Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csoszogi
tag
válasz
ritkaság #100742 üzenetére
esetleg ha látsz valahol építkezést és a sóderben szoktak lenni néha nagyobb kavicsok is. Vagy: a reptér fele a temető vonalában a bajai úton láttam egy nagyobb földmunkát. Lehet ott is kifordítanak egy-egy nagyobb kavicsot. Vagy máshol a városban ahol van földmunka. A Tisza partra is dobáltak hoztak vittek az emberek sok mindent, mintha rémlett volna, hogy láttam ott...
-
boba6
senior tag
válasz
ritkaság #100740 üzenetére
most voltam szombaton náluk, tudsz venni kilóra: Kőáruház Kft.
-
válasz
ritkaság #100493 üzenetére
Nem adja fel az eladó, nem foglalkozik csomagfeladással. De időközben találtam ismerőst, aki elhozza
Más kérdés: megbízható maszek klímást tudna valaki ajánlani?
Nem ilyen nagy cégekre gondolok, mint a Dél-Alföldi klíma, akik kereskedők is, hanem olyan személyre, aki vállalja általam vásárolt klíma telepítését is.
-
azbest
félisten
válasz
ritkaság #100426 üzenetére
telefonon valami appal nézd meg milyen csatornát használ amikor jó és milyet, amikor nem jó. Ha 12-13as csatornára átmegy, azt sok eszköz nem szereti, mert nem minden országban használható.
Arra is jó, hogy meg tudod nézni, melyik csatornát zavarnak jobban a szomszédok és a kevésbé terheltet kiválasztani fixen megadva auto helyett. Ha valami ütközés kerülés be van kapcsolva, akkor elkezd csatornákat váltogatni, de sűrűn lakott helyen sosem talál teljesen szabad csatornát, pláne 2.4-es sávban. Általában a legjobb 1 vagy 6 vagy 11-es csatornára lefixálni.
Járd körbe a lakást az appal, hogy melyik készüléknél milyen csatorna tűnik kevésbé zavartnak mások által.
-
DarkByte
addikt
válasz
ritkaság #100419 üzenetére
Ha jól értem a felállást:
- Digi router saját 2.4G és 5G WiFi access point-al.
- Kis szobában egy 2.4G-s WiFi repeater ami a Digi 2.4G Wifi-jét ismétli saját SSID alatt (tehát két SSID-tek van)
- Párod telefonja és TV-je a repeater SSID-jére csatlakoztatva
- A repeater-re csatlakozott eszközökön ha nincs aktív adatforgalom egy ideig megszűnik az internet.Nekem úgy tűnik a Digi router ledobja a repeater-t egy idő után, ha nem észlel aktív forgalmat. A Netflix stream elég forgalmat generál hogy életben tartsa.
Esetleg a teróriát validálhatod ha keresel valami Android app-ot ami képes folyamatosan ping-elni (PingTools ping része beállítható így ha jól emlélszem), rácsatlakoztatod a repeater-re és ott hagyod, és megnézni így leszakad-e az egész.
Mivel nem ismerem az eszközöket, ami így eszembe jut: energiagazdálkodási beállítások (lehet a repeater elmegy aludni), fix IP-t osztani Digi router-en a repeater-nek, keep alive beállítás repeater-en (kevés esélye van hogy tud ilyet, de hátha).
Habár úgy tudom a Digi router kb. teljesen le van zárva admin felület szempontjából. (Nekem hála az égnek még ethernet-es FTTB Digi-m van, de ha lenne is router kb. első dolgom lenne átkérni bridge módba és elé rakom a saját router-emet.)Ha a ping életben tartja, hack ugyan, de egy kis ESP8266-ra fel lehet flash-elni egy progit ami felcsatlakozik a repeater-re, és mondjuk percenként pingeli a bix.hu-t és így életben tartja a link-et a repeater-től a router-ig.
Ami reálisabb laikusként:
- Saját router-t használni a Digi-s helyett, a Digi-t pedig átkérni bridge módba.
- Kölcsön kérni másik repeater-t kipróbálni, hátha a mostanitok valamiért ilyen módon inkompatibilis a Digi-vel.
- Repeater helyett venni egy access point-ot amit Ethernet kábellel kötsz össze a Digi router-el. -
martonx
veterán
válasz
ritkaság #100342 üzenetére
Az a fura, hogy venti vezérléshez semmi nem kell, simán az alaplap magától kellene, hogy vezérelje a CPU + ház hűtő(ke)t, míg a VGA abszolút magának vezérli. DE sajnos nulla tapasztalatom van az ősi technológiákkal, fogalmam sincs, hogy az ősi alaplapoknál ez mennyire volt triviális? Mondjuk az RX5700 simán magának kellene vezérelnie a ventijét. Legfrissebb BIOS, legfrissebb windows 11eal probálgatod, ugye?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
ritkaság #100344 üzenetére
Akkor kezdjük el itt, hátha sikerül. A felső sorban látszik minden venti, amit ismer a program. Jó esetben ez az összes. Aztán az alatta lévő sorban vannak a görbék, amiket lehet egy vagy több ventilátorhoz párosítani.
Én csak ennyit használok belőle.
Kezdésnek én mindegyik ventinél megcsináltam a kalibrálást, aztán csináltam két görbét. Az egyik a proci, a másik a VGA hőmérséklet függvényében dolgozik.
Nyilván ki kell választani hogy melyik hőmérséklet érzékelő legyen a forrás.
Aztán kiválasztottam, hogy melyik ventillátor melyik görbét kövesse.
És kábé ennyi. A kis kapcsolóval pedig minden ventinek lehet mondani, hogy a program vezérelje-e. -
pulutodurumo
őstag
válasz
ritkaság #100342 üzenetére
Tegyél egy próbát a Fan Control progival. Én azért kezdtem el használni, mert minden ventinek akár külön-külön meg lehet adni, hogy melyik hőmérséklet érzékelő alapján milyen görbét kövessen. Nekem az volt a lényeg, hogy a ház hűtő ventik akkor is felpörögjenek, ha csak a VGA kezd el melegedni, de a ház még nem annyira. Több éve használom, igaz csak egy alaplap volt alatta. De működik. Ja, és tud magyarul.
-
szabzoltan1
tag
-
-Tsaba-
tag
válasz
ritkaság #100318 üzenetére
Vagy a Lotus Cleaning-től veszek valamit, anno próbáltam a kerámia samponjukat, meg a nano waxuk, meg a kerámia sprayt. Közvetlenül kezelés után jók voltak (de azért több hétig azok sem bírták, bár fekete minden autónk lehet azért 😁) , de egy autókozmetikus azt mondta hogy az még a gagyi/alja kategória. Szóval lehet most vmi még speckób kerámia vagy grafén szélvédő bevonatot is kipróbálok az autobirodalom vagy vmi ilyesmi webshopból (Koch, ADBL)...
-
-Tsaba-
tag
válasz
ritkaság #100283 üzenetére
Én használok, Sheron márkájút (Praktiker-ben vagy Auchan-ban vettem). nem rossz/tényleg pörögnek a cseppek lefelé, bár az egyik autónkon hidegben csíkozott egy kicsit a törlőlapát (de lehet azért mert már volt rajta vmi másféle bevonat is). Ill ha elfogy szerintem kipróbálok majd vmi komolyabb speciálisabb bevonatot (max írok róla tapasztalatot, ha már van összehasonlítási alapom)...
-
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100273 üzenetére
Igen, gagyibyte kerülendő.
Ja bocs, elnéztem a fenti 5600 vs 5700 XT-t.
Ez a következő:
Powercolor Red Devil RX5700XT 8Gb
Az más kérdés, hogy ha kevés az 5600 XT, akkor igazából az 5700 XT is harmatgyenge: már 6700 XT alá nem nagyon szabad adni, igaz az már nem 75-80k-ért megy, hanem 95-től indul. Válság van -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100269 üzenetére
AMD vonalon: Sapphire, PowerColor és MSI.
Ezen belül is a top (mert mindegyik gyártónak van olcsóbb, közepes és prémium kialakítása):
Sapphire: Nitro+ (Pure se rossz)
PowerColor Red Devil. A Hellhound olcsóbb, de az is elég jó szokott lenni; kb mint fenti Pure.Azaz:
PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED HDR 192 Bit Garis 5600XT Videokártya
vagy
3 db SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 5700XT 8GB DDR6 - de ez kissé szenes!Én a garis Red Devilt venném a fentiekből.
-
proper
őstag
válasz
ritkaság #100250 üzenetére
Nálam ott van és működik is
aktív mikrofon van a gépen?
rengeteg YouTube videó is van róla fenn illetve Google kereső rengeteg találatot ad
amúgy sok tanulni való nincs szerintem vele, bekapcsolod, beszélsz ő pedig leírja
beviteli mód mint a billctrl+shift+s nálam ezzel is működik
-
proper
őstag
válasz
ritkaság #100247 üzenetére
Ha már létezik akkor használjuk az AI-t emberek
3 sec volt kb
Ha olyan programot keresel, amely diktálás alapján szöveget ír, akkor a következő lehetőségeket érdemes megfontolnod:
1. **Google Docs Voice Typing**:
- Ingyenes és könnyen használható.
- Csak be kell lépned Google Docs-ba, kiválasztod az "Eszközök" menüben a "Hanggal írás" opciót, és elkezdhetsz beszélni.
- Több nyelvet is támogat, beleértve a magyar nyelvet is.
2. **Microsoft Word – Beszéd szöveggé**:
- A Microsoft 365 előfizetés részeként elérhető.
- A "Diktálás" funkció a "Kezelés" menüben található.
- Támogatja a magyar nyelvet is.
3. **Apple Dictation**:
- Ha Mac vagy iPhone eszközt használsz, az Apple beépített diktáló funkciója jól működik.
- A billentyűzeten lévő mikrofon ikonra kattintva aktiválható.
4. **Dragon NaturallySpeaking**:
- Professzionális szintű diktáló szoftver.
- Nagy pontossággal dolgozik, de fizetős.
- Támogatja a magyar nyelvet is.
5. **Windows Beépített Diktáló Eszköz**:
- A Windows 10 és 11 rendszerekben a `Win + H` billentyűkombinációval aktiválható.
- Ingyenes és egyszerűen használható.
6. **SpeechTexter**:
- Ingyenes online diktáló eszköz.
- Több nyelvet támogat, beleértve a magyar nyelvet is.
- Webes felületén keresztül használható.
Ha magyar nyelvű diktálásra van szükséged, mindenképpen ellenőrizd, hogy a választott program támogatja-e a magyar nyelvet. A Google Docs és a Dragon NaturallySpeaking jól működik magyarul is. 😊 -
macilaci78
nagyúr
válasz
ritkaság #100244 üzenetére
Hát, akkor iOS emulátor adja magát.
Apám 58-60 évesen ült gép elé. TeamViewer-en keresztül írtunk CD-t, nyomtattunk, szkenneltünk. Telefonon mondtam neki, hogy tegye be a lemezt, fordítva tette be, még a tálcát is én nyitottam ki neki Nero-val, hogy ne kelljen keresni az előlapon...
És minden igyekezetem ellenére itt tartunk. Remélem, a te késed élesebb... -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #100203 üzenetére
Olyan régi a kártya, hogy bármikor tönkremehet, ezért biztosan nem vennék ilyen időset.
Amúgy Cyberpunk 2077 medium-high-on FHD-ben olyan 45-50 FPS-re képes tesztvideó alapján.
Starfield FSR3-al megvan a 60+ FPS.
MSI-k egyébként jók; 1060-am volt több is tőlük.Ahogy nézem 55k-tól vannak hwaprón. Nehogy ilyet vegyél ennyiért!
65k-ért van már RX 6600 XT, ami egy sokkal jobb és újabb kártya, ráadásul kevésbé időzített bomba.
GTX 1080 vs RX 6600 XT (8GB) | 10 Games Tested In Mid 2023 | 2K - 1440pEgyébként ha megkérdezed a milyen GPU-t vegyek topicban, 99% ugyanezt fogják ajánlani - nem véletlen.
85k környékén a 6700 XT ajánlott, utána 130k-ig 6800, 140k környékén 6800 XT, 200k alatt meg 7800 XT. 200k alatt Nvidia rettentő rossz ár/értéket képvisel még használtan is -
vizslakutya
senior tag
válasz
ritkaság #100104 üzenetére
Mi a Tefal wookot használjuk, tökéletes. Jó minden tűzhelyen, garancia van rá.
Kb 2 ezerrel több,mint ez,de akciókban ki lehet fogni olcsón is. Mi azt hiszem egy Sparos bélyeges akcióban vettük kb 6 ezerért.
Mondjuk azt nem tudom fém eszközzel lehet e használni, szerintem nem. De nekünk nincsenek ilyenek,teflonos cuccokkal használjuk. Ebben az esetben igazi kínai vas wookot kell venni,az mehet fémmel. Tapadni nem tapad, hiszen olyan gyorsan és rövid ideig kell pörgetni benne a cuccot,hogy nem bír odaégni. -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #99619 üzenetére
Mosógép topicban leírták 1000x: a legolcsóbbat a legtöbb garanciával. Már régen nem számít a márka.
Amúgy Electrolux-ot akciósan, 5 év garival. Felültöltősből nincs nagyon alternatíva.Azt azért itt megjegyzem, hogy egy kis panel fürdőszobába raktam be fél éve egy teljes méretű (60x60) elöltöltős Boscht és életünk eddigi legjobb mosógépe. Szokni kellett a méretét, de az nem igaz, hogy nem fér be. Babát is tudjuk rajta rendesen öltöztetni
-
DarkByte
addikt
válasz
Én Electrolux/AEG párti vagyok. A mostani Zanussi-m ami ehhez a konszernhez tartozik (csak azóta már kivezették a márkát) már 8 éves. Kicsit már nyekereg nekem is, de teszi a dolgát. De pont most gondolkodtam el rajta hogy cserélni kellene mielőtt megpusztul. (Illetve AEG szárítógépem van és azt is nagyon szeretem.)
fizz.hu-n a héten vannak kupon napok, és lehet kombinálni a novemberi havi 0% THM 12/24 havi részlet kedvezménnyel. Ha esetleg egyben most nagy kiadás (vagy csak nem akarod egyben kifizetni és inkább befektetnéd a különbözetet
).
-
-Tsaba-
tag
válasz
Nekünk itt a cégnél Bosch-t használnak, meglepően jól bírja azt hogy kb minden nap mosnak vele. Cserébe drága is. Nekem AEG (3 éves volt mikor használtan vettem, német menüs) van (legközelebb Bosch-t vagy Gorenjét veszek), jól bírja, ennek csak azt látom hibának hogy nagyon drágán javítják (legalább is a márkaszerviz), illetve hogy a rendes alap program túl hosszú. Szárítóból viszont Gonrenjét vettem, mert olcsó volt, meg ismerősnek bevált (regisztrációval 5 év garit adtak rá). Háztartási gép topikban meg leginkább azt ajánlották (tavaly), hogy olyat kell venni amire minél több gari van, utána úgyis elromlik valószínűleg.
-
garga pista
őstag
válasz
Érdeklődj esetleg a Háztartási gépek topikban.
Nekem LG elöltöltős dreictdrive-os van, teljesen jól teszi dolgát. Előzőleg albérletben havernál is az volt, 3-an használtuk, neki talán most lesz 5 éves a gép jól műxik.
Felültöltősben nem tudok nyilatkozni, az egy Hajdu Energomat volt amit több mint 10 éve használtam egyetemi albérletben kb. 1 évig -
tisn
addikt
válasz
ritkaság #99623 üzenetére
az lg utan budik lettek a ruhak, nem volt erezheto az oblito illata
tisztitani meg ugyanugy tisztitom a ket gepet (ugyan oblitorol kozben leszoktam)
plusz akkor meg azt hittem eleg lesz egy 5kg-os, es a bosch praktikusabb 8kg-os gepde a szag miatt csereltem, amugy hibatlan volt
-
-
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #98885 üzenetére
Persze, PowerShell-el:
(Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey
Ha csak azért olvasnád ki, hogy aktiváld a wint, akkor ezt csináld:
if((Get-CimInstance -ClassName SoftwareLicensingProduct | Where-Object {$_.name -match 'windows' -AND $_.PartialProductKey}).LicenseStatus -ne '1'){
slmgr /ipk (Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey
slmgr /ato
}
-
azbest
félisten
válasz
ritkaság #98885 üzenetére
- lehet valahol ki is írja a bios.
- linux alól is kiolvasható, sudo strings /sys/firmware/acpi/tables/MSDM
De ha win telepítés előtt vagy, akkor azt ő meg is találja, nem kell beírni telepítéskor, hanem átugrani a kódbeírást.
- win alatt meg wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
De nem biztos, hogy van kulcs a biosban. A kínai minipécéknél lehet van valami trükközés és ugyanolyannak látja a win az összes gépet, mert a hardveres ujjlenyomat alapján is beaktiválódik a win rajta, oem key nélkül is magától. -
veze
őstag
válasz
ritkaság #98875 üzenetére
Az árkádban a mister minit elvállalta a kocsicserét a zippzáron, és holnapra kész.
kibontja a végét, felhuzza az új kocsit és visszavarrja . az ár 1500,-
Lehet mondani hogy ez sok, vagy reális.. tizenötezer forintos egyébként jó állapotban lévő, újszerű hátizsák esetében nekem ez megéri igy -
martonx
veterán
válasz
ritkaság #98868 üzenetére
Találtam egy ilyet: EaseUS Todo PCTrans - Free PC Transfer Software
Ezzel át tudod vinni win 10 - 11 között az alap windows profilt.
Böngészőt meg külön tudod szinkronizálni. -
SirRasor
addikt
válasz
ritkaság #98862 üzenetére
Az egész profilját tedd át. Van egy profilmozgató kis progi, ami becsomagolja az egészet egy zip-be és importálni is tud. Win10 alatt nekem tökéletesen működik; munkahelyen már csomószor használtam.
Forensit TransWiz
Egyedül Avast! szemét fájljai miatt reklamált csomót, de miután vagy 100x rányomtam az ignore-ra, továbbjutott és működött az import is tökéletesen. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
ritkaság #98662 üzenetére
Nekem a váll baleset utáni dupla műtétnél ő segített, azóta is hálás vagyok neki: Gyógytorna Szeged (gyogytornaszeged.hu)
-
macilaci78
nagyúr
-
pulutodurumo
őstag
-
-Tsaba-
tag
válasz
ritkaság #97318 üzenetére
Egy ismerősöm osztotta meg nemrég, szerintem dobféket is csinálnak. Bár nem ismerem őket, én is majd el szeretném vinni egyszer hogy patent legyen a verda...
-
-
boba6
senior tag
válasz
ritkaság #97281 üzenetére
Lisztet én innen: csaladellato.hu
65, 80, 120, rétes, 00 pizza - jó mind
Ha venni kell kenyeret, akkor a piacon a mórahalmi Varga pékségnél még vannak ehetők.
(erdélyi vert pl.) -
fradi81
veterán
válasz
ritkaság #97219 üzenetére
Nagyon háj tec cucc egy ismeretlen weboldalon=átbaszás szerintem. [scamadviser] szerint is.
-
solena
tag
válasz
ritkaság #97020 üzenetére
Szia!
Ha w10-t használsz (lehet, régebbieken is működik): win gomb + K, azaz csatlakozás vezetéknélküli kejzőhöz. Feltétele, hogy a gépnek és a tévének is támogatnia kell a miracastot, illetve egy hálózaton kell lennie mindkettőnek. Ha nem, marad a kábel. Illetve, ha csak filmet/sorozatot akarsz kiküldeni a tévére, akkor a filmen jobbklikk -> Átvitel eszközre, és az ott megjelenő listából ki tudod választani a tévét, ha be van kapcsolva, és támogatja a funkciót (És a tévé saját kodekezelése is elfogadja
), onnantól már a tévé távirányítóval piszkálod a mozit.
-
Rawulf
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Battlefield 6
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest