Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #100429 üzenetére
Nálunk az egy szál TP-link router mellé került egy switch is, mert a 2021-es lakásfelújításkor direkt behúztuk az ethernet kábelt minden szobába. Így aztán 2 asztali számítógép és az Xbox vezetéken vannak, plusz egy 7/24 torrentező NAS.
Viszont ezek mellett van itthon 6 mobiltelefon, 6 laptop, szintén Wifin van a hűtő, mosogatógép, mosógép, szárító. Belső 2 szintes lakás. Röhögve elviszi ezeket az eszközöket a meglévő Tp-Link Archer AX50-es. -
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #99714 üzenetére
Pont úgy, ahogy leírtad, igaz tavasszal próbáltam utoljára. Lehet azóta van újabb verzió, amivel működik is? Na ma kipróbálom az egyik teszt-pendriveval.
garga01+Stylewars_kp ha ez zavar, akkor az energiaséma szerkesztésén belül: alvó állapot\felébresztési időzítők engedélyezése - ezt tiltsátok le.
-
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #99712 üzenetére
Hát én baromira nem tudtam rávenni, hiába másik partíció. Azt írja, hogy már használatban van az eszköz és ezért válasszak mást. MÉG AKKOR IS, HA RAMDISK MÓDBAN BOOTOLOK!
Mind1, van egy marék pendrive +256 GB-os USB-s külső SSD, szóval inkább rádugok még1 eszközt, csak azért dühítő. -
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #99677 üzenetére
Oké, de a lényeget mondd már: működésre bírtad, hogy "nagycsöcsű anime karaktereket" generáljon?
+1 az LTSC-nek, csak drága mulatság. Debloat nem teljesen fölösleges, mert az összekapcsolt felhasználói élmény és telemetria (CompatTelRunner) ugyanúgy aktív és folyamatosan fut és ez is csak egy példa a sok közül.
+martonx én is szeretem kipróbálni az új dolgokat, mert általában az újak jobbak, de pont Win11 esetén feltettem és sugárban hánytam az UI miatt. Ráadásul az LTSC-t próbáltam ki és még az se tetszett
-
Bogyi007
veterán
válasz
DarkByte #99668 üzenetére
Dual Boot megy nálam is mind az otthoni konfigomon és a ThinkPad X260 laposomon (Lubuntu LinuX és Win 10) is és ég és föld a különbség, főleg az asztali gépen, korából adódóan költeni már nem nagyon szeretnék rá - egyébként se vagyok a szülői házban már sokat - és Linux alatt még a HDD-s rendszer dacára is gyorsan bootol be, míg a windowson ez finoman szólva nem mondható el rajta.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #99660 üzenetére
Évek óta win11-ezek, már a 24H2 is megérkezett itthon több gépre is. Semmi baj nincs velük. Pöcc-röff, teszi a dolgát. It's just works, ahogy az Apple mondaná.
Más kérdés, hogy persze lehetne jobb, de pont egy új gépen meg Ubuntu Linux-al bohóckodok, és hááááát, még mindig ezerszer inkább windows.
Konkrétan a mai napig nem sikerült beállítanom file share-t azon a gépen, pedig internet tele van tutorialokkal, mindent végigcsináltam, és akkor se működik a Write jog, csak a Read.
Távoli asztali elérés is szopás halom volt, ami windowson csak pár kattintás.
Olyan jó ötletnek tűnt, hogy azon a gépen fusson linux, de ha újra nekifutnék, röhögve megérné inkább azt az 1700Ft-ot a windows licensz, mintsem több napnyi szopás, bohóckodás, hogy aztán a végén ugyanott legyek vele, ugyanarra használjam.
De legalább van friss első kézből szerzett tapasztalatom, hogy hogy áll a linux 2024-ben, nem csak romantikus elképzelésem.
Sebaj, majd 2025 már végre a linux éve lesz. -
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #99518 üzenetére
Igen, simán megoldható, feltéve, hogy a lakóközösség hozzájárul, mivel egyik társasháznak sincs akkora teteje, hogy mindenki bőven kipakolja a napelemeit.
Plusz az inverternek, vezérlésnek közel kell lennie a napelemekhez, jellemzően a lépcsőházban, ami megint egy hozzájárulás (két darab 20X20cm-es doboz plusz némi vezetékezés a falon).
Igen, mi tetőtérben vagyunk, szóval nálunk ez extra könnyítés, hogy minden mindenhez közel esik.
Utána már sima ügy a napelem. 1 fázishoz maximum 7 tábla, 2,1kW teljesítménnyel.Viszont van pár fontos infó: ha komolyan akarsz napelemezni, netán még elektromos autót is tölteni, hőszivattyúzni, akkor kell a 3 fázis, amit társasházba beszereltetni a Mission Impossible kategória. Mármint elméletileg lehetséges, gyakorlatilag nincs ember, aki vállalná, illetve plusz óriási macera emiatt az egész házon végig verni, hogy a villanyóra és a lakásod között végig vésesd a lépcsőházat, hogy újravezetékeztesd a 3 fázishoz. Netán még a garázshoz is vinni akarod a villanyórától a saját 3 fázisod...
Enélkül viszont marad a meglévő 1 fázis és a 2,1 kW teljesítmény.
1 fázis + napelem viszont csak a fogyasztáscsökkentésre jó. Szaldós elszámolás az új belépőknél már nincs, szóval valahol 30-50%-os villanyszámla megtakarítást tudsz elérni, kivéve ha egyébként is minimális a havi villanyszámlád, akkor akár 100%-os tud lenni (fent említett 7X-es betáplálása a fogyasztásodnak). Ha meg minimális a villanyszámlád, akkor nem biztos, hogy van értelme 1,5-2M-et napelemre költeni, hogy utána megspórolj havi 5 ezret.
1 fázisos megoldással nem fogsz tudni elektromos autót tölteni (szvsz kurva nagy zsákutca a jelenlegi elektromos autózásos EU-s elképzelés, de nem akarok mellékvágányra menni), se hőszivattyúd nem lesz a kondenzációs kazán helyett.
Nálunk extrém nagy a villanyfogyasztás (6 fős háztartás, villanytűzhely, szárítógép, légkondi, kismillió számítógép, hűtés-fűtés rendszer). A melegvíz termelés a padláson lévő puffer tartályba megy kondenzációs kazánról, padlófűtés + fan coilok, azaz 35-40 fokos vizet kell csak keringtetni a rendszerben, minimális gázfogyasztással megvagyunk, cserébe a keringtető szivattyúk, fan-coil ventillátorok árammal mennek.
Így télen a havi leolvasásos gázszámlánk a nyári nulláról felugrik 5 ezerre, cserébe a villanyszámlánk havi 15-20K, a nyári extrém meleg hónapokban a tetőtérben meg 50K is tud lenni.
Előzetes kalkulációim szerint a napelemmel a villanyszámla havi 5-10K-ra csökkenne, nyáron meg 40K környékére (remélhetőleg inkább alá). Azaz olyan évi 120-150K-t tudnánk spórolni a villanyszámlán, amivel már megérheti beruházni saját napelemre.
De mondom ez csak kalkuláció, az MVM nagyon nem partner abban, hogy kiderüljön, végül mennyi is az annyi. -
martonx
veterán
válasz
DarkByte #99468 üzenetére
Ó, most hogy mondod a Cuda is óriási hiányossága az AMD kártyáknak, noha erről az AMD nem tehet, bár jóval erősebben kellene legalább próbálkoznia.
Videó szerkesztést próbáltunk volna az RX 6700-ön, Cuda nélkül nagyon gyenguc volt
Én is szomorúan írtam a fentieket, kicsit se vagyok fanboy, én örülnék a legjobban, ha az AMD VGA-k valódi alternatívák lennének! -
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #99268 üzenetére
Ahogy fejben matekozok, kb 500 Nm forgatónyomatékot tudok produkálni a gyári kerékkulcson állva. Már ha a kulcs kibírja persze.
Nekem is visszahozta már az árát a meglévő kompresszor mellé vett Parkside pneumatikus gép, Cro-Mo műanyag perselyes kerékkulcs és Möller nyomatékkulcs, na meg a krokodilemelő.
A pneumatikuson a legkisebb fokozat még a gyári meghúzási nyomaték alatt van, így van értelme a nyomatékkulcsnak. -
válasz
DarkByte #99249 üzenetére
2000-es évek elején autóbontóba szedtem szét 1-200 váltót (főleg német autókét de volt néhány olasz is és francia) ott szembe tűnő volt a hátramenet fogaskerék pár méret beli eltérése a többi sebességi fokozat kerekeihez képest.Jobb esetben 2/3 olyan széles volt de néha csak fele szélességű.Az előre meneti sebességekben szinkron gyűrűk segítik a könnyebb váltást míg a hátramenetnél ez sincs(értelmetlen is lenne)
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #99057 üzenetére
Hmm, közben meglett. MTU probléma volt. Van egy mssfix paramétere az OpenVPN kliens profilnak, ezt belőttem 1200-ra és megoldódott, egyből tud a websocket kapcsolódni. Érdekes hogy ez csak az Android-os OpenVPN kliensnél volt gond, a Windows-ossal nem. Egyszer szeretném már megérteni ezt miért nem tudják automatikusan megbeszélni egymással ezek az interface-ek. Na de mindegy.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #98983 üzenetére
Én jó ideje már értékhatárt se húzok. A legutolsó, amikor próbáltam bármit is eladni 8 db bontott tetőtéri ablak volt 2021-2022-ben. Nyilván bontott, öreg, de egyébként fullos (külső belső árnyékolókkal stb.) Velux ablakok voltak, újonnan egyenként 300K lenne darabja (plusz árnyékolók, amik külső belső 15-15K újonnan). 8db így felszerelt ablakot hirdettem egy csomagban összesen 80K-ért.
És jöttek az emberek megnézni (eleve mit nézel meg egy 15 éves bontott ablakon, amik minden irányból le lettek fényképezve, velux link a hirdetésben, pontos méretekkel stb), rohangálhattam haza. És mindenki rácsodálkozott. Ja, hogy ez bontott? Ja, hogy ez nem új? Ja, hogy beépítő keret nincs hozzá? Ember, ez bontott, ahogy le is volt írva a hirdetésben, a beépítő keret az egyetlen, ami drasztikusan sérül bontáskor, beépítő keretet meg újonnan lehet 20K-ért venni.
Végül egy valaki jött, hogy minden kiegészítőt megvett róluk 50K-ért, magukat az ablakokat meg ismerősnek odaadtam tüzifának ingyen. Hogy a bennük lévő üveggel mit csinál, már legyen az ő dolga. Hónapokig tároltam, kerülgettem az ablakokat, cipekedtem velük rengetegszer.
Szóval ez volt az utolsó, amikor bármit is meghirdettem. Bármi is kerül elő itthon, vagy kuka, vagy ajándék, ha tudom, hogy kell valakinek. -
tisn
addikt
válasz
DarkByte #98983 üzenetére
igy jartam 10 eve a tuzhellyel. jo volt, de mar eleg koszos (elozo lako), meg nehany helyen lejott rola a festek, ahogy megszortam zsiroldoval, felraktam ingyen elvihetonek, telefonalt egy no, normal hangja volt, mondom jojjenek, olyan feketek voltak mint a korom. de semmi gond nem volt, elvittek, es ennyi.
-
SirRasor
addikt
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
DarkByte #98972 üzenetére
Az FB katasztrófa. Le van fényképezve a cucc colostok mellett erre rám ír, hogy mekkora. Mondom, nézze meg a fényképet legyenszives, amin természetesen felháborodik. A másik meg rámír, hogy túl olcsón adom, biztos lopott. A végén meg kisül, hogy ő is árul olyat és nem veszi meg tőle senki és én most elhalászom előle a potenciális vevőit...
-
SirRasor
addikt
-
-Tsaba-
tag
válasz
DarkByte #98966 üzenetére
Szerintem a legjobb piactér jelenleg, (majdnem) jobb mint a HA. Egyrészt ugye van értékelés vevő és eladó részről is (Marketplace-ról ez hiányolom legjobban), másrészt nem bukhatod el még a szállítási költséget sem (már ha eladó vagy, mint pl a jofogás foxpostnál -> ott elhárít minden felelősséget a jofogas -> nem is fogok meghírdetni ott már semmit emiatt), a "pénzmozgást" is felügyelik (saját vinted számla, ill zárolják az összeget míg le nem okézza a vásárló -> emiatt kicsit csúszhat a kifizetés), a jelentéseket is komolyan veszik, egyedül talán abban van nehéz dolguk hogy a hamisítványokat kiszűrjék, de azt is megszokták vizsgálni ha bejelented (és ha kiderült hogy az visszatéritik az árat elvileg). Sok lengyel hirdető is van (bár kicsit drágább így a szállítás), számomra ez is pozitív, sokkal nagyobb a piac. Egyedül talán annyi van hogy a kategóriák kicsit megengedőbbek, nem árt utána olvasni mielőtt rendelsz/eladsz vmit. Jah még arra is gondoltak hogyha egy embertől több dolgot szeretnél, adhatsz kedvezményt is. Ill nem kell annyit feleslegesen chatelni, ha meg akarsz venni valamit rányomsz hogy "megrendelés". Eladásnál is intézik a szállítást is (packetta, fox -> generál kódot egyből), neked csak fel kell adni a csomagot.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz
DarkByte #98791 üzenetére
Erről elindítottam egy Youtube sorozatot. Most jön a RAG rész bemutatása.
https://www.youtube.com/watch?v=jfr6LdE8XNs&list=PLwgpW3US1sKntGLCW6JZqY2opJnFz6luQ -
válasz
DarkByte #98850 üzenetére
Ezt a vonalat nem követtem nyomon így érthető,hogy elsiklottam az ilyen BIOS frissítési lehetőség előtt.Tény,hogy jobban szeretem látni a BIOS frissítés folyamatát egy kijelzőn mint sem egy ledre hagyatkozni,hogy meddig villog és mikor hagyja abba.De ez is dicséretes,hogy legalább valaki ezt is "felérte ésszel"
A jelenlegi alaplap árak mellett szerintem elférne 2db 7 szegmenses kijelző is mint régen volt a komolyabb alaplapokon... -
-Tsaba-
tag
válasz
DarkByte #98749 üzenetére
Szerintem a "Marosmenti lakópark" néven futó projekt lesz az. Pár hónapja voltam arra, sok szép új házikó van...
-
válasz
DarkByte #98233 üzenetére
"Én máshogy közelítem.
Lehet akármilyen erős porszívóm ha nincs kedvem tologatni.
Ehhez képest ha a robi körbemegy heti egyszer, és láthatóan rengeteg mindent összeszed, a végeredmény jobb mintha semmi sem történne. (de mehetne naponta is)" - ezzel én is pont így vagyok, mondjuk nálunk nincs sok szőnyeg. Beülök a tv elé és telefonról felrakott lábbal elindítom. Imádom a robotporszívót! -
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #98233 üzenetére
Mióta felhívlaltam a napi ruhatáram mennyiségét, kevésbé kopik a ruha. A nadrágon, pólón nagyon látszik. Úgy 3-4 heti felső ruházatom van munkábajárásra, fehérneműből kb a duplája. Jellemzően nem egyszerre vettem, hanem ad hoc jelleggel, mikor arra jártam. A frissen mosott a stóc alján van, így egyenletesen kopnak.
2 éve nem vettem ruhaneműt a motoros anzug-ot leszámítva.Idővel eljön az idő, hogy elnyűvöm a mostaniakat, de addig szeretném még fogyni, ha már vennem kell, méretben is igazodjon.
-
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #98223 üzenetére
Közelítsük meg máshogy: egy li-ion akkumulátoros porszívó képtelen rendesen kiporszívózni egy átlag (még csak nem is magasszálú) szőnyeget.
Mondok egy jó példát. Csináltam saját tesztet: egy 1200w-os ócska porszívóval végigmentem a lakáson és összeszedett egy adag mennyiségű port, Nem olyan keveset, de gyanús volt, hogy csak olyan átlagosan cuppan a szőnyegre. Ezt követően elővettem a régi 2000w-os samsungot, ami úgy rácuppant, hogy konkrétan nehéz volt tolni és végigmentem megint a lakáson. Annyi port összeszedett, mintha nem is porszívóztam volna előtte (mind2 ciklonszűrős, így könnyű összehasonlítani a pormennyiséget).
Egy jó indulattal 120w-os robotporszívó mit tud csinálni? A szőnyeget biztosan képtelen átszívni, max a tetején lévő kis rétegről felszed ezt meg azt.
Nincsenek csodák, a teljesítményt etetni kell és ha nincs 230v, akkor az eredmény is olyan lesz.Félreértés ne essék, semmi bajom a robotporszívókkal, parkettára, műanyagra (PVC/Vinyl) tökéletes választás.
FoxiestFox többféle légtisztítót próbálunk, egyik se jött be. A levegő a nagyobb teljesítményűvel érezhetően jobb lett 20 perc után, de nem volt kevesebb por. Ráadásul sokat szellőztetünk, így nem volt sok értelme használni.
tisn nem, pici baba jön áprilisban
vagy márciusban? Ahogy hozza a díler
Egyébként az nem világos, hogy a ruhaszárításból hogy lesz több por. A mosógépből veszem ki nedvesen. A vízzel kijön az összes por. Utána, ami száll a szobában, az mondjuk rámegy, de attól szerintem nem lesz se több, se kevesebb. -
martonx
veterán
válasz
DarkByte #97472 üzenetére
Pannon Pakk 20K-ért kiviszi.
Viszont a hulladékudvar macera. Időpontot kell előre foglalni, az ott dolgozó faszoknak előre köszönni, és ha minden jól megy (mondjuk van saját bejelentett lakcímed, amihez van garantáltan fizetett hulladékszállításod, és mindez még a számítógépükben is benne van!) és jó napjuk is van, akkor beviheted a hulladékodat. Ja, és nem lehet ám bármilyen hulladékot bármilyen hulladékudvarba bevinni, egy bizonyos mennyiség felett pedig fizetni is kell, illetve van, amire napi!!! kvóta van. Szóval egy kurva nagy lutriért bohóckodsz egy csomót.
Olyat is megkaptam a faszoktól, amikor vittem 280 kg bontási törmeléket, hogy ezt bizony otthon le kellett volna mérni, mert csak 230kg-ot vehetnek át. De ezt ők is hehe, csak a kifelé mérlegelés után látják. Én meg nyilván nem kezdem el otthon konyhamérlegen egyenként méregetni a törött csempéket
Ja és alig vannak nyitva, de közben még ebédszünet is van.
Én az idei lakásfelújítás után megfogadtam, hogy soha többé nem fogok semmit a hulladékudvarba vinni, inkább óvatosan mindent kib***k valami zöldterületre.Sajnos ilyen Magyarországon a hulladékkezelés 2023-ban, mióta a MOL átvette, és odafigyelünk, hogy az EU felé tartsuk a hulladék újrahasznosítási vállalásainkat
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #96735 üzenetére
A PC most is megvan, mint anno a C64. De ugye a VHS, DVD felett már eljárt az idő. Az Androig boxot el lehet dugni bárhova, BT beviteli eszközzel nem kell szem előtt lennie. Erre mondjuk a Logitech kiváló megoldást kínál, hogy némely eszköze 3 vevő közül tud választani.
Ja, én is emlékszem, amikor gyerekkoromban nagytakarításkor lebontottuk az összes kábelt, egyesével töröltük át vizes ronggyal. Aztán amikor sok-sok év után meguntuk a kezelhetetlenségét, akkor egyesével feltekerve őket állítottuk be a hosszukat és szigetelőszalaggal rögzítettük a hurkokat. Jó kis SMART, koax kábelek...
Most meg az egész lakásban egyetlen kábel ér le földre a lakásban: az állólámpaé, ami a konnektor mellett van bedugva.
Hifi hangfalkábelek is a falban futnak nálam, de még a hifi és a TV/PC sarok közt is van egy kábelcsatorna HDMI és sztereo RCA kábellel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #96720 üzenetére
Veszel egy TV-t a benne lévő funkciókkal, távirányítóval, majd bekapcsolás után dobd el ezeket, mert tévézéshez minden mást a STB-on csinálsz. Annak külön konnektor, külön kábel, helyezd el valahol, ahol a távirányító rálát.
Ez nem fér össze azzal a minimalista dizájnnal, ami pl nálam van. A TV a falon, mögötte a fali csatlakozók és egy falba vésett kábelcsatorna az alatta lévő zárt bútorban, ami amúgy egy íróasztal a PC-vel.Coaxon jön a szolgáltatás, az megy a TV-be és a PCMCIA kártya. Ha optikával nem megoldható a PCMCIA kártyás változat, akkor elengedem a jövőben az optikát.
Amúgyis bőven kiszolgál az alap net a maga 250-300 mpbs sebességével. A STB a műsorvisszanéző funkcióval tud többet a kártyánál, de a torrent és online streaming világában a korlátlan net mellett ez sem akkora ficsőr.totya64: a többi szolgáltató is csak a saját végpontjáig vállal felelősséget. Még megvan a 20 méteres UTP kábelem tesztelni. Ha valami gond van a hálózattal, direktbe rá tudjam kötni a PC-t a modemre különösebb logisztika nélkül. Mondjuk, mióta van laptop is a háztartásban, ez okafogyott.
Egyszer még azelőtt ért ide a szerelő otthoni telefont, netet, TV-t bekötni, hogy lett volna TV itthon.
Jön, kérdi, hol a TV?
Mondom, itt lesz.
Még nincs?
Nincs?
Hát így nem tudja tesztelni?
Már ne is haragudj, de eljössz TV szolgáltatást telepíteni és nem hozol TV-t?
Mondtam neki, hogy rakja össze, a net a lényeg úgyis, aláírom a munkalapot. A TV egy hét múlva jön, ha nem működik, majd jelentem a help desknek. Azt úgy nem lehet, valamelyik ügyfélszolgálaton van egy kis TV, majd pár óra múlva visszajön vele tesztelni. Úgy is lett.
Aznapra szabadságot vettem ki emiatt, szóval nekem nem fájt. -
válasz
DarkByte #96720 üzenetére
Ahogy előttem szóló is megfogalmazta nem akarok felesleges porfogót,még távirányítót a szobába.Ha 3.-ik doboz is kell akkor azért külön kell fizetni stb.
Meg a T-nek ott van az a bizonyos hozzá állása mi szerint ha nem az Ő szolgáltatásukba van a gond akkor fizetned kell a kiszállást egy esetleges javítás alkalmával.A jelenlegi szolgáltatóm is a Szélmalom utód is egyre csak sz....... (szakadozik a net,meg sem közelíti a kifizetett 200/50Mbps-ot van amikor még a szerződésbe foglalt minimumot sem) de el vagyok vele.
-
-
Rawulf
őstag
-
Rawulf
őstag
-
tlac
nagyúr
válasz
DarkByte #95731 üzenetére
egészségpénztáraknál vannak még biztosítások
az olcsó verziók havi pár 100Ft-ból kijönnek, ezekbe belefér évente 1-1 alkalommal egy 100-300 ezres kisebb műtét vagy drágább vizsgálat (pl. mri)
viszont lehet több ilyen biztosításod is, aztán ha kell, akkor akár a számlát is kérheted szétbontva feléjük, ha önmagában túl menne egynek a keretén
és nem is muszáj, hogy a te neveden legyen a pénztári számla, mivel családtag által is lehet biztosítást szerezni gyakorlatilag fillérekért -
veze
őstag
válasz
DarkByte #94173 üzenetére
"azt szeretem ha megnyomok egy gombot és jön kávé"
én is ilyen vagyok, Saeco Villa Spidem van, igaz ezen nincs tejtartó, de elnyűhetetlen konstrukció.. kb 8 éve már hogy megvan ( olyan régen vettük, hogy nem is emlékszem már pontosan, nem volt túl olcsó ez sem, de hogy megérte e, így utolag nyolc év távlatából az üzembiztossága, a karbantartással kapcsolatos szerény igénye kapcsán azt kell mondanom, hogy igen.) napi 6-8 kávét főz és még soha nem kellett javítani. működik ahogyan kell.. Időnként kitakaritom, egyféle megelőző karbantartás címszóval, (nem egy szerelős, szakértelmet kívánó tevékenység ez sem, a főbb egységeit kitt katt ki lehet kapni belőle, vissza ugyanennyi.
-
lorcsi
veterán
válasz
DarkByte #94173 üzenetére
Koszi, lehet h mi is valami ilyet keresunk
otthon napi 2-4 kv fozese gondolom nem okoz neki nagy gondot
a philipsnel ugyis vannak kuponok gyakran
Neked mennyibe fajt anno ?hkaroly:
persze kapta… reggel 5-7 kv
delutan 7-8 biztosan volt
( csodalkoztam is , h nem valami iparit vettek inkabb..na mindegy) -
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #93994 üzenetére
Á, azóta már Tápén is gyújtogatott az az elmeroggyant:
https://szeged365.hu/2022/07/20/ezt-nem-hisszuk-el-megint-tuz-van-szeged-mellett/Itt van a dög meleg és nem tudunk emiatt szellőztetni.
Amúgy az ilyennek még csak nem is börtönt adnék, mert ezen a jószágon nem lehet segíteni.EDIT: azt nem értem, hogy miért nem találták már meg. Akinek ennyire elmentek otthonról, az nem gondolkozik túl sokat, tehát a mobilját tuti magával vitte, azaz csak le kell kérni a cellainfót, hogy abban az idősávban ki járkált az érintett területek felé.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DarkByte #93840 üzenetére
Pár hete bementem egy Decathlonba pólóért, 3XL méretből mindent elhoztam, ami 100% pamut, nem fekete és nem fehér. Ez egyféle szürkét jelentett, de abból 11 darabot.
A C&A is jó anyag, de nem áll jól nekem, nem érzem komfortosan magam benne.Ami nagyon jól bírta annak idején, az a Revans pólóm volt, sajnos csak egy darabom volt belőle, de 10 évig bírta. Nem szakadt, nem nyúlt, egyenletes maradt a színe, nem bolyhosodott, 100% pamut.
-
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #93619 üzenetére
+1. Felhősödésről ne is beszéljünk. Illetve *olcsóbb* TV-knél jön a PWM-es fényerőszabályzás is. Csak nézel, hogy nem katódsugárcsöves, mégis vibrál a kép
quailstorm engedd el; szerinted miért nem válaszoltam rá? A válaszidőn lovagoltok, holott az csak 1 a sok közül
Neki jó ez így. Ennyi.
-
Rhino666
addikt
válasz
DarkByte #93619 üzenetére
Bizonyos pixelsűrűség, ésszerű nézési távolság és olvasható betűméret mellett szerintem a WRGB panelen sem látszik torznak a szöveg. Gondolok itt arra, hogy ~100 ppi-t 100 cm-ről nézel, akkor nem veszed 200% alá a nagyítást és mondjuk 12-es alá a betűméretet, ott meg már nem 1-2 oszlop egy betű szárának vastagsága. De ettől függetlenül nyilván jobb a WRGB-nél az RGB, ez tény. De szerencsére nem minden TV-nél WRBG a szubpixel elrendezés.
-
tisn
addikt
válasz
DarkByte #93437 üzenetére
nem lesz nato, eu exit, szankciokban reszt veszunk, lsd. lengyel minelnok tegnapi szavait. eleg jol bevedte ojbant. az, hogy fegyvert nem szallitunk lenyegtelen, mit tudnank kuldeni, par AKM-et?
kuldunk benyat (ez is hadianyag!!!), elelmiszert, korhazi cuccokat, ezekre is oriasi szukseguk van az ukranoknak.
ertem Zelit is persze, o mindenkitol mindent is ker, de ez nem jelenti azt, hogy nekunk ugy kellene ugralnunk, ahogy o akarja. a nato is siman visszadobta a legterzarat, nem kuld nehezfegyverzetet, stb...
-
Gergello
addikt
válasz
DarkByte #93289 üzenetére
Az-az egyik legrosszabb hely, ha még mindig az az akadékoskodó manus van ott.
Én ott voltam vagy 30szor (nem guberálni)
mire találtam egy jobb helyet.
Nem ennyire önkiszolgáló, ahogy elképzelted.
Be kell írni egy könyvbe, hogy leadtad. (ha van kedvük beíratni)
Igazolni kell, hogy fizeted a szemétdíjat. Magánháznál kukaszámla, ha társasház és a közösktsg. része, akkor a közösképviselőnek kell valahogy adminisztrálnia (ezt nem annyira ismerem).Ha autóval viszed akkor vidd inkább ide:
Szeged-Baktó Hulladék udvar
Szeged, Pihenő u., 6728Itt pár éve, még egy hobószerű, marha rendes pali volt a személyzet.
Viszel neki egy dobozos sört, még egy T34-est is leadhatsz. -
válasz
DarkByte #93043 üzenetére
Az eszembe sem jutott. Már az új alaplap és proci is elvitte a keretet. Azt még önszántamból vettem. Aztán lepihent a nyomtató majd a monitor. Azokból nem önszántamból vettem újat.
Pont azon töprengtem, ha már úgyis szívja az áramot az óra "bekössem-e" a HA-ba.
Hogyan lehetne lekérni az Mqtt-ből a pontos időt? Megspórolnám az rtc-t.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Automobilista 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Android szakmai topik
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest