem.
Nem is bírtam többet 3-4 csatánál. Grr...hitman77: A Type64 egészen jó cucc, de kell bele egy saját rádiós, mert az csak Chi-Ha és M5A1 kompatibilis. A többi kínai könnyű tank rádiósmentes... vagy mi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jól láttam, hogy a Stug-os küldetéseknél, ahol eddig megakadtam a szakasz hiánya miatt, ott már egyedül is megoldható a feladat?
-
törölt tag
válasz wwenigma #93674 üzenetére
Tény, hogy kényelmesebb egy pontos ágyúval messziről lövöldözni. Sőt, átlagosan még több sebzést is lehet kiosztani így, mivel tovább tudsz életben maradni. A hátránya, hogy a frontvonalban a nehéz tankod helyett a papírjárgányoknak kell állni a sarat, ami azok gyors elhullásához vezet. Ergo, a csapatod átlag élettartama alacsonyabb lesz, ami egyenes arányban áll a győzelmi esélyeiddel. Persze, lehet mondani, hogy ez még mindig jobb, mint elhullani a közelharcban ha az nem megy. De ha nem próbálod meg, akkor nem is fogod megtanulni. A legtöbb nehéz tank arravaló, hogy odamész, lekeversz egy nagyot a másiknak azt megpróbálod kivédekezni amíg ő támad. Ha ügyesebben mozogsz, akkor gyakrabban nyered meg a csatákat.
-
-
törölt tag
válasz wwenigma #93469 üzenetére
Hungarian Steel Crushers
Felraktam a képet az oldalukra is. Kevesebb, mint 3 perc alatt leszedték.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MinionFlasH #93368 üzenetére
T26E4? Hm... 8-as csatákban az egyik tank amivel leginkább nem szeretek szembe találkozni.
-
törölt tag
Gondoltam kicsit arty-zok. Elővettem a Lorraine 155 51-est, 24 csatából 37%-os győzelmi arány. Volt olyan csatánk ahol összesen 8 ellenséges tankot spotolt fel a csapatom a csata végéig. Ebből 3 könnyű tankot szedtem ki, kettőt menet közben full hp-ról. A többiek is csináltak még két kill-t, összesen. Egyszer sem volt olyan, hogy 3 perc után ne kellett volna menekülnöm vagy közelharcot vívnom az ellenség gyorsabb egységeivel. Csípem, hogy állandóan a leggyengébb játékosokat pakolja mellém az MM, legalább jókat mosolygok. Például mikor három közepes tank elrejtőzik mögém a pálya sarkán, ott azt hittem behugyozok a röhögéstől... vagy amikor reportolta mindkét arty-nkat egy Bulldog osztagunk, mondván, hogy nem lőttük ki azonnal az ellenfél 4-5 gyors egységét egy szűk katlanban, mikor megtámadták őket ( kb. 20 másodperccel késpbb közölte, hogy reportolt minket ). A töltésidőm fél perc... több gyorsan mozgó célpont... elérhetetlen helyen... hol osztottak ennek agyat? Csata végén kiderült, hogy a két 8-as arty mellett egy E100 és egy T57 osztott ki értékelhető mennyiségű sebzést. A többiekbe belemehetettek vagy ilyesmi... LOL.. egyszóval ez is fasza nap volt.
-
törölt tag
Előbb láttam egy érdekes trükköt. Ellenfélnél egy arty, nálunk egy sérült arty és egy light. Foglalunk, ellenség helye ismert, saját arty spotolta, de nem lövi, inkább jönne segíteni foglalni. Erre a foglaló tank kilövi mielőtt a körbe érne. Ellenfél elődugja az orrát, bumm, azt is kilövi... Persze report ment sportszerűtlenségért, de így lett top gun.
-
-
törölt tag
válasz Barcelona95 #92772 üzenetére
Pedig a Schmalturm egész használható cucc, vannak nála jóval szerencsétlenebb premium járgányok. Pl. T-34-3, MatildaIV, Matilda BP, AT15A. A két Matildával szinte sosem találkozni. A Sexton kivétele ebből a szempontból teljesen érthető.
-
törölt tag
válasz Drenadar #92305 üzenetére
Hm... lehet, hogy ott van a szemem előtt, de akkor sem látok ilyen gombot.
szerk.: Annyit találtam, hogy a battle report bal oldalán rá lehet klikkelni a küldetés utáni nyílra, majd felugrik a küldetéskiválasztó ablak, ott kiválasztom a küldetést, majd klikk a startra. Ezzel megúszható a garázsban a "Küldetésekre" való klikkelés.
szerk2.: Van annak valami jelentősége, hogy kitüntetéssel vagy anélkül lett meg a küldetés?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A küldetés sorozatoknál minden egyes küldetést külön-külön el kell indítani a "Start" gombbal? Erről állandóan megfeledkezem, sosem lesz kész.
-
törölt tag
válasz Simulacrum #92194 üzenetére
Csak pasasokat kaptam a vasakhoz, illetve Rudy-ban van Szarik.
A csajokat hol lehet felcsípni? -
törölt tag
válasz wwenigma #92159 üzenetére
A TOG-ot csak az on-line boltból szedték ki, az off-line boltban majd időnként előhozakodnak vele ( jó pénzért, mindeféle egyébbel párosítva ).
Drenadar: T54FP azért nem árazták le mert még új tank. az AMX CDC, STA-2 is csak most, fél év után kerül először leárazásra. Majd a következő verzióval beteszik az on-line boltba, aztán mikor lesz akció (Karácsony előtt lesz még ilyen?) akkor majd kapsz rá 15% engedményt...
Szerk.: Szvsz. a mostani akciós tankok is lesznek még máskor is kaphatóak. A Fury-val is többször előjöttek, és még fognak is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vót mán? Jót mosolyogtam...
-
törölt tag
CDC és STA-2 most sem lett kedvezményes. Pedig sokan várják már akciósba.
-
törölt tag
válasz jr1994 #82091 üzenetére
Szép tank! Ismerős. WTF100 vonalon mentem, az tűnt a legrövidebbnek. Kihasználtam a karácsony utáni 5 napig tartó 5x szorzót, a mostani 35XP/gold váltást és a 15%-os árengedményt (legalább a fele így jött össze a szükséges XP-nek), illetve az 50% kedvezménnyel vett felszerelést is most adtam el 100%-on, így ott nem volt bukta, sőt nem kellett aranyért sem leszerelni, az is mehetett az XP váltásra.
-
törölt tag
válasz scyllarus #80382 üzenetére
Még csak meg sem kell sebezni a társat, hogy ugorjon a Nagy Kaliber medál, elég egy lepattanó lövés. Legalább kétszer buktam már így amire emlékszem ( egyszer visszalőttem, másik alkalommal meg átrohant előttem a tag - egyik alkalommal sem volt sebzés, csak lepattanó ).
-
törölt tag
Hm... T7 kocsival mentem pár kört. Kóla nélkül 22.0 mp az újratöltés, kólával 21.0 mp. Ez normális? Azt hittem legalább 20 alá viszi. Hát, hamburgert már nem kapnak az tuti.
szerk.: Egyébként 5k - 25k között, átlagosban 12k körül van a nettó bevétel vele és csak tier2-es, kifejezetten pörgős csatákkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ismertek olyan oldalt ahol összegyűjtötték, hogy melyik tank milyen szintű csatákban szerepel? Különösképp a premium tankok tier limitjei érdekelnének.
-
törölt tag
Szerintem egy picit jobb a T-25. A Chi-Nu Kai egy kicsit lassabb és kevesebb a HP-ja.
Remusz911: Azért annyira nem rossz a Chi-Nu Kai, mint ahogy az idézeted előadja. Persze prem tankot inkább nemzet szerint válasszon az ember. Időnként jól tud jönni, hogy átképzés nélkül lehet beleültetni a legényeket. Pl. mint a mai 5x-es szorzó esetén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A töltőnek az "Előérzet" képességét használta már valaki? Mennyire érdemes foglalkozni vele? Kicsit zavarosnak tűnik a működése. Legalábbis szerintem zavarna, ha véletlenszerűen hol átváltana azonnal egyik lövedéktípusról a másikra, hol meg nem.
Bocsi, már nem fért bele a szerkesztési időbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LicskaiJ #79880 üzenetére
Szerintem az alábbi prém5-ösökkel érdemes foglalkozni:
105leFH18B2 gyorsan tölt, frankó mészárolós arty
Churchill III, ha ezzel játszol dől az XP
SU-85I, a tier6-os ágyú nagyon gonosz
T-25 és Chi-Nu Kai, mindkettő használható med, egyik német másik japó
KV-220 brutális, szintén XP factoryszerk.: A többi tier5-ös mindegyike defektes valahol. Vagy sokba kerül etetni vagy a nem prém tier5-ös alapfelszereltségű tankokkal van egy szinten ( Hydro, RamII, T14, Matilda BP, Matilda IV, Excelsior ). Mondjuk a T14 és Excelsior jó kis bunker...
Stunts666: Kredithozam szerint a sorrend (vbaddict.net): T34, Type59, JagdTiger8,8, FCM50t, Löwe. Ezek hozzák magasan a legtöbbet a nagy átlag statisztikája szerint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dirtyz #79718 üzenetére
Amennyiben elit tankkal játszol ( elit tank = bármelyik tank amelyik teljesen ki van fejlesztve, premium tankok kapásból ilyenek ) akkor az ott felhalmozott harci tapasztalati pontokat ( akkor tudod felhalmozni, ha a legények felett "A legénység fejlődésének felgyorsítása" nincs bepipálva ) aranyért át tudod váltani szabad tapasztalati pontokká. Január 9-12 közt lesz erre 35 XP / arany akció, egyébként 25 XP / arany az ára. A szabad tapasztalati pontot már olyan tank fejlesztésére fordítod ami jólesik... Már én is várom ezt az akciót. Majd egy milla XP-ét váltanék...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A tier5-ös Matilda BP mégsem olyan jó tank, mint régen gondoltam. Legalábbis farmolásra nem jó. Egyszerűen kiröhögik a 70 dmg-és lövéseit, ami találat esetén sem hozza vissza az APCR lövedékenkénti 2400-as árat. Ez meg kell, mert nem lehet a könnyű meg közepes harckocsik után rohangálni a 15-18km/h tempóval. Az ágyú egyébként gyors és pontos.
-
törölt tag
válasz mefistofeles #79638 üzenetére
Igen, ezt már hallottam én is. De szerintem csak mese vagy ha mégis így van, akkor abban a bizonyos XP számító képletben van valami ami ezt semlegesíti. Értem ez alatt a következő dolgot: Saját tierben játszva az egyész csapatnak van 10k HP-ja, míg eggyel magasabban 15k HP-ja. Mondjuk 500 XP-hez össze kell hozni 10%-nyi sebzést ebből a HP pool-ból. A magasabb tierű járgányba bevitt sebzésért kapsz 1,25-ös szorzót, de eleve 1,5-ször többet kéne sebezned, hogy ugyanannál az XP-nél maradj... remélem érthető.
-
törölt tag
A WN8 mire jó? Nem a sebzés a lényeg? Mintha olvastam volna egy olyan felvetést, hogy a jövőben a kiválóság jelei alapján (ami az adott járművel elért sebzésen alapul) fognak plusz XP-ét adni. Van valami hasonló rendszer a mostani WN8, WR, stb statisztikák alapján? Pl. könnyebb csatákba sorol vagy ilyesmi?
mefistofeles: Azt tapasztaltam, hogy ha magasabb tier-ben játszik az ember, mint a járműve, akkor ugyanannyi sebzésre, spotra, stb. kevesebb XP-ét kap. Ráadásul a nagyobb csapattársak mellett amúgy is kevésbé tudni érvényesülni az ember. XP szempontjából katasztrófa ha magasabb tierbe dobja be az embert az MM. Talán csak az a kivétel ha scout tankot vezet (ugyanis tier arányosan többet spotol addig a bizonyos találatig...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mefistofeles #79155 üzenetére
A tomató csak azt lövi aki épp előtte van, fogalma sincs, hogy merre van balra, jobbra vagy mi az a minimap. Totál meg vannak keveredve. Ezen a pályán megkerülöd a háztömböt, odaállsz egyesével a tomató seggébe és szétlövöd őket. Ha fent marad a hegyoldalon akkor ott lövöd szét, mert a 30 markerből képtelen kiszúrni, hogy hova is kéne visszalőni. Nekem spec. nem tetszik, hogy képtelenség megvédeni a saját tomatókat. A legrövidebb csatám 57 másodpercig tarott, a leghosszabb talán 3 percig.
szerk.: Lehet, hogy van csataszám korlát. Jelenleg a felszereléseket próbálgató accounttal játszom, itt csak pár száz csatám van. De akkor is eszetlenségnek tartom ezt a pályát. Rengeteg olyan játékos van aki nem első accounttal játszik, így a csataszáma alacsony.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bobyjack #79143 üzenetére
Nekem már többször is beadta. Elmebeteg egy pálya. Középen pár romos fal, induláskor két hegyoldalról zúdul le a két csapat, de olyan közelről, hogy már az óra lejártakor mindenkinek ismert a pozíciója. Gyakorlatilag egy húsdaráló az egész. Nem tudom, hogy egy kezdő mit tanulhat ebből. Esetleg arra találhatták ki, hogy kiszorítsák az alsóbb tierekből azokat a játékosokat akik értenek is a játékhoz. De az ilyen játékosok a közelharcban is jók. A kezdők úgyis képtelenek egyszerre 20-30 piros-zöld pöttyre figyelni, csak megkeveri őket, érdemes megnézni.
(#79149) fradi81: "Úgy rémlik tier 4-ig, ezért is olyan amilyen, jóaza tomatóknak."
Attól, hogy teszel a tomatókra, még nem jó nekik. Képtelenek kezelni azt, hogy látják a képernyőn az összes célpontot. Össze-vissza ütköznek, meg forgatják idétlenül a tornyukat, csak lemészárolják őket, nagy élmény lehet...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a Mittengard nevű pálya vajon milyen céllal került a játékba? Karácsonyi meglepetés vagy gyógyszerhiány van Oroszországban? Gyakorlatilag végig lát mindenki mindenkit, az egy tankra jutó játékidő kevesebb, mint 2 perc.
-
-
törölt tag
Buffolták a TOG-ot vagy mi történt, hogy ennyire elszaporodtak a játékban? TOG-ot reggelizek, TOG-ot vacsorázok, kicsit már uncsi. A legszebb, mikor két-három tankot is megesznek mire lezabálják a HP-ját.
h1mpi: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
LOL... pocsék csatában javítottam a Cruiserem sebzésrekordján...
-
törölt tag
válasz Susana #77768 üzenetére
Susana, ha az ágyú miatt vennéd az M10-est, akkor érdemes megnézni a Schmalturm-ot is. Az ágyú ugyanaz (2%-kal kisebb a dpm), de 1 tierrel alacsonyabb tankok ellen játszik. Érezhetően "hatékonyabb" a kisebb tank.
WZ-111
Ha jól láttam, akkor a premium shopban megvásárolhatóak lesznek a küldetések. Minimum 1050 csatát lejátszani egy hónap alatt azért nem kis feladat. 10 perc / csata -> 175 óra ( több mint egy hét 7/24-ben ). Szóval aki WZ-ét akar, azt megfejik...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dfsz34 #68754 üzenetére
(#68754) dfsz34: "Mivel a csapat olyan amilyen, azon nem lehet sokat javítani, az egyéni teljesítményt kell minél jobban előtérbe helyezni."
Ha gyenge a csapat, akkor az egyéni teljesítményed sem lesz jó. Ma csak 15 vereségből álló szériát sikerült összehoznom. A leghosszabb csatám 4 perc 1 másodpercig tartott. Egyetlen olyan csata volt ahol nem én voltam a legjobb vesztes és egyben . Egyszerűen gyenge csapat mellett nincs idő alkotni.
-
törölt tag
Csípem az olyan csatákat, mikor enyém az első spot artyval a leghátsó sorból. Most hirtelen volt belőle több is, gyors egymásutánban. Természetesen el is vesztettük őket. Tényleg mókás, mikor fél perces töltésidő mellett két med-et is kilő az ember 10 méterről. Mégsem erre van kitalálva a tüzérség...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bakker, előző csata olyan volt, mintha a csapat tényleg csapat lett volna.
Fiery Salient ( Prokhorovka ), encounter tier7 csata, északról jövünk. Pálya közepén a sínek keleti oldaláról Pantherrel fedezem a dobramászókat. Minden spotolt ellenfél kap egy gyomrost, így azok letolatnak a hegyről. Nyugati oldalon TD-ék ücsörögnek, pálya közepén egy light spotol. Miután a domb a miénk, páran beállunk foglalni 4:3-as pontozásnál. Egy-két TD még felbukkan a sínek mellett, egy vakmerő JPanthert a dombról kifüstölnek, többé nem merik előtolni az orrukat. Sima győzelem.
Oké, nem volt egy nagy durranás, de nagyon ritka az olyan csata, ahol látszik hogy ésszel is lehet játszani.
-
törölt tag
Azért nem olyan rossz cucc a Black Prince. Igaz, ma csak hetedszerre sikerült ledupláznom, de nem rajtam múlt. Ötször top sebző voltam és nem is mindig top tierként. Az sem igaz, hogy könnyen belövik, csak kicsit be kell forgatni. Saját tierben 1000 feletti pattintás sem ritka. A csigalassúság... nos, mégis csak heavy-ről van szó. Sík terepen 20km/h. Az ágyú pedig korrekt műszer! Gyorsan céloz, gyorsan lő, kicsit sebez, de ha pattan akkor hamar lehet korrigálni vagy APCR-re váltani. Fordulékonyság az nincs, kb. arra jó, hogy mielőtt rád lőnek beforgasd a jószágot. Ja, és a két ágyú közt alig van különbség, így az alapágyúval is játszható.
---
Na, összekapták magukat a fejlesztők! A Hydro eredményei is felkerültek a weblapra, bár még így is 10 csata eredményét hiányolja a Noobmeter. Lehet, hogy komolyan gondolták azt a múltkori premium tankos dolgot.
-
törölt tag
Örömteli úgy játszani, hogy szorongatott helyzetben a csapattársad 23 alkalommal is reportolja a pozíciódat. Az ellenfél végül elfoglalta a zászlónkat, mert akárhonnan közelítettem mindig utamba akadt valaki. Ennyit a cseh játékosokról.
Megjegyzem az ég adta világon semmit nem tettem neki keresztbe. Az arty és a többi tankunk pozícióját is közölte, csak azok nem nagyon mozogtak, így többnyire az én koordinátáimat olvashattam vissza a chat-ben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigobert #67202 üzenetére
Tuti premium tank buff, akkor a Pz38H-val meg lehet célozni az 1500XP átlagot?
Szerintem a WG részéről premium tankos free XP buff igazán jó ötlet a bevétel növelésére.
Múltkori kérdésemre meglett a válasz. M12-re nem érdemes felrakni a nagyobb ágyút, mert a kicsivel is ugyanúgy lehet aprítani. Viszont muszáj kifejleszteni, ugyanis az M40/M43 csak ezután fejleszthető.
-
törölt tag
válasz zozimoto #67136 üzenetére
Az sosem baj ha valaki a háttérből osztogatja a keneteket, csak legyen hatékony. Ne úgy tegyen, mint az előző 29 csatában a csapattársaim. Szokás szerint top tankok beálltak hátra, megvárták míg elhullik a csapat, aztán megküzdöttek a félhalott ellenféllel. Általában nem sok sikerrel, mert azok létszámban felülmúlták őket. Jut is eszembe, a mai 33%-os arányom után előveszem a Cruisert. Egyszerűen győzelem hiányom van. Demoralizálja az embert, hogy a sok hátulgombolós csapattársa miatt gyakorlatilag mindenféle értelmet nélkülöző puffogtatásba torkollnak a csaták. Támogatás nélkül, egyedül meg képtelenség lehozni egy csatát. Ha ilyen híg a társaság vagy genyó az MM, hívja mindenki úgy ahogy akarja, akkor püfölöm a kicsiket. Bocsi, de másképp nem érdekel ez a játék.
-
törölt tag
Chi-Nu Kai nem rossz tank. Mivel a japán vonal jóformán közepes tankokból áll, így van egy jelentős előnye. Miután ledupláztad, tripláztad, ötszörözted a legénységet a napi első győztes csatával akkor szépen átpakolod bele és ezzel is leduplázod, triplázod, ötszörözöd. Premium tank esetén nem kell átképezni a legénységet! Ezzel a módszerrel gyorsabban fejlődik a legénység és különféle akciók esetén hamarabb tudod összehozni a kívánt XP mennyiséget. Ráadásul krediteket is jobba hozza a konyhára, mint a többi japó tank.
-
törölt tag
válasz jagada #67033 üzenetére
Akciós garázsbővítés? Mikor kezdtem a játékot, én is vettem vagy tízet, olcsón. Azóta rájöttem, hogy annyit adnak ajándékba, hogy már inkább bérbe kellene adnom. 26 áll üres, pedig van vagy 70-80 tankom.
Más.
M12-re érdemes felrakni a nagyobb ágyút? Ha jól látom nagyobbat szól, de kicsit lassabban tölt. Annak mennyi a lőszer javadalmazása? Mert ez a 20 skúló általában parti végére elfogy, felderítőnek meg nem túl sikeres jószág. Egyébként a kis ágyú eddig nagyon bejött.
(#67038) jano_77: T-34-2 vicces jószág, egy az egyben a T-34-3 kisöccse. Ma nekem is nehezen sikerült ledupláznom. Volt olyan szitu, hogy beálltam egy Hellcat vagy valami hasonló puha célpont mellé és nem tudtam meglőni, mert volt egy pici szintkülönbség ( magasabban álltam ). Ezek a kínaiak akkor is bóvli gyártásból éltek vagy a mérnökeik aszfaltra terveztek... nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mától megjelentek a SU-85I eredményei a weblapon is.
Már csak a Hydro eredményeivel adósak... -
törölt tag
válasz SchumiBácsi #66842 üzenetére
Szvsz. a Cruiser I után a második legjobb tier2-es tank.
Az ágyúja bármit átüt, beleértve a PzIIJ front páncélját is.
Jó ágyú, nagy látótáv, mozgékony.
A páncéljáról nem érdemes beszélni, mert nincs.szerk.: Megjegyzem, öt percen belül lehet módosítani a hozzászólást. Egyesek szétrúgják a hátsódat, ha nem tanulod meg. Több mondanivaló is belefér egy hozzászólásba...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a kínai T-34-3 premium med egy rémálom. Az ágyúja teljesen becélozva is cefetül mellélő, de tuti találat esetén is rengeteg lövés lepattan. A torony viszont kőkemény, ami persze piszok hasznos tud lenni a 0°-os negatív kitéríthetőségnél. A krediteket ugyan szépen hozza, de ez a tank akkor sem éri meg az árát. Bosszantó a rengeteg lepattanó lövés, egyszerűen nem lehet rá számítani.
-
törölt tag
válasz #95904256 #66752 üzenetére
Na jó, ez a PzIIG egy igazi ócskavas. A két ágyú mindegyike nevetséges. A tier5-ösnek szuper az átütése, de a csapnivaló szórás és a rövid lőtáv miatt közel kell menni, ennek viszont cefetül betesz a 16 másodperces töltésidő. Gyakorlatilag max. 180-as sebzés bevitele után körözgetni lehet, de ahhoz meg lomha, így ez a cső remek út a gyors eutanáziához. A tier2-es ágyú 39-es átütése még csak-csak határeset lenne, de a max. 110-es burst sebzés megint nevetséges, hiába a 4 másodperces töltésidő. A szintén tier3-as PzIC-hez köze nincs. Közelharcban a PzIC a 7,92-essel másfélszer szitává lövi egyetlen tárból. PzIIG-nek minimum háromszor kell tárazni, hogy leszívjon egy PzIC-t. Végül sikerült 30% fölé tornáznom a győzelmeket, de itt aztán tényleg annyi.
-
törölt tag
PzIIG-vel küzdök. Még régen 28% volt vele a győzelmi arányom, a legrosszabb az összes közül. Gondoltam feljebb tornázom. Mai 20 csata után már 25%-on állok. Egyébként szuper kis tank. Kizártnak tartom, hogy a csapatok összeállításnál nincs valami turpisság. Ha így megy, akkor holnap estére 10% alá kerülök.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Chris0321 #66631 üzenetére
A héten jártam úgy, hogy 6 majdnem egymást követő csatában tier8-as arty szedte ki a T29-esemet egyetlen lövéssel full hp-ről kevéssel az első pusziváltás után. Egyik szitu sem arról szólt, hogy kint álltam a mező közepén "ide-lőjj" táblával. Elhiszem, hogy ilyenkor cefetül vigyorog az artypatkány és így marad kedve a játékhoz, de azért az egy lövéstől elpatkolok dolog miatt egy csomóan nem hajlandóak előre menni ez meg elég jól betesz a csapatjátéknak.
-
törölt tag
Nekem egyedül az volt a gondom vele, hogy akármi eltalálta az tutira sebzett is rajta. Bár az is igaz, hogy kinek mi a sok modulsérülés. A Löwénél nem volt rosszabb, annak idején együtt vettem a két prem tankot. A legutóbbi Type62-eshez képest meg pláne.
Váó! Szeptemberi küldetések! Köszönet a linkért!
Ezek tetszenek:
* Lőj ki 50 német tankot Tier IV+ amerikai tankkal. Jutalmad 10 db Kóla.
* Lőj ki 50 amerikai tankot Tier IV+ német tankkal. Jutalmad 10 db Csokoládé.
Imádom a csokit kólával.Na meg lesz 15% engedmény Tier9-es járművekre. Elvileg a Type61 és WZ-120 vételre esélyes lesz addigra. Lehet, hogy meglesz az első Tier9-esem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A premium tier8-asok közöl az FCM50t mozgékonyságára nem lehet panasz. Tulajdonképpen egy túlsúlyos med ( pár tonnával nehezebb a SuperPershingnél, viszont dupla erős a motor ). Szakértő kézben egészen jó cucc, de el kell fogadni, hogy minden lövést beszed. Cserébe nem gyullad ki és viszonylag ritkán hibásodnak meg a dolgok, nem patkol el könnyen a személyzet. Szvsz. ehhez tényleg kell a több ezer csatányi tapasztalat.
-
törölt tag
válasz S.Copperpot #66389 üzenetére
Köszönöm a tippet! Az XVM-től kicsit megváltozott a játék kinézete, de csak jobb lett a több infóval. Ráadásul működik a masterymarking.
-
törölt tag
Csak egy tipp. Egy tier8-as premium tankkal 80-90K egyetlen csatával is összejön. Persze 2-3000 csatánál kevesebbel nem érdemes ilyet venni, mert addig csak nagydarab célpont leszel. Egyébként van 7 nemzet, úgyhogy legalább 7 tankot érdemes egyszerre fejleszteni. A premium tankok másik előnye, hogy átképzés nélkül bepakolhatod az azonos nemzetiségű, azonos típusú ( könnyű, közepes, nehéz, páncélvadász, tüzér ) járműből a legényeket. Amikor hétvégén van pl. 5x-es szorzó, akkor simán előfordul, hogy egyetlen legénységet egymás után 4-5 tankban is megjáratok.
-
törölt tag
Meg tudná valaki mondani, hogyan lehet megjeleníteni a garázsban a tankikonokon (techtree) a kiváló sofőr szintek jelöléseit? Mintha egyszer láttam volna egy ilyen screenshot-ot. Jó lenne tudni, hogy melyikkel nincs még meg a tankász, így azt addig nem adnám el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Előbb Murovankán a kis bokros dombon jól lenyomtak bennünket. Hogy a fenébe tudják egyesek mozgás közben olyan gyorsan megtalálni a tank sziluettjét a bokrokban? Nekem minden lövésnél 1-2 másodperc kellett a célzáshoz mikor előre rukkoltam, az ellenfélnek ez kb. 0 másodperc volt. Egy lövésnél még azt mondom, hogy véletlen, de 6-8 bekapott találat esetén kicsit elgondolkodtató.
-
törölt tag
Szuper! Nap végére meglett a KV-2 tankász is, épp mire elit lett! Érdekes módon a 107 mm-essel átlagban több sebzést sikerült kiosztani, mint a 152-es párologtatóval ( remek látvány mikor egy-egy Hellcat köddé válik ). A 152-es nagy móka! Simán behozza extra adag kaja (19 mp alatti töltésidő) meg az olaj árát, úgyhogy azzal nyomattam. Az olaj egyébként érezhetően javított a mozgékonyságon! A 107-essel talán kevesebb a profit, de ott néha elkél egy-két APCR. Cserébe 8 mp a töltésidő, így mikor lerohannak megnő a túlélési esély. Ja, ezek a cuccok váltak be nekem a legjobban: optika, repeszpáncél, töltésgyorsító, kaja, olaj, nagy eü csomag. Az eü csomag meg a repeszpáncél a legénység védelme miatt volt fontos ( érezhetően megfogja a játékmenetet, mikor az arty kicsapja a sofőrt ). 113 csatából egyszer sem fogott tüzet, sőt nem is nagyon volt modul sérülés, a lánc is bírta elég jól. Tényleg élvezetes tank. A végére még a győzelmi arány is 70% felett maradt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rlazol #65800 üzenetére
3777. Hétvégén mentem pár kört a Cruiseremmel (tier2), ott volt 800XP körül a tankász. Tuti, hogy elszámolás van a dologban, mert jóval magasabb a Pantherrel az átlagom és eddig nem volt ász. Sőt, most néztem, hogy a maximum experience az 1912. Na, az már lehet tankász.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Plasticbomb #65697 üzenetére
Ja, tier8-10 tankokkal...
Hm... Nekem egyelőre csak a 8-as premium tankok vannak meg. Gondolom azok nem CW képesek. Illetve van WZ-132-esem, az már tier8-as.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest