Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
A bojler akkor volt kicsi, amikor feleségem előre megfontolt szándékkal magára folyatta a teljes tartalmát. De ezt megtette volna 400 literes hőtárolóval is, csak tovább tart.
Minden más esetben kiszolgált kettőnket.A mosógép fölött volt a kiállás és a bojler. A bojlert felrakattam, amennyire csak lehetett és hosszabb flexibilis csövekkel volt bekötve azon logika mentén, hogy ha később kinőjjük, akkor ugyanazon termékcsalád nagyobb kapacitású bojlere plug&play lesz. Ugyanarra az akasztóra mehet, csak a két bekötőcsövet és az azt a 3 sorkapcsot kell átkötni. Volt még alatta kb 60 cm hely.
-
pulutodurumo
őstag
Egy ideális világban. De egy átlag TV-ben olyan SoC van, amit egy dzsunka tabletbe is szégyen lenne belerakni. Megy amíg megy, azt' annyi. Én is tavaly ruháztam be kábé egy húszasért egy androidos boxra. Így nem kell lecserélni a régi tévét. Olcsó is, kínai is, de legalább van Google cert, és kapott nemrég frissítést.
Plusz, így csak a Google csicskája vagyok. Remélem legalábbis, eddig nem derült ki semmi turpisság a boxról, talán nem kémked így utánam a Kínai Kommunista Párt. Múltkor néztem egy új LG tévét, kábé öt EULA volt benne, hogy milyen remek reklámokat fog kapni a tulaja, és hogy monitorozza az összes mindent. -
PREM1Z
tag
-
macilaci78
nagyúr
Mostanra a háztartások nagyobb részében nincs gáz, vagyis a használati melegvíz, fűtés is elektromos. Elterjedtek a klímák, amik nyáron fogyasztanak. A személyi számítógépek is hozzátesznek.
(Nálunk a decemberi áramfogyasztás az átlag havi duplája, megy a sütés, főzés ezerrel.) -
Bogyi007
veterán
-
-
martonx
veterán
-
-
Azt hiszem teljesen félreértetted. A munkálkodásom azért indult mert néha (pl. 3 indításból 1-szer) a szerver újraindítás után nem indul el a mosquitto. Ezen hiba üzenetét nem tudom prezentálni, mert most nem fogom 3-szor újraindítani a szervert, hogy egyszer kijöjjön a hiba. Amúgy azt írja, hogy nem találja a mosquitto.log fájlt. És tényleg nincs ott, ha megnézem.
A fenti hiba az általam kreált scriptet futtató service hibajelzése. -
Gyári, ami jött vele.
Most ez:systemctl start my_mosquitto
Job for my_mosquitto.service failed because a timeout was exceeded.
See "systemctl status my_mosquitto.service" and "journalctl -xe" for details.
Érdekes, hogy a timeout-ig van szolgáltatás, tehát fut. A journalctl-ben semmi sincs. A systemctl az alábbi státuszt adja:systemctl status my_mosquitto
my_mosquitto.service
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/my_mosquitto.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: timeout) since Sun 2024-07-21 08:09:54 CEST; 4min 51s ago
Process: 714636 ExecStart=/bin/bash /opt/my_mosquitto.sh (code=killed, signal=TERM)
Main PID: 714636 (code=killed, signal=TERM)
Jul 21 08:08:14 hobbit2020 systemd[1]: Starting my_mosquitto.service...
Jul 21 08:08:14 hobbit2020 bash[714637]: [212901.235907]~DLT~714637~INFO ~FIFO /tmp/dlt cannot be opened. Retrying later...
Jul 21 08:08:14 hobbit2020 systemd[1]: my_mosquitto.service: Got notification message from PID 714637, but reception only permitted for main PID 714636
Jul 21 08:09:44 hobbit2020 systemd[1]: my_mosquitto.service: start operation timed out. Terminating.
Jul 21 08:09:54 hobbit2020 bash[714637]: [213001.328890]~DLT~714637~WARNING ~Lost log messages in user buffer when exiting: 10
Jul 21 08:09:54 hobbit2020 systemd[1]: my_mosquitto.service: Failed with result 'timeout'.
Jul 21 08:09:54 hobbit2020 systemd[1]: Failed to start my_mosquitto.service.
-
macilaci78
nagyúr
Ragasztós volt, az első szezonban már megnyúlt a háló, a második szezonban már itt-ott szakadt, a harmadik szezon elejére elvált a ragasztás, pedig felhelyezéskor lemostam az ablakot és alkohollal zsírtalanítottam a felületet.
Helyi fb-csoportban sokan szidják a szúnyogokat, legyeket, egyéb rovarokat., hogy bemennek a lakásba. Szúnyoghálóval ilyen gondom nincs.
-
csoszogi
tag
Stylewars_kp: nem volt rajta térképen. Utólag épített disznóól volt, annó egy nagy telekből városrendezés miatt lett három telek. Egyikbe "jutott" pár disznóól, meg egy szalmatároló, hullámpalával.
tlac: pontosan nem emlékszem a részletekre, a lényeg kiszúrták a műholdképen, hogy hullámpala és lehet ki is jöttek ellenőrizni. A lényeg tudták, hogy azbesztes, ezért kellett a spéci szállítás.
-
Berakom a számba a kaját, megrágom és lenyelem
Ha normális kaját eszel, és nem kenyérrel meg tésztával meg cukros szutykokkal tömöd magad, akkor bőven elég, amit így megeszel. De nem kell ezt örökké csinálni, ha elégedett vagy a súlyoddal, akkor simán jó a 16:8 is, lényeg, hogy elég ideje legyen az inzulinszintnek alacsonyan stabilizálódni. -
-
macilaci78
nagyúr
Alapvetően az ember szellőztet, mi is reggel munka előtt, délután, amikor hazaérünk, főzés után és lefekvés előtt. Bármit is csinált közben a légtisztító, annak meszeltek.
Kell egy jó légtechnika, hővisszanyerős szellőztető berendezés, ami amúgy megoldja a légcserét és amellett már valóban kijön egy légtisztító előnye.Amúgy az ételszag, cigifüst nagy részét kiveszi a levegőből, bizonyos nagyobb méretű bacikat, vírusokat is egy komolyabb hepafilter. Allergének, pollen, virágpor, stb. Cserébe egy-egy filter 6 hónap után cserés és kerül 30-40k-ba.
SirRasor: feleségem a vasalásmentes, szárított ruhát is vasalja. Ez inkább azon múlik, kinek mi az ingerküszöbe. Agglegény koromban én is vasaltam az ingeket, mert láttam a különbséget. A pólókat nem, mert nagyjából 1 órányi viselés után már nem látszott rajtuk a vasalás.
-
-
SirRasor
addikt
Ezt fogom holnap megcsinálni egy méretre szabott harisnyával, de szerettem volna még mással is megspékelni
Annyira egyszerű dologról van amúgy szó, de még 1 normális áron lévő házban se láttam olyat, aminek az elején volna egy levehető (nem becsúsztatható, vagy elejét szétszerelő és utána leszedő) porszűrő.
Bezzeg a tetején van egy mágneses, aminek egyszerűen nem látom létjogosultságát -
SirRasor
addikt
Nem
Picit most utánagugliztam és úgy néz ki, hogy AM5-nél egyáltalán nem lehet a socket elhelyezkedése miatt. Ahogy fordítanám, beleütközik a RAM-ba, ami túl közel került by design.
Ha magasabbra raknák a bordákat, akkor meg 170+ magassága lenne és alig van 1-2 ház, amibe beleférne.
Amúgy mehetne hátra is, de előre és felülre lehet 14cm-es ventit rögzíteni, de hátulra csak 120-asat -
macilaci78
nagyúr
Mi ezt csináltuk annó a Szűcs utcában. A budapesti szerverre olyan gyatra volt a kapcsolat, hogy a raktárprogram, számlázóprogram folyamatosan fagyott. Távoli asztali kapcsolattal elvétve volt olyan, hogy a hatjegyű cikkszámot bepötyögve előbb végzett a kezem, mint ahogy nálam megjelent a számsor a monitoron.
-
SirRasor
addikt
Rossz linket raktam be
Tessék, így teljesen egyértelmű.
Úgyhogy nem; nem működik trükkösen. -
SirRasor
addikt
Ahogy mérni kell. Mármint a kórházakban is ilyen elven működőt használnak; elég faék egyszerűségű.
https://www.youtube.com/watch?v=4pZZ5AEEmek
Sajnos az átvilágítás lehetetlensége miatt az okosórák/okos karkötők sose fogják tudni pontosan mérni, csakis az ilyen cuccok. -
DarkByte
addikt
Mondjuk itt a legnagyobb felkiáltójel az azonos jelszó használata. Főleg úgy hogy pillanatok műve generálni valamit, eltenni egy jelszó kezelőbe, belőni authenticator-t, majd beállítani ujjlenyomat olvasós azonosítást és sose használni többet
(tudom, nem ez az alap sokaknál, szüleimen is sok szerencsét egy ilyet áthúzni
örülök hogy lassacskán a "mindet ne kattintsanak le Facebook-on" dolgot sikerül velük megértetni.. apámnak pár éve valami 18000 email-je volt Gmail-en
2 órát szórakoztam mire szűrőkkel eltüntettem őket)
-
Bogyi007
veterán
Az első SodaCo patronból kb 40 litert sikerült összehozni igaz mi bubisabbra is csináltuk.
Ebből ez az első palack.
Nekünk még így is megéri, a 2l savas vízből hamar kimegy a buborék, így meg mindig van itthon friss szóda. Egyébként is szörpösek vagyunk, de most például a Pepsi szörpöket is 1799 - 2499 forintért lehet venni (Tesco és Auchan) azokból 9 litert tudsz kihozni. Ezzel is kb ugyanott vagy mintha vennéd külön. Csak ez is így frissebb.
Egyébként a SodaCo2 Royal 100 gépet vettük az Auchanban (20990 Ft) és mellé még plusz két literes palackot. Így fizettem érte 26000 forintot.
Szerintem megérte, így jövőre a betétdíjas marhaság sem fog érinteni minket.
-
DarkByte
addikt
Vannak rá ötletek, pár bíztató. WOLED-en elvileg már az segítene ha a ClearType-ot lehetne RBG subpixel elrendezésre optimalizáltra kapcsolni (zöld legyen a szélén), de ezt nem tudja. Csak RGB és BGR van.
Elvileg supersampling-el is lehetne rajta segíteni, mai videókártyák egy virtuális 2x-es asztal méretből shader-el kisujjból megoldanák. Csak mire ezt a driver-ek és az OS implementálja..
-
DarkByte
addikt
Subpixel layout-ot nem tudod állítani, az a gyártás technológia sajátja. WRGB, egy extra fehér alpixel van az LG OLED-jein hogy a fehér fényhez ne kelljen 3 alpixelt is gyilkolni. Itt egy makró: [link]
De amúgy nem csak a TV-ken, az LG paneles OLED monitorokon is.
Még a pentile RGB elrendezés van pár eszközön, pl. egyes mobilok, vagy Oculus Quest 1.
Elvileg amúgy a Samsung féle QD-OLED-en nincs fehér pixel, viszont cserébe úgy tűnik az image retention hajlamossága is nagyobb egyelőre. -
Protezis
őstag
5K-s monitorokkal az a gondom, hogy létezik belőle talán 3. Studio Display, LG-nek van 1 (abból kijött néhány alverzió az évek során), meg idén jött ki egy Samsung. Azon kívül, hogy előbbi 700k, utóbbi kettő meg 350k (meg még több), 60Hz-esek és csak type-c port van rajtuk. Gyász.
No hát ezért néznék rá valakinél egy 4K 27" monitorra Mac-cel, hogy néz az ki. Abból nagyobb a választék.
Milyen pontatlanságot írtam?
-
-
azbest
félisten
5 éves telefonban egyébként sem árt cserélni, ha már szetszedi. Én is cseréltem már több telefonomban és még sosem sikerült simán kihúzni a ragasztót, mindig beleszakadt és utána lehet bányászni.
A videók csalókák, mert ott már előre szétszedett vagy frissen összerakott készülékeken szokták mutatni. A linkelt példa videó sem életszerű, ott sem valóban gyárilag beragasztott akkut szed ki, hanem előkészítették már. Ja ez már valós szervizes szétszedős, beszopós [link] (meg is hajlik, gyűrődik, kuka - bár ez eleve cserével készül)
-
Rawulf
őstag
Ő Gen2-est keres. Gondolom az 5GBit/s sebesség nem elég neki.
"10 gbit/s usb-c male to usb-a female"
Esetleg ez jó lehet:
https://outlet24.hu/SUNGUY-USB-C-Android-Auto-Kabel-USB-3-1-USB-3-2-Ge -
-
Stylewars_kp
őstag
Kurucinfó a leghitelesebb.
Nem tudom elképzelni, hogy a K vitamin miként tudná befolyásolni azt, hogy a fogaim nem férnek el a számban. Nekem 4 fogamat húzták ki, hogy a bölcsesség fogaim elférjenek. Hordtam fogszabályzót, de így is összetorlódtak a fogaim idővel, mert tovább nőttek a bölcsesség fogaim. Egy genetika fizikális sajátosságot miként tudna megváltoztatni egy vitamin?
-
-
-Tsaba-
tag
Nekem sikerült már párszor, tapasztalatom szerint feljebb kell venni a fényerőt a telefonon, meg kicsit ránagyítani (sikerült már képernyőképről is, amikor másnak vettem át csomagot), közben próbálkozni a telefon közelítéssel-távolítással. De ha pár másodperc alatt nem sikerül, akkor én is inkább pötyögni szoktam...
-
azbest
félisten
" hdmi ultra hd deep color " ja igen, ez lehet valójában hdmi 1.4 (4k30Hz) és 2.0 (4k60Hz) közti váltás.
Nekem egy kis gagyi hdmi audio extractor van bekötve projektor elé, hogy hangot levegye. Ja csak ez max fullhd-t enged át (hdcp 1.0-át tud). De biztos van hasonló már 4k-hoz is.
#93627tisn elég nagy különbségek lehetnek modellenként, azon az oldalon hogy láttam inkább a felsőbb kategóriás tévéket tesztelték, meg lehet itt keleten más modellszámokat használnak.
#93626Rhino666
van azért még... ha 120Hz-ről indít a led fény és a fényerő csökkentése az egyre csökkenő Hz-et jelenti, akkor kis fényerőn van ami tud vibrálni. Ez persze monitoroknál is előfordul. -
martonx
veterán
Itt dolgozok a szegedi kirendeltségnél: P92 IT Solutions: Website, Mobile App and Software Development Company
@quailstorm, akkor te valamit nagyon benéztél. Önsajnálat helyett én szétnéznék, hogy per pillanat milyen állások vannak. Kényelmes helyzetben vagy, nem kell rohannod, nyugodtan kereshetsz jól fizető állásokat, akár Szegeden is. Ha meg Pest is játszik, ott az egyetemről kieső kollégák bruttó 750-nel indulnak.
-
castiels
addikt
Eltűntek róla egy adott mappában a képek kb 90 gb-t. A mappa megvan, 128gb-os a pendrive, azt jelzi hogy elvileg rajta kellene lennie, mert 15gb szabad hely van, vagyis majdnem tele, viszont nincsennek meg az említett méretben a fájlok. Laptoba dugva formázni akarja egyből, nem mutat semmi más.
-
ShadowX
őstag
Valahogy hihetetlen számomra, hogy egy olyan pénzügyi szervezet/cég akik éves szinten súlyos milliárdokat raknak zsebre profitként képtelenek pár tízmilliót kiadni egy rendes app fejlesztésére és annak karbantartására....
Az OTP még tetőzi is amúgy a Simple-el, ami miatt nincs is náluk Google Pay. Ez egy dolog, de olyan működésbeli anomálisálat produkál, hogy hajjaj. Parkolójegyet akartam venni. Szakadt az eső és mondom akkor kényemelmesebb lesz az appból. Hát nem lett az.
3x hibát dobott ki, hogy nem sikerült a tranzakció. Azt hinné az ember, hogy ennyi és kész, de nem...3x levonta a napi teljes parkolójegy árát. Ezt még akár tűrtem is volna, ha visszautalják. De nem tették. 3 hét után kellett jeleznem nekik, hogy még mindig várom ám a visszterhelést a kártyámra. Kb. úgy hajtott el az üsz, mint téged. Hogy jólvan nyugodjak már le, majd megkapom ha megkapom.
-
macilaci78
nagyúr
Tényleg sokkal butább George, mint a korábbi mobilbank. Kevesebb a funkció, azok is kevésbé paraméterezhetőek. Például virtuális bakkártyát is használok. Korábban lehetett 1, 24, 48 órára állítani limitet, most csak fix 24 órára.
És sajnos a netbankot is hozzá butították.A google play értékelésben George képességeit a Brandon Fraser által megformált Tarzanéhoz hasonlítottam.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gumi és felni topik
- Warhammer 40.000
- Automobilista 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest