Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
macilaci78 #100455 üzenetére
Tehát lassan mozduló clumsy fórumozó, pont a veszélyes fajta
-
válasz
attilav2 #100303 üzenetére
A Ladázás (és sok más retro hobbi is) olyasmi, amit észérvekkel nem lehet igazolni, hiszen az az autó ma már semmiben sem veszi fel a versenyt a ma használt autókkal, inkább azért szokás tartani őket, mert pl szép emlékek fűződnek hozzá a tulajdonosának, mert ilyen autó ülésén töltötte a gyerekkorát, egy kedves rokon hagyta rá, vagy tetszik a forma (tényleg nem csúnya autó, hát mégiscsak olasz forma, mondjuk a kockalámpával elfarkalták).
Nekünk is volt Ladánk, és amikor úgy tűnt a 2000-es években, hogy faterom ismét szerez egyet amit majd nekem ad, örültem volna neki, meg akartam csinálni az ízlésem szerintAztán ebből nem lett semmi.
Amúgy én most Trabira és bogárra kezdtem el vágyni, pedig egyik se volt a családban.
Ha elkészül a ház, tuti veszek valamelyiket, csak elmenni vele lakott területen belül ide-oda, és pátyolgatni mert cuki.
A gyerek is kifejezésre juttatta, hogy neki tetszik a Trabant, úgyhogy valszeg az lesz. -
Azt tudjátok, hogy a srác autista?
Maga mondta korábban.
Ennek tudatában győzködjétek autózásról vagy próbálkozzatok észérvekkel. -
-
-
válasz
Wiz Khalifa #99960 üzenetére
Régen ami most spam, az régen a flood volt.
Öregebbeknek még meglehetnek a régi csetprogramos emlékek, IRC, ICQ, chat.hu (mennyit trollkodtam ott), utóbbin még automata warning is volt, amikor valamelyik speciális user minden szót külön sorba írt.
A ne floodolj köcsög! mindennapi mondás volt. -
válasz
martonx #99859 üzenetére
Szerintem akkor tekinthető ez sznobériának, hogyha egyfajta társadalmi igazodási kényszer szülte.
Pl ha valaki körül mindenki eljár síelni télen és random trópusi tengerpartra nyáron (vagy fordítva, tudom is én), és ehhez szeretne igazodni.Valaki viszont csak simán nagyon szeret síelni, vagy szeret megfőni 50 fokban pálmafák alatt (én pl utóbbit nem tudom megérteni, én 25 fok fölött már olvadok), és épp meg is teheti, hát szerintem megteheti anélkül is, hogy kiérdemelné a sznob jelzőt.
Ha nem házat újítanék épp fel, én is télire kibérelnék a családdal egy bungalót valami téli tájon, és meg is fogom tenni, amint befejeződik a pénznyelő-projekt.
Na nem síelni mert az nem nagyon érdekel, csak hogy a tél egy részében legalább téli tájon lehessünk (a feleségemnek is hiányzik a hó, és a gyereknek is nagyon tetszett az a kb 3 db hóesés amit 3 év alatt meg tudott figyelni.
).
-
válasz
totya694 #99805 üzenetére
Abszolút megértem, a 2FA egy merénylet.
Sajnos egyre több platformon muszáj, mert sok a retardált akit egyszerű kiforgatni a fiókjaiból, ezzel lehet mérsékelni a veszteségeket, de minden alkalommal legszívesebben felpofoznám aki kitalálta, mikor be akarok lépni egy random fiókba a laptopomon amin az elmúlt x évben is beléptem, az OS-en amin az elmúlt x évben is beléptem, a földrajzi lokációról ahonnan az elmúlt x évben is beléptem, de azért rám bassza a 2FA-t hogy írjad be köcsög a kódot amit a telódra küldtünk, na én nem az a fajta vagyok aki mindig a zsebében tartja azt a köpedelmes tepsit amit manapság telfonnak csúfolunk, hanem lehet hogy a fürdőben hagytam, vagy az asztalomnál van miközben én a kanapén, esetleg lent maradt a kocsiban, 2FA rohadj meg.
Még akkor is bosszantó ha e-mail 2FA van mert az e-mail fiókomba se vagyok mindig belépve, na akkor oda is belépni...user/pass és kész, efelett minden csak kényelmetlenség, és az internet valaha kényelmes volt.
-
-
válasz
pulutodurumo #99738 üzenetére
Nem mintha nem két kattintás lenne az előző driver visszaállítása
Amúgy én is jártam így. -
válasz
martonx #99684 üzenetére
A UI.
Laptopon is, desktopon is több klikk kell pár gyakran használt funkció eléréséhez, mint kellett Win 10-en, például akku, bluetooth, ilyesmi pöcögtetésekor.
Ráadásul a Win11-ben már egyáltalán nem érhető a tálcán az a terület ahová toolbart lehetett kitenni, tehát a Thinkpadjeimen szia van a Battery Gauge-nek amire kattintva egy pöccel lehet állítani ezer dolgot amit használok (mikrofon ki-be, akku töltési küszöb, stb).
Van egy tálca mod amit githubon találtam és megcsinálja olyanra a tálcát mint 10-esen, de a magából a rendszerből hiányzó toolbar funkcionalitást nem tudja visszatenni.Illetve a sebességével is vannak gondjaim, igaz, öregnek számít a PC-m, Zen+, 16GB memó, RX570, érezhetően nem olyan fürge a mindennapokban mint a 10-es volt (pedig ez is debloatolva van), és a játékok sebessége is 10-esen volt jobb.
A 10-esre sem mondhatom amúgy hogy szeretem, de egy kezdettől jól működő és még nagyon régi vason is szuper sebességű OS, szinte lehetetlen elrontani, ezt a tulajdonságát mindenképp szerettem benne. Az hogy közben úgy néz ki mint a gyász, hát az egy dolog.
Az utolsó Win amit kedveltem mert ránéztem az UI-ra és az jött át hogy ez egy jófej OS, a Win7 volt.
De amúgy retrózgattam mostanában Vistával és őszintén az még szívmelengetőbb rendszer a kis alapból bekapcsolt asztali gadgetjeivel vagy widgetjeivel vagy mik azok. -
-
Hát én 1 év után fogom visszatenni a 10-est, nem sikerült nemhogy megszeretnem, megszoknom sem a 11-et.
-
-
válasz
Stylewars_kp #99465 üzenetére
Talán egy 10-es de kocsikázni kellett érte egy kicsit.
Azóta már volt szintén retrógémer fórumtárs akinek nálam is jobban elgurult a gyógyszere és 100-ért vitte volna de túl király ahhoz hogy eladjam. Imádom. -
-
Nem azért játszik az ember pécén, hogy aztán fostos algoritmusokkal kelljen machinálni, hogy a játékok sebessége megfelelő legyen, ez a véleményem erről.
A PC a chad natív render platformja kellene hogy legyen, tekintve az árát a konzolokhoz képest, elég baj hogy oda jutott ahová, hogy nem fejlődtek annyit a gpu-k jó ideje, hogy bekapcsolt raytracinggel megoldható legyen normális framerate 4k monitorokon, és mindenféle skálázáshoz kell nyúlni..
Személy szerint inkább játszom alacsonyabb felbontáson natívon, minthogy magasra skálázzak és nőjön a válaszidő / megjelenjenek artifactok.
Mondjuk én több mint egy éve visszatértem egy nagy crt-re, tehát nyugodtan használhatok alacsonyabb felbontást, az eredmény éles lesz, nem úgy, mint lcd-n hogy bármi ami nem natív, egy mosott kaksó képét ölti magára.
-
-
válasz
Stylewars_kp #99383 üzenetére
Nem hangzik jól, igaz, abban a helyzetben lehet ennek is örültem volna.
-
válasz
Stylewars_kp #99379 üzenetére
Hát, jó is, meg nem is.
Én évekig nem találtam ott normális munkát, azért is jöttem el.
Most azért lehet majd miből válogatni talán. -
-
-
-
-
Nálam egy régi laptop a NAS, a tetején pár mobil HDD-vel betemetve az ágy alá, egy ideje nem láttam, de még el tudom érni a hálózaton úgyhogy még él
-
Fb marketplace + a hirdetés megosztása a releváns kerület adokveszek csoportjaiba, én így tolom Budapesten, a legapróbb dolgot is 1 napon bleül el szokták vinni.
Igaz, én úgy árazok, hogy eladjam, ez segít.Tény, itt az érdkelődők színvonala jóval a Hardveraprós alatt van, de ami itt nem ment el hetekig, ott elment 24 óra alatt szinte minden esetben.
-
-
válasz
macilaci78 #98535 üzenetére
99% hogy nem ebből lett.
-
válasz
ShadowX #98514 üzenetére
A tudományos konszenzus pedig azt mondja, hogy ez kb tizedében függ a genetikától, a többi életmód.
Nem véletlen tartja magát a genetika-dolog, úgy egyszerűbb a polgárnak azt gondolnia, hogy oh, hát semmit sem tehettem volna, ilyen a genetikám. Ez egy egyszerű kiút a felelősség alól. -
-
-
-
-
válasz
macilaci78 #98310 üzenetére
Azért Szeged easy mode vezetés szempontjából Bp-hez képest.
-
Van sok Unix állás.
Ez pl Szeged. 20 év problémaközpontú social meló után lehet rápróbálnék.szerk.: duo-nak akart válasz lenni.
-
Szegeden én is csak szívtam a munkakereséssel nagyon sokáig, igaz, sem használható végzettségem nincs, sem tapasztalatom nem volt. Mellé jött egy otthonról hozott lehangoltság-önbizalomhiány-depresszió.
Végül elegem lett, és elkezdtem Bp-re járni interjúkra, ide is kerültem egy bankhoz egy ilyen random diákmunka szintű admin munkára, ott pár hónap után megkínáltak egy jobb pozival (backoffice volt, örültem mint majom a farkának, hogy közöm sem volt ügyfélhez), pár év múlva egy még jobbal, az ugyan nem annyira jött be, de megnyitott egyéb kapukat, úgyhogy kerestem mást, most IT governance területen vagyok authentication governance analyst, globális csapatban (csak 1 magyar kollégám van) egy Tbtf kategóriás banknál, és egész korrekt manit tudok keresni.
Szeretni mondjuk nem szeretem, pedig egykor ilyesmiről álmodtam. Igazából a munka tök chill és laza lenne, de a kulcs kollégákat személyesen lehet pofánnyomnám, így is jobb is, hogy egy kontinenssel arrébb vannak.
A kiutat keresem belőle én is, valami szakma felé, ami érdekelne és amire fel tudnék húzni egy vállalkozást. Mondjuk most találtunk egy házat amit próbálunk megvenni, úgyhogy egy darabig maradnom kellene a seggemen a hitelbírálat miatt.Egy szó mint száz, én duo helyében ezeket a governance típusú munkákat keresném (nem csak IT, akár risk, compliance, stb), mert szinte semmit sem kell hozzá tudni (én sem tudok egy sort se kódolni, de egy bőven user szint feletti tudásom van, tehát tudom mi az az API, UI, Agile, Scrum, stb), de nálam sokkal képzettebb és intelligensebb Analystok és CISO officerek, programozók bizonyos munkafázisairól én döntöm el, oké lesz-e vagy sem.
A már más által említett scrum master is ilyesmi lehet, csak interaktívabb. Bennem is felvetődött már, de most nem tudok rálöttyinteni 700k-t egy képzésre, pedig relatíve organikusan következne abból, amit most csinálok.
De vannak még ilyenek, pl Product owner, az is tilitoli és igazából nem kell hozzá valódi skill semmiben, csak sok érintett területről kell felszínes ismeret. -
-
-
Lesz BYD gyár Szegeden? Mit fog gyártani?
-
-
-
-
Az MPL-lel amúgy csak pozitív tapasztalataim vannak, de rossz a sima postával sincs, sosem hagyták el semmim, sosem törtek össze csomagot. Igaz, ha mód van rá, Foxival szoktam küldeni és fogadni is.
-
-
-
-
válasz
garga pista #98028 üzenetére
Boldogul high-end PC CRT monitorokkal is?
-
-
-
-
válasz
macilaci78 #97895 üzenetére
Jaja, gázos.
tlac: látod? Tök gáz az okos tévé.
És az okos mindenszar is. Főleg amelyik a gazdájával beszélget folyamatosan, és nyilván az nem te vagy, csak a használója, khm, adatszolgáltatója
-
-
-
-
-
válasz
pilóta #97880 üzenetére
Oké, ennek semmi jelentősége azzal kapcsolatban, amit én szeretnék.
Nem fő monitornak használom a tv-t, lehet rosszul értetted, pedig egyértelműen leírtam, mi a use case, de akkor ismét: Youtube, filmek, sorik, Twitch.
Ezek mozgóképek. Tehát tv, házimozi use case.A tévének ehhez nem kell okosnak lennie, mert okos helyette a pc, és nem kellene bele tuner sem, mert nem nézek tv adást.
Tehát egy sokkal egyszerűbb elektronika is elég lehetne bele, így lehetne olcsóbb, kevésbé pazarló, mert ez egy létező igénynek tűnik, sok ismerősöm mondta már hogyha lenne ilyen cucc, ő is ilyet vett volna.
Remélem így már világosabb. -
válasz
pilóta #97878 üzenetére
A panelnek tök ugyanazokat kell teljesíteni, mert ugyanabban a méretben, ugyanarról a távolságról lenne használva, ugyancsak médiára.
Attól még, mert valaminek egy PC a jelforrása, és nem lenne benne tuner és okosrendszer, a célja még ugyanaz lenne nálam, mint annak a tévének, amiben ugyan benne vannak ezek a dolgok, csak kihasználhatlanul.
Jó lenne ha megvehetném ugyanezt, olcsóbban, sallangok nélkül. -
-
válasz
totya694 #97867 üzenetére
Amúgy támogatnám a butatévék elterjedését ismét.
Mikor mi vettünk tévét, nem lehetett ilyen méretben, csak okosat kapni.
Picit használgattuk, kipróbáltunk streaming szolgáltatásokat és ilyesmi, de végül csak ott kötött ki, hogy egy nagy pc monitor.
Megy bele a gépemből egy hdmi kábel, és kész. Azon megy a film, Youtube, twitch, még csak tévészolgáltatásunk sincs, úgyhogy mi főleg vevők lennénk valamire, ami csak egy nagy és jó panel, pár hdmi, és cső. Se tv tuner, se okos köcsögségek, csak képernyő. -
-
válasz
quailstorm #97709 üzenetére
Nekem is ugyanaz a telepítés volt az asztalimon, mióta megvettem kb 4 éve. Frissült ahogy jónak érezte, nemrég Win11-re, az mondjuk igényelt egy rakat UI tweaket hogy használható legyen vizuálisan, de stabilnak az is stabil.
Volt laptopom aminek az SSD-jén a 10-es előtte több hasonló, de kicsit eltérő hardverű notin ment, átpakolás után kicsit szöszölt a driverekkel de ment. Még újra is aktiválta magát.
Én el nem tudom képzelni, mit csinálnak azok a userek akiknél a Win10 nem működik hosszabb távon, oké, vannak hibái, de olyan hogy x időnként konkrétan újra kelljen telepíteni mert elhasználódik mint valami abroncs, olyan a világon nincs épeszű használat mellett.
Szerintem ilyen utoljára a Win98 környékén volt. Már az XP sem volt ilyen, abból is volt notin 6 éves, auto frissülő installom ami azért ment a levesbe, mert újratelepítettem eladás előtt. Sem lassú, sem problémás nem lett az sem annyi idő alatt (mindezt HDD-n).Win 10 pedig annyi mindent kivett már a cucc a user kezéből, hogy kifejezetten akarattal ÉS ügyességgel kell nekiállni, hogy el tudja valaki rontani
-
-
-
válasz
szabzoltan1 #97315 üzenetére
Rászűrve a hszeidre kínlódsz te eleget amúgy is
-
-
-
-
-
-
-
Lehet kapni elég dizájnos monitormagasítókat, szépen befér alájuk némi kábelezés is, vagy egy laptop, nem feltétlen kell eladni emiatt.
-
válasz
pulutodurumo #97091 üzenetére
Totál gazdasági totálkár, most már muszáj lesz forrasztanod és megjavítanod egy csomó mindent, hogy megérje.
-
válasz
pulutodurumo #97052 üzenetére
Kb 7 éve kapott a G700-am japán Omront, azóta is hibátlan.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
ShadowX #96725 üzenetére
Amúgy lehet még kapni okosság nélküli tévét?
Nekünk egy LG Webos 4k tévénk van néhány éve, de a Webos jelentősen körülményesebben kezelhető amikor pl fényerőt vagy kontrasztot vagy egyéb alap dolgot állítok, mint anno buta tv-ken.
A smart funkcióit pedig nem használjuk ki hiszen monitor módban megy, kivéve a wireless displayt vagy mi a neve.
Nem lenne rossz egy tv ami csak egy zsír panel, jó vezérlés, és sok bemenet, no smart gay shit. -
-
Tudom hogy lejárt lemez már a nekemnincstévémezés, de nálunk pl a tv kizárólag monitorként üzemel.
Vagy a gépemről megy film, youtube, twitch, vagy valamelyikünk laptopjáról lőjük ki rá a képet wireless.
Néha amikor ismerősöknél vagyok, végignyomogatom a programokat hogy mik mennek tv-ben, hát számomra viszolyogtató, de az még inkább, hogy ezért fizessek is -
-
válasz
Williamgrant #96703 üzenetére
Mi ez a tramtrain és hol jár?
-
Szegedről származóként azt kell mondjam, sosem voltam Szentmihályon.
Tépkép alapján viszont sok a zsákutca, ami jó jel, hogy az átmenő forgalom zaját megspórolhatod. -
-
-
Nem lehet eldönteni egyértelműen, hogy "hol jó lakni", sokféle ember, sokféle igény.
Attól hogy valami város, nem biztos, hogy minden szolgáltatás könnyen elérhető, attól hogy falu, nem biztos, hogy az év egyik felében szar, a másikban pedig füstszag van.De ha családdal vagy, az ovi, suli milyensége sokat elárulhat, és ne feledkezz meg felmérni, mennyi idő alatt megy ki a mentő (ha kimegy egyáltalán), szükség lehet rá.
Lépegess be a Fb csoportjaikba, menj el autózni a kinézett helyekre, kérdezz meg random embereket, menj el hétköznap, hétvégén, ha van időd várj egy telet és menj ki akkor is, stbNagyobb városok pártíz km-es agglója tele van jó falu-hangulatú helyekkel, ahol a régi vályog parasztházak és kádárkockák is pöpecre fel vannak újítva és több tízmilliós kocsik állnak mellettük.
Ott valszeg nem a csizmát égetik télen, és szerintem a kakastól sem kell tartanod.Én Szőregen töltöttem gyerekkorom nagyobbik részét, szerettem.
Sándorfalváról van rokon, neki sincs baja vele.
A feleségem mezőtúri, ott pl környéke válogatja. Van ami fancy, van ahol a gipsyk az ablakod alatt vonulnak a városba és onnan haza reggel és este. -
válasz
macilaci78 #96500 üzenetére
Azért remélhetőleg van átmenet az egész napos gép előtt ülés és a segédmunka között.
Én is ilyet keresek most.
6 év elég volt a monitorra meredve 8 órában. -
válasz
garga pista #96389 üzenetére
Inkább azt, mint az albit. Legalább örökölhetnek a gyerekeid egy házat.
-
válasz
quailstorm #96378 üzenetére
Remélem Thinkpad!
-
-
-
-
Füvészkert működik még?
Elvinném ma az asszonyt és a gyereket, ha lehet menni. -
válasz
FoxiestFox #85718 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest