Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrotESC
aktív tag
Laptop takarítás, illetve bontás merrefelé van Szegeden?
Egy ilyen fém biztonsági rögzítőt szeretnék: [link] -
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #99697 üzenetére
+1 Linux Mint + Cinamon. Mivel a Cinamonnak a 4 GB RAM az ajánlott minimum, ha lassúnak érzed, akkor XFCE, ahogyan írták is előttem.
Néhány éve én is Mintet használok Cinamonnal. Ez volt számomra az a változat, amit feltettem és kb. pontosan minden ott volt, illetve úgy működött, ahogy akartam. Előtte Xubuntu (XFCE + Ubuntu). A kezelő felület, illetve az alap programok egyszerűbbek, de még pont nem fáj. Viszont olyan szinten nincs hardver igénye, hogy azt amikor használtam sem hittem el. -
GrotESC
aktív tag
válasz
_Petya_ #99314 üzenetére
Szerintem az előáztatás a kulcsa a madárürülék és egyébb nehezebben lemosható szennyeződéseknek. Mi, amikor a céges autót visszük a gépi mosóba előtte a problémás helyeket lefujjuk egy bogároldóval (bug terminátor [link] ), amelyet a kúton lehet venni. Ez néhány perc alatt nagyon sok mindent felold.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Ted_Beneky #97840 üzenetére
"A SZÉP-kártyát tehát 2024. január 1-től ismét csak vendéglátó- és szálláshelyeken, illetve szabadidős programokon lehet használni."
Spar-ban úgy tudom van ilyen szendvicses rész az Árkádban, ahol elfogadják. Tegnap le volt halva mindenhol. -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet Szegeden, ahol foglalkoznak laptop védő fóliával? A monitor külső részére (fedlap?) kellene valami, ami megvédi a karcok ellen. Táskám van.
Vagy valahol máshol? Tapasztalat ilyennel?
Válaszokat előre is köszönöm. -
GrotESC
aktív tag
válasz
azbest #97241 üzenetére
A laptop: [Dell Latitude 5410] leírása szerint 32GB RAM-ot kezel max (2x16GB)
A processzor: [Intel Core i5-10210U] pedig 64 GB RAM-ot.
Sajnos, a vásrálás előtt csak a processzor specifikációját néztem csak meg. -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Eladó Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CMSX64GX4M2A3200C22 Notebook RAM [link]
Fel lett bontva, illetve egy próba erejéig bele lett téve a notebookomba. (Sajnos csak 2x16GB RAM-ot kezel.)
40.000 Ft, ha valaki személyesen viszi. -
GrotESC
aktív tag
Ha valakinek van felesleges matricája LIDL szakácskönyvhöz, azt elkérném. [link]
-
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #94879 üzenetére
Szia!
Növéreméknél hasonló a felállás csak Tp-Link repeterekkel. Nincsenek megelégedve vele. A Mesh tapasztalatokról írnál néhány szót? -
GrotESC
aktív tag
Eladó Intel Core i3-3240 [link]
-
GrotESC
aktív tag
Ismertek Szegeden olyan üzletet, ahol lehet fizetni számítógép alkatrészekért Szép kártyával?
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Rawulf #93538 üzenetére
Én elolvasom, hogy mit ajánlanak a fórumban [link]
Általában benne van a szórásban az, amit kinéztem, de szokott lenni azon kívül is ajánlat, melynek esetleg jobbak a paraméterei, vagy jók a tapasztalatok vele stb. Amikor legutóbb vettem M.2-es SSD-t kb. mindenre a Kingston A2000-est ajánlották. Nem melegszik, jók a tapasztalatok vele. Nekem is van belőle 1 db 1 TB-os. Ha jól látom ez már kifutott termék. -
GrotESC
aktív tag
válasz
ShadowX #91298 üzenetére
Ismerősöm mesélte, hogy még régen Ő is kapott ilyen szomszédokat. Amikor reggel elment dolgozni, a HiFi-t rátette a szomszéd falára és nem túl hangosan, de valami operát végtelenítve otthagyott. Hazajött, kikapcsolta. 3 nap után a szomszéd szólt, hogy vette az adást és nem kellett többet ilyet csinálnia.
Most itthon vagyok és valamelyik szomszéd éppen fúr. Egy jó kis lakás felújítás is lehet megoldás erre. Ha nappal nem tud pihenni, éjszaka fog. -
GrotESC
aktív tag
válasz
quailstorm #91274 üzenetére
Régi telefon típusa? Hátha van hozzá adatkábele vkinek...
-
GrotESC
aktív tag
Eladó Leadtek TV Pro 1920 külső analóg TV tuner [link]
-
GrotESC
aktív tag
válasz
SirRasor #90675 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a NiMH akkusakat le kell meríteni, aztán tölteni. Nekem nagyon sok évig bírta egy alap Oral B Vitality. Pont tavaly év végén adta meg magát. Helyette megvettem az egyik legolcsóbb Pro-t. Ebben Li akksi van, van rajta töltés jelző, hogy most tedd fel. Itt ugye nem szabad teljesen lemeríteni. Ha kibír annyit, mint az alap, akkor már megérte.
-
GrotESC
aktív tag
Kicsi, nem nagy értékű csomag küldéséhez mi lenne a legjobb, de viszonylag olcsó csomagküldési megoldás? A magyar postát néztem, de ott [link] 1735 a díj, ami magas a csomag értékéhez képest.
Buszsofőros megoldás a cél cím helye miatt nem jó. -
GrotESC
aktív tag
Eladó TP-Link TG-3269 Gigabit PCI hálózati kártya [link]
-
GrotESC
aktív tag
Ingyen elvihető régi dolgok: [link]
Hol lehet leadni elektronikai hulladékot?
-
GrotESC
aktív tag
válasz
lorcsi #89330 üzenetére
Hozzáadod hálózati nyomtatóként a router IP címével.
Keresőbe: nyomtatók és szkennerek -> + jel: Nyomtató vagy szkenner hozzáadása -> kicsit vársz, aztán megjelenik "Az általam keresett nyomtató nem található a listában" -> Helyi vagy hálózati nyomtató hozzáadása kézi beállításokkal -> port létrehozása: Standard TCP/IP port -> itt megadod a router IP címét -> kiválasztod a drivert...
Nincs most nálam nyomtató, de innen már remélem menni fog. -
GrotESC
aktív tag
válasz
sarkanyolo2 #88955 üzenetére
A képen úgy látom WiFi-n van a gép. Kösd össze kábellel, úgy mérj!
-
GrotESC
aktív tag
Nálam, amikor a Digi-sek betették az eszközüket, ránéztek a routeremre (Asus N18U), aztán mondták is, hogy akkor át kérik bridge módba. Mivel nekem elég volt és egy eszközzel kevesebb, így nem kértem.
-
GrotESC
aktív tag
Mindenkinek köszönöm, hogy megosztotta tapasztalatait, véleményét az elektromos fogkefékről.
Oral-B esetén én is annyit látok, hogy van a sima (Vitality), a PRO -n már van töltöttség jelző, a drágábbakban bluetooth. Illetve a drágábbakban LiION akku. És igen, a fejek kompatibilisek mindegyikkel. -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Elektromos fogkeféből most mi ami ajánlott? Illetve van valami ilyesmi topic (nem találtam)?
Oral-B -ket nézegettem, meg a [link] Xiaomi-t. 2 db kellene, úgyhogy a páros ajánlatok előnyben. -
GrotESC
aktív tag
Ingyen elvihető NOKIA LCH-12 autós töltő: [link]
-
GrotESC
aktív tag
-
GrotESC
aktív tag
Eladó Sapphire R9 270x videokártya.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Bringáról milyen szerrel lehet eltávolítani a már szilárd olaj szerű dolgokat (pl.: láncról, fogaskerekekről)? Ez egy régi darab, amely használva volt, de karbantartva nem igazán.51 mm-es Binder Clips-nél (Irattartó csipesz) lehet nagyobbat venni? Ha igen, hol? Irodában láttam ilyet használni az asztal hátsó lapjánál vezetékcsatornának és én is ilyet akarok.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
attilav2 #82195 üzenetére
A Feketesas utca 13.-ban van egy Nokia Care. Szerintem oda vidd.
---
Más:
Eladó 2x1 GB DDR2 667 MHz laptop memória -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Eladó 2x1GB DDR2 laptop memória, illetve ingyen vihető 3 db Fuji F 240 VHS bontatlan kazetta. -
GrotESC
aktív tag
Eladó 2x1 GB DDR2 667 MHz laptop memória - 2000 HUF.
-
GrotESC
aktív tag
BIOS-ban próbáld meg újra felismertetni/újraszámolni a RAM-ot, vagy BIOS reset. Nekem más típusú, de szintén Gigabyte lapom van és ugyanígy jártam memóriabővítésnél. Én BIOS reset-tel oldottam meg, de utána megtaláltam a menüpontot a BIOS-ban, ami valószínűleg elég lett volna.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #77571 üzenetére
WiFi analyzerrel (Android Play áruház) nézz rá nem-e a szomszédos eszközök jelei miatt van. Nálam -10 emeletes panel közepe- nagyon durván foglalt az összes csatorna 2.4 GHz-en. Az csoda, hogy csak kicsit szokott szakadozni.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
quailstorm #77393 üzenetére
Köszönöm a felajánlást. Kaptam kölcsön egy univerzális töltőt, és azzal elindult.
-
GrotESC
aktív tag
Van valakinek Fujitsu Siemens Amilo Pa 2548 -hoz passzoló laptop töltője, mellyel ki lehetne próbálni egy ilyen laptopot? Pontos típust nem tudok (talán PA-1650-01), csatlakozó mérete: 5.5 mm X 2.5 mm
Jó lenne megnézni, hogy a töltőn kívül mivel lehet problémája... -
GrotESC
aktív tag
-
GrotESC
aktív tag
válasz
GrotESC #74660 üzenetére
Még mindig nem állt össze, hogy ugyanarra a régi képcsöves TV-re set-top-boxon és antenna bemeneten is működjön. A jelenség: ha be van kapcsolva a set-top-box, akkor az antennán csak a hang megy át, a kép viszont nem. Ha kikapcsolom a set-top-boxot (áramtalanítom, nem csak standby), akkor van kép is. Mi lehet a megoldás, hogy működjön a kettő együtt?
Más: Kurkuma. Szeretnék ilyet fogyasztani. Lehetőleg fűszerként, de a tablettás megoldástól sem zárkózom el. Hol lehet kapni, Ti hol szoktátok beszerezni?
Ilyesmire gondoltam: [link] -
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #74642 üzenetére
Köszönöm. Őket találtam meg végül más forrásból. Nem ilyen szűrőt, hanem MMWO -t vettem. Kicsit más, de elvileg ugyanolyan jó. Ez egy T elosztó, melynek az egyik ága szűrve van, a másik meg nem. A szűrtet tovább osztom.
OldFox: Neked is köszönöm, elvileg nem lesz rá szükség.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Ha már szűrők. Nem tudjátok hol lehet a városban venni HPF-85A szűrőt? (High Pass Filter) Magasfrekvenciás szűrő, mely kiszűri az internet jelet a TV előtt. -
GrotESC
aktív tag
válasz
macilaci78 #72127 üzenetére
Azt tudom, de foglalkozik garancián kívüli javítással is?
-
GrotESC
aktív tag
Melyik laptop szerviz ajánlott Szegeden? Munkatársam folyadékot öntött Dell Inspiron gépbe. Még utána is ment. Most kiszáradt és nem indul. Se hálózatról, se akkuról.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Ingyen vihető:DTK CAS9008 bézs szerver ház csak a ház táp nélkül, kb. 10 kg
-
GrotESC
aktív tag
válasz
martonx #69217 üzenetére
Jelentsd be! Ha nincsenek bejelentések, nem fog meglátszani a statisztikán, és akkor mindenki nyugodt lesz, hogy minden rendben. Ha sok bejelentés van, akkor jobban fognak tevékenykedni, hogy leszorítsák. Legalábbis bízom benne.
És persze, amit előttem is írtak: hátha megtalálják... -
GrotESC
aktív tag
válasz
Old fox #67844 üzenetére
Szia!
Éppen árulok egy SATA HDD-t: Hitachi 1TB 3,5" 7200rpm
Lehet érdemes lenne megadnod, hogy 2.5", vagy 3.5" -os méretben keresel. Persze, ha ez mindegy, nem szóltam.Üdv: Lajos
-
GrotESC
aktív tag
Eladó 1TB 3,5" SATA HDD
Szegeden hol lehet kapni micro USB apa szerelhető csatlakozót? Eddig a Műszaki Pincében, a Satelitben és Petőfi sugárúton lévő Elektrotech (ennek nem biztos, hogy ez a neve) voltam, de ott nincs.
-
GrotESC
aktív tag
Hol lehet leadni/kidobni CD lemezeket illetve tintapatront? A Rókusi krt.-i TESCOban mintha lenne gyűjtő, de nem tudom ott ilyeneket is le lehet-e adni. Nem nagy mennyiségről van szó (5xCD, 1db tintapatron).
-
GrotESC
aktív tag
Ha már RAM küldés. Ma kell postáznom az eladott RAM-om. Bubis borítékban levélként ajánlott küldeni? Úgy emlékszem annak idején én is így kaptam. Posta, vagy valaki más vigye, illetve, ha valaki tudja most mennyibe kerül egy ilyen, azt is elmondhatja.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
FoxiestFox #63705 üzenetére
Valószínűleg ezen is ez van. Mivel nem én telepítettem, és a jelszót meg hogy melyik porton érhető el nem tudták megmondani (növéremék), így egyszerűbb volt betennem a saját routerem, de ha lehet azt szeretném visszakapni. Próbálkozom akkor tovább.
Végigpróbáltam, sajnos nincs link. Úgy tűnik itt más lesz a probléma. -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy TP-Link 741ND router, amelyen nem gyári fw van. A gond, hogy az egyik vihar alkalmával az előtte lévő modem kihalt, amelyet a szolgáltató cserélt is, de a router sincs rendben most. Bekapcsolás után az összes LAN port és Wan port is folyamatosan világít. Tudnátok valami leírást merrefelé keresgéljek, kihez forduljak? -
GrotESC
aktív tag
Megy innen valaki mostanában Tolnára, aki el tudna vinni egy nagyobbacska számítógépházat (DTK CAS9003)? Kérem jelezze nekem, ha igen. Előre is köszönöm.
-
GrotESC
aktív tag
50/30 -as csomagom volt havi 2700 Ft-ért, most pedig ezek szerint ugyanennyiért 100/50 -es. Lehet valahol szóltak, illetve hogy már egy ideje ilyen, de csak tegnap reggel vettem észre. Mondjuk 100Mb -nél többet nem is tud a routerem (TP-LINK TL-WR842ND).
-
GrotESC
aktív tag
válasz
toth_janika #59018 üzenetére
Ha régi a panel, akkor a fali kábel be van öntve a vasbetonba. Ha újabb, akkor van kábelvezető csatorna, de ezt is a kábellel együtt öntötték, ezért nem biztos, hogy minden kábelt át tudsz simán vezetékeztetni. (Ha volt egy kis lyuk, ahol befolyt a beton, vagy annyira meg van törve a kábelvezető, akkor helyette lehet vésni másikat.)
HaZse: aki ilyet vállal, annak az elérhetőségét nekem is küld el kérlek.
-
GrotESC
aktív tag
-
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #58189 üzenetére
A monitor már megvan? Milyen bemente(i) vannak? pl.: hdmi, d-sub, dvi, stb. Esetleg pontos típusa? Hangfal van beépítve, vagy az külső lesz, esetleg a hang nem is érdekes? Ha elég egy analóg jel, akkor akár egy régebbi külső TV box is elég lehet például egy ilyen.
-
GrotESC
aktív tag
Ismer valaki olyan helyet, ahol lehet cipzárt venni? Egyik kabátom zsebén a múltkor felhúztam, és a kezemben maradt a fele. Csak a felhúzó kell.
-
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #57305 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ennyiféle kombináció van. Köszönöm a linket
-
GrotESC
aktív tag
válasz
vizslakutya #57303 üzenetére
Az "E" jogsinak nem előfeltétele, hogy legyen "C"? Még nem hallottam B+E kombinációról, csak azért kérdezem.
-
GrotESC
aktív tag
LG xxLF2510 TV-n szeretném az USB portot engedélyezni, hogy ne csak "service only" legyen. Van valakinek arra alkalmas távirányítója, pda, telefon, bármi, amivel be lehet menni a szerviz menübe? Esetleg tapasztalat a FW downgrade-ről 3.15-re, ahol jó a gyári távkapcsoló is? Válaszokat előre is köszönöm.
-
GrotESC
aktív tag
Én a kábeles megoldásban bízom. Mondjuk 2,2 km-re rezes ethernet kábelnél kellene erősítő, vagy üveg kábel.
Légvonalban 1,5 km-t én soknak tartom. 60.000 forint könnyen rámehet az eszközökre és a végén rosszabb lesz, mint akár eggyel kisebb csomag natívan. Én a 2 külön előfizetést javaslom. -
GrotESC
aktív tag
válasz
LordVader80 #56312 üzenetére
Az én nicknevem onnan jött, hogy kellett valami egyedi Lan-Partyn, de már az összes akkor menőnek számító név már foglalt volt, és valamit tanultunk a suliban a groteskről, így ez jónak tűnt. Az utolsó 3 karaktert nagy betűkkel írtam, és ESC lett, mint az escape billentyűn is. Később kiderült, hogy románul csúnya a jelentése. Kaptam is időnként online játékokban érthetetlen üzeneteket.
-
GrotESC
aktív tag
Van valakinek kis meghajtó (3,5") takaró műanyaga beige/fehér színben?
Sikerült szereznem 2db-ot, de ezek kb. 3mm -el szélesebbek, mint a hely ahova tenném. Ha jól mértem 10,1 cm a kismeghajtó (ami eddig ott volt), a kapott takaró lemezek 10,4 cm szélesek. A ház egy DTK cas-9008.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest