Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #100917 üzenetére
vezérelt sem csak éjszaka megy, hanem egész nap fűtöget, amikor épp úgy alakul
másrészt, akkor a bojler volt kicsi vagy nem zuhanyozni kellett volna -
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #100749 üzenetére
ha érdeke lenne a tv-gyártónak, akkor a szoftvert is tudná napra készen tartani és akkor még a kütyü sem kellene
-
tlac
nagyúr
válasz
pulutodurumo #100113 üzenetére
próbáld itt [link]
-
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #99773 üzenetére
értem mint mondasz, de mégis az a helyzet, hogy a lakossági fogyasztás megemelkedett
-
tlac
nagyúr
Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
hát ez így szerintem hülyeség, 30 éve nagyjából az izzók fogyasztottak sokat és azon kívül más sem
most meg inkább fordítva van, ott van neki a villanytűzhely, mosogatógép, stb.plusz az idő elteltével pont a kockázat nő
-
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #99733 üzenetére
egyébként ez tényleg működik ha van egy usb-s madzag, meg egy androidos telefon a közelben
de amúgy ez linux-on is -
-
tlac
nagyúr
válasz
vizslakutya #99726 üzenetére
tedd fel a gparted-et, aztán nézd meg, hogy meg van-e még a win-ed
lehet a wifi-hez is telepíteni kell még valami extra csomagot
keresd meg, hogy milyen chip van benne (pl. konzolból azlspci
parancs segíthet) -
tlac
nagyúr
válasz
vizslakutya #99691 üzenetére
én is linux mint-et mondanám, kezdőknek a legjobb ismerkedni
[link]
írd ki egy cd/pendrive-ra, aztán telepítés nélkül is lehet nyomkodni
a 3 féle verzió között az a különbség, hogy más a grafikus felületek, plusz az alapértelmezett programoka cinamonn vagy mate verziót ajánlanám belőle
-
tlac
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #99540 üzenetére
nem jó a linked
esetleg még bojlerhez vagy valami hasonlóhoz jó lehet, aztán az tárolja hőben -
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #99473 üzenetére
konkurencia lesz: intel nagyon szépen jön fel az Arc 750/770-el. Relatíve olcsó, nem olyan nagy a fogyasztás és 16 GB vram. Cserébe még nem jó az ár/érték arány és régebbi játékoknál penetránsan rossz. De a következő gen.-ben már lehet potenciál.
jah, erre is még válaszolni akartam
én az intel új gen.-es gpu-ban annyira nem reménykednék, elég csúnya leépítések, meg költségvisszavágások voltak ott mostanában -
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99462 üzenetére
és nem homályos?
-
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99457 üzenetére
Személy szerint inkább játszom alacsonyabb felbontáson natívon, minthogy magasra skálázzak és nőjön a válaszidő / megjelenjenek artifactok.
Mondjuk én több mint egy éve visszatértem egy nagy crt-re, tehát nyugodtan használhatok alacsonyabb felbontást, az eredmény éles lesz, nem úgy, mint lcd-n hogy bármi ami nem natív, egy mosott kaksó képét ölti magára.
ahogy írod, lcd-n nem sok opciód van ha nem bírja a kártya még low-n se
viszont a skálázással manapság már így is sokkal jobb a helyzet, mint régenegyébként ha nagyon akarod, megoldható most már egész jól pixel duplázással is
pl. 4k-n tudsz egész számos skálázást csinálni 1080p-ről driver-ből és úgy egyáltalán nem homályos
viszont ezzel a grafikai elemek (menük, feliratok, stb.) is nagyok lesznek, míg ha a játékba be van valami skálázó építve, akkor nemmilyen crt-t használsz?
-
tlac
nagyúr
Szeged ~40 évvel ezelőtt
[youtube] -
tlac
nagyúr
válasz
pulutodurumo #99113 üzenetére
hát ez a topik címe:
Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
-
tlac
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #99010 üzenetére
ha fontos adatok vannak rajta, akkor inkább ne kísérletezz vele
-
tlac
nagyúr
válasz
szabzoltan1 #98996 üzenetére
itt sem
-
tlac
nagyúr
válasz
csoszogi #98713 üzenetére
és ráadásul ezek nem is értenek hozzá. Volt itt szó, hogy senki IT-s nem megy állami szektorba mert kevés a fizu, csókosokkal van tele, vízfej stb...
Lehetne ezt jobban: igen, sok pénz kellene hozzá: igen, megVOLT rá a pénz: igen, ellopták: igen. Ennyi.
még egyébként van egy kis szegedi fejlesztő cég is, aki bedolgozik ilyenekbe
amiket ők csinálnak, azzal valószínűleg nincs gond -
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #98691 üzenetére
igen, azzal lehet jó lett volna
de minimalizálni akarom, hogy hol legyen elmentve (telefonon meg nem szeretném bepötyögni) -
tlac
nagyúr
válasz
macilaci78 #98687 üzenetére
néha szoktam használni, utóbbi fél évben már kétszer is úgy jártam, hogy nem tudtam vele fizetni a simple-ön keresztül
-
tlac
nagyúr
válasz
Gergello #98571 üzenetére
az szerényebb, legtöbb esetben valami hidegétel lesz
ezeknek valamilyen kombinációja: kolbász, sonka, tojás, tepertő, sajt, túró, esetleg füstölt hal
kenyér helyettesítőnek pedig zöldségek, az mindig vanketogén receptekkel, ötletekkel fel lehet dobni amúgy
pl. önmagában a színtiszta darált marhahús golyókká gyúrva, plusz sóval, borsóval megszórva, megsütve és ha ehhez eszünk zöldségkeveréket, az a hamburgerre fog emlékeztetni
vagy túró plusz átsütött tepertő, az a túrós tésztára, stb.ezen kívül van még egy ebéd, ott nincs semmilyen korlát vagy limit, így semmiről nem kell lemondom, a változatosság is megmarad
mindent megeszek, amit megkívánok, rendszerint nagyon teleeszem ilyenkor magamkorábban volt még egy reggeli az előzőekhez is, de azt kidobtam pár éve, mert túl közel volt az ebédhez, így nem igazán éheztem meg időre
lényegében tömbösítve eszek, közöttük viszont csak vizet iszok
eredmény: nagyon vékony vagyok, fogytam az évek alatt 15-20kg-t
többet, mint terveztem, de ilyenkor már nem akarnék visszatérni a régi problémás étrendre
heti 1-2 alkalommal szoktam csalni is, bőven belefér nálam -
tlac
nagyúr
válasz
SirRasor #98564 üzenetére
sok dologban egyetértek veled, de pár dolgot másképp látok, más a tapasztalatom
pl. fogyni simán lehet sportolás nélkül is, meg szenvedős éhezés nélkül issokan tapasztalták azt, akik átálltak ketogén étrendre, hogy kevésbé éheznek meg
de megoldható extremitások nélkül is azzal, hogy a szénhidrát mennyiségét csökkentjük (low carb diet)ezt önmagában annyival is el lehet érni, hogy vacsoránál elhagyjuk a szénhidrátot (nálam évek óta bevált)
-
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #98302 üzenetére
A már más által említett scrum master is ilyesmi lehet, csak interaktívabb. Bennem is felvetődött már, de most nem tudok rálöttyinteni 700k-t egy képzésre, pedig relatíve organikusan következne abból, amit most csinálok.
De vannak még ilyenek, pl Product owner, az is tilitoli és igazából nem kell hozzá valódi skill semmiben, csak sok érintett területről kell felszínes ismeret.
én írtam azokat
nem tudom, hogy mennyire fontos, hogy legyen róla papírod is, mert egyébként az agile/scrum stb. dolgokat gyorsan meg lehet tanulni magadtól isa product owner-en gondolkoztam, hogy felsoroljam-e, de kb. ugyanazon a vonalon mozog, mint a business analyst
-
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #98208 üzenetére
nem igazán olvastam még korábban ilyen véleményeket, hogy bárkinek segített volna egy légtisztító a por ellen
és ilyen szempontból nekem is ugyanez a tapasztalatommit használtok?
-
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #98202 üzenetére
az nem oldja meg
-
tlac
nagyúr
válasz
martonx #98188 üzenetére
pont ez volt nekem is az első gondolatom mikor olvastam róla, hogy akkor majd extra díjat kell rátenni
viszont ha sokan megjátsszák, majd erre is jön egy törvény is éjfél előtt 5 perccel, éjféli érvényességgelA legnagyobb baj az MPL-el, hogy pl. GLS ki jön a csomagokért, az MPL viszont dehogy jön ki
cégekhez nem megy ki?
mert én amúgy olvastam, hogy van náluk ilyen opció, de sosem próbáltam -
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #97890 üzenetére
de ha már youtube-ra belépsz és pl. ugyanazt az email címet is használod a banki cuccokhoz, esetleg még a jelszót is, akkor abból már sok jó nem következik
-
tlac
nagyúr
válasz
Protezis #97515 üzenetére
24" 4k-t még be lehet szerezni tűrhető áron
néha aprón is van egész olcsón (tipikusan senkinek nem kell)Milyen pontatlanságot írtam?
win alatt is kezd kikopni a subpixel rendering, a "modern" app-okban pl. már nincs win8 óta
de a chromium alapó böngészőkben is hol megy-hol nem (de ez a sokszor nem korlátozódik win-re)
firefox-ban működik a legstabilabbanlinux alatt többféle megoldás is van skálázásra, abban az esetben ha törtszámosan kell
van a macos-féle, amikor felskálázza egész számmal a teljes képernyőt, aztán meg vissza
pl. cinnamon, gnome ezt csinálja
viszont szerintem ez is jobban néz ki, mint a macos-es, a macos-nak és linux-nak egészen különböző a front rendering-jeaztán van, amikor ténylegesen 1,5-szerezi a grafikus elemeket (többnyire a win is ezt csinálja, bár ott is némelyik program tud homályos lenne, ahol valószínűleg nem ez történik)
ilyen pl. a kdeszóval ha legszebb eredmény akarjuk elérni, akkor subpixel rendering és rendes 1,5-szeres skálázás kell (macos-en egyik sem lesz meg a 27-32" 4k 150%-os nagyítás melkett)
-
tlac
nagyúr
válasz
Protezis #97508 üzenetére
a későbbi hozzászólásod alapján valóban látszik, hogy elég jól utánanéztél (csak pár pontatlanság van benne win és linux fronton
)
a 27" 1440p-nél jobb lenne a 27" 4k-n a skálázás miatt, de nem lesz tökéletes, 32-essel sem
27-32" 5k kellene vagy 22-24" 4kolyan felbontások/méretek a legjobbak, ahol a skálázás egész számos
(vagy ha pl. a 27" 4k-t virtuális full hd-n használnád, persze túl nagy lesz minden)amúgy a szem hozzá tudni szokni ehhez a macosféle 1,5x-szeres skálázáshoz, amikor 5k-ból csinálsz 4k-t
de ha pl. win-ről/linux-ról bootolsz át macos-ba, akkor egyből látszik, hogy nem olyan élesek a betűk -
tlac
nagyúr
válasz
garga pista #97407 üzenetére
nullást nem tud a gép?
az is már közel lenne borotvához -
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #96992 üzenetére
rókázd le
-
tlac
nagyúr
válasz
FoxiestFox #96987 üzenetére
pedig ha van mpl automata mindkét oldalon, az a legjobb
az ott van a következő munkanapon miután felveszik és olcsóbb is, mint a foxpost -
tlac
nagyúr
válasz
azbest #96802 üzenetére
én egy redmi note 3 pro-ban cseréltem magamnak régen kijelzőt (szintén kerettel együtt vettem) és nem kellett feltépni az akku-t
eleve úgy volt kialakítva, hogy a ragasztás kihúzható volt alóla
amit linkeltél videót, szerintem ott rosszul csináljanagyon érdemes megnézni sok-sok videót ezekről, nem muszáj pont az adott típust sem és utána nagyjából kialakul majd, hogy mit is kellene csinálni
ugyanis elég eltérő minőségű az adott emberek tapasztalata, némelyik itt-ott gányol
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest