Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt is nehéz forintosítani ha valakinek becsípődik a dereka bútor cipelés közbe....
-
Én úgy gondolom továbbra is szükség lenne a "normális" TV-kre amelyek nem tartalmaznak "okosságot".Az alap elgondolás jó volt csak a gyakorlatban már
nem tudták felhasználó barát módon kivitelezni gondolok itt a reklámokra...
-
válasz
macilaci78 #100754 üzenetére
Van egy még szinte első kiadású 55”-os Samsung okos tv az gyors de egy fiatalabb szintén okos LG már lényegesen lassabb. Olyan mint ha nem is egy országba készültek volna. Az tény,hogy egyik okossága sem ér semmit.
-
Én a Telecomtól kaptam a TV-k mellé 1-1 Androidos vackot újonnan 5-10mp volt a bootolás fél év után most több mint egy perc...
-
válasz
Stylewars_kp #100720 üzenetére
Tolatva kell és kapu vonalában 1-2 gáz fröccs és a diesel kipufogó szagtól még az utca is kiürül
-
válasz
SirRasor #100708 üzenetére
Még várok hát ha van "tuti" megoldás.
Azt vettem észre,hogy a marketplace az AI integrálása óta szinte megbénult,elbutult a keresője.Pl.Marketplace,Járművek,autók és erre mint ha egy roncs telepre irányítana csak 20+ éves autók azokból feldob 30-40db-ot és elkezd gyerek játékautókat listázni.
Nagyon nem szeretném ha egy "ilyen tudású AI" készítené el a gyógyszereimet... -
-
Még elektromosban is gondolkodtam de hamar kiderült,hogy a hálózatom nem bírja és ez megint csak egy rossz tervezésnek köszönhető mivel az elektromos autók töltése egyből a szabvány által meghatározott maximum árammal kezdi pl.16A-el és nálunk 20A-es a hálózat.Az átköttetés kicsit bonyolult mivel sógorom nevén van a villanyóra és Ő külföldön él.Amelyek elfogadható árban megvehetők lenének ott meg az akku para dominál.
A "valódi" 7 személyes autó is ritka már... -
Én is évek óta keresek autót de egyre csak messzebb kerülök a céltól.Évi 5.000km-t megyek tehát nem sokat és szeretném fiatalítani a 23 éves 206-ost aminek semmi baja csak a kora.
5-10 éves benzines autóba gondolkodtam de mindig volt valami számomra nem tetsző dolog ami miatt elengedtem a kiszemelt példányt vagy adott autó vagy motor típust.
Fiatalon huszon évet dolgoztam autó és villamossági szerelő ként van pici rálátásom a motorok felépítésére és arra is,hogy hová jutott a mai technológia.Vannak fejlesztések amelyek dicséretesek de a motorokon elkövetett változtatások esetek magas százalékában az élettartam rovására ment.Gondolok itt olajban futó vezérműszíj(morzsálódik eldugítja az olaj pumpát,olajzó furatokat motor halál),közvetlen befecskendezés esetén a motor koxoszodása (szelep beégések,dugattyú kilyukadás)Mazdáknál diesellel megegyező sűrítési végnyomás benzines motor létére amelyet dupla befecskendező rendszerrel látnak el mert öngyulladást használják ki bizonyos fordulat tartományba...Ja és dupla hangszigetelés alá kell rejteni a motort mert hangosabb egy dieselnél.
Ha még hozzá veszem,hogy az általam keresett 5-10 éves példányok már 2-300.000km-t futottak akkor már nem látom a "fiatal autó" varázsát és nagy az esély,hogy csak a szívás lesz a leendő autóval.Pl. kuplung,kettős tömegű lendkerék,fék vagy fék fődarabok ABS tömb,klíma vagy az elporlad részegységei és még hosszan sorolhatnám azokat a hibákat amelyek előjöhetnek.
Mivel van autóm ami 12 éve hűségesen teszi a dolgát nálam így a szükség nem kényszerít vásárlásra de még az életemben egyszer szeretnék egy fiatalabb autó tulajdonosa lenni.Tudom,hogy évi 5.000km autózásra luxus az autó de ha úgy vesszük annak is az aki maga jár munkába mert van tömegközlekedés is. -
Újra írattam a telepítőt és most jó lett
-
Szerintem ez a ledes fényforrás engedélyezése az autók fényszórójába egy átgondolatlan "butaság".Majd okoz néhány komolyabb balesetet a rosszul beszerelt ledes fényforrás és tiltó listára teszik.Sok embernek egy H4-es izzó cseréje is gondot okoz és az is tud vakítani ha rosszul van berakva (pedig ez az izzó fajta legalább 40 éve jelen van az autókba)
-
válasz
FoxiestFox #100097 üzenetére
2002-es autót?Az autó megérdemelné mert szeretem csak a festés(lakkozás) megfizethetetlen.
veze:
1984-ben igazoltattak akkor még kismotorral utána 2006-ban a trabimmal és ma.Már kezdem egy picit "soknak" érezni -
Szegeden közúti razzia van vagy csak én futottam bele egy igazoltatásba a napfény parkhoz menet?
-
BUÉK mindenkinek!
-
válasz
pulutodurumo #99820 üzenetére
Én már elfejtettem
Amikor még tanulnom kellett sem akartam belőle doktorit írni így az éppen 2-es osztályzattal is beértem -
válasz
macilaci78 #99817 üzenetére
2db angol nyelvű szoftvert ajánlanak(ez ismét nagy segítség az oroszt tanult időseknek)
-
válasz
FoxiestFox #99807 üzenetére
"user/pass és kész, efelett minden csak kényelmetlenség, és az internet valaha kényelmes volt."
Ezzel 100%-ban egyetértek.
-
"Esetleg" tudja-e valaki ha megszűnik az ügyfélkapum akkor küldi-e a NAV a súlyadót vagy le kell velük boxolni?
-
válasz
garga pista #99753 üzenetére
Valami amerikai díjátadón mondta egy színész amikor kérdezték az AI-ról,hogy mennyire veszélyezteti a munkájukat.Majd akkor beszéljünk inteligenciáról ha lesznek valós érzelmek is az AI mögött.
-
Régebben én is majd minden évben neki futottam,hogy majd most rakok fel valami linuxot.
Számtalan verziót próbáltam de igazán soha nem jött be egyik sem igaz nem is adtam nekik pár óránál többet.Nekem pl. a mac os-nél is a régebbi verziók jobban tetszettek.
Véleményem szerint mindegy,hogy melyik OS gyártóról beszélünk az újabb és újabb funkciók,appok,programok inkább már csak útba vannak mint sem segítenek persze van 1-1 kivétel. -
Ha jól emlékszem 25 októberig még lehet tolni a W10-et és akkor fogják lezárni a hivatalos támogatást.A W11 nekem sem tetszik és nem is fogom megszeretni majd jön valami újabb és az lehet már szerethető lesz(vagy még rosszabb)
-
válasz
vizslakutya #99591 üzenetére
Ma megcsinálták.Amúgy amit viccnek szántam lehet igaz volt mivel akkor rontották el amikor egy újabb lekötést csináltak a szomszédnak.
Remélem 10 évig nem kell hibát jelentenem -
válasz
Gergello #99588 üzenetére
Te ismered a szolgáltatói kálváriámat de ezt nem gondoltam én sem,hogy a legnagyobb szolgáltató is "csak" ennyire képes...
Az a baj,hogy már nincs hova tovább.Itt csak Telekom vagy Tarr Kft. van(amitől most szabadultam meg).Amúgy még mindig a Szélmalom-nál lennék ha nem vásárolja fel a Tarr Kft. és nem tesz tönkre mindent. -
válasz
garga pista #99586 üzenetére
Bordányban lakom itt 1-2 éve húzták be.
-
-
Október elején köttettem be a Telekom szolgáltatását (net+TV+korlátlan mobil net) kedd óta nincs net a korai órákba (ezt még megoldom) de az este is elment 19 óra után és most sincs.Eddig még visszajött mire hazaértem a munkából de az este már a nejem elég feszült volt.
-
válasz
pulutodurumo #99548 üzenetére
Fentebb felraktam egy linket egy házilag épített sziget üzemű napelem parkról.
Pityu elég jól elmagyarázza a lényeget. -
Véleményem szerint az Intel VGA-k nem lesznek uralkodók.Az elmúlt év tizedekben is szinte a leggyengébb grafikus megoldásokkal operáltak.
Ha elő is rukkolnak egy banchmark "szerint" jó szereplő példánnyal akkor azt úgy lehet érteni mint az Intel procik "vezető" szerepét mi szerint 1 magban jobb számításra képes mint az AMD de másban gyengébben teljesít.
A közel múlt eseményei szerintem kihat majd az Intel VGA fejlesztésre,gyártásra meg az egész gyártó életére...
Én saját részre nem vennék Intel VGA-t -
Van esetleg valaki aki kormányablakban dolgozik?Privátba írjon már rám.Előre is köszi
-
válasz
macilaci78 #99279 üzenetére
Tegyél fel egy ilyet [link] a falra és lehajolni sem kell megoldódik a vízleválasztás és a nyomásszabályzás is.Egy flexibilis csővel összekötöd és megmarad a kompresszor mobilitása is.
-
válasz
macilaci78 #99277 üzenetére
Én felteszem a szemüveget és leolvasom
-
válasz
DarkByte #99249 üzenetére
2000-es évek elején autóbontóba szedtem szét 1-200 váltót (főleg német autókét de volt néhány olasz is és francia) ott szembe tűnő volt a hátramenet fogaskerék pár méret beli eltérése a többi sebességi fokozat kerekeihez képest.Jobb esetben 2/3 olyan széles volt de néha csak fele szélességű.Az előre meneti sebességekben szinkron gyűrűk segítik a könnyebb váltást míg a hátramenetnél ez sincs(értelmetlen is lenne)
-
válasz
macilaci78 #99085 üzenetére
Szerintem az a "bátorság próba"
-
válasz
pulutodurumo #99083 üzenetére
70-es években sok esetben rendőr irányította a forgalmat a Kossuth Lajos és nagy körút kereszteződésében
-
Tapasztalatokra lennék kíváncsi ki milyen kültéri kamerát használ/használt amit lehet mobilról nézni és nem a reklámok uralják mint pl. a Xiaiomi kamera Kami nevű programját.
-
válasz
attilav2 #98857 üzenetére
Az nem versenyhelyzet lenne hanem összebeszélnének,hogy egy árat kérjenek a felhasználóktól ....
Bordányba is itt megy a házunk előtt de amikor agitáltak,hogy kössem be mert jó meg gyors meg mint az állat úgy hasít még sem kértem.Akár mennyire is elavult és néha vacak a szélmalom koaxiális kábeles rendszere de legalább nem kell a 2 TV-hez még 2db külön "dobozt+távirányítót" kerülgetnem.Az optikai net magában aranyárba van csak akkor lenne olcsóbb ha a vezetékes telefont is beköttetnémaz optikai net meg a 2db setup box mellé.Csak annyit mondtam a fiatal srácnak,hogy ha a Telekom ki tudja dolgozni azt a technológiát,hogy ne kelljen setup box a TV-khez akkor már jöhet is a megírt szerződéssel.
-
válasz
DarkByte #98850 üzenetére
Ezt a vonalat nem követtem nyomon így érthető,hogy elsiklottam az ilyen BIOS frissítési lehetőség előtt.Tény,hogy jobban szeretem látni a BIOS frissítés folyamatát egy kijelzőn mint sem egy ledre hagyatkozni,hogy meddig villog és mikor hagyja abba.De ez is dicséretes,hogy legalább valaki ezt is "felérte ésszel"
A jelenlegi alaplap árak mellett szerintem elférne 2db 7 szegmenses kijelző is mint régen volt a komolyabb alaplapokon... -
válasz
pulutodurumo #98718 üzenetére
Azt is próbáltam meg az Apple TV 4K is de el is adtam őket.
-
válasz
csoszogi #98713 üzenetére
"De ami a legrosszabb, 11-12 éves TV készülékem kiírta, hogy nem Netflix kompatibilis többé...
"
Ez tetszik
Tavaly vettünk egy LG TV-t (használtat) többször jelezte,hogy ő szeretne szoftvert frissíteni halogattam,halogattam majd egyszer ráböktem na csináld meg akkor.Meg is történt a frissítés majd pár napon belül olvasom,hogy nagy a baj az LG TV-k legújabb frissítésével mert súlyos biztonsági rést (tettek/felejtettek/találtak) az új frissítési csomagba -
válasz
csoszogi #98708 üzenetére
Az első benyomás sok mindenben nagyon is számít(itt inkább nem fejtem ki)
Médiában tolják rá mindenkinek,hogy legyen mert ez kell és ez milyen nagyon jó mert itt aztán tényleg mindent el lehet intézni.A reklám az megvan hozzá...
Amikor regisztrálsz szembesülsz vele,hogy mekkora katyvasz az egész(ha még meg is tanulod pár hónap alatt)akkor sem lesz felhasználó barát felület.
Fentebb is írtam miért kell nekem egy MS-DOS alapú emulált vagy 30 éves nyomtatvány kitöltőt telepítenem és hozzá java-t,hogy nekem megmutasson egy PDF vagy bármilyen fájlt?
Az üzenetküldőjük 30 napig tárolja a számomra küldött üzeneteket.Ez most komoly ???
Ha fontosnak érzem akkor mentsem el magamnak csak ha 30 napig nem lépek be akkor már nem is fontos mert nincs mit elmenteni
Nem is bosszantom magam rajta mert ez sem ér meg egy agyvérzést(ahogy szokták mondani)
Viszont be kell mennem majd a NAV-hoz,hogy az általam befizetett TB miért nem könyvelték le mert az szinte érintetlenül ott csücsül az "adóalapom" címszó alatt mint túlfizetés.Az EÜ oldal szerint a jogosultságom "aktív" -
válasz
pepe091 #98704 üzenetére
Konklúzió.
Az általuk közölt információk számomra nem kielégítő.Az adott napokat listázza amikor be voltam jelentve alkalmival(ezt tudom nélkülük is)
Ez az egész csak arra volt jó,hogy felcsesztem magam rajta.Eddig megvoltam nélküle és csak olyan problémák kerültek elő amik nem is lettek volna ha nem regisztrálok. -
Közel járunk de még mindig nem erre gondoltam.Nos mivel a NAV már nem küld csekket a TB befizetésére így én befizettem egyszerre több hónapot csak arra lennék kíváncsi,hogy egyáltalán vonják-e vagy még azt is külön kell majd megkérvényezni mint pár éve amikor számlaszámot váltott a NAV és nekem akkor is többletem volt de át kellett vezettetni egyik számlaszámukról a másikra.
-
Kinek mi a véleménye az ügyfélkapuról?
Nem rég cseréltettem a személyim és ha már új van akkor gondoltam regisztrálok ez tegnap megtörtént..... -
válasz
macilaci78 #98676 üzenetére
Akkor nem egres?
-
válasz
SirRasor #98655 üzenetére
Két hete cseréltettem a jogsimat mert lejárt.Lejárt jogsival és az orvosi igazolással felmentem Üllésre mert nekem az a legközelebbi kormányablak.Sorszám húzás hamar sorba is kerültem.A régi jogsim leadtam vissza is vonták a rendszerbe is de amikor az újat akarták megcsinálni lefagyott az országos rendszer.Azt mondták lehet 5-10perc de lehet 1-2 óra is menjek el sétálni.Mondom lehet várok kicsit és haza ugrok (5km) rám szólt a hölgy ne hogy vezessek autót mert most jelen pillanatba nincs jogsim
Eltelt 50 perc majd hívtak telefonon,hogy mehetek mert észhez tért a rendszer és ki tudják állítani az ideiglenes jogsit. -
Valamit biztos találunk.
-
-
válasz
FoxiestFox #98607 üzenetére
Régen is mérgező volt az azbeszt csak nem foglalkoztak vele úgy vélem azt gondolhatták,hogy ha össze van préselve és ragasztva akkor az már "bajt nem csinál" csak az idő bebizonyította,hogy a pala lemezek,hullámpalák igen is bomlanak és az azbeszt újra elszabadul.Az Unió szerint a vályog is veszélyes hulladék pedig az kimondottan természetes anyag mivel az egy egyedi összetételű agyag fajta és szalmát szoktak még beledolgozni a fizikai stabilitás érdekében de van,hogy csak hidraulikus préssel formába préselik,szárítják és kész is a tégla.Anno mi is csináltunk majd 10.000 téglát elég kemény meló.
-
Köszi mindenkinek az infót.
-
Olcsó fogyási módszert ki tud ajánlani?Persze olyanra gondolok ami nem "nyír ki".
-Az édesítőszerek ízétől a rosszul lét kerülget
-Üres gyomorral nem tudok elaludni(nem kell,hogy tele legyen de ha korog képtelen vagyok elaludni
-A sport más betegség miatt kizárva(max. séta,bicajozás) -
Más nem vett észre furcsaságokat a PH-n?
Két ízben is érkezett frissen regisztrált tagtól mind tartalmilag mind fogalmazásban is kifogásolható üzenet.Ismerős több 100 eltűnt privát üzenetről panaszkodott.
Vírus keresés stb megvolt. -
válasz
macilaci78 #98418 üzenetére
Főleg ha az ember még "mozgás sérült is" mert bent van vagy 15 sör
-
válasz
Ted_Beneky #98346 üzenetére
Régen sok segédmunkás volt mert sok embernek megfelelt az a kereset is.Igaz nem is voltak a bérekben ekkora szakadékok.Kőműves segédmunkások,kocsi kísérők,átviteli technikusok(rakodók) stb-stb.
A munkaerőpiac is teljesen megváltozott és az elvárások is mind munkaadók és munkavállalók tekintetében.
Megkérdezünk egy 14-éves fiatalt akkor vagy orvos,mérnök,technikus,vadász pilóta,ügyvéd akar lenni és csak kevesen választanak cső szerelő,villanyszerelő stb. szakmát. -
válasz
macilaci78 #98241 üzenetére
Meg akár létrát is lehet használni...
A szülői háznál 2 épület közt volt egy nyárfa azt 150-ért szedték szét tavaly nem volt kevés de ha rosszul esett volna 1 ág is lényegesen nagyobb kárt tudott volna okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest