- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még elektromosban is gondolkodtam de hamar kiderült,hogy a hálózatom nem bírja és ez megint csak egy rossz tervezésnek köszönhető mivel az elektromos autók töltése egyből a szabvány által meghatározott maximum árammal kezdi pl.16A-el és nálunk 20A-es a hálózat.Az átköttetés kicsit bonyolult mivel sógorom nevén van a villanyóra és Ő külföldön él.Amelyek elfogadható árban megvehetők lenének ott meg az akku para dominál.
A "valódi" 7 személyes autó is ritka már... -
A HUP-nak nem vagyok tagja. Csak amatőr it-s vagyok. Itthon játszom a kis szerveremmel.
#99037 stopperos : Köszi.
Az Ubuntu 20.04.6 szerveren a systemd indítja a mosquitto-t. Kb. minden 2. újrainduláskor a Mqtt nem indul el mert nem találja a mosquitto.log fájlt. És tényleg nincs ott. Meg sem próbál létrehozni egy újat. Ekkor áll majdnem az egész HomeAssistant.
Gondoltam írok egy scriptet ami megnézi a fájlt. Ha nincs csinál és betölti a mqtt, ha van csak betölti. A script működik ha csak lefuttatom. Ha azonban egy service-t csinálok belőle a systemd-nek. Akkor nem működik. Az eredeti mosquitto service-ből csináltam.[Unit]
# Description=Mosquitto MQTT v3.1/v3.1.1 Broker
# Documentation=man:mosquitto.conf(5) man:mosquitto(8)
After=network-online.target
Wants=network-online.target
[Service]
Type=notify
NotifyAccess=main
ExecStart=/bin/bash /opt/my_mosquitto.sh
# ExecReload=/bin/kill -HUP $MAINPID
# Restart=on-failure
[Install]
WantedBy=multi-user.target
Annyit haladtam, hogy a Neten találtam, hogy kevés az EXEC-nek a # /bin/bash a scripben, a parancssorba is be kell írni a parancs elé. Előtte hibára futott, most beleragad és timeout-al később kilövi.
A script:# /bin/bash
if ! test -f /var/log/mosquitto/mosquitto.log; then
echo -n "" > /var/log/mosquitto/mosquitto.log
fi
/usr/sbin/mosquitto -c /etc/mosquitto/mosquitto.conf
Az amatőrségem, hogy nem mindent értek a service készítésben.
-
-
adrian14
tag
Szerintem sem rossz ez az ágy. Csak jövő héten költözünk és próbáljuk kipörgetni a bútorokat. Most adtam el egy fenyő ágykeretet, matraccal 50-ért. Ahogy felraktam már jöttek is érte. Még van 3 momaxos bútor, amit szintén áron alul adnánk el (és szinte újak). Azokra viszont még nincs jelentkező. Pedig elég jók és bánom is, hogy meg kell tőlük válni, csak nem illenek a másik helyre.
-
macilaci78
nagyúr
Itt abizonyíték, hogy van olyan BMW tulaj, aki használja az indexet is!
Ugye, a tűzoltókészülék sem kerülte senki figyelmét? -
Rawulf
őstag
Azért ne essünk túlzásokba. A Tenda-nál a támogatás az, ami gyenge és vannak furcsa beállításaik. Nagyon észnél kell lenni firmware frissítésnél is a régebbi modelleknél.
Példának okáért az AC10U routerüket rengetegen vásárolják és használják Szegeden és környékén is. Az ismerőseim között kapásból tucatnyian. Senkinek semmi problémája vele. Gyors, jó a lefedettség vele és csupán 10 rugó körül kapni.
Persze nyomtatót nem támogat az USB portja és a TKIP-t sem tudod menüből kikapcsolni. -
Az fura.... akkor vagy ennyire rossz helyre adjátok le és brutálisan lehúznak titeket vagy pedig egyszerűen csak túl sok az újrahasznosíthatatlan szemét közötte. Pl a nyomtatók, Scanner-ek meg az irodagépek nagy részéért fizetni kell, meg a monitor, billentyűzet, egér stb ezekért is fizetni kell, hogy átvegyék.
De az alaplapokért már pénzt adnak, a memóriákért meg a processzorokért meg ELÉG sok pénzt adnak. Azok kurva sokat érnek, mert rengeteg az újrahasznosítható alapanyag bennük. Nézd meg az árlistát amit linkeltem... azok ténylegesen aktuális átvételi árak. Ha nem 20-30 kilónyi van hanem sok 100, akkor kijönnek érte az ország másik feléről és elviszik és még pénzt is kaptok érte! Csak ugye nekem ekkora mennyiséggel magánszemélyként nehezebb a dolgom...
-
-
Agyasima
őstag
Ha így teszik, azt bizony baromira titkolják.
And now for something completely different: Edigitalból akartam rendelni a "szokásos recept szerint:" Szegeden nincs raktáron, de pár nap alatt idehozzák és mindenki örül. No, ez a szolgáltatás megszűnt. Személyes átvételre nekem össz 1 db pesti boltot ajánl fel. Hogy ezt miért csinálják? Ennyire durva a forgalmuk, hogy megtehetik? Vagy úgy vannak vele, hogy kifizetem a házhozszállításit? Apró dolgok esetén nem túl életszerű.
-
pulutodurumo
őstag
Ne is mondd. Annyira nem értem miért szeretnék megöletni magukat. Az elmúlt években szinte csak bringával közlekedtem a városban, és valahogy mindig volt nálam normális lámpa.
A másik kedvencem a kosár mögé elbújtatott pislákoló izé.
Nekem 15 éve van jogsim, tudok autós fejjel is gondolkodni. De elég lenne csak egy kis ész, még jogosítvány sem kell. -
macilaci78
nagyúr
Halott seggére a meleg puszi... Mindent próbáltam anno: borotvahab, szappan, tusfürdő, mindenféle márkás és nem márkás páramentesítők, még profi búvároknak való 3,5k Ft/10 ml-t is.
A legtöbb, amit elértem, hogy valóban nem párásodott a szemüveg, legalábbis nem a megszokott módon, de a fizikát nem lehet megbaszni. Kb 0,5 mm átmérújű vízcseppek gyűltek össze a lencse felületén és egy fátyolos, homályos réteg helyett úgy láttam a világot, mint egy légy.pulutodurumo: nálam a drót nélküli maszk esetében ilyenkor az orromnál tényleg nem jött fel levegő, viszont mellette igen és pont a lencse mögé egyenest az alsó szempilláimra. Baromi zavaró volt, 2-3 szusszanás után igazítottam is másfelé.
lorcsi: a törlés sem ér sokat, amíg a lencse hideg, addig lecsapódik rá a pára.
Viszont tegnap kaptam kézhez a rendelt airsoftos védőmaszkomat. Szájat, orrot eltakarja, nem sál, nem kendő, többet nem is kívánhatnék.
Szerintetek egy maszkviselés ellenprzésére kijelölt személy fel van ilyenre készülve?
-
martonx
veterán
+1 de mindig vannak rettegők, és szuper biztosra menők. Én telefont is kínából rendelek, a garanciát is leszarom (mondjuk amennyi pénzből kijön így egy új egész korrekt telefon
egy új iphone / samsung árából fél évente rendelhetnék újat hosszú éveken keresztül...) . Talán egy régi alaplapomra emlékszek a múltból, amikor valóban garanciában cserélni kellett bármimet.
Mondjuk akkor már a kiterjesztett garanciának több értelmét látom, ha az ember retteg, mert úgy már többször is jártam, hogy valami a gari idő lejárta után rövid időn belül tönkrement. -
fero02
nagyúr
-
sarkanyolo2
őstag
-
SirRasor
addikt
Passz. Ha tudnám, nem kérdeztem volna
pulutodurumo amilyen viccesnek indult, talán még ennek van a legtöbb értelme
pilóta tesztre kell! Kíváncsi vagyok, hogy a főztjeimet mennyire dobja fel, illetve ha már megismerem, hogy egyértelműen milyen az íze, akkor ki tudnám szűrni más ételekből is. Mondjuk pizzákból, amiket szoktunk rendelni.
Kis mennyiségben nem hiszem, hogy fejfájást okoz.macilaci78
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest