Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #101098 üzenetére
Tápén is behalt.
Nekem ma déltől a RaiPay se működik.
-
SirRasor
addikt
Van valakinek ilyenje pár napra kölcsönbe?
Wolfcraft Laminált Vágó LC 600
Vagy valami hasonló. Dekopir megdöglött (régen), gérvágó nem jó laminált padló vágásához (hosszában), úgyhogy valamit vennem kellene, de kb. egy használatra eléggé overkill.
Elég praktikusnak tűnik, hogy ne egy új dekopirral szórakozzak. -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #101080 üzenetére
Ja igen, Szegeden vásárolnék
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #101077 üzenetére
inkább püt írok
-
SirRasor
addikt
válasz
Ted_Beneky #101037 üzenetére
Zseniális ötlet, találtam pár tartalék csempét, majd azzal kipróbálom. Sőt, mivel azoknak nincs rendes alátámasztása (max föld), ha azoknál megy, menni fog a falon is.
csoszogi köszönöm a felajánlást, kaptam ma kölcsön fúrót. Illetve van egy régi Black&Decker fúrókalapács, amihez van több falfúró szár, közte 3mm-es is!
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #101030 üzenetére
+Gergello nem úgy arrébb tenni, hanem a szivattyút akarom berakni a 2 méterrel arrébb lévő fémházba, tehát csak a csövezést kell kitalálni és a pont odaillő darabokat megvenni, összerakni. A csőátmérőt se tudom, nemhogy pontosan milyen elemeket kell venni, de aki csinált már ilyet, ránéz és tudja, nem nekem kell szerencsétlenkedni. De úgy néz ki csak rám marad
"Csempébe fúrás téglafallal sima liba." - fúróm sincs, nemhogy spec. fúróhegyem csempéhez, amit kb. 1x használnék. De úgy néz ki csak veszek egy fúrót és megcsinálom magamnak :-/
Nekünk is rugós volt panelban. Obiban néztem milyenek vannak és egyik se győzött meg, de online kínálatot még nem néztem át.
WC-csere az elég sz*r meló, na annak az egynek biztos nem fogok neki. Kell hozzá hőlégfúvó és spec. anyag, amit a hőlégfúvó ráolvaszt. Na azt se éri megvenni 2 használat miatt, utána csak évekig kerülni kell, majd kidobni, mert állásban tönkremegy.
Szóval jó lett volna, ha ezt egy szaki mind megcsinálja óccón', de hát ez van.
Ja a másik probléma, hogy nincs mikor megcsinálni, mert eddig babáztam, enni és fürdeni kéne, de amúgy is hulla fáradt vagyok. Majd holnap...ja, holnap is ez lesz -
SirRasor
addikt
Olcsó vízvezetékszerelőt tudtok Tápé környékén?
Édesanyámnak van egy régi ismerőse, de balesetezett motorral, úgyhogy X ideig nem tud jönni.
-Csempébe kellene fúrni (fürdőszobai tükrös szekrény felrakása)
-2 törött WC-t cserélni
-zuhanyzófüggönyhöz valami tartó felfúrása (talán csempébe) sarokkádhoz
-opcionálisan kerti kút átcsövezése 2 méterrel arrébbraMás: elektromos kapu javításához is keresek szakit. Elvileg működött: ahogy megvettük a házat, nem működik.
-
SirRasor
addikt
Valaki tud okosságot nyitott BL-es telefonhoz, hogy menjen az NFC fizetés akármilyen módon?
Gugli kinyírta a Pixel 4a-mat, úgyhogy tettem rá LineageOS-t és nyitott BL miatt nem megy se a Gpay, se RaiPay. Garminnal tudnék fizetni, de azt meg a Rafi nem támogatja.
Ötletek?
Ja systemless magisk+bárimlyen trükkel meghal a szimpla banki progi is, tehát azt az utat már végigjártam: play integrity elhasal, mivel boot.img módosítva lett. Nyilván -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100977 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ (meg privit is), szerintem meglépem a legésszerűbb megoldást:
Nem nyúlok a klímához. Működik, kitakarítottam a beltérit, fúj valamennyi hideget (amennyi kb. elég).
Igaz, hogy közben fixen 1 kW-ot bekajál, de egy inverteres átlagfogyasztása is ~0.5 kW.
Egyszerűen nem éri meg kicserélni, ha a plusz áramszámlát nézem. Majd ha bedöglik, cserélem, addig meg elrakom a klímások elérhetőségét. -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100974 üzenetére
5 éve 40k-ért szereltek klímát. 4 éve óccón' már 60k-ért rakták be nekünk a panelba. Most meg 100+k? Mi a fene...
-
SirRasor
addikt
Tudtok ajánlani klímás szakit, aki nem 100k-ért szerel be egy klímát és nem akar túlárazottan rám sózni semmit?
-
SirRasor
addikt
Embert nem tudok, de az előbbi problémát tuti meg tudod csinálni 1-2 perc alatt:
Műanyag ablak beállítása
Csak nem ti költöztetek a Gyöngyvirágba? -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100927 üzenetére
Köszi,4-ből végül csak 3 kellett, de 2-t vettem, mert a harmadik nem egészen olyan volt, mint amilyet szerettem volna.
Erre elmentem ma az Elzett bolba: Kértem 40x25-öset. Olyan nincs, csak 40x30. Oké, jöhet. Szerelném be, túl rövid. Lemérem centivel: 25x30-ös. Nézem a dobozt: 40x30. Nyitott dobozt kaptam, nyilván nem az volt benne
Kíváncsi vagyok mit mondanak erre holnap. Biztos én cseréltem ki direkt -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100927 üzenetére
Thx, holnap elmegyek ide.
-
SirRasor
addikt
Zárbetéteket Szegeden hol érdemes venni? Vagy online honnan rendelni?
30x30-as, 35x35-ös, 40x25-ös és egy spec 25x semmis kéne garázskapuhoz.
Az első kettő féle van Obiban, de a garázskapusra nincs ötletem.
Az ilyen: -
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #100901 üzenetére
Igen, szerintem is jól gondolod és ez a logika mentén indultam el első nap.
A végeredmény: mosogatáshoz és tusoláshoz a melegvíz elég meleg, de ha kádba engedem a vizet a gyerekeknek, akkor a végeredmény langyos lesz.
Ha feljebb veszem a hőfokot, jó a fürdés, de minden máshoz hozzá kell keverni hideget.macilaci78 felmerült bennem a villanybojler méghozzá úgy, hogy éjszakai áramra rákötni. Persze lehet sose térülne meg (nincs még bekötve). Panelban 4500-5500 volt a villanyszámla. Itt van egy kazán, ami gondolom nem eszik sok áramot és lesz majd szivattyú a kerti kúthoz. Ilyen fogyasztás mellé tök fölösleg az éjszakai
Megnézzük milyen ezzel a fűtés és ha lesz probléma, akkor veszünk egy új kazánt és probléma megoldva.veze ennél nincs semmi ilyesmi. Van egy főelzáró, ami kijön a falból. Arra van rátéve a hidegvíz csöve, ami megy a kazánba és közte semmi sincs.
garga01 thx, közben kis guglizás is elárulta, hogy átfolyósnál ennél többre ne számítsak.
-
SirRasor
addikt
FÉG unical (ctfs 24) kazánhoz ért valaki?
Azt szeretném állítani, hogy ne kelljen nagyon megnyitni a meleget, hogy bedurrantsa a fűtést. Vagy ezt csak úgy lehet, hogy picit lejjebb veszem a kazánba bemenő víz mennyiségét? -
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #100877 üzenetére
Hujuj, átlagosan havi 7 m3 hideg, 5 m3 meleg ment el panelban, azaz 5 főre 12 m3, ami nem rossz
Na várjunk, hogy jön ki a matek? Ha papíron 1,5+1,5 m3 a derítő, akkor 12/3= hetente kellene szippantót hívni, ami nem reális. Mit számoltam el?Stylewars_kp majd az lesz, csak még utánanézni sincs időm, hogy milyen szivattyú, milyen vastag csövezet milyen mélyre leásva, vagy csak manuálisan szétlocsolom és akkor jut a szomszédnak is
-
SirRasor
addikt
Miért?
Gugli a batárom:
Szegeden a szennyvíz szippantás díja lakossági ügyfeleknek 918 Ft/m3 + 27% ÁFA. Ez a díj tartalmazza a szippantást, a megsemmisítést és a vízterhelési díjat is. Közületi ügyfelek esetén a díj 695 Ft/m3 + megsemmisítési díj (290 Ft) és vízterhelési díj (35 Ft) összesen 1020 Ft/m3 + 27% ÁFA.
Ez nem sok -
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Sikeresen csirkeólba költöztünk(Tápéi kiskertek)
Aki tud picipénzért dolgozó statikust és szennyvízgödörhöz/derítőhöz értő szakembert, kérem írjon.
-
SirRasor
addikt
válasz
tucsok. #100840 üzenetére
Még sehova, de pénteken Tápéi kiskertekbe.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #100824 üzenetére
Költözünk - Pénteken 11:00-13:00 között segíthettek pakolni
fradi81 +1 pulutodurumo-nak: nekem ilyen van: Férfi túrabakancs, vízhatlan - MH500
Téli bakancsnak használom; szerintem nyárra már túl meleg, de biztos van vékonyabb, cipősebb kialakításban is valami hasonló.
EDIT: Férfi túracipő, vízhatlan - MH100 - jó értékelései vannak. Nézz róla egy youtube videót. -
SirRasor
addikt
Éppenséggel volna valaki, de 2 éve nem beszéltem vele.
4 éve tett nekünk klímát: mondta elég sok a munka és ezért csak 2 hét múlva tud jönni. Aztán hívott 1 hét múlva, hogy már ráérEz !!júliusban!! volt.
Napfény Klíma - Bagó György
Ráadásul nem volt annyira drága. -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100773 üzenetére
Áááálljunk meg egy picikét. Akkor az a 66k a 4 órára soknak számít?
Ja ez boba6+tisn -nek írtamNa egyébként én csinálnék mindent, amennyire csak lehet. A vicc az, hogy ha volna rá idő, MINDENT át tudnék vinni saját kocsival.
Feleségemtől kaptam határidőt, hogy már pedig hamar el kell készülni vele.
A 4+ órát is ő kötötte ki, mert előzőleg nem költöztetőkkel 4-5-6 óra volt a költözés és ezt veszi alapul. -
SirRasor
addikt
2 hét múlva költözünk! Tudtok olcsó költöztetőt?
Vagy esetleg valakinek van platós kocsi/teherautó/kisbusz, aki eljönne max 4 órában, júni 6-án (péntek) kb. 11:00-től?
Szeged, Makkosháza -> Tápéi kiskertek - 8 perc, 3,2 kmNagy bútorok nem lesznek! 4 ágy, 2 asztal, pár polc - ezek persze szétszedve, a többi meg doboz. Háztartási gépekből csak a mosógép jön, de az is 2 részletben: betontömböt külön viszem. Nem most akarok sérvet kapni
Gugliban Ruzsa Transt találtam - kalkulátoruk alapján 4 órára 2 fő+1 autó 66k volna. Ez amúgy jó árnak számít?
Köszönöm előre is a tippeket
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100694 üzenetére
Szerintem a szülő a hibás, de legközelebb - ha nem sietsz - hívjatok rendőrt és minimum elmarasztalja a szülőt, hogy miért nem figyel jobban a gyerekre.
Egy 4 éves futóbicikliző gyerek nem látható az autóból, hiába szállsz ki előtte megnézni. Ez tuti nem a Te hibád volt.
Egyébként dudáltál is? Tudomásom szerint szokás dudálni is egy rövidet pont azért, hogy hallgató is legyen, hogy takarásból jön ki valami.szabzoltan1 mi is mindig így csináltuk, amikor jöttünk ki a főkapitányságról és más rendőröket is láttam dudálni kihajtáskor pont ezért. Tőlük tanultuk
-
SirRasor
addikt
válasz
szabzoltan1 #100675 üzenetére
Annak a befűzése azért megfelelő technikát igényel.
De tény, hogy én is 1db youtube videó után már meg tudtam magamnak csinálni.Egyébként lehet tönkre se ment a behúzó, csak meg kell takarítani a laprugót vagy valami ilyesmi.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100669 üzenetére
Magamnak tudom cserélni hasonlók miatt
Ha 3 gyerek mellett lenne idő, elmennék szívesen megcsinálni.
Viszont 1 éve redőnyöket szereltettem fel, ahhoz szakit kellett hívni:
Papp Ferenc - Redőny/szúnyogháló - +36 20/390-3787
Egy apa és fia szokott jönni: kedvesek, korrektek és nem horror áron dolgoznak. Asszem 120k volt 3 db felhúzhatós szúnyoghálós redőny felszereltetése. -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Írnék most nagyon csúnyát...1 hónapot készültem rá, de a versenykiírást nem néztem meg. Csak abból indultam ki, amit linkeltem, mert akkor még úgy volt. Reggel nézem a kiírást: Szeged sehol
Facén körbenézek:
Pont mint 1 éve.
Botka nem lopott még eleget?
Visszatérünk oda, hogy Magyarország 3. legnagyobb városában nem rendeznek, de Szolnok, Cegléd és Dabas közte volt, azaz ~45km-enként volt futási lehetőség.
Itt, a legközelebb Szarvas lett volna a maga 1 óra 20 perces autóútjával
Kész, én ezzel végeztem is Szegeden a rendezvényes futással. Ide csak horror árú fizetős futás jut.
19:30-kor jutottam ki, félmarcsi volt tervben, de csak 15k jött össze. Kész, elegem is van a futásból, úgyse egészséges ennyit futni. Inkább súlyzózok +calisthenics, annak több értelme van hosszú távon. -
SirRasor
addikt
Légzésfigyelő nincs, de a ringató jóféle:
https://www.facebook.com/marketplace/item/960293512135764
Püben jöhet ajánlat; szerintem nem fogjuk visszautasítaniA többieknek köszi a tippet, Vintedre felhányok mindent.
-
SirRasor
addikt
Babaholmikat hol lehet a lehető leggyorsabban eladni?
Van mellszívó is, ami minden felületen tiltott
De van babakocsi, hordozó, ringató, márkás üveg cumisüveg stb.
Esetleg tudtok valakit, aki mostanában szülne és kell neki ilyen cucc?
Féláron adok mindent. -
SirRasor
addikt
válasz
mimi82 #100622 üzenetére
Ja benéztem
martonx nem azért. A többi nem jótékonysági és átlagosan a félmaraton 8-13k között szokott lenni, előnevezéssel.
Itt van példának a következő VIII. HOLDFÉNY ÉJSZAKAI FÉLMARATON ÉS CSALÁDI SPORTNAP. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #100561 üzenetére
Édesanyám ide viszi Tápén.
Viszont amíg garis volt a Clio, a Molnár Autóházhoz hordtuk.
Miután letelt a gari, ment vissza Pigniczkihez, de kértem az aktuális (szervízkönyvben meghatározott) karbantartásra árajánlatot és kb. azonos ár jött ki.
Most akkor vagy a Molnár Autóház relatíve olcsó, vagy Pigniczki drága?Na én meg elkezdtem hordani az újat Suzuki-Tisza Ankershez. Április végén viszem 1 éves garimegőrzőre - éppen felírtam mi mennyibe kerül:
12192 munkadíj
35400 olaj+olajszűrő
6970 pollenszűrő
9000 klímatakarítás (uv-s is)
--- ~63k
Ez soknak számít? Nem mintha lenne választásom, de most már kíváncsi vagyok. -
SirRasor
addikt
Május 4-én (vasárnap) lesz az V. Futókörök Napja! Gyertek szedni a lábatokat
A Vértói rekortánpályán lesz. -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #100499 üzenetére
Mennyiért takarították, illetve beltérit és kültérit is?
-
SirRasor
addikt
válasz
garga pista #100466 üzenetére
Igen, jelenleg még aktív ez a kiskapu, ahogy Win7->Win10 is legális volt.
martonx MS szerint ami nem éri el a minimum követelményt, azt le kell adni egy hulladéklerakóban. Akkor már inkább az, amit macilaci78 is írt.
-
SirRasor
addikt
válasz
csiszy #100457 üzenetére
Munkahelyen most csinálom a W10->W11 upgraded.
Van éppen olyan laptop, amiben van 8 GB ram, SSD és !!3.!! generációs i3-as. Nem mondom, hogy gyors, de azért simán használható böngészésre, szóval a 7. generáció egyáltalán nem vészes.
Ráadásul már mókolni se kell a telepítővel, hogy megkerüld a minimum követelményt (in place upgrade-kor), csak így kell elindítani a telepítőt:
ISO-t mountolod, mondjuk E:\ lesz a meghajtó, utána adminként nyitsz egy cmd ablakot, majd:
e:\sources\setupprep.exe /product server
Nem, nem szerverre frissíti, hanem ha pölö Win10 Pro-d volt, akkor Win11 Pro lesz belőle.Benti gépemen már 1 hete fent van ez a fos és sugárban hányok tőle
Randa és lomha az UI.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100450 üzenetére
-
SirRasor
addikt
Ilyen önvédelmi toll kell valakinek? - 1k az ára.
Világosszürke a színe: -
SirRasor
addikt
Tudtok mondani megbízható és nem mellesleg relatíve olcsó ügyvédet lakáseladás/vételhez?
-
SirRasor
addikt
Vegyetek Garmint. Már picit kezd sok lenni "készleten"
Garmin Venu 3s francia szürke-krémarany 1 hónapos 135 000 Ft
Garmin Venu 3s zsája, ezüst kerettel - ÚJ 145 000 Ft -
SirRasor
addikt
Vegyetek okosórát:
Garmin Venu 3s zsája, ezüst kerettel - ÚJ - 145k -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #100310 üzenetére
Pár sora után már csak felületesen olvastam az írását.
Ha nincs jogsi, nem is akar vezetni, akkor meg no comment; kár volt azt a pár sorát is elolvasni. -
SirRasor
addikt
válasz
attilav2 #100303 üzenetére
Ugye tisztában vagy vele, hogy az autó nem csak motorból áll?
Miért linkeled be állandóan ugyanazt a videót a gyorsulásról? És ha **jó** motor van benne?
Felfüggesztés? Fékek? Kaszni? Úgy amblokk biztonság?
Életveszély erősebb motort rakni egy olyan autóba, amit nem arra találtak ki mert a többi alkatrésszel nincs összhangban, ahogy macilaci78 is írta.
Aztán csak pislogsz, hogy a jó motorral csapatod neki és kirepülsz egy kanyarban vagy megölöd a szembejövőket.martonx lehet hobbija az autóbütykölés, de ezzel mások életét veszélyezteti.
-
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100273 üzenetére
Igen, gagyibyte kerülendő.
Ja bocs, elnéztem a fenti 5600 vs 5700 XT-t.
Ez a következő:
Powercolor Red Devil RX5700XT 8Gb
Az más kérdés, hogy ha kevés az 5600 XT, akkor igazából az 5700 XT is harmatgyenge: már 6700 XT alá nem nagyon szabad adni, igaz az már nem 75-80k-ért megy, hanem 95-től indul. Válság van -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100269 üzenetére
AMD vonalon: Sapphire, PowerColor és MSI.
Ezen belül is a top (mert mindegyik gyártónak van olcsóbb, közepes és prémium kialakítása):
Sapphire: Nitro+ (Pure se rossz)
PowerColor Red Devil. A Hellhound olcsóbb, de az is elég jó szokott lenni; kb mint fenti Pure.Azaz:
PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED HDR 192 Bit Garis 5600XT Videokártya
vagy
3 db SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 5700XT 8GB DDR6 - de ez kissé szenes!Én a garis Red Devilt venném a fentiekből.
-
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100203 üzenetére
Olyan régi a kártya, hogy bármikor tönkremehet, ezért biztosan nem vennék ilyen időset.
Amúgy Cyberpunk 2077 medium-high-on FHD-ben olyan 45-50 FPS-re képes tesztvideó alapján.
Starfield FSR3-al megvan a 60+ FPS.
MSI-k egyébként jók; 1060-am volt több is tőlük.Ahogy nézem 55k-tól vannak hwaprón. Nehogy ilyet vegyél ennyiért!
65k-ért van már RX 6600 XT, ami egy sokkal jobb és újabb kártya, ráadásul kevésbé időzített bomba.
GTX 1080 vs RX 6600 XT (8GB) | 10 Games Tested In Mid 2023 | 2K - 1440pEgyébként ha megkérdezed a milyen GPU-t vegyek topicban, 99% ugyanezt fogják ajánlani - nem véletlen.
85k környékén a 6700 XT ajánlott, utána 130k-ig 6800, 140k környékén 6800 XT, 200k alatt meg 7800 XT. 200k alatt Nvidia rettentő rossz ár/értéket képvisel még használtan is -
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100184 üzenetére
Már nem emlékszem mit toltam, de 11+ GB már elfogyott. RTSS-el szoktam néha nézni, hogy mi a helyzet
Ráadásul szeretnék 5 évre kártyát venni és már most csomó helyen olvasom, hogy 12 gb elég karcsúnak várható 2025-ben.
Kissé kapcsolódik: 4060 Ti 8 vs 16 gb-ról néztem tesztet és elég durva FPS-beesést eredményezett a kevés vram.
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100179 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, de nem tudok elszakadni a minimum 16 GB vramtól (még úgy se, hogy az 5070 is csak 12gb-al jön). Ti Super meg már 350+k, az már bőven a lélektani határ felett van...mondjuk 5 évig nem kéne foglalkozni gpu-val.
FHD-ban tolom max 60 FPS-el, szóval 4060 Ti 16 GB lehet pont elég is lenne, de annyiért már van 7800 XT, ami raszterben sokkal de sokkal jobb, mondhatni időtállóbb....és szintén nem kell hozzányúlni 5 évig
AMD jelenleg tényleg szopatós picit, de a nem olyan régi kártyákkal már megszoktam, szóval engem nem fog vissza az a része.
-
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100176 üzenetére
DLSS? Meglepő, hogy kevés hozzá. Persze lehet 4K-ban nyomod és/vagy nem elég a 60 FPS.
Tényleg nem kötekedésből, de ASUS hulladékot gyárt kb. mindenben: évek óta tiltólistás alaplap és vga fronton is. "Proart" helyett MSI. Ez kb. olyan, mint a vörösöknél a Sapphire/PowerColor.
240-ért elkelt a Palit
de van 255-ért MSI.
Mi lesz helyette?
Én még mindig keresgélek...vagy 180k környékén egy használt 7800 XT, vagy...passz. Most kipróbálnék egy RTX-et, mondjuk 4070 S, de ott jelenleg elég rossz az ár/érték arány. Viszont a DLSS sokkal jobbnak tűnik, mint az FSR, lehet ez már megéri a felárat -
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #100145 üzenetére
0-10 fok között akármilyen esőkabát jó szimpla nadrággal, ami alá max egy 1000 ft-os cicanacit veszel.
0 fok alatt nem esik eső! Oda egy szimpla bélelt - mondjuk szélálló - nadrág kell, ami alá megint mehet egy cicanaci ha nagyon fázós vagy. Amúgy is belerohadnál, mert nem tud szellőzni az esőnadrág.Köztes megoldás ez, amit én biztos nem vennék magamnak:
Férfi téli túranadrág, meleg, vízlepergető - SH500
Ezt befújod impregnáló sprayyel és kész a vízálló és meleg nadrág. A "0-fokig" miatt ezalá se árt cicanaci mondjuk -5 környékén, az alá meg úgyse megy már a hőmérséklet itt a balkánon -
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100138 üzenetére
Közben megtaláltam a tökéletes világítást
NIGHT BREAKER H7-LED SPEED
Mókolás nélkül, simán cserélhető izzó. Csak még idehaza nem legális, de majd úgyis az lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=MZDeLmhqLcs
2db 50k -
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #100133 üzenetére
Ki mondta, hogy bármi köze van a LED-nek a hagyományoshoz? Más technológia..
Közben kiderült, hogy ez a +100% vagy +150% kamu; mérési csalás inkább.
Hogy ér valamit a Night Breaker Laser +150%? Mindenki eldöntheti a videó alapján, hogy akár csak 1ft-ot is ér, de spoiler: tompítottként alig van különbség. Távolságiként tényleg sokkal jobb. -
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #100121 üzenetére
Picit offként, de hátha a hozzáértők fontos infót adnak:
Miért LED, ha lehet venni +100%-os hagyományos izzót?
Osram Night Breaker Silver H7 +100% 2db/csomag -
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #100118 üzenetére
Mit/miért kell rajta állítani? Ez minden autónál ajánlott X év után?
Más: gyapjú ruhákat a cserepes soron kívül hol lehet kapni?
Köszönöm a Vinted-es tippet 4ron, már van onnan 2 gyapjú pulcsi, csak azért fel kéne próbálni vásárlás előtt... -
SirRasor
addikt
válasz
pulutodurumo #100109 üzenetére
Tegnap volt Lidliben feleségem és látott megint nagy gombelem packet, amiben van csomó féle.
Mondjuk ha tippelnem kell, akkor SR626SW/SR66/377 nem lesz közte
Órás boltba menj; ott tuti van.
Ide jártam régen: 9:00-kor nyit.
Ha nincs, van picit arrébb Időzóna óraszalon. -
SirRasor
addikt
100% gyapjú kabátot hol érdemes venni?
Kezdésnek szinte sehol se találok, de még neten keresgélve is szűkös a felhozatal.
Jelenleg egyet találtam, ami tetszik, de 310k
Költséghatékonyabb megoldás felé szívesen nyitnék -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100079 üzenetére
Nagyon egyszerűen teszik versenyképessé: 7x12 órás kínai minimálbért elfogadó filippínókat hoznak, miután rájönnek, hogy a magyarok nem dolgoznak ennyit, ennyiért
fecus Nincs O365 előfizetés? Próbáltam már <kép> PDF-et importálni wordbe és csinált magától OCR-t, tehát szerintem szimpla képnél is rá lehet valahogy venni.
-
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #100029 üzenetére
Nem valami nagy a tárhely, de pölö Puppyval internetezni még elmegy.
Lehet holnap ki is próbálom. -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet minden fórumlakónak
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #99789 üzenetére
Az autizmusnak elég sok szintje van. Az egyik szinten pölö Google alkalmazott is lehetsz
Egyébként tényleg vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen zseniális elméjük van; olyan dolgokat megoldanak fejben, amikre mondjuk senki más se képes. Közben meg a cipőfűzőjüket se tudják egyedül bekötni... -
SirRasor
addikt
válasz
attilav2 #99781 üzenetére
Tényleg nem kötekedésből, de csak akkor egészségtelenek, ha józan ész nem áll rendelkezésre.
1. Ha sok időn keresztül nem szellőzik a föl, az növeli a zsírképződést. Ha egyszerre csak egy fél órát hallgatod, akkor nincs gond.
2. Az emberek nagy része túl hangosan nyomatja a zenét forrástól függetlenül. Ha a mellettem álló embernek a zárt fülhallgatójából úgy jön ki a zene, hogy simán hallom mit hallgat, az brutálisan rombolja a hallást.
Hiába van BT fejhallgatód, a 2. pont arra is érvényes.Szóval összegezve ne zárjuk el túl sokáig a fület és ne hallgassunk túl hangosan zenét és akkor nagyon sokáig élvezhetjük ezt a hobbit.
Sajnos azért itt jön képbe az, hogy sok olcsó fülhallgató/fejhallgató nem szól szépen egy bizonyos hangerő alatt (a miértekre rá lehet keresni itt a vezetékes fülhallgató/fejhallgató topicban), míg a drágábbaknál ez nem gond. -
SirRasor
addikt
válasz
pulutodurumo #99765 üzenetére
Pü.
-
SirRasor
addikt
válasz
pulutodurumo #99763 üzenetére
Leszögezem, hogy mindenem a zene és lehet picit több pénzt költöttem ilyenekre, mint amennyi indokolt
(viszont mindent MSRP alatt vettem vagy használtan, vagy külföldről akciósan)
A füleseket FiiO M6-ról hajtom (itt most megálltam FiiO FH7s-nél)
PC-re meg van egy FiiO K7 kötve, de azzal csak az Edition XS-t hajtom. Van egy moddolt HE4xx a fiókban, amit nem tudok értelmes áron eladni
Cserélgetve össze-vissza a fejeseket, füleseket, erősítőket, szerintem egy erősítőcserével sokkal kevesebbet kapsz, mint egy jó fej/fülhallgatóval. Ez pont nem igaz néhány Sennheiser fejhallgatóra, amik nagyon szépen skálázódnak jó erősítővel (pl.: HD600), de a planárokra igaz.
Például ha az FH7s-t bedugom a K7-be, szerintem pontosan ugyanúgy szól, mint az M6-ban.IMHO az Edition XS-re érdemes gyűjteni/használtan vadászni és sokszor akciózzák alin 110k környékén. Nagyságrendekkel többért már csak minimálisan jobbat kapsz bármelyik gyártótól, viszont bármi olcsóbbnál sokkal szebben szól. Utána akár egy telefonba is dughatod, sokkal szebben fog szólni, mint amit várnál egy telefonos hulladék DAC-tól.
-
SirRasor
addikt
SoundMagic E10 - 5k (5 éves, újszerű!) - belépő audiofil IEM
EzAudio D4 - amennyit adtok érte? Penetránsan rosszul szól. 1k minimum, mert szép tok van hozzá
Átvehetőek a Makkosházi Lidlinél. -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #99747 üzenetére
Pénteken amúgy kipróbáltam a Mint-et és egész kellemes. Minden azonnal ment, volt LAN, Bluetooth, Brave egész gyorsan indult stb.
Igazából nem jobb vagy rosszabb, mint bármelyik normálisabb disztró, amit eddig próbáltam.
De a szívem csücske továbbra is a Debian+Gnome...ja várjunk, a Gnome-t elrontották (belépés után 15 másodpercig esz egy mag a procit...és a többi modern felület is), a KDE Plasma még jó XFCE elmegy csak csúnya...
...de ha bármi spec dolog kell, akkor szopás van, úgyhogy Win.
..ja és ha a legenergiahatékonyabb rendszert akarom összerakni, akkor megint csak Win. -
SirRasor
addikt
Indítsd el a win telepítőt: javítás -> CMD: ott indítsd el a diskpart-ot és nyomj neki egy cleant, majd csinálj új partíciót és kész.
Nem néztem meg a videót, !!20 perces!!, tekergess benne és ott lesz a lényeg.
-
SirRasor
addikt
Valakinek 1k-ért egy ilyen?
Azért 1k, mert új elem van benne -
SirRasor
addikt
válasz
johnny82 #99670 üzenetére
Bocs, csak most olvastam. XMP profilt ugye letiltottad előtte? Ha ASUS lap, akkor ASUS tuningot is érdemes letiltani.
Első bekapcsolásnál tényleg elég sokat elszöszöl, nálam vagy 15 másodpercig gondolkodott, mire elindult.
2 modulból az egyik rendszeresen hibázott memtest alatt, szóval nyilván hibás a modul. Aztán kiderült, hogy mégse, csak az XMP profilt elhangolták és ha kézzel ugyanazokat a beállításokat, de manual módban adtam meg, akkor tökéletesen működöttJa most olvastam el a végét: akkor tényleg hibás, hát ilyen is van.
-
SirRasor
addikt
válasz
Stylewars_kp #99718 üzenetére
Semmi.
Ennek a beállításnak ahhoz van köze, hogy ne kapcsolja be a gépet frissíteni az éjszaka közepén.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- EAFC 25
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest