- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
eskü nem mostam még úgy hajat, hogy fület ne mostam volna, de ma kipróbálom, tudok-e
de mivel ezek over-ear fejhallgatók, így a zsíros haj nagyobb probléma, mint a fülzsír (amivel sose találkoznak, ha csak nem folyik ki a cucc a fülből, de ott már egyéb probléma is van
)
-
Ezekiell
veterán
Szegeden/környékén van valakinek egy kipróbálás erejéig egy AKG K371 és/vagy Shure SRH840 (A) fejhallgatója? Sör/csoki/stb jár cserébe - csak a fejméret miatt felpróbálnám egy 5 percig. Ígérem hajat mosok előtte
Köszi!
-
Ezekiell
veterán
Ha a SzegedSchoolról valakinek van személyes tapasztalata, akár pozitív, akár negatív, keressen meg kérem privátban! Köszi!
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91865 üzenetére
Maga az erolleraz megvan, limeot próbáltam már. Inkább az 1S teljesítményére/kenyelmere lennék kíváncsi, így a felső sulyhatarhoz közel.
-
Ezekiell
veterán
Van valakinek egy Xiaomi 1S rollere itt Szegeden, aki sör/csokiért cserébe odaadná, hogy egy 10-15 percet guruljak vele? Gondolkozom, hogy veszek egyet, de jó volna vétel előtt kipróbálni (a rendelek-visszaküldöm dolgot meg megspórolnám, ha itt segítene vki)
Nyilván elmegyek hozzád, és nem Salgótarjánig akarok gurulni vele teszt célból
-
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #91565 üzenetére
Igen, az nagyon baba cucc, ha sok a szőnyeg - nálunk csak a gyerekszobában van szőnyeg, de ott azt a fejet használom én is. Laminálton/hidegburkolaton nem igazán számít.
De van nem motoros verziója is ennek az állatszőr szedő fejnek, régi porszívón azt használtuk, és egész jó volt (persze nem ér fel a motoroshoz). -
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #91563 üzenetére
Előtte egy Dyson V8 volt, az is teljesen rendben volt. Az akksija kezdett 2 év után erősen gyengülni, de a szívási ereje rendben volt, azt is tudom ajánlani.
Olcsóbban a Xiaomi Jimmy JV65-ör tudom ajánlani, havernak az van, és ő is elégedett vele.
Azt azért tudni kell, hogy egy jó vezetékes gép mindig agyonver egy árban hasonló vezeték nélkülit, egészen a felső kategóriáig.
-
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #91561 üzenetére
Dyson V11 Absolute - annyiba kerül, mint egy (szarabb) autó, szóval el is várom, hogy tökéletes legyen
És az is. 91 nm-es lakást gond nélkül kitakarít (és az akksiból marad még ~20 percnyi, és van hozzá tartalék akksi), marha jól szív, könnyű, sok és jó fej, stbstb. Tényleg nincs egy rossz szavam se rá, tökéletes porszívó - csak kva drága. Ja de, egy dolog jól jönne: a fejről hiányzik a LED, ami a Philipseken van, az marha hasznos tud lenni, ezért kár h kimaradt.
-
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #91456 üzenetére
Illetve a "Brendonban kinézed/kipróbálod, megrendeled máshonnan netről" módszer nagyon működőképes, mi is így vettünk teljes travel systemet. Ott kipróbáltuk, amazonról megvettük, sokkal olcsóbban ugyanazt.
A Brendonban ráadásul oda is rendelik neked a boltba a kinézett terméket, hogy kipróbálhasd, vásárlási kötelezettség nélkül!
Pelus: eldobható, használjon moshatót akinek van bejárónője.
Bútor: mi a Faktumból vettük (bár nagyrészt azért, mert elég nagy egyedi kedvezményt kaptunk). Meg vagyunk vele elégedve, kiságy+pelenkázó+komód.
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91418 üzenetére
Ok, feladom, ez mióta lett konteós covid topic?
-
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #91415 üzenetére
Lehet nem hinni nekik, csak hát az van, hogy a halottak halottak, a temetések száma máshol is rögzítve van, nyugodtan lehet összesíteni az adatokat - ahogy több civil szervezet csinálja is heroikus munkával, és bizony a KSH születési/halotti számai helyesek (legalábbis 1-2 hónap távlatában visszamenőleg, az utolsó 1-1.5 hónapot utólag helyesbítik mindig, mert átfutási idő van sokszor az adatoknál).
De komolyan, ha nem hisztek neki, lehet nekiállni számolni. Kemény meló, de hát ennyit csak megér nektek a biztos tudás, ugye? Szóljatok, ha kész vagytok.
Másrészt kicsit gondolkodnék, mielőtt leírjátok a KSH-t hogy hazudik a halálozással: szerintetek felfelé hazudna, hogy rosszabbnak látszanak a kormány számai, vagy lefelé, hogy jobbnak?
(az infláció politikai termék, úgy is számolják, a születés/halálozás pedig csak szeretne az lenni, de orvosi valójában)
-
Ezekiell
veterán
válasz
SirRasor #91412 üzenetére
Azaz fogalmunk sincs, hogy itt ténylegesen hányan haltak meg abban
Nézd meg a KSH-t, ott látszik hogy hányan haltak meg az előző évi átlagokhoz képest - és lásd, pont huszonpár ezren. De biztos csak egyszerre úgy döntöttek, hogy akkor most meghalnak, és semmi köze a Covidhoz.
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #91397 üzenetére
Megelőztek.
-
Ezekiell
veterán
válasz
martonx #91026 üzenetére
Az óvodában nem digitális oktatás van, hanem rendkívüli szünet (lásd kormányrendelet). Tehát nincs home office az óvodapedagógusoknak, nincs távoktatás, szóval az egész példád, egész problémafelvetésed téves. A szabadidejében (mert most az van neki, nem munkaideje) azt csinál, amit akar.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ted_Beneky #90746 üzenetére
Nekem 140 nm2-re nagyon bevált az OBI sajátmárkás robotfűnyírója, az LX790. Nem olcsó (140k), de jól dolgozik, szépen vág, nincs vele semmi macera. 1 teljes szezont ment eddig, nagyon megérte sztem.
-
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #90496 üzenetére
Óóóóó, ha tudnád... De igen a homeschooling inkább, de a homeoffice is. Amikor az anyósom tőlem kért laptopot, hogy tudjon otthon dolgozni, és a kérdésre, hogy mit rakjak rá neki, a válasz az volt, hogy semmi, majd felrakják rá a céges SAP-t, akkor azért kicsit meghűltem...
VPN meg nincs, állami nagyvállalat, azt se tudjék mi az.
-
Ezekiell
veterán
Szeged környéki generalkivitelezot keresek tégla/ytong/thermo block (meg nincs eldontve, függ a kivitelezotol is, nem zarkozom el egyiktol se) családi haz epitesehez, van valakinek tapasztalata valamelyikkel? Kit kerüljek, ki ajánlott, stb. Koszi
-
Ezekiell
veterán
Köszi szépen!
-
Ezekiell
veterán
1 év 2 hónapos babával hova érdemes menni strandolni pár órát? Nyilván olyan hely kellene, ami kültéri strand, ahol van hinta/elfoglaltság a gyereknek/stb, illetve normális babamedence. 1-2 órára mennénk először csak ofc.
Sziki? Partfürdő? Rég voltam ezekben, fogalmam nincs milyenek. Köszi!
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #88410 üzenetére
Ez 2 ismerősömre is igaz volt sajnos
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #88408 üzenetére
De kocsival, 4 keréken sokkal stabilabb a dolog, kevesebb mindenre is kell odafigyelni, így egy kanyarban is merészebben fékezel, nehezebb benézni.
1000%ig így van. Autóval én is sokkal "bátrabban" megyek mindig, mint motorral. Az egy dolog, hogy 4 kerék, de ha baj van, akkor is sokkal jobban megfogható/kisebb kár keletkezik benned.Motorozni jó (de mennyire jó!), de veszélyes üzem.
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #88398 üzenetére
balesethez általában két hülye kell
Általában ja, motorral viszont simán egymagad is meg tudsz akár halni... Én már cska tudom, kezdő motorosként akkorát takartam tök egymagam az első nagymotorommal, hogy majdnem ott maradtam. Pedig "csak" benéztem egy kanyart.
-
Ezekiell
veterán
Akkor kb:
parkoltok Széchenyi téren. Onnan Kárász utcán végigsétáltok, elértek a Dugonics térre. A tér "jobb oldalán". a Tisza Lajos Krt-nál van a Reök palota meg a híres "Lófara". Visszasétáltok a tér közepére, onnan balra átsétáltok az Aradi térre (ott a Hősök kapuja). Innen le lehet sétálni a Tiszához, ott az Árvízi emlékmű. Onnan Dóm tér, Dóm látogatóközpont is elég érdekes tud lenni. Onnan visszafelé a Kelemen utca (Fekete ház híres rajta) vagy Oskola utca visszavisz a Széchenyi térre.
Kocsiba ba, áthajtotok a Belvárosi hídon, a lábánál az Újszegedi odalon van egy nagy parkoló, kocsi le. Onnan már látjátok a Ligetet, ott lehet kolbászolni kicsit.
Mindezek előtt/után a Vadaspark legyen, mert az tényleg megéri.Ezen az útvonalon annyi cukrászda/fagyizó/étterem van, hogy meg is unjátok
Szecessziós házak szépek, gyerekek meg bucira unják a fejüket közben
Ebben nem tudok segíteni többet
-
Ezekiell
veterán
válasz
pilóta #88229 üzenetére
Én a Belvárosi állatorvosi rendelőt ajánlom. Patrícia nagyon jó fej, rendesek nagyon, és nagyon ügyesek. Mi az autoimmun beteg macskánkat hordjuk hozzájuk, és tökéletesen meg vagyunk elégedve.
Ha az ár a szempont, de mégis lelkiismeretes doki kell, és nem bánod a "faulsi lódoktor" feelinget, akkor a Marostõi Kisállatrendelõt ajánlom (Kókai Károlyt). Nagyon lelkiismeretes, jó doki, ott lett ivartalanítva több állatunk is (3 kutya, 2 macska), és jelenleg is ő kezeli a kutyákat. Nagyon jó, és piszok olcsó - de nem az a csillivilli állatorvos, itt bizony koszos leszel néha, meg pókhálósak a sarkok
De soha nem volt semmi gondunk, még egyszer mondom.
-
Ezekiell
veterán
A vadasparkot ne hagyjátok ki, az nagy élmény
Parkolni ingyenes az egész városban, szóval ott ahol akarsz.
Belvárosban tehettek egy kör sétát: Széchenyi tér, Kárász utca, Dugonics tér, Dóm tér, Oskola utca, Múzeum, Stefánia, Nemzeti Színház, Széchenyi tér körön, nagyon szép, és közben van jó sok cukrászda/fagyizó is.
A kajálás az nagyon személyes preferencia, de ha már Szeged, akkor a halászlevet érdemes lehet megkóstolni az Öreg Kőrössyben/Roosevelt téri halászcsárdában. -
Ezekiell
veterán
válasz
SirRasor #88123 üzenetére
Nem is igazán látom, hogy hova kellhet a 8 gigás változat... A 4 gigás is tökéletesen elég. PiHolenak meg egy Zero is elég. Nekem a 4 gigás változat egyszerre futtat 4 docker-t benne JAVA appokkal, hostol 1 weblapot, fut rajta a PiHole és még Samba is megy döccenés nélkül
-
-
Ezekiell
veterán
Tudom, és tényleg nem is akarom leszólni, biztosan nagyon sokaknak tud segíteni, de nálunk nagyon gáz volt... Multiallergiás csecsemő, hozzátáplálást kezdeni kéne, anya nagyon extrém szigorú diétán, kérdés: mivel kezdjük? Válasz tőle: az anyai ösztön megmondja. Most komolyan??
Szóval ha valakinek van jó gyerek gasztrósa, pls szóljon!
-
Ezekiell
veterán
Szegedi/környéki JÓ gyerek gasztroenterológust tudtok ajánlani? Ár nem számít, de jó legyen, mert tele a tököm az idiótákkal.
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #87891 üzenetére
Én IT tanfolyamot adtam el mindenkinek. GYESes anyuka? Király, van ideje, képezze magát ITsnak. Munkanélküli? Király, ezzel kap majd munkát simán. Tanuló? Király, a jövődbe fektetsz ezzel. Hogy mennyibe kerül? Hát azt én nem tudom, üzletkötőnk megy, és vele át tudják beszélni (de amúgy 600ezer és ECDL-t tanítanak - csak ezt nem mondhattam, és ez volt 15 éve! rablás volt)
Fú de rühelltem, jó isten. Konkrétan rémálmaim voltak utána évekig, arra keltem, hogy mennem kell be eladni ezt a drága foshalmot, és nemakarom.
De hát pénz nagy úr, és elég jól fizetett.
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #87885 üzenetére
Hát ha már így kiöntjük a szívünket: én meg telemarketinges voltam 1 évig egyetem mellett. Nincs mentségem, pénzért inkább mentem volna a testem árulni, az is erkölcsösebb munka (bár akkor éhenhalok
)
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #87879 üzenetére
Általában munkatapasztalat szokott lenni a szelektálási tényező (én legalábbis azt nézem, amikor felveszek embert, és nem az iskolákat/papírt). De abban egyetértek, hogy a papír sose árt (max nem használ).
Egy GINOPnak meg ha csak a felét lopnák el, már boldog volna mindenki. Bérköltség ilyennél tippre 50%+, és akkor nem beszéltünk még "konzultációs díj"akról és társaikról. 1 GINOPot írtam eddig (még anno gyakornok koromban multicégnek, milliárdos pályázat, naná h nem kapták meg
), de a (jól túlárazott) bérköltség nagyon magasan vezetett.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #87861 üzenetére
Wow, az kemény. Amúgy tényleg megéri megőrizni, én is bedobálom a kesztyűtartóba
Enni nem kér, hátha kell még alapon
-
Ezekiell
veterán
válasz
macilaci78 #87858 üzenetére
Nem is olyan régen volt valami hasonló egy Shell(?) kútnál - bár sztem ez évtizedenként egyszer van az országban
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz
Rimuru #87725 üzenetére
Nem "ha tényleg az lenne", hanem tényleg az. Kormányrendelet van róla, tessék
Az, hogy nem tartják be, az egy másik kérdés. Majd az első büntetések utén be fogják. Én is láttam felszállni ma népeket az 5ösre maszk nélkül, amit ugye nem lehetne. Ez szabálysértés jelenleg (más kérdés, hogy nem lehet rendőrt állítani minden buszhoz meg üzlethez).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest