- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
tisn és Mr Proper! Köszi a gyorsreagálást.
-
Agyasima
őstag
Guten morgen!
Azt tudjátok-e, ma Zsombón lehet-e, érdemes-e epret venni? Ha igen, hol?
-
Agyasima
őstag
Old foxot szoktátok látni mostanában? Vagy tudtok másik jó szakit a szakterületén? Mindenféle elektronikai dolgot kéne javítani.
-
Agyasima
őstag
Köszi, srácok! Szerintem ő fog nyerni.
-
Agyasima
őstag
Ilyesmi szórófejes flakont Szegeden szerintetek hol érdemes keresni? A gugli nem a barátom és nincs sok ötletem nélküle.
-
Agyasima
őstag
válasz
_Petya_ #94192 üzenetére
Én itt voltam pár hete pont akksi cserén. Nem volt velük gond. emailben még árajánlatot is adtak elég gyorsan. Ha még aktuális
-
Agyasima
őstag
A gugli szerint minden hónap második vasárnapján van a dorozsmai vásár. Vágja valaki, hogy ez tényleg így van? Lesz holnap ott vásár?
-
Agyasima
őstag
Tudtok arról, hogy van-e - és ha igen hol - valami szabály arra, hogy lakóövezetben mikor / mettől meddig lehet építkezni Szegeden? A héten "kaptam" a szomszédból egyszer egy 3/4 6 előtti, egyszer egy 1/4/ 7 előtti ébresztőt és nem vagyok tőle túl vidám. Sittet dobáltak le a 4-ről az udvarra. És sajnos nem így néznek ki, hogy legalább nézegethessem őket.
-
Agyasima
őstag
Emlékeztek még rám?
Samsung S10-ben cseréltetnék akkut. Tudtok tuti megbízható helyet Szegeden ilyen melóra?
Ejj, ha tudtam volna, hogy ilyen képekkel veszik rá az embereket a telóvásárlásra, kettőt veszek.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #92620 üzenetére
Köszi a tippeket (neked is és a többieknek is), figyelni fogok a keretválasztáskor. Kontaktlencsét hordok évtizedek óta. Úgyhogy kb. olyan érzés lesz, mintha tényleg az első lenne.
Azóta kiderült, hogy a cég le van szerződve az Opticnettel, úgyhogy nekem velük lesz majd tapasztalatom.
-
Agyasima
őstag
Itt sem jártam mióta. Megint jövök segítségért!
Hol érdemes manapság szemüveget csináltatni Szegeden? És milyet? Illetve mikre kell figyelni a keret és a lencse kiválasztásakor? És persze mennyi idő alatt készül el? Azt meg sem kérdem, mennyibe kerül.
-
Agyasima
őstag
válasz
Narxis #91339 üzenetére
Erről nem hallottam, de nagyon meglepődnék, ha igaz lenne. Elég könnyen kijátszható rendszenek tűnik, és ne legyünk álszentek, el is kezdenék kijátszani gyorsan egyesek.
ShadowX: a többi interjú azért lényegesen normálisabb volt. Az a nagyon minimum volt mindenki másnál, hogy tisztában voltak azzal, mi van a CV-ben és tudtak az alapján releváns kérdéseket feltenni / beszélgetést indítani.
Bazz, beugrott, még egy kérdés, miután realizálták, hogy van pár teszteléssel kapcsolatos papírom: "-Hogyan készültél a vizsgákra?" "- Őőő, tanulással?"
-
Agyasima
őstag
válasz
Narxis #91337 üzenetére
Hát, az interjún benn volt egy HRes és vagy 6 csapatvezető. Ezek közül a HR-es és max. 2 csapatvezető olvasta el egyáltalán a CV-met, ez a feltett kérdésekből elég hamar kiderült, úgyhogy volt pislogás részemről. Senior tesztelőnek jelentkeztem, de teszteléshez értő ember nem volt a túloldalon, úgyhogy a legkomolyabb szakmai kérdés az az volt, hogy írtam-e már tesztesetet. Nem vicc. A tesztszakmai vizsgáimat kiállító szervezetet - ami amúgy a tesztszakmai nemzetközi tótumfaktum - nem igazán ismerték. Hát ilyenek. Az egyik fazonnak nagyon nem lehettem szimpatikus, ő pl. a 3 legrosszabb tulajdonságomra volt csak kíváncsi. A legjobbakra nem. Utána párszor elmondta, hogy "kölcsönös szimpátia esetén". Akkor részemről már nem volt meg a kölcsönös szimpátia.
N.B. a COVID tavaly ilyenkor kirúgta alólam a munkahelyemet, úgyhogy meglehetősen rutinos lettem rövid idő alatt munkakeresésben. Ahova jelentkeztem és be is hívtak személyes beszélgetésekre, oda fel is akartak venni. Ez volt a kivétel. A hirdetés, amire jelentkeztem, még vagy fél évig kinn volt.
Az ember, aki ott dolgozott, azt mondta, hogy próbaidő alatt effektíve nem adtak neki munkát. Úgyhogy elég sok szabadprogramja volt munkaidőben és ez senkit nem érdekelt.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #91026 üzenetére
Először is dobjuk a hasonlatokat, illetve a másik munkájával való összehasonlítást vagy a HO-t. A szitu tisztán látásához elég ismernünk az óvónő helyzetét. Minden más csak árnyékboxolásra, ködösítésre és mellébeszélésre lehet jó.
Ez az állításod nem igaz: plusz pénzt akar elkérni azért, amit egyébként is kötelessége lenne megcsinálni.
A kötelessége - kb. - az, amire leszerződött. Ez pedig - gondolom - az, ami minden óvónőnek. X óvodában y és z óra közt munkanapokon óvónősködik.
Ezt most ha akarja sem tudja megtenni, mert bezárták az intézményeket. Felajánlotta hát, hogy tart foglalkozásokat - tippre otthon, de 99%, hogy nem az oviban -, ha van rá igény. Erre bizony nem szerződött le senkivel. Nem is kötelessége megcsinálni. Ha az lenne, és nem csinálná, az simán szerződésszegés.
Én legalábbis ezt vettem le. No de javíts ki, ha valamit rosszul látok.
-
Agyasima
őstag
válasz
Lord Dragon #90949 üzenetére
Évtizedes TK!
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #89951 üzenetére
Köszi!
[sarkanyolo2], neked is! -
Agyasima
őstag
Ha így teszik, azt bizony baromira titkolják.
And now for something completely different: Edigitalból akartam rendelni a "szokásos recept szerint:" Szegeden nincs raktáron, de pár nap alatt idehozzák és mindenki örül. No, ez a szolgáltatás megszűnt. Személyes átvételre nekem össz 1 db pesti boltot ajánl fel. Hogy ezt miért csinálják? Ennyire durva a forgalmuk, hogy megtehetik? Vagy úgy vannak vele, hogy kifizetem a házhozszállításit? Apró dolgok esetén nem túl életszerű.
-
Agyasima
őstag
válasz
SirRasor #89944 üzenetére
Az összértékelése annak sem rossz. Igaz, tényleg van pár, ami nagyon negatív. Azt látom ugyanakkor, hogy azok közül nem egy még garanciális volt. Pl. az általad idézett is. Miért nem gariztatja az ilyen? Pláne ha az első éjszaka után már gáz volt. Ilyenkor mindig beugrik, hogy a poszt-toló valamit elhallgat.
Mindenesetre van rá 2 év gari + 1 évig visszaviheted. Szóval részemről még agyalós a dolog.
-
Agyasima
őstag
válasz
sarkanyolo2 #89940 üzenetére
Mármint az Omifutár a haverod?
Mert akkor tényleg mehetek maga érte.
[veze] Annyi időm sajnos nincs.
(Legutóbb októberben rendeltem tőle bútort. A végét január elején kaptam meg.)
[SirRasor] A 4,7/5 szerintem nem olyan rossz. Bár az összeset nem, de pár negatív hozzászólást elolvastam, nem tűntek vészesnek. Te mit láttál, ami elrettentett?
-
Agyasima
őstag
válasz
vizslakutya #89921 üzenetére
Köszi, rákeresek!
-
Agyasima
őstag
válasz
vizslakutya #89917 üzenetére
Tegnap este még nem volt. Mármint olyan készlet, amit ki is szállítanak. Most éppen "kifogyóban".
-
Agyasima
őstag
Bútor/asztalos kerestetik. Egy ilyen/ilyesmi ágyra lenne szükségem.
A szegedi bútorboltok online kínálatában nem találtam hasonlót. Tippetek van, hol lehet mégis?
Vagy tudtok asztalost, aki megcsinálná ezt még idén?
A mostani asztalosom épp nyaral:
-
Agyasima
őstag
De rég jártam erre! Jól vagytok?
Van egy Sony Z5 Compactom. Ez ilyen ragasztott, vízálló. Akkut kéne benne cserélni. Van tuti tippetek arra, hogy ezt hol és kivel kéne megcsináltatni?Morci az asszony, ha nem tud elérni!
-
Agyasima
őstag
válasz
SirRasor #88858 üzenetére
A 444, mint balos propaganda? Ez szerintem nem igaz. Nézd meg pl. ezt az oknyomozó videót, elég erősen kap benne a baloldal is. De a kábszizó MSZP-s önkormányzati képviselőt sem igazán kímélték.
De lehet, jobb, ha ezt itt abba is hagyjuk, mielőtt megbúbolnak minket politizálásért. -
Agyasima
őstag
válasz
martonx #88855 üzenetére
No meg a https://www.direkt36.hu/
-
Agyasima
őstag
válasz
pilóta #88805 üzenetére
Szerintem pont itt a topicban ajánlották nekem a boltot. Baráti áron lehetett náluk mindenféle lakásbarkácsizéket venni.
Volt náluk "vandál-biztos zuhanycső", azt szerettem volna beszerezni.
@Ezekiell: köszi, akkor majd eltekerek arra, hátha. Bár a "felszámolás alatt" nem épp biztató infómorzsa
.
-
Agyasima
őstag
A Cserzy M utcában a Mivas Kft az megszűnt vagy elköltözött? Ma reggel megrökönyödve láttam, hogy csak hűlt helyük van.
-
Agyasima
őstag
Tudtok olyan helyet Szegeden, ami a Medicovernél (30e Ft) olcsóbban végez COVID19 PCR tesztet?
-
Agyasima
őstag
válasz
CanibelZ #88613 üzenetére
Bárhova, csak a Szuper Elszoba ne menj! Csak olvasd el a gugli értékeléseiket.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #88541 üzenetére
Én szimplán csak annyit akartam mondani, hogy ez a kijelentésed nem fedi a valóságot. (A.k.a. sületlenség.) Se többet, se kevesebbet.
Ha volt zsinórban 5 olyan paypass-es fizetésed, ahol nem kellett PIN kódot megadnod, akkor a hatodiknál semmi extra hibaüzenetet nem kapsz, csak simán nem fog sikerülni a fizetés.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #88535 üzenetére
Mert sületlenség is. Van neked a bénázó bankkártyád. Meg van a témára vonatkozó egyértelmű szabályozás, ami országosan érvényes.
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #88527 üzenetére
Melyik szó vagy kifejezés az, mit vehemensnek tartasz, te körte?
Vegyük észre, hogy a te leírásodból sem az derül ki, hogy az 5. fizeténél automatikusan elutasítja a bank a paypasst. Ha nem az, hogy ha gond van a paypassal, akkor válts lehúzásra/bedugásra. Amúgy én is Rafis vagyok, rendszeres, hogy az 5. paypasskor kér PIN-t. Elutasításban még nem volt részem.
-
Agyasima
őstag
Béláim az úrban! Tudjátok-e, ilyen kábelt hol tudok venni Szegeden holnap? (esetleg ma) Az idő szorít, az internetes raktárkészletek Szegeden bénák. (A nézd meg itt vagy ott most nem segít, tuti hely kéne.)
-
Agyasima
őstag
válasz
lorcsi #87656 üzenetére
Jola? Két szó: messziről elkerülni. Kommunikációképtelen, választ elvétve adó banda. Én csak kilincset vettem tőlük, de soha többet. Prémium kilincset sikerült használt+rozsdás alkatrészekkel leszállítani. Aztán másodjára hiányosan. Aztán amikor mondtam nekik, hogy én többet nem megyek a közelükbe, küldjék ki a hiányzó alkatrészt postán, sikerült rossz címre.
-
Agyasima
őstag
Van tippje valakinek, hol és mennyiért lehet / érdemes eldobható papír szájmaszkot venni? A net nem mond semmi okosat. És az ismerőseim sem nagyon.
-
Agyasima
őstag
Szolgálati közlemény!
A 65 év alatti szegedi lakosok java része valamilyen áruházban tartózkodik. Életemben nem láttam ennyi embert Aldiban vagy Lidlben. A piac zárva, így gondolom, akik oda mennének, most tovább tolják a tumultust a boltokban. Ugyanakkor emberek kis csoportja fellelhető a piac környékén, szemmel láthatólag nem értik, miért nincs nyitva.
-
Agyasima
őstag
proper & pulutodurumo: nagy köszi. Utánajárok. Vagy majd egyszer a távoli jövőben, vagy valamikor zárás előtt a napokban.
-
Agyasima
őstag
Csinálnék magamnak nagyonminibútort.
23x18 cm, és össz 4 lapból állna.
Viszont még sosem csináltam ilyet. Így felmerülnek kérdések:
- Hol érdemes az ehhez szükséges lapokat levágatni? Kicsit félek attól, hogy elküldenek a brébe, ha azzal jövök, hogy össz 0,15nm lap kéne élzárással.
- Van valami hasznos leírás, hogy hogy és milyen eszközökkel kell a lapokat egymáshoz rögzíteni? Ilyenek jutnak eszembe, hogy: előfúrás, milyen csavar kell hozzá, kell-e ragasztó, ha igen milyen...Az asszony is kíváncsi rá
-
Agyasima
őstag
válasz
sarkanyolo2 #86904 üzenetére
Asszem, ősszel vettem 3 nagy csomaggal. Még 2 bontatlan. Szerintem megvárom, amíg akciós lesz megint.
-
Agyasima
őstag
válasz
totya694 #86156 üzenetére
A molex-to -6-pin az nekem inkább ez. De mindegy is, egyik sem az, ami nekem kéne épp.
-
Agyasima
őstag
válasz
SirRasor #86154 üzenetére
Rá tudod kötni a 6 csatisat a 8 csatisra és szépen fog menni, mármint átalakító meg minden nélkül.
Az lenne a normális, de mégsem. Gyanúsan a gyártó beleépített vmi sz@rt, hogy ne menjen tovább, ha 6 pines kábelt lát. A tápnak bírnia kell. 120W a VGA terhelésen, 160+W áganként a táp +12V-on és van belőle kettő. Szóval ezért.A +1 6 pines csatiddal sokat nem tudok kezdeni.
-
Agyasima
őstag
Szegeden ilyet hol lehet kapni szerintetek? Esetleg van valakinek elfekvőbe? 6-ról 8-ra VGA tápkábel átalakító.
Ő is biztos örülne neki:
-
Agyasima
őstag
B.Ú.É.K.!
(nem ló) -
Agyasima
őstag
Köszi mindenkinek a gépügyi hozzászólásokat. (Pedig kerestem a megfelelő topikot, de ezek szerint elég bénán.)
pulutodurumo, ha átküldöd a konfig adatait, annak örülnék.
-
Agyasima
őstag
Szüleimnek kéne új, sokgaris asztali PC. És nagyon nem vagyok képben, hogy milyet érdemes manapság. AMD? Intel? Irodai munkára és netezésre használják. 1080p videót vigye, gondoltam egy SSD-t rendszernek, HDD, hogy férjenek a fényképeik meg a videóik. Kell még hozzá DVD író is. Azt hiszem, ennyi. Merre induljak?
-
Agyasima
őstag
válasz
sarkanyolo2 #85812 üzenetére
Munkahelytől és munkakörtől függően 200 és 900 közt.
És mivel a fizu mindig minden munkahelyen titok a szektorban, így össz. 1 kollégám fizuját tudom. (Meg martonxét
) És ezzel gyanúsan mindenki más is így van.
Szóval a gugli ez esetben inkább barátod mint mi. -
Agyasima
őstag
válasz
Krogoth #85693 üzenetére
Ezt a bandát meg mindenképpen kerüld el.
-
Agyasima
őstag
válasz
lorcsi #85655 üzenetére
Még nem tudom. Talán valami ilyesmit, de még csak a keresgélés elején vagyok.
-
Agyasima
őstag
Ne feledjétek!
-
Agyasima
őstag
válasz
martonx #85107 üzenetére
Én meg már azt hittem, van erre valami kimutatás vagy statisztika.
Persze fontos, hogy te hogy látod, de azért ebből ennyire általánosítani talán nem szerencsés. Én is idén voltam a franciáknál. Le Mans-ban, Chartes-ban, Sanlis-ben... talán egy arabot sem láttam. Mondjuk Párizsban volt bőven arab, fekete, sikh, de egyik sem vizelt az utcán, sőt, akitől segítséget kértünk udvariasan segített is. Ellenben pont tegnap hazafelé a Hajnóczy u.-ban futottam össze egy fehérrel, aki tényleg locsolta nemi szerv és vizelet segítségével az egyik ház falát.
-
Agyasima
őstag
válasz
ShadowX #84966 üzenetére
Én nem féltem, rendeltem Revolutos kártyát. Eddigi tapasztalataim:
- a regisztráció nem volt különösebben fájdalmas
- dombornyomott Mastercard kártya gond nélkül megérkezett, talán 4 munkanap alatt
- aktiváltam egy csipleolvasós+PIN kódos vásárlással
- simán kifizettem vele külföldi szállás árát EUR-ban, olyan átváltási rátán, amit sehol nem kapsz meg Magyarországon
- használom rendszeresen vásárlásra itthon is
- eddig pont 0 Ft költségem volt a dologgal kapcsolatbanIgen, vannak hátrányai, aminek fényében el kell döntened, akarod-e az előnyeit élvezni. Nekem nem fáj, ha megkérdezik, hogy mennyit keresek. Azt a mostani bankom is tudja. És hát egy angliai székhelyű bankkal szerződve nem kell csodálkozni, hogy angol az ügyélszolgálat, és macerásabb velük kommunikálni. Nekem ez belefér. És nyilván - egyelőre - csak annyi pénzt tartok rajta, ami nem fáj, ha elérhetetlenné válik pár napra-hétre.
-
Agyasima
őstag
De rég jártam erre. Tudtok-e esetleg olyan valutaváltót Szegeden, ahol elvetemült pénznemeket is váltanak? (Bosnyák márka, Macedón Dénár, ilyesmi.)
-
Agyasima
őstag
Talán nem csak én ismertem innen.
https://444.hu/2019/05/12/meghalt-guga
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest