- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
finest #91428 üzenetére
Windows 10 gyárilag tudja, Apple is.
-
martonx
veterán
válasz
finest #91037 üzenetére
"Azt olyan előfordult-e veled, h az orvosod az SZTK rendelésről "elutalt" a fizetős magánrendlésére? Onnan beutalt állami laborvizsgálatra, aminek az eredményét a magánrendelésére vitted vissza?"
Nem fordult még ilyen elő. Valószínűleg nem mennék hozzá, akkor már keresnék normál magánklinikát.
És igen, sajnálom tőle (még ha a világ legtündibündibb óvónénije lenne, de nagyon nem) . Meggyőztetek, hogy nem törvénytelen, nem szabálytalan amit csinál, de hánynom kell attól, hogy hirtelen más nyomorán akar nyerészkedni. Ugyanez a véleményem az általad fentebb vázolt orvosi magatartásról is, noha ilyenbe még nem futottam bele.
Szóval részemről a megoldás lehet, hogy az lesz, hogy akkor már inkább más óvónénihez hordjuk el pénzért a gyereket, aki legalább nem a saját óvodás csoportja szüleit akarja pénzzel lehúzni -
macilaci78
nagyúr
válasz
finest #90648 üzenetére
Próbálom én is úgy feladni a hirdetéseimet, hogy a hülye kérdésektől mentesüljek. Példa.
Általában bejön, de vannak kivételek. Például a legutóbb eladott NAS hirdetésében leírtam, hogy nem értek hozzá, de elvárja tőlem, hogy a beüzemelésben és a konfigurálásban segítsek. Meg ugye, a 2 db HDD jár hozzá, amiről a hirdetésben szó sem esett... És mindezt egy veterán rangú fórumtárs követte el.
Addig-addig ment a huzavona, hogy közben írt egy másik fórumtárs, aki már az első priviben számlázási adatokat kért. 40 perccel később számlámon volt a pénz, a termék becsomagolva, megcímezve, foxpost-nál lejelentve.Nem mondom, hogy nem vagyok hajlamos a tökölésre, de azért nem várom el, hogy helyettem váltsák meg a világomat.
A tegyem félre dolgok nem zavarnak, sokan vannak, akik fizetésről fizetésre élnek, vagy nem akarják feltörni a malacperselyt, ha nem muszáj.
-
válasz
finest #90648 üzenetére
Amúgy ezt a ciklikus mennyiségi akár 2-5 "újonc érdeklődést" én is tapasztaltam akár 1-2 nap leforgása alatt.
Többször volt nekem is,hogy nem vettek át utánvétes csomagot és a visszautat is vele fizettették és még 1 esetben a csomag állapota is erősen kifogásolható volt...
-
ShadowX
őstag
válasz
finest #90645 üzenetére
Az ilyeneknek csak akkor teljesítem az igényeit, ha előre kifizetik a terméket és a hülye igényeik költségeit. Mondjuk ez igénytől is függ, mert pl. nem vagyok hajlandó órákat tölteni azzal, hogy teljesítsem. Az olyanokat meg alapból hanyagolom, akik azt mondják, hogy kellene a termék, de majd 5 nap múlva, addig tartsam, meg majd úgy csinaljuk, hogy....és ide valami sunyiskodást kell elképzelni.
Egyébként rengeteg az olyan érdeklődő, aki egy mondatot sem tud helyesen leírni. Az ilyeneknél alapból csak az előreutalás létezik, mint opció. Sok olyan fórumtárs van, aki annak ellenére sem üzletel friss profilosokkal, hogy az előre kifizetné. Ez is érthető, hiszen van olyan vevő, aki el sem olvassa a hirdetést, amiben mondjuk leírsz egy hibát, aztán meg megy a negatív értékelés és az idő, amíg bebizonyítod az igazad.
Én már mondtam le amiatt üzletet, mert a telefonban nem volt szimpatikus a vevő (vagyis gyanús volt), meg volt akit amiatt küldtem el, mert nem akarta megérteni, amit mondtam. A legutóbbi irreális vásárló azt akarta, hogy vállaljak egy használt forgószékre fél év garanciát, de úgy, hogy ha gond van vele, akkor fizessem vissza a teljes árát. Mondtam neki, hogy használt a szék, el lehet jönni és ki lehet próbálni, garancia már nincs rá, így én sem vállalok. Amikor már harmadjára sem akarta megérteni, hogy én nem vállalok rá garanciát, mert a gyári garancia sem érvényes, akkor elköszöntem tőle, azzal a magyarázattal, hogy mi nem értjük meg egymást. És mindez egy 13K-s szék volt, patika állapotban, mert vigyáztam rá (hirdetésben meg volt említve, hogy nincs rá garancia). És egyszerűen nem akarta megérteni, hogy miért nem akarom én ezt úgy, ahogy ő kitalálta. Javasoltam neki, hogy ha garancia kell, akkor vásárolja meg ugyanezt a széket valamelyik forgalmazótól 3,5x ennyiért.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
finest #86783 üzenetére
Hát igen. Itt az a legnagyobb gond, hogy gyakorlatilag egyik napról a másikra állt meg az élet a bevezetett intézkedések következtében.
Már írták a magyar lapok is, hogy hétfőtől 1 hónapig az Audi gyár is kampó. Ez biztos megfekteti az összes erre épülő iparágat. Az egy dolog, hogy az Audinak van mondjuk pénze/lehetősége átvészelni egy pár hónapot, de a helyi mikro- és kisvállalkozások nem fogják kibírni. Többségüknek egy hónapra megfelelő tartaléka sincs.
Megint csúnya munkanélküliség lesz, csak ez most fájdalmasabb lett a túl nagyra fújt lufi miatt. Mindent magával rántott az elmúlt évek ingatlan- és hitellufija.
Persze kicsiny országunknak semmi tartaléka nincs.
Ha nagyon parázni akarnék lehet menni kéne a bankba és kivenni ami még ott van...
-
sss
őstag
válasz
finest #83766 üzenetére
Otthon ha jól rémlik a "belső" router wan portját kötöttem össze a "külső" router egyik lan portjával, úgy is működött.
Vagy pedig lan-lan porton, de akkor a "belső" routeren dhcp off, és akkor kvázi switchként üzemelt. De ez már jó régen volt, a tévedés jogát fenntartom. -
_Petya_
őstag
válasz
finest #83416 üzenetére
https://en.wikipedia.org/wiki/M.2#Form_factors_and_keying
"For example, M.2 modules with two notches in B and M positions use up to two PCI Express lanes and provide broader compatibility at the same time, while the M.2 modules with only one notch in the M position use up to four PCI Express lanes; both examples may also provide SATA storage devices. "
Azt kell tudni hogy az M.2 az csak fizikai form factor, interface szinten több dolgot támogat, SATA-t, PCI Express-t (AHCI vagy NVMe), meg még USB 3.0 stb... Azt hogy az eszközök ezek közül melyiket vagy melyikeket tudják, az már külön ügy.
Például ebben az esetben a PCIE-M2 adaptered valószínűleg csak az AHCI-s PCI Express lane-eket rakja ki az M.2 foglalatra, SATA vezérlő nincsen rajta, mert miért is lenne, csak plusz kötlség, és értelmetlen. Ezért nem megy olyan SSD-vel, ami CSAK SATA-t tud, PCI-E-t nem.
Alaplapban azért megy a csak SATA-s SSD, mert nyilván az alaplapon van SATA vezérlő, és ez a vezérlő rá van kötve az alaplapi M.2 slotra.
Petya
-
Tomi11
csendes tag
válasz
finest #82525 üzenetére
Bios reset volt. Addig el sem jut a gép,hogy képet adjon.
Magyarán bekapcsolom és semmi nem történik. Az alaplapi power led világít, a ventik pörögnek, a ram rgb világít és ennyi se kép, se hang. Eredetileg a CPU, majd VRAM,utána a VGA, és végül a BOOT jelző ledeknek kellene felvillanniuk egy rövid időre ami gondolom azt jelezné, hogy minden stimmel, de már nem csinál ilyet. -
-
-Tsaba-
tag
válasz
finest #80127 üzenetére
Én apróbb munkákat csináltattam ebből a csapatból egy emberkével, azt mondja Újszegeden, meg Szegeden is mindenfelé sokat csinálnak (mondjuk nem csak könnyűszerkezetessel foglalkoznak). De tuti velük fogok házat is építtetni ha egyszer odáig jutok... A-Z-ig Ház Kft.
-
martonx
veterán
válasz
finest #80127 üzenetére
https://www.wolfhaus.hu/mintahazak/ - ők velük építettnek. Valami 90 akárhány négyzetméteres házat.
-
Luighi
senior tag
válasz
finest #79810 üzenetére
Hello Uram,
nem a legtökéletesebb az időzítés, csak akkor kezdj bele (max 1 alaplappal és pár kártyával) ha ki akarod tanulni.
Az elmúlt pár hónapban eszméletlen mennyiségű videokártya ráömlött a piacra, tehát a bányász kapacitás felment + a difficulity durván, az árfolyam meg le.
Ami viszont a legnagyobb ellenérv: jön néhány új generációs bányász chip (AMD Turing pl) és van pár jó ASIC gép (10-20x akkora teljesítmény, mint amit vga-val tudnál bányászni, fele akkora fogyasztáson).
Egyes vélemények szerint jön egy 1-1.5éves lejtmenet, utána - amennyiben ismétli magát a grafikon - megint buli lesz bármilyen coint tartani/bányászni.
Ha ezek ellenére belevágnál, akkor sztem várj pár hetet a vga beszerzéssel, lejjebb fog menni az áruk
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
finest #79708 üzenetére
Egy ilyen címről kaptam most levelet, hogy a fiókomat "átnevezték":
A Microsoft-fiókok ügyfélszolgálata <account-security-noreply@accountprotection.microsoft.com>Ezt kínálja fel megoldásként:
Ha az adatok helytelenek, kövesse ezeket a lépéseket:
1. Hozzon létre új jelszót a(z) https://account.live.com/password/Reset címen.
2. Nevezze át fiókját a(z) https://account.live.com/ címen.A baj csak az, hogy a fióknevem, amit "átneveztek" nem 100%-ban az, ami nekem van, csak hasonló
Akkor ez most mi? -
azbest
félisten
válasz
finest #78766 üzenetére
amúgy el is bizonytalanodtam, hogy lehet valójában a katasztrófavédős és a honvédős teljesen ugyanaz, csak az évek során addig faragták az előbbit, hogy az utóbbi lett belőle. Legalábbis felemlegeti ugyanazt a törvényt.
Meg a katasztrófavédős eredetileg lehet nem mindenhol volt, hanem kiválasztott helyeken, most meg lehet mindenütt lesz már. Franc sem tudja már követni, hogy görbítik a szabályokat.(#78767) macilaci78
jaja, a víz nálunk is főmérő állás árát a mellékmérők alapján szétdobós módon megy a szolgáltató által. Onnan könnyű felismerni, hogy a leolvasónak elég csak kiírni vagy bediktálni az óraállást. Valamint a lakás órája a lakó tulajdona és meg kell venni.Az is szép volt, amikor egyik kollégium kezdett süllyedni és repedezni, mikor nagy nehezer rájöttek, hogy a szervizaknában évek óta álló víz csőtörés miatt van. Mondjuk ott a felsőbb szinten is kivárták, míg leázik a fal, mielőtt hajlandók voltak foglalkozni az időben felismert szivárgással (szagok és hangok alapján). Olyan ez, mint kínában: ami közös annak nincs gazdája.
-
Polemius
senior tag
válasz
finest #37119 üzenetére
"nézegettük az esti gimis tanítványaimmal, h hol olcsóbb a tk"
Nem a könyvesboltban olcsóbb, hanem a kiadónál. Eddig közvetlen a kiadótól beszerzett, akár több osztálynyi tankönyvre szemmel jól látható mértékű engedményt lehetett elérni, vagy más jellegű kedvezményt.
A központosított beszerzéssel ez szűnt meg, és ha van is bármi ilyen, akkor az ott csapódik le.
Gondolom nem kíván hosszas fejtegetést, mennyire melegágya ez a rendszer a korrupciónak. -
-
Rawulf
őstag
válasz
finest #36190 üzenetére
Procikkal nem fogok foglalkozni.
Mondom: Esetleg még a Yeston márkával a DIY vonalon, de azon kívül a Tempotec hangcuccokat leszámítva nem. -
Rawulf
őstag
válasz
finest #36188 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/szeged_es_kornyeke_adok-veszek-beszelgetek_2/hsz_36179-36179.html
A ColorFire igen, de a ColorFul cuccok nem.
-
válasz
finest #34405 üzenetére
ahogy bitpork írja szerencsére Katás vagyok
, de ettől még a fizetési meghagyás is opció lesz idővel...
Amúgy július 1-gyel változtak a számlázással kapcsolatos szabályok (pl késedelem esetén minimum 40 eurós késedelmi díj számíttatható fel amit az ügyfélnek meg kell fizetnie
, lehet havonta kéne kiállítanom a számlát?
)
Bitpork elvileg már közjegyző is adhat ki fizetési meghagyást nem kell hozzá bíróság nem?
-
-
Rawulf
őstag
válasz
finest #34178 üzenetére
Érdemes lenne utána olvasgatni a részleteknek és akkor talán te is másképp látnád:
http://intellihub.com/2013/07/02/dog-killer-cop-killed-man-with-down-syndrome-as-a-rookie/
http://www.prweb.com/releases/2009/02/prweb1946004.htm
Ha még több információnak nézel utána, akkor megtudhatod, hogy az egyik legkorruptabb banda odaát. -
válasz
finest #34168 üzenetére
Update: bocs de azt a cikket nem jól olvastad. A kutya lelövése most volt, az az eset amikor a nő kihívta a rendőröket az pedig tavaly júliusban volt, ahol a rendőrök szükségtelenül keményen léptek fel, és ezért a kutya gazdája beperelte a rendőröket idén márciusban, és a jelen intézkedés nem is ezzel a mukival szemben volt, ő csak kreténkedett a rendőri akció helyszínén:
Rosby's lawyer, Michael Gulden, told HuffPost that police were retaliating against Rosby for a lawsuit he filed against the department in March. That lawsuit alleges that excessive force was used when Hawthorne officers responded to a domestic violence call at Rosby's home in July 2012.
És a többi is le van írva itt, a nő beszólt telefonon, hogy megbeszélték nem kell kijönniük, ennek ellenére nagy erőkkel kivonultak ami a nő szerint is felesleges volt.A mostani konkrét eset, ami miatt a rendőrök pipák lettek, hogy a koma a rendőri intézkedés közben hangosan hallgatta a kocsijában a zenét és felszólítás ellenére se halkította le. De nem ellene intézkedtek, hanem valami rablás elkövetőit tartották sakkban egy házban.
Ez a cikk: [link] jobban leírja a háttéreseményeket, a rendőrök nem a muki házánál intézkedtek, és a kutya lelövése 2013. június 30-án volt. Egy rablás helyszínén intézkedtek, ahol zavarta őket (az elkövetőkkel való kommunikálásban, ami érthető is) hogy az illető nem hajlandó lehalkítani a kocsijából a zenét.
Szóval egyáltalán nem rá hívták ki a rendőröket. -
-
-
-
Digital
addikt
válasz
finest #30541 üzenetére
A fekete tüdő megtekintése csak egy lehetőség volt.
Vasárnap megyünk Kecskemétre egy terápiára, viszem tesómékat is.
Párom is leginkább az egészségét félti, már szerintem ennek felismerése is fél siker.
Elkészült a bringája, ma elviszem egy kicsit meghajtatni a csajszival, kíváncsi leszek mit tud!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest