Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99450 üzenetére
Elvi szinten lehetetlen enélkül megoldani. Ha legörgetek a review-höz, akkor is még a pozitívak is kiemelik az input lagot meg az artifactokat. Kiemelt példa lent.
Ezt kipróbálás nélkül is lehet tudni pusztán az alapján, hogy milyen elven működik.Alright so first off the frame generation does work and feels super nice especially on games like escape from tarkov but, it does feel like theres a bit of input delay and sometimes swinging your mouse around makes it generate some pretty weird frames and bug out a bit, so with that said i dont feel this program is useless on every game it does a really good job at whats advertised but it seems to be more usefull on a game like cyberpunk or other non competitive demanding games rather than competitive ones so if your looking to increase frames in a game like tarkov i would suggest not use this program since the input delay feeling can really mess with you although if you can get use to it then this could bring you great advantages but on singleplayer games its much more managable, and the scaling really is good too i havent noticed any issues with it so.
-
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99448 üzenetére
Skálázást a 23"-es fullHD monitoromon. Képkockagenerálást csak másnál láttam, pl. munkatársam. De az artifactok nagyon zavartak. (Az valami 120 centi körüli 4k TV volt)
Példa artifactra. -
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99446 üzenetére
Nem egyformán látnak az emberek és nem is egyformán dolgozzák fel a mozgást.
De elképzelhető, hogy lenne olyan játék, meg olyan pixelsűrűségű kijelző, ahol nálam is jó lenne.
Kompetitív játék és alacsony pixelsűrűség mellett nem jó.Nagy pixelsűrűség mellett a skálázást azt bírom, úgy nem leszek rosszul tőle. Kis pixelsűrűség mellett inkább a lépcsős vonalakat választom. A képkockagenerálást azt sose szerettem.
Mindegy, ez itt off, csak azért írtam le, hogy ez nem egy csodaszer és akármennyire kezd ez a standard lenni a játékiparban, azért az ilyen-olyan skálázás, interpoláció, filterek azok messze nem egyenértékűek a ténylegesen lerenderelt képkockákkal.
Lassabb/nyugisabb játékoknál viszont szemnek kellemesebbé teheti gyengébb gépeken. -
quailstorm
félisten
-
Rawulf
őstag
válasz
Attix82 #97002 üzenetére
Alapvetően azok vették ezt észre először, akik 10-11. generációs Intelről váltottak 12-13. generációs Intelre. Mikro-akadozásokról van szó. Átlag felhasználó ebből általában semmit sem vesz észre. A processzor felépítésének változtatása okozza. Mivel az Intel ezzel kapcsolatban nem árul el hardveres titkokat, ezért csak annyi biztos, hogy a 10-11. generációnál még monolitikus volt az Intel procik felépítése, viszont a 12-13. (és valószínűleg a 14. is) már hibrid (kimmérának csúfolta a TYC videó) . Ha rákeresel, akkor egér akadozást szokták a legfőbb példaként felhozni.
Túlzottan nem ástam bele magam ebbe a témába, de elvileg az Input/Output hub változtatásával függ össze.
Nem egységesen jelenik ez a gond meg. Akiknél ez látványosabb, azoknak egyszerűen pech-jük (is) van (szilikon-lottó), mivel attól is függ, hogy milyen procit fogsz ki. AMD-nél is változó módon jelenik meg a C-State probléma.
MartonX-szel van amiben egyetértünk, van amiben csak részben és van amiben két malomban őrlünk.
Először is én nem a tavalyi állapotról beszélek (és még csak nem is a tavasziról). Ár és szoftver/hardver változás miatt is.
Nem véletlenül nyilatkoztak a nagyobb tech csapatok (Hardware Unboxed, Gamers Nexus, stb... ), hogy változtatniuk kell a teszteken, nehogy olyan "anomáliákba" fussanak, mint a LinusTechTips.
A memóriával kapcsolatban én is írtam, hogy Intelhez sokkal könnyebb memóriát választani. DDR5-nél például a sweet spot 5600Mhz-et ajánl Intelhez, míg 6000Mhz-et Ryzen-hez. A memória késleltetés is jobban számít AMD-nél jelenleg. Ebben sincs köztünk vita.
Na meg a 12.-13. Intel széria DDR4 és DDR5 ramot is támogat, míg AMD élesen váltott AM4-ről AM5-re.
A választék és az ár is jobb volt Intelhez alaplap terén is.
Elég csak azt megnézni, mennyit kellett várni az 520-as és pláne a 620-as chipsetes alaplapokra az AMD-től.
Intel kénytelen maradni még az LGA1700-nál, tehát a 14. generációs procikhoz elvileg nem kell alaplapot cserélni.
Amiben totál nem értünk egyet MartonX-szel, hogy szerintem nem az Intel másolja az AMD-t most, mivel Jim Kellerrel az Intel pont az AMD Ryzen felépítését másolja, ami a 14. generációnál köszön vissza és a 15. generációnál az Intel már egy az egyben az AMD fejlesztési vonalát követi. Tuning terén csak a memóriák gyári XMP és EXPO támogatását említettem, ha nem alap ramot vesz az ember, amúgy engem sem érdekelt sosem, hogy ki és mit tuningolt manuálisan otthon a feszültség, órajel és szorzók össze-vissza állítgatásával.
Alsó kategóriának AMD-nél csak az AM4-es vonalon lehet választani, míg Intel-nél egy B660-as lapba is betehető lesz a Meteor Lake Intel proci. AM5-nél fájóan hiányzik a Ryzen3 vonal azoknak, akik spórolnának, de AMD-t vennének. Ez látszik is a második negyedéves eladásoknál.
AMD jó eséllyel jó darabig marad az AM5 foglalatnál az asztali PC-knél, míg az Intel Arrow Lake-nél azt pletykálják, hogy LGA1851, azaz megint egy új foglalatra váltásra lesz szükség. Én az árnál ezt is figyelembe szoktam venni, ha már arról beszélünk, hogy mi éri meg középkategóriában. Persze aki nem 3+ évente fejleszt és nem okoz gondot neki az alaplapcsere sem, annak lehet hogy középkategóriában MartonX választása jön majd be. A többieknek meg AM5-nél elég lesz egy proci csere akár. Meglátjuk.
Egyébként számítástechnikában én mindig azt tapasztaltam, hogy az éles generációs váltásnál mindig érdemes megvárni a "facelift-et", azaz AMD-nél a 8. Ryzen generációt.
Sajnos AMD megteheti, hogy ez esetben jóval vastagabban áraz, ha a 14. Intel generáció nagyon elmarad, mert papíron nagy lesz a két széria között a különbség az AMD javára.
Persze AMD pofára eshet szerver vonalon is, ha az NVIDIA ARM tényleg akkorát durrant, mint rebesgetik.
A Windows11 miatt 2025-ben úgyis váltani kell, aki Microsoft operációs rendszeren maradna és fejlesztene jóval régebbi gépezetet. Addigra kijön az Intel Arrow Lake és Jim Keller miatt lehet, hogy Intel lesz a nyerő. Hátha az Intel BattleMage videokártyákhoz (is) lesz addigra normális driver. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #91031 üzenetére
Egyedülálló kollégámnak is két pici gyereke van, egyik ovis, másik bölcsis.
Mindkettő hirdetett ügyeletet, így tudott múlt héten bejönni dolgozni.Egészen keddig, amikor is az egyik gyerek a bölcsiben rosszul lett és két csoportot sem engedtek már másnap. A kérdéses gyerek tesztje közben negatív lett. Péntekre viszont az egyik felügyelő pozitív lett, minek okán a komplett bölcsit zárták be, 19.-ig karantén minden érintettnek, illetve a bölcsi teljes fertőtlenítés után nyithat ki.
Mára a nagyobbik gyerek sem mehet oviba, mert a csoportban rosszul lett valaki a hétvégén, de az egész ovi is off-os lett hétre.
Ezt tudják nyújtani a dolgozó óvónők.
Amit én csinálok: vésetem 4. hete a betont, falat a lakásban, mert az aljzatbetonban lesznek elvezetve az új fűtéscsövek és az elektromos hálózat gerince. Felső szomszéd pedagógus két gyerekkel. Otthon tanulás, otthon tanítás, mindezt markáns industrial technoval a háttérben. SZMSZ szerint 8-19 közt szabad ezeket elkövetni, a gépész alapvetően 10:30 körül szokta kezdeni a zajongást és 16 körül le is áll.
Felajánlottam a szomszédnak, hogy azt a bő 5 órát tehetjük a nap végére: 14-19 között...
Mindenesetre a héten kész az alapszerelés. -
veze
őstag
válasz
Attix82 #90768 üzenetére
mindenkinek köszi a választ
nem akarok heteket csuszni, a gép most is vizsgaképes állapotban van de motort nem szeretek fagybahidegbeesőbe vinni vizsgára sajat lábán, ezért ha a lejárós héten sz@r az idő, majd akkor viszem a köv héten, vagy amikor már jobb az idő, süt a nap
mondjuk eddig is igy csinaltam, de ebből kifolyolag volt amikor lejart papirokkal, persze hu de nagyon szabályosan mindent betartva, max 40-el, néma kipufogóval . most viszont emelt fővel mehet akkor
Amugy károkozást tekintve már B52-es lehetne a bónuszom
mégis amikor egy másik vasat is a nevemre vettem ugyanabban a kategoriában az sima 0-val indult.
Közben tudok olyat akinek jogsija sincs mégis 20 éve balesetmentesen vezet ..
Ennek megfelelően jutalmazva is van bonusszal -
martonx
veterán
válasz
Attix82 #89272 üzenetére
"AMD most csak egy Big NAvit ad ki semmi mást" - nem tudhatod, eleve AMD-t ismerve a Big Navi maximum a 3080 közelébe ér. Simán lehet, hogy adnak ki kisebb verziót is belőle.
A 30x-es nvidia kártyák pedig már a piacon vannak, a 20x-eseknek máris esik az áruk, ami óhatatlanul ki fog hatni a használt piacra is.Másrészt, ha a 30x-re ráharapnak a bányászok, akkor meg akár meg is fordulhat a trend. Szóval ki tudja mit hoz a jövő
-
stopperos
senior tag
válasz
Attix82 #88054 üzenetére
Én a business.google.com oldalon intézem a céges adatok módosítását (nyitvatartás, fényképek, covid-19 üzenet, ...). Eddig még nem volt gond.
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Attix82 #88056 üzenetére
Ha jól emlékszem, lehet látni hogy ki kezdeményezett módosítást. Feltéve, hogy egy ideje már benne vagy a Google közösségi izéjében és rendszeresen hozzájárulsz ezzel-azzal. Innen már csak pár egyszerű lépés kideríteni hogy hogyan lehet elérni téged. Ezért is van akkora keletje a privacy központú megoldásoknak.
-
veze
őstag
válasz
Attix82 #87164 üzenetére
Aggodalomra semmi ok, egészéges ember nem hal bele, CSAK olyanok, akiknek már más alapbetegségük van , a magyar statisztika szerint
Ja, és 20-ból 16 -an 80+ évesek
Ha a vérnyomásod volt már 140 egyszer, akkor te már alapbeteg vagy és bekerül majd a statisztikába ,hogy magas vérnyomás , igazolandó hogy lám, egészséges nem hal bele... -
SirRasor
addikt
válasz
Attix82 #87166 üzenetére
Heh, én addig legyinteni fogok, amíg bele nem kerülök.
Így is túl sokan vagyunk a Földön...Aki nem ismerné, itt a vírustérkép:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 -
válasz
Attix82 #87161 üzenetére
Igen, hát tombol a korona vírus. Furcsa ezt így kimondani ilyen kevés beteg és halott alapján, de biztos így van (félre ne értsd, egy is sok, de hát azért lehet tudni, hogy évtizedek óta milyen betegségekben mennyien halnak meg, és a korona vírus nagyon a sor végén kullog, pedig már hónapok óta tombol...).
-
válasz
Attix82 #87159 üzenetére
Azért mégis csak van szezon meg járvány minden évben. Júliusban is betegednek meg influenzában, de olyan kevesen, hogy nem nevezzük járványnak. Februárban meg olyan sokan, hogy annak nevezzük. Most épp vége lett az influenza járványnak, már nem jelentkeznek ezrek, csak százak. Jövő hónapban meg tizek fognak. Nem bonyolult ez.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #84296 üzenetére
Még nem, de akkor ők lesznek a következők.
Fecus: nyugodtan olvasd el még egyszer amit írtam, majdnem igaz annak, aki megértette, mindenki másnak majdnem nem.
.
De tudod mit, vissza se kelljen tekerni, bemásolom neked:ezt írtam:
de a működési elvéből adódóan kb 8 év múlva elkezd csökkenni a teljesítmény leadás
Erre a válaszod:
és 25 év múlva 80% teljesítmény
Szóval akárhogy nézem, a két mondat valójában ugyanaz, de szerinted amit én írtam, az csak "majdnem igaz".
Ám legyen, de csak ha meg tudod magyarázni a különbséget..
Először akkor próbálkoznék én, a tényekre alapozott mondataim hogy is passzolnak a valósággal:
Adott egy rendszer, 13 éve van fent, az akkkori legprofibb,e legkomolyabb cég legjobb cuccai kerültek fel. Az éves visszatáplált áram a 9. év környékétől lett érezhetően kevesebb. Ezzel a ténnyel tőlem vitatkozhatsz, de a tényeket nem különösebben érdeklik, hogy te miker írkálsz róluk a ph szegedi topicjába...
Ha ez most 25 év után lesz végól 79%, tehát belül marad a 25 év/ -20%-on, az lényegtelen, nem azt mondtam, hogy a 9. évben felére esik vissza, azt mondtam, elkezd csökkenni. Ha 4-5%ról beszélünk, az már a mérési hibahatáron túlmutat, mérhető, lineárisan nő, és nem fordul meg.
Maradjunk annyiban, hogy nem csak majdnem, hanem tökéletesen igaz. Nyilván napelemje válogatja, az, ami az én példám, de lehetne ma már egész más napelem, egész más inverter, de azt mondják, talán ha 10%-kal előrébb jár a hazai technika, nem nagyon jönnek az új, és ezzel összefüggésben drága dolgok se. Az említett cucc 13 éve van fent, a 9. évben már 7%-kal volt kevesebb, most 14-nél jár lebontva a félévesre, de mivel most elég sok esős nap volt, év végéig még javulhat, úgyis most jön a szárazabb része az évnek, illetve 2 inverter pukk volt, erősen érik a harmadik. Mivel a villanyszámlát kiüti a napelem, a havi 15K-s villanyszámla nincs, a berakott 2M tőke, a kamatai, hozama, fél garázs ára is huss, cserébe 4 évente kijár egy 340K-s inverter csere, vagyis havi 15 ezres villanyszámla helyett van havi 7 ezresért inverter cserebere. Pakolod el szépen a pénz, és mikor pukk, előveszed, cserélteted, majd kövi hónapban ismét rakod el a 7K-kat...Ismét mondom, aki ilyet felrakat, az bolond.
Tudsz olyan cégről, amelyik beszerel, majd 14.5 év múlva még létezik, és garanciában cseréli a napelemet azért, mert a megszokott módon, a normál tulajdonságaiból eredően csökkent a teljesítménye? Ne már.Holnap szereltetek én is napelemet.
-
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #83564 üzenetére
Az semmi, Szarvason a Gallicoop nevű pulykafeldolgozó cég mongolokat meg pakisztániakat alkalmaz, nyilván nem direktben,m hanem munkaközvetítőkön keresztül. Nyilván sokkal kevesebb a végső összeg, amit ki kell munkabár helyett fizetni, nincs szakszervezeti jellegű problémakör sem, és teszik a dolgukat reggeltől estig. Miért is lenne más a munkaadó érdeke, mint hogy ugyanazért a munkáért minél kevesebbet kelljen fizetnie?
Ezek nem olyan feladatok, amit egy 8 osztályt végzett ember ne tudna elvégezni, nem csak a mérnökök, hanem a kétkezi melósok is versenyszférában dolgoznak, csak ott nekik kell versenyezni a helyért. Ez van, de ez volt 25 éve is, csak akkor még az volt, hogy mindig volt egy magyar, aki elvállalta ugyanazt kevesebb pénzért. Mostmár van román, szerb, török, mongol is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #83564 üzenetére
Azért Németországban a török vendégmunkásoknak nagy múltja van.
De ha már Kecskemét szóba jöhet, akkor német nyelvtudással a Mercedes gyár például jó lehet. De Szegeden is van nem egy olyan vállalkozás, aki Bosch, VW, Opel termékekhez gyárt alkatrészt és bizony jól jön, ha valaki megérti, amit a német mérnök gagyarászik.
-
Krogoth
senior tag
válasz
Attix82 #78859 üzenetére
Nem indul.
Ráadom a gyújtást, annak még van hangja, csak a motor nem indul. Nem kap üzemanyagot.
Ilyen szépen néz ki -
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #78574 üzenetére
Én meg ma nem leszek itt, mindjárt indulok, még előttem van egy -Szeged- Sopron- Zalaegerszeg- Székesfehérvár- Szeged táv.
Sebaj, annyira nem égető ez a dolog, csak zavar, hogy nincs megoldva.Maci:Írtam, hogy a második slotban nem megy, sem egyedül, sem egyszerre. Ezért is tűnik slothibának, de ugye ramvezérlő a prociban, az a proci meg nincs a lap támogatási listáján. Ördögi kör.
qualistorm: Nem egy nagy szám ez a proci, újonnan is valami 10K volt, de meglepően jó arra, amire kellett, lassulás sose volt. Ha 5-6K-ért egy 2x annyi passmark pontot hozó cpu kerül be, csak jobb lehet a gép, sőt, ha a procicsere után megindulna a második memória is benne, az maga lenne a kánaán.
-
Polemius
senior tag
válasz
Attix82 #75987 üzenetére
+ShadowX
Egyrészt, nyilván nem ennyit visz haza valójában egy háziorvos.
Másrészt, az soha nem volt megalapozott érv, hogy ha xy így, akkor zx is.
Ha az orvosoknak (ápolóknak, de voltaképpen kb. bárkit említhetnénk) nem adnak rendes bért, az nem indokolja, hogy másnak sem. Lásd a gyakorlatot: inkább mennek el külföldre helyette. Aki meg nem tud, mert pl nem beszél nyelvet, elmegy a nyugati határ mellé, ahol az előzőek helyére keresnek ember, jobb pénzért az ország más részénél.És nem tudom, honnan vetted ezt a munkanélküli dolgot. Nem munkanélkülieket kerestek, hanem magabiztos nyelvtudással, éjszakai műszakba munkaerőt. Aki a nyelvtudásával elmehetne multihoz is telefont emelgetni, magasabb bérért.
Nyilván nem egy 4 általánost végzett, ápolatlan, fogatlan, a nevét leírni sem képes, 20 éve munka nélkül tengődő rokkantnyugdíjas hajléktalant keresnek a fenti állásra. Az meg azért nem fog jelentkezni, mert a) el sem jut hozzá az info, b) tudja, hogy úgysem vennék fel.
"Külföldi melóhelyen döbbenek rá, hogy ott jóval többet kell letenni az asztalra"
"Gyere külföldre dolgozni, mert 3-4X annyit is lehet keresni. Akkor miért vagy most itthon?"Nyilván van ilyen is, olyan is. De a külföldre költözött barátaim inkább arról számolnak be, hogy ha rendesen, megbízhatóan végzik a munkájukat akkor nem szakadnak bele (=nem kell a belüket kihajtani, túlórázni, hétvégén meg ünnepnapon bejárni), és normális fizetést kapnak érte (=nem felét zsebből, hanem bejelentve, és meg lehet élni belőle, legalább nem rosszabbul, mint otthon a hajtós melóból). Mindezek mellé még meg is becsülik őket és a munkájukat, általában előrelépési lehetőség is van cégen belül, még ha nem is tudnak felmutatni semmilyen végzettséget sem. Mo-n hány esetről hallottatok, amikor futószalag mellől vagy egyszerű takarítóból 1-2 év alatt csoportvezető, osztályvezető lett?
És miért járnak vissza? Rokonok, barátok miatt? Már aki még nem lépett le közülük is. És igen, az olcsóbb szolgáltatások miatt. Akár a "bennszülött" brit, osztrák, stb. is teszi.
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, nekem is "alja munkám" van, szakképzettség nem kell hozzá, csak B jogsi meg minimális nyelvtudás. És így többet keresek napi 3 óra munkával, mint a magyar 8 órás munkámmal. Ami valójában nem 8 óra, főleg amikor "szezon" van.
És nyilván én is Mo-ra viszem a kocsit javíttatni, meg fogorvoshoz, stb. Nem vagyok hülye és a saját zsebem ellensége.
Megjegyzem, a magyar fizetésemből nem hogy megvenni vagy szervizeltetni nem tudnám a kocsit, de a megélhetésre sem volt elég. -
azbest
félisten
válasz
Attix82 #75995 üzenetére
gondolom melóhelye válogatja. Biztos nem megy 4x olyan gyorsan a futószalag vagy nem kell 4x annyi vendéget kiszolgálni 16 órában, mert ott van elég személyzet és nem 4 órára bejelentve dolgoznak 16ot.
Kivéve persze, ha valaki olyan hülye, hogy magyarhoz megy dolgozni külföldön, mert az ott is egy marék zabért dolgoztat feketén. Sok keleteurópai igényli a nyomorgást és megteremti ezt magának még nyugaton is. Az ilyen kretének miatt kellett bevezetni a minimálbért is arrafelé, mert nem léptek be a szakszervezetekbe, hanem elkezdtek embertelen körülményeket vállani és aláígérni az ottani melósoknak. Míg a szakszervezeti tagoknál kötött volt a legkisebb adható fizetés és munkakörülmény. De hát az ilyen meg is érdemli a nyomorát, ezek szoktak úgy hazajönni, hogy nyugaton minden rossz és mindenki útálja őket, pedig ki sem mozdultak a feketemunkás gettóból, csak magyarral beszéltek, csak a magyar főnök vitte ki őket az illegális tömegszállásról a feketemunkára építkezni mondjuk a mikrobusszal.
Szóval, amikor a trükkös magyar, aki csal az ottani rendszerben is hazajön, mert nem jár neki semmi ottani juttatás a csalásai miatt, akkor ne azt gondoljuk a normál esetnek. Amelyik meg orvoshoz jön haza, az nem a magyar közegészségügybe megy, hanem a magánklinikákra, mert itt olcsóbban megkapja a színvonalas ellátást. Azt, amit az átlagember itt sosem lát, mert magyar átlagfizetésből nem tellik erre. Az amelyik meg kinn nem foglalkozik az autójával az szimplán igénytelen, hogy hadja lerohadni. Már 25 éve is olyan autókkal jártak haza testvéremék, ami itt akkor még luxus volt, kinn meg csak a csórók tolták azzal. Ráadásul ott olyan áron vették őket (fordot, csomó bmw-t), amiért itthon akkoriban csak a roncs komcsi autók voltak.
Vannak ismerősök kint pár országban. A testvérem is küföldön van évtizedek óta. Jól elvannak és nem szakadnak bele. Jut idő és pénz pihenésre, nyaralásokra is. Persze nem feketemunkásként vannak ott, barkaszban kivíve magyar vállalkozó által.
(#75996) ShadowX
igen, a szolgáltatások drágábbak. Mivel ott a munkát megfizetik. Itthon meg sokszor akkor sincs minőségi megoldás, ha fizetnél érte, mert itt éhenhalnak belőle, mert nem fog a létminimumos többség sosem fizetni érte. Mondjuk nekik jön kapóra, hogy itthon nyújtsanak minőségibb megoldást külföldieknek vagy külföldi magyaroknak. -
azbest
félisten
válasz
Attix82 #75987 üzenetére
nem úgy van, hogy a háziorvos praxis az vállalkozás? A hozzá tartozó betegenként / beeső betegekért kap x összeget és abból kell kihozza az assziszens, rendelő és egyéb költségeit. Meg persze a saját jussát.
(#75989) Attix82
pont azért van éhbér sok helyen, mert szaré-húgyé elvállalják sokan. Persze van, akinek nincs választása, mert se tartalék, csak adóssága van. Az minden filléres munkáért a kútba ugrik. De semmiképpen sem jó hozzáállás, hogy az első legszarabb munkát csak azért vállalja el valaki, mert éppen munkanélküli. Ez egyenes út a kizsákmányoláshoz. Mostanában már olyan szintű lett a pofátlanság, hogy sokan kimentek ezért külföldre, s így már kevesebben vállalják el a rosszabb munkákat (pláne hogy sokszor még fekete is). -
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Attix82 #73021 üzenetére
Ha ennyire nyalod a seggét,akkor gyere el hozzánk. Vedd igénybe a szolgáltatásunkat és ülj a helyemre majd én is kibaszlak az utcára,mert vissza mertél szólni NEM szidalmazva. Közben tarkón baszlak és eltépem az arany láncod ami 14 éves,de utána felnyomunk a falra és közben pofozgatlak illetve halálosan fenyegetlek. Minden nap kibaszhatnám a Köcsög vendégeimet,mert úgy beszélnek velünk mint az állattal. Holott mi szállásadók vagyunk,nem egy kocsma. Szívből kívánom,hogy éld ezt át,de verjenek is meg keményen. Nem mellesleg mindenki tudja,hogy egy gyökér az az ember és megvan a véleményük róla. Be is lehetett drogozva,mert aki december közepén este pólóban izzad ott már bajok vannak.
-
Doggy dog
senior tag
-
kispéé
senior tag
válasz
Attix82 #73021 üzenetére
"Teljes történetet nem ismerjük."
Erre szerettem volna kilyukadni én is, de már nem mertem beírni.
Tény, hogy nem ez a megoldás hogy megagyaljuk a fizető vendégeket, de azért csak volt valami előzménye, ok nélkül nincs ilyen. Ha meg be volt kokózva, akkor ki kellett volna hívni a yard-ot, miért is nem tettétek? -
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #71790 üzenetére
Békéscsaba- Mezőberény felé elviselhető az útminőség, az elmúlt időszakban nagy részét teljesen rendbe hozták, sima az út, frissek a csíkok, és arra a legrövidebb, csak 200 km, kényelmesen 3 óra alatt oda lehet érni, sosincs nagy forgalom, csak Berettyóújfalu után. Szeghalom után egy kicsit rosszabb az út, de nincs vele semmi gond, se nagy lyuk, se más, csak kissé vályús.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #71344 üzenetére
A sok váltás nem zavar, még szeretem is, ha pedig a megengedett maximummal megyek városon belül, akkor az előzés sem annyira zsenéroz 2×1 sáv esetén, 2×2 sávban meg el lehet férni.
Ami inkább aggaszt, hogy alacsony fordulaton esetleg elégtelen a monotor kenése.Párom városon belül nemigazán vált fel 3.-ból és szemrebbenés nélkül megy így 60-70-nel is 3-3,5 k rpm-mel. Én meg harmadikkal kigyorsítok, és berakom ötödikbe, ha tartósan lehet 50-nel, esetleg 60-nal menni.
-
Frenky89
addikt
válasz
Attix82 #67360 üzenetére
Ok, köszi!
Amúgy én is had fakadjak ki egy kicsit a HA-ra: csak én lennék olyan ****, hogy megtartom a dobozokat és a tartozékokat? Komolyan... ha megvan a hátlap, akkor már nagyon büszkének kell lenni és ezt az árba is bele kell foglalni természetesen. Tisztelet a kivételnek!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest