Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rhino666 #93712 üzenetére
Köszi a részletes leírást. Személy szerint nem gondolom, hogy gyorsan ki lesz feküdve. Mi nem tévézünk a hálószobában, csak azt a 6-8 órát töltjük ott, amíg alszunk.
Már évek óta sima szivacson fekszik a barátnőm és az sincs kifeküdve. Az általad leírt táskarugós matrac ára 160*200 méretben 170.000 forint, míg nekünk a keret 100k volt. Elhiszem, hogy jobb, de nem gondolnám, hogy minket ne szolgálna ki legalább 5 évig egy habszivacs matrac a 110k kategóriában. Illetve semmi sem garantálja, hogy 5 év múlva is Szegeden fogunk élni, így szerintem ez kiszolgál minket bőven. De legközelebb megfontolom a táskarugós megoldást.
-
quailstorm
félisten
válasz
Rhino666 #93616 üzenetére
Gyakorlatban, videojáték közben én a HP LP2065-öm válaszidőben túl soknak éreztem, ott már volt egy általam is észlelhető késés. Az EIZO EV2336 és a Dell U2410 között nem érzek különösebben semmit, pedig a DELL picit gyorsabb, cserébe csóvázik.
TV-t nem szeretem a sok beépített képrontó miatt. Már az öröm, ha ki lehet őket kapcsolni végleg. -
SirRasor
addikt
válasz
Rhino666 #93597 üzenetére
Kivéve az input lag mértéke, az AMD/Nvidia FreeSync hiánya és maga a panel minősége, az RGB lefedettségről nem is beszélve, de amúgy stimmel a kijelentés
EDIT: régen próbálkoztam TV-vel monitor helyett pont megtakarítás végett és csúnya vége lett. Mondanom se kell, hogy inkább maradtam egy minőségi 27"-es monitornál.szabzoltan1 csak nem ez az? Köszi a tippet
-
-
-Tsaba-
tag
válasz
Rhino666 #89025 üzenetére
Hmm, az kellemetlen, szabad tudni a cég nevét? Én vettem szabvány ablakokat a bbs centernél készletről (korrektek). Igaz csak két rétegű üveggel, de 7 légkamrás (a 30 éves ablakoknál ez is jobb). Árban ez volt a legjobb, meg találtam "ismerőst" aki remélem hamarosan beépíti, és a török redőnnyel megcsináltatom a redőnyökket.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #88900 üzenetére
Nekem a valódi bőrből készült bútor sem jött be. Csúszik, és hacsak nem forgószék, akkor lecsúszok benne, nem tart meg a kényelmes pozícióban.
Öcsémnek van, a fotel még so-so, de a kanapét kerülöm ülve és fekve is. Ők sem a védelem miatt takargatják pléddel.Inkább kárpit, valami strapabíró, mosható.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #88009 üzenetére
A Markus-t sokan ajánlják, akcióban 35-36k volt.
Alattam is tört el az Antaresben vett szék lábcsillaga (inkább csak repedt) pár hónappal a vásárlás után, szó nélkül cserélték megerősítettre. Súlyra és szemre is több anyag volt benne.
Amikor az IKEA-s hintamechanika tört el, nem egyedül ültem a székben és dinamikus terhelést kapott... De az alkatrészcsere ezt a problémát is tartósan orvosolta.A bőr szétszakad, garantálom neked. Autós topikokba nézz be, rendre ott lesznek a panaszok a bőr kárpitra. 200k km autó átlag 80 km/h sebességgel 2,5k üzemóra, ez kb 300 munkanap 8 órás ülőmunkával.
A tetejébe bele is izzadsz/sülsz és csúszik is.
A Markus is textilbőr: egy vékony felső réteg marhabőr textilre kasírozva, ki fog repedni a széleken. Ettől függetlenül jó hírnek örvend, kényelmes. Nekem a deréktámasza gyenge, ott van, ahol kell, de a hálós anyag miatt nem elég merev és tartása csak hátrébb van. Ki kell próbálni. -
_Petya_
őstag
válasz
Rhino666 #88009 üzenetére
IKEA Markus-t ajánlom, nagyon jól bírja, kényelmes is és csak 50k.
-
ShadowX
őstag
válasz
Rhino666 #88005 üzenetére
macilaci78 mondja jól. Antares.
Szatymazon van a gyár, de forgalmazza több üzlet is Szegeden. Én a Dominó irodabútornál vettem az enyémet (Rózsaszín rendőrség és Iparkamara között). UFO a neve. Gyakorlatilag mindene paraméterezhető volt, én nagyobb seggtámlával kértem az enyémet. Nyilván a szivacsot ki lehet ülni mindegyiken egy idő után, de mivel jól szerelhetőek a székek, így szerintem megoldható az újraszivacsozás (mégegyszer, ha kell) kárpitosnál is. Mechanika szempontjából jelenleg úgy látom, hogy egy atomrobbanás sem fogja tönkretenni. Erős, vastag anyagok, nagyon össze vannak rakva.
Nálunk az irodában steelcase-ek vannak, de azt beszerezni sem lehet magánszemélynek, meg egy kisebb vagyon. Persze nagyon profik, de azért van egy határ árban...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #88005 üzenetére
Vatera, jófogás.
Ha pedig egészségügyi panaszod van, akkor vegyél valami jól paraméterezhető széket. Engedd el a valódi bőrt, talán a fém lábcsillagot is és nézegesd a gémer székeket.Anno az Antares-nél vettem jó széket, mai napig használja egy barátom. Nem tudom, megvan-e még a szegedi üzletük, de tán Domaszéken van a székhelyük.
A Telekomnál dolgoztam, valami profi székeket raktak alánk, 150 kg teherbírással, 10 év garival. Nem is volt bajom velük, de a 40-50 kilós kislányok rendszer törték őket. Agyam nincs, hogyan. Egy olcsó Jysk-ös széket használtam napi szinten 12 évig, a gyári hintamechanika eltört, az Antaresben cseréltettem, semmi baja nem volt utána. (Persze a műkőrt kikezdte az idő.) Pár éve adtam oda egyik fórumtársnak ingyen, de ő már a 4. szépet pusztítja azóta. Ezek szerint a szék ilyen: valakinek beválik, másnak nem.
-
ShadowX
őstag
válasz
Rhino666 #87645 üzenetére
Én több, mint 1,5 éve mostmár, hogy az Aranyablaknál cseréltettem panel minden nyílászáróját, bejárati ajtót is beleértve. Hogy miért velük? Pont azért amit leírtál...mindenhol magasról sz*rtak a fejemre. Volt olyan, ahol bementem a bemutatóterembe, köszöntem és még vissza sem köszöntek...leültem az ügyintézővel szembe, majd 5 perc csend után (gondolom a netezés épp elfoglalta) nagy kegyesen hozzámszóltak hogy mit óhajtok. Elmondtam, de a stílusuk miatt azt mondtam, hogy köszönöm, de ha én fizetek és ráadásul ennyit, akkor nem ezt a hozzáállást várom. Még nekik állt feljebb.
Ezzel szemben az aranyablakhoz bementem, elmondtam mit szeretnék, mondták rendben, de előzetes felmérést kérnek a pontos ajánlathoz (egy hozzávetőlegeset adtak). Kijöttek felmérni, majd hívtak telefonon, hogy elkészült az ajánlat. Kiküldték emailben, én elfogadtam. Előleg kellett, de kaptam róla előlegszámlát minden esetben (kellett a szúnyoghálóra is). A határidőt napra pontosan tartották. Garanciát csak akkor vállaltak, ha az általuk megjelölt beépítő végzi el a beszerelést. Mondtam legyen, mert ugyanaz volt, aki a felmérést elvégezte (egy egyéni vállalkozó volt, de még a felmérés 7000 Ft-os költségéről is kaptam számlát). A beépítés 1,5 nap alatt megvolt bontással együtt, ráadásul bagó pénzért elszállították a hulladékot is és patyolat tisztaságban dolgoztak végig. Mondták, hogy most be van állítva, de vetemedik még, egy alkalommal ingyen utánaállítanak. Így is lett, azóta minden okés. Én csak 2 rétegűt kértem, mert ide elég, a minőséggel meg vagyok elégedve abszolút, még a kilincsek is bírják, pedig vannak használva rendesen.
Mindig mindenről jött a telefon, email, számlát rendszeresen kaptam, kártyával tudtam fizetni (beszerelést kivéve). Tudtak mindenről mintadarabot mutatni a bemutatóteremben és az ügyintéző is nagyon vágta a dolgát.
Azóta lehet változtak a dolgok, de nekem ilyen jó tapasztalatom nemigen volt "iparosokkal". Alapvetően azt hiszik, hogy az építési bumm és a pabelfelújítások miatt bármit megtehetnek és a vevőt semmibe vehetik, de majd most jön kutyára úthenger...
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Rhino666 #87651 üzenetére
Mi a szentesi Félegyházi és Társa Ablakgyárral cseréltettünk tavaly 3 régi ablakot, ők rakták a helyére is, kb. fél nap alatt megvoltak vele, elégedettek voltunk velük. Viszont az az itthon általánosan jellemző vállalkozói hozzáállás, hogy 3x kellett beszerelési időpontot módosítani miattuk, az itt is meg volt.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Ha jutottál valakivel valamire, kérlek szólj nekem is
. Én is most tervezek nyílászárókat cseréltetni. Tavaly a Jola-tól kértem ajánlatot, mert haverom elégedett volt velük (viszonylag olcsón és jól dolgoztak neki) de nekem 2-3 hónap volt mire elküldték az ajánlatot (addigra meg már lemondtam a cseréről)...
-
tucsok.
senior tag
válasz
Mikor az első lakást megvettük akkor a Hondela nevű céggel csináltattuk a műanyag nyílászárókat. Akkor 10+ éve teljesen meg voltunk elégedve. Ajánlom!
A második lakásnál a SZAFA nevezetű céggel csináltattuk a fa nyilaszárókat...nem volt felhőtlen a kapcsolat... Akkoriban még a Nestor Trade nevű cégtől kértem ajánlatot....Most a magánházban nem kell cserélni. Hála a jó Istennek! Ja de, cseréltem a tetőtéri ablakokat de a Velux-ot elkerültem.
-
válasz
Rhino666 #85974 üzenetére
Nálunk 2013-ban volt egy komplett társasház felújítás, a nyílászárók cseréjével, külső hőszigeteléssel, stb. Emiatt, a továbbiakban már nem lehetett használni a lakásokban gázbojlert, hanem kötelező lett a villanybojler. Mi ketten vagyunk, állandó jelleggel itthon, mint dőzsölő nyugdíjasok
, és a teljes melegvíz ellátást egy 80 literes bojler oldja meg. Külön vezérelt, éjszakai áramkörön van, külön órán.
Mivel havonta jelentem az óra állást, így pontosan tudom a fogyasztást is. Megnéztem az elmúlt egy év fogyasztását, decembertől decemberig, és az 1889 KWh volt, tehát nagyjából 160KWh/hó. -
solena
tag
válasz
Rhino666 #85974 üzenetére
Pontos adatot nem tudok neked mondani, de nálunk volt egy 60 literes Lehel bojler, két fő számára, napi egyszeri tusolással, a hőfokszabályzó olyan 60 fok környékére állítva, az vitt havi szinten alsóhangon 3-4ezer forintot. Ha följebb vettük, akkor 5-6ezret is elvitt (miután megcsináltattuk a központi fűtést, ami használati melegvizet is ad, ennyivel csökkent az áramszámla). Egy energiatakarékosabb variánssal szerintem a kétharmadára csökkenthető.
-
csoszogi
tag
-
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #85854 üzenetére
Valamiből fenn kell tartani az oldalt. A fizetett reklám cikkek, hétvégi vacak áruk ajánlója sem éppen jó út. Ha nem tetszik a reklám, akkor elő tudsz fizetni reklámmentességre. Persze értem, adblockkal ingyen megvan.
Egy cég sem lesz, amelyik tudja teljesíteni a mindent ingyen és reklámmentesen, de normális tartalom is legyen kitételeket. Te legfeljebb csak addig használod mindet, míg csődbe nem megy az összes, mondván úgyis van másik. Ezzel szemben egyre több oldal előfizetéses modelre vált, mivel annyian blokkolják a látogatók közül, hogy hiába milliós olvasottság, a reklámozóknak csak falusi hírlap látogatottságként értékelhető.
Általában azok akik mindent ingyen és okosban akarnak megkapni, azok szoktak leghangosabban panaszkodni a saját fizetésük miatt is. Merthogy az egyszerű világképükben csak annyi fér meg, hogy a cégeknek úgyis van pénzük, miért nem adnak többet, meg miért nem ingyen osztogatják a terméküket. De te biztosan kivétel vagy
Az biztos, hogy a ph is elég kétballábas, s nem tudja az apróját sem igazán bevételi forrássá tenni, csak mindenféle szabályokkal próbálja oda terelni a látogatókat a fórumról. De másrészről az életképtelen ország életképtelen lakossága nem tud eltartani egy ilyen nyomorult oldalt sem, s ez szánalmas.
-
válasz
Rhino666 #85844 üzenetére
Saját ház/hálózat esetén csak Maci ötlete kifizethető.
A "védett" eszközök egy-egy konnektorra, a védett konnektorok átrendezve külön megszakítókra, a megszakítók elé egy combosabb UPS, amit - sajnos - a max teljesítményre kell méretezni!
Az árak miatt mindezeket az egyik fázisra kötni! (az egyfázisú UPS kissé olcsóbb mint egy 3 fázisú).
Jelölni a konnektorokat, hogy valaki bele ne dugjon mindenféle más fogyasztókat! Mert az később elfelejtődik és áramszünet esetén megint lefekszik a rendszer. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #85840 üzenetére
Létezik rá megoldás, de zsebbe nyúlós. Egy kisebb hűtőszekrény méretével rendelkező szünetmentes tud 3*20A-t. Ha van pénz lóvéra, kialakíthatsz egy külön kört a szünetmentesre, jelölt konnektorokkal, esetleg pár világítással, például a WC-be.
Én csak azokra a fogyasztókra tennék, amik érzékenyek, lassan éled újra: PC, NAS, router, modem. Hogy a monitor, TV, zene kikapcsol, nem érdekel, a sütő óráját meg beállítom újra. Érdemes rátenni a fűtés dolgait is, szivattyúmotor, gázkazán. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #83511 üzenetére
Google 2. találat. Ponyvás, B-s, szegedi, de hogy matrica van-e rajta...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest