Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Tsaba-
tag
válasz
_Petya_ #100578 üzenetére
Rakj ki egy parkolás gátlót, már nem olyan drága...
Nekünk múltkor itt a cég elé kellett hívni (akadályozta a rakodást), ha teljesen közterület akkor az SZKT/közteres (lopóautó) elviheti elég gyorsan, ha magánterület (vagy részben az, pl kapualj) akkor csak abban az esetleg ha akadályozza a ki-be hajtást, és rendőr is kell hozzá (utóbbiak elég lassan érnek ki -> viszont sokkal drágább is lesz a bünti). A mi esetünkben az volt a mázlia hogy pont visszaért mire jöttek a rendőrök...
-
tixem
addikt
válasz
_Petya_ #100578 üzenetére
Nekünk is volt ilyen, én a yardot hívtam, kb negyed óra múlva ott is voltak, fénykép stb, kihívták a pókos autót aztán elmentek.
A közteresek kb fél óra múlva ott is voltak, aztán elvitték a 'csába. Mondták, hogy ha esetleg visszajön a tulaj közben, míg odaér a pókos, akkor is kap egy szívküldi büntit a tulaj.
Rá egy hétre el is átkozott a garázs előtt a csaj lemenő felmenő rokonsággal együtt, hogy mit képzelek, annyiba került a csekk meg a kocsi kiváltása, mint majdnem az autó piaci értéke.
Kellemetlen. Helyben gyorsan körbevideózod, hogy legyen mit mutatni a zsaruknak, ha addig elmenne a kópé, hogy tudd bizonyítani, nem szórakozásból hívtad ki őket.
-
quailstorm
félisten
-
fradi81
veterán
válasz
_Petya_ #99605 üzenetére
Igen közben meglett, működik is rendesen.
-
válasz
_Petya_ #99314 üzenetére
Kézmű-wash Tompai kapu úti autómosó. Van rendes előmosó hab, azzal beáztatod a kocsit, aztán a többi mehet a normál módon. De a madárürülék nem feltétlenül jön le így sem, oda erősebb vegyszer kell és rendes előáztatás. Illetve az érintésmentes mosástól csodát nem kell várni.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
_Petya_ #99314 üzenetére
Szerintem az előáztatás a kulcsa a madárürülék és egyébb nehezebben lemosható szennyeződéseknek. Mi, amikor a céges autót visszük a gépi mosóba előtte a problémás helyeket lefujjuk egy bogároldóval (bug terminátor [link] ), amelyet a kúton lehet venni. Ez néhány perc alatt nagyon sok mindent felold.
-
-Tsaba-
tag
válasz
_Petya_ #99314 üzenetére
A madárürülék kifejezetten a legjobbam megtapadó, és legnehezebben lemosható dolgok közé tartozik (pénzbedobóssal nem éri meg a tapasztalataim szerint)
Én ha ráérek és jó idő van otthon mosom (Lotus Cleaning termékekkel), vagy kefés mosóban a Shell-nél a Szabadkai úton, esetleg a Mol-nál a kálvária sgt-on. Bár utóbbiakra azt mondják karcol(hat)nak, ill próbálom már előre kicsit letörölni/kaparni/mosni/áztatni (ablakmosó vízzel) a nagyon megtapadt vagy odaszáradt részeket. Ill miután kijöttem a mosóból le/eltörölgetni (papírtörlővel) azokat a részeket ahova nem ért be a kefe (pl spoiler alá, kilincsek, tükrök és környéke)...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #98392 üzenetére
Zsebbika helyett másik szerviz legközelebb, mert gyaníthatóan lesz legközelebb.
Esetleg valami akku-monitor. Van a neves ctek-nek is- rákötöd az akkusarura és bt-on átdobja az adatokat a telefonra, mint egy xiaomi páramérő.
Hátha értesülsz időben a gondról, illetve a szerviznek is ad támpontot. -
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #98049 üzenetére
Zsoltnay-t sokkal kevesebben ismerik, keresik, mint például a Zsolnay-t.
Marketplace, Vatera, Jófogás, de kollégám szerint a Savaria Galéria mutatja a legtöbb komolyságot. Nézzél pár hasonlót az említett helyeken, hogy a hirdetési árakkal képben legyél.
Sajnos a piac messze nem fizeti meg az értékét, de azért egy Praktikeres készlet árát ne fogadd el.Hirdetésbe írd meg, hogy mennyiségi, minőségi átvétel a dobozba rakás helyén.
Ha Zsolnay, akkor az alján olvasható is. Esetleg írhatsz a gyártónak, hogy segítsen beazonosítani.
-
-Tsaba-
tag
válasz
_Petya_ #97522 üzenetére
Én kondenzációs régi típusú Whirlpool-ról váltottam, hőszivattyús AEG-re. Az hogy kevesebb áramot fogyaszt szuper (lemértem anno fogyasztás mérővel, kb fele/harmada), de kb 2-3 óra mire vmit megszárít (azaz időben viszont sokkal több, és így nem tudok sok adagot mosni egy hétvégén pl). Mondjuk használtan vettem, szóval lehet nem tökéletes, mert a régi kondenzációs 1 óra alatt végzett általában (bár az magasabb hőfokon is szárít elvileg, kevésbé kíméli a ruhát). Megkérdezhetem hogy a Candy-nél nálad mennyi idő mire megszárad egy tele dobnyi adag ruha? Aeg ügyfélszolgálatán, meg más fórumon azt mondták ez normális, mármint hogy a hőszivattyús lassabban szárít...
-
Agyasima
őstag
válasz
_Petya_ #94192 üzenetére
Én itt voltam pár hete pont akksi cserén. Nem volt velük gond. emailben még árajánlatot is adtak elég gyorsan. Ha még aktuális
-
pulutodurumo
őstag
válasz
_Petya_ #94185 üzenetére
Aldi, Lidl, DM, Rossmann, mindenhol van. Nem egy ördöglakat, általában citromsav lesz az eredmény vízben feloldva. Az meg nem elég erős ahhoz hogy a gumit megegye.
A gumi, és műanyag alkatrészek még a sósavat is bírnák, csak az azért a fémeket már megkapja, büdös, feleslegesen erős, nem kell az egy átlagos háztartásban. -
martonx
veterán
válasz
_Petya_ #92397 üzenetére
Jaja, az meg van, hogy Covid alatt a lezárások idején nyilván nem lehetett, de azért szerintem nem normális, hogy nálunk 2018-ban volt utoljára
Idén majdnem volt, a közös képviselő meghirdette, csak épp végül nem jött el rá. Mi lakók meg ott álltunk, hogy WTF. És ezek után még volt pofája a közös képviselőnek emailben leírni, hogy ő 10 perccel hamarabb ott volt, és pontban a kezdéskor hazament, látván hogy nincs ott senki. -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
_Petya_ #91633 üzenetére
Először vittem az A4-es kérdőívet, azt beadtam és aláírattak velem egy sok oldalas beleegyezési nyilatkozatot, vagymit. Másodszorra semmit se vittem, kérdezték hogy van-e valami változás az előző A4-es kérdőívhez képest, mondtam, hogy nincs és ebbe maradtunk, ugyanazt a beleegyezési nyilatkozatot újra alá kellett írni egy másik dátumbélyegzőnél és ennyi. Háziorvos oltott.
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #91633 üzenetére
A hozzájáruló nyilatkozat, tb kártya és személyi ami kellhet elsőre.
Elsőn adnak egy fecnit ami igazolás az oltásról és arra írják fel, hogy mivel és milyen sorozatszámú ampullából, ki oltott. Erre az van nekem írva, hogy "igazolás a sars-covid-2 elleni védőoltásról". Ennek a formátuma, anyaga eltérhet akár kórházanként, városonként, de akkor ezek szerint még oltásfajtánként is.
A másodikra azt a kis igazolás fecnit kell vinni, ennek a hátulára vezetik fel a másodikat + mégegyszer egy hozzájáruló nyilatkozatot (és persze taj, személyi is jó ha ott van).
Lehet a kis igazolás fecni nélkül is megkapod a másodikat is, csak per pillanat ez a fecni az egyetlen igazolás a kezedben, mint pecsétes papír, hogy mivel és mikor oltottak. Bár lehet később valami felkerül az elektronikus rendszerbe is, hm az nem is néztem még, hogy ügyfélkapus reges online rendszerben látni-e valamit. Az oltáskártya appban is talán egyszer benne lesz, amire külön lehet regelni. A plasztikkártyán nincs semmi hasznos infó.
Az előkérdezős másik fecnit, azt az adminsiztratív checkpointon töltik és azt oltáskor benyelik, azt nem adják vissza. Valsz hozzá is kapcsozták a hozzájáruló nyilatkozathoz, amit persze szintén ott fognak.
lupus_l
áh ezt is jó tudni -
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #91637 üzenetére
Én is a Vasasban voltam a "Pfizer Friday"-en. Semmit se vittem, annyira hirtelen jött a füles hogy van akció hogy csak elviharoztam oda. Tudtam hogy valamit elfelejtettem, ott csaptam a fejemhez. De adtak a katonák
Bent nekem is töltöttek ki valamit pluszban a pultnál. Ott a hangzavarban elsőnek nem is hallottam hogy még az oltás előtt egy másik szobában is regisztráltatni kell magam. Ott azt a második papírt szerintem elvették és kaptam azt a lila Pfizer-es keményebb karton kártyát amin a második oszlop ki van hagyva a második oltáshoz. Az nálam van és viszem is a második alkalomra.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #91367 üzenetére
igen, bevonják a régi szmeélyit, ideiglenesnek is laminált papírkártyát adnak már . Régen nálam hagyták kilyukasztva, de most nem ez volt.
Ja és ha lejárt, hiába a veszélyhelyzet miatti nem lejárós rendelet. Akkor sem fogadja el a BM ellenőrző rendszere. Szóval kb sehol nem lehet használni a lejárt dátumú személyit, csak ahol adatrögzítés nélküli bemutatás kéne max.
Az oltós kártya meg eleve bullshit ebben a formában. Vagy tán cseréltetni kellene azt is utána ...
#91370 fradi81
hasonló kínai vackon volt mellékelve egy papír, hogy a gombot nyomva milyen módok közt lehet váltani. Hogy mindig világítson sötétben, vagy csak egy ideig... hasonlók. Az érzékenységét nem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #91367 üzenetére
Édesanyám lejárt személyivel ment oltásra, mikor édesapám is. Jogsija még nem járt le, útlevele már rég nincs. Apám kapott vakcina igazolványt, anyám nem.
ShadowX: a negatív diszkrimináció tiltott, a pozitív engedett. Tehát az uszodák, konditermek, stb zárva lesznek, kivéve a pozitív diszkriminációban részesültek előtt.
-
SirRasor
addikt
válasz
_Petya_ #88991 üzenetére
Perfect Profil Kft.
De hívd fel őket, hogy normális határidővel tudják-e vállalni. -
zseta98
csendes tag
válasz
_Petya_ #88893 üzenetére
az addig oké, de ahogy én láttam(lehet rosszul láttam) ha a csillag tér felől jössz a retek utcán, akkor ott nincs kirakva semmilyen elsőbbségadás tábla. Magyarul ha én megállok a stop táblánál de a szembe lévő nem, akkor nem tud kihajtani a troli busz vagy akármi más a szamosbol.
-
Polemius
senior tag
válasz
_Petya_ #88499 üzenetére
" a pénztárosok is előszeretettel hajlítgatják"
Na de hogy kerül a pénztároshoz a kártyád?
Az NFC-s, telefonos fizetés nagyszerű találmány, de én azóta nem bízom benne teljesen, mikor a legrosszabbkor hagyott cserben.
Motorral voltam zuhogott az eső, előtte szerelőtől jöttem, 50 km után megálltam tankolni. Fizettem volna, akkor jöttem rá, hogy a combtáskám tárcástól a zárt dobozban (az esőruha alá nem fért, így beletettem), annak a kulcsa meg a szerelőnél maradt*. Gondoltam, sebaj, fizetek a telefonommal. Nos, pont akkor nem működött.*Közben a szerelőm hívott vagy tucatszor, csak persze menet közben hiába csörgött a kabátzsebemben...
-
lorcsi
veterán
válasz
_Petya_ #88326 üzenetére
Allitolag meg nem ertek vissza a szerelok, nincs leadva a melo..nincs net
Csak azt nem ertem, ha ennyi az egesz, h bridge mod es minden a regi...akkor miert nem igy csinaljak meg ha latnak egy ertelmes routert ?
Vagy miert nem kerdeznek ?
Mire jo h meg egy kort kell ebben mindenkinek futni ?Be tudtam lepni userrel az admin feluletre, innen tudok bridge-t allitani ?
-
válasz
_Petya_ #87839 üzenetére
Minden forgalmit mert nekem pl. azt módosították hogy nem Peugeot 206 1,4i hanem Peugeot 206 2 KFW lett beleírva.Állítólag ebből már az unióba mindenki tudni fogja,hogy 1,4i motorral szerelték.
Mondjuk a Diesel-ek esetében lesz néhány ország ahol a rendőr nyelve beletörik a gázolaj szóbasolena: Sajnos ott egy szomorú esemény előzte meg a nyulak kiszabadulását.
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #87697 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor hipszteresen egy sál is megteszi.
Meg is van a közlöny
"(2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni"Anna kút menti pingvin patikában vettem pár hete vászon maszkot 700ft-ért. "Igazi" maszkot lehet azóta sem árulnak. A patikáknál előny, hogy esetleg ki is van ragasztva papír az ajtóra, hogy van-e nekik ilyesmi készleten.
Mellettem egy kis coop-ban is láttam régebben két vászon maszkot 1400-ért.
A közeli turkálós vagy kínai jellegű boltban volt kiragasztva papír, hogy náluk 300 - gondolom az is valami varrott.Eldobható sebészeti jellegű maszkot meg az aldiban láttam egy hete. 10es csomag 4eft. Osztrák import, made in china, "nem egészségügyi alkalmazásra".
(#87705) lorcsi
elvileg korlátozott számban az óvodák és iskolák is csinálnak gyermekmegőrzést ilyen esetre. Persze azt nem tudom, hogy az elméket és a gyakorlat hogyan találkozik. Az intézményt érdemes megkérdezni. Már, ha az opció nekik. -
Ezekiell
veterán
válasz
_Petya_ #87697 üzenetére
Patikákban lehet kapni kb mindenhol. Szeged Nova-ban is van a pénztáraknál. Varrott maszkot vehetsz akár jófogáson, akár marketplace-en.
Otthon tudsz csinálni maszkot. De igazából az is elég, ha bármi anyaggal eltakarod az arcod: sál, póló száj elé rakva, stb. De azért inkább vegyél maszkot
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #84316 üzenetére
Köszönöm, de itt lakom alig egy km-re tőlük, nagyon sok autómat vittem már oda, sőt régebben, mikor méhészkedett az ember, a mézet is onnan hordtuk, sajnos tapasztalati alapon kijelenthetem, hogy ebben az esetben már fel sem merültek, mint lehetséges alternatíva, szegedi viszonylatban ők inkább csak a közeliség miatt játszanak.
-
Doggy dog
senior tag
válasz
_Petya_ #83655 üzenetére
Na igen.
Opel csomagtér ajtó nem nyitott mindig.
Kibontottam és a "végelem-nyitó" csatijából kitört a szál.
Ok bontott és csak rádug.
Nade,az ellencsati pinje,mint a képen,az is xarrá oxidálva,kitört az is.
Az meg már megy a kábelkötegbe.
Most vagy szerzek egy pint és marad a könnyen szerelhető,vagy elvágom a vezetékeket,kiiktatva az összedugós csatit,pineket.
Inkább keresek még,hátha..
Nem azért,mert kókány lenne,ha fixre csinálnám,de mégsem "gyári" megoldás. -
-
ShadowX
őstag
válasz
_Petya_ #82868 üzenetére
Köszi az ötletet, de ezzel sajnos tisztában vagyok, azért is írtam, hogy örülök az új kábelnek + az ONT-nak.
Egyelőre nincs előszobaszekrény (hosszú story, de ez lesz a legutolsó dolog amit hajlandó vagyok megcsináltatni). Plusz panel ugye...előszobában nincs konnektor. 11 éve volt újravezetékelve a lakás, és a felújításkor a marha villanyos volt olyan rendes, hogy ezt így is hagyta.Kicsit sem voltam ideges emiatt az elmúlt 11 évben százszor.
De összevesztem vele akkor.
Na mindegy, van már egy tervem rá, aztán majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest