Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
Doggy dog #99196 üzenetére
Pár ezer forintért tudsz venni valami N-es WiFi routert ami ugyan net nélkül de csinál egy LAN-t összekötni a TV-t a telefonnal.
Ha olyat veszel, amin fut a DD-WRT akkor még a mobiltelefon hotspotját is tovább tudod osztani (bár ezt nem próbáltam, csak simán a routert olyan szegény ember mesh-e alapon). -
quailstorm
félisten
válasz
Doggy dog #99193 üzenetére
Persze működne, csak én azt nem próbáltam így nem tudok releváns véleményt mondani.
Nekem egy ősrégi Microsoft HD-500 van, amit még a Lumia 950-hez adtak, de működik Androiddal, tablettel, Steam Deck-kel, laptoppal, bármivel (nyilván tölteni csak telefont tud).
Alin ilyesmi dokkok vannak: [link] vagy [link]
Milyen telefonod van egyáltalán? Nem mindegy.
-
válasz
Doggy dog #95452 üzenetére
Nem, az elvileg a 230 V-os ág. Amelyiket nem lehet kihúzni a tápból, amelyiket a gépbe dugod, azon az oldalon. Szét kell csavarozni, és belül látszik, hol van elnyíródva. De ha laikus vagy, akkor kell egy nem laikust keresni (például Oldfox, totya694), ők megoldják neked.
-
proper
őstag
válasz
Doggy dog #95321 üzenetére
Benzinesnél ha nincs konkrét meghibásodás akkor nincs velük baj
diesel a korom miatt problémás mert lerakodik és nem bír nyitni vagy rendesen visszazárni, ilyenkor lehet kivenni és takarítani mert ez miatt jön a hibakód es tiltja a turbót és lesz egy jó szívó Diesel autód
maga az egr nem nagyon tud el romlani inkább maga a vezérlő szokta magát megadni
kb évente kivettem a Merciből és kimostam így nem volt vele extra gond
most az 1,6 ehdi már más tészta, eléggé megkavarták -
-
-
veze
őstag
válasz
Doggy dog #92166 üzenetére
nekem 10liter viz + 100gramm citromsav keveréket javasolt a szerelő. nem bántja az aluminiumot se a gumit.
multkor a palyan nem tudta tartani a 148km/ó sebességet, kiabalni kezdett hogy stop stop, tulmelegedik.
lassítás, kicsit visszahült, 130 már jó volt neki, de korábban nem volt ilyen, víz nem hiányzott belőle, a ventilatoris bekapcsolt, működött, de a sok döglött szunyog miatt már alig megy át levegő a hütőn,
szóval azt is takaritani kell kivülről -
martonx
veterán
válasz
Doggy dog #91351 üzenetére
Úszásra Szegeden és környékén ők az abszolút legjobbak: Gergely Andrea Úszóiskola - Fejlesztés alatt... (gergelyandreauszoiskola.hu)
Női vízilabdázókból tesiszakot végzett úszásoktatókkal csinálják az oktatást. Amellett, hogy szakmailag, emberileg nagyon jók, hogy is mondjam, van mit nézni oktatás közben -
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #91349 üzenetére
vidd el nyugodtan a grosicshoz, nezzetek meg milyen, ha ugyeske. ugyis megmondjak, ha inkabb kisebb klubhoz menjen (ajanlanak is partnerklubot), ebben a korban minden edzo aranyos, kedves, normalis. es nincs semmi kotelezettseg, meg kell nezni, tetszik e a gyereknek. ha nem szimpik, viszed tovabb.
(haver 5 eves kisfia is ott kezdett, felirl tapasztalat, hogy kedvesek normalisak. ha komolyan gondolja a gyerek kesobb, nagyon nagy elony, ha ott kezdi a focit.)
-
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #91342 üzenetére
objektiven mennyire ugyes? ha nagyon, akkor a grosics.
ha kozepesen akkor dafc (mi) vagy szeol. ta'n szeol csacsa nenivel jobb piciknek, de nalunk se rossz.ha csak hobbi, akkor +1 a moravaroshoz. ott lehet, hogy meg jobb edzok vannak. (utc, fk nem tudom van e ennyire gyerekcsapatuk)
-
martonx
veterán
válasz
Doggy dog #91342 üzenetére
Nekem a fiam ide járt: Móravárosi-Kinizsi SportKör - Főoldal (moravarosikinizsisk.hu)
Nem egy elit foci csapat Szegeden, de tök jópofák az edzők, meg viszonylag laza, kedv meghozósak az edzések. -
Rimuru
veterán
válasz
Doggy dog #90761 üzenetére
Nem hasznalok ilyesmit.
e-mailek egyből átjönnek, értesít egyből? - Igen, amennyire a google engedi az imapot (tehat push-imap nincs de ennek sok ertelmet se latom).
szinkronizált névjegyekkel mi helyzet - carddav megy (oda-vissza szinkronizal), hasonloan calendar is megy caldav-val -
quailstorm
félisten
válasz
Doggy dog #90364 üzenetére
Na akkor én is megszakértem.
Ez első generációs Core i szériás i3. Ez egyáltalán nem erős, de még elviselhető.
Ez első generációs Intel HD Graphics-et jelent. A Windows 10 a HD4000-től támogatott, ami a harmadik generáció.
Ez nem azt jelenti, hogy semmi nincs W10-re, az MS kierőszakolt egy Microsoft Update-en terjesztett driver-t, de abban OpenGL támogatás pl. nincsen. Ahhoz lehet patchelni meg kínlódni.
4GB RAM sovány, nem tud prefetchelni a Windows, szóval 4GB RAM + HDD + W10 az igen rossz lesz.
SSD-t nem írtál, feltételezem nincs.+4GB RAM (ha nem 2x2 van benne) az olyan 4-5k HUF használtan. SSD vérmérséklet kérdése, mondjuk 13k. (Crucial MX500)
Azzal a kettővel viszonylag korrekt lenne. Valamelyiket legalább bele kéne fektetni, mindegy milyen rendszeren maradsz. SSD-t leghamarabb.Win7 vállalati frissítések egyébként nincsenek elzárva. Aki az aktivátort megtalálja, az a Win7 frissítést is be tudja kapcsolni 2023-ig.
Filléres netes lopott kulcsok csak a lelkednek jobbak mint az aktivátor. -
SirRasor
addikt
válasz
Doggy dog #90364 üzenetére
Win10 elketyeg rajta, ha van benne SSD.
Sajnos 1703-as build óta eléggé tudja enni a HDD-t, tehát ha az nincs, akkor maradjon a 7.+1 a Win10-nek a biztonság miatt. Ha nem akarsz vele foglalkozni, akkor pont tökéletes, még plusz AV se kell rá, mert a Defender már ilyen szinten áll.
Illetve 2022-től nem fog frissülmi a Chrome Win7 alatt, tehát szintén hosszú távon érdemes ezen elgondolkozni, hogy vajon később akarsz-e vele szenvedni, ahogy sorba állnak le a böngészők a Win7 támogatásával. -
fradi81
veterán
válasz
Doggy dog #90372 üzenetére
Mindenképp valami nagyon legális kell? Ha igen nem biztos hogy a pár ezer forintos sokkal jobb mintha kézzel beírnád de csak tipp.
-
veze
őstag
válasz
Doggy dog #90088 üzenetére
Ha Ravak kád, annak jóformán semmi sem árt..
nekem 2000 őszén lett beépítve, azóta már mindennel lett tisztítva amiket erre kapni lehet
( csak 1800 forint/500ml -es Ravak cleanerrel nem)
és kutya baja. Nem ugy néz ki mint egy leharcolt kád..
(Én ugy nézem hogy a ravak akril kád ( legalábbis ami nekem van) nem csak a felületén van fehérrel bevonva ( és alatta gondolom olcsobb minőségű sárgás akril van) hanem a teljes keresztmetszetében abbol a fehér anyagból van, mint ami a színe. Ezért ha kopna is a szine nem tud elkopni mert ha polirozod ugyanugy kifényesedik a kád anyaga egészen addig amig ki nem lukad , ugy elkopik.., talán emiatt olyan drága..) -
Cyrin
addikt
válasz
Doggy dog #90093 üzenetére
Nálam az egyik takarító tönkretette a kád fényezését a domestos-szal.
Aztán volt szürke, sárga elszíneződés rajta. Ez lehozta, ismét fehér lett, de a csillogást már nem tudta semmi visszaadni.
Pl Emese szalon. Talán 1700 ft lehet.
Lehet krómozott felületre is nyomatni, az is tiszta lesz tőle, és nem bántja. -
azbest
félisten
válasz
Doggy dog #90093 üzenetére
Ahogy írtam, nekem működött a sósav, az akril kádon nem vettem észre semmi elváltozást, csak fehér és sima lett megint. De a krómozást valóban kinyírja, ahogy írtam.
Az ilyen-olyan, tisztító és fertőtenítő szerek csak minimálisan vitték le. Hosszas áztatással van ami az aljáról vitt le, de az oldalain azt nem tudom megoldani. Vagy van ami kifehérítette a vízköveet, de attól még ott maradt.
-
azbest
félisten
válasz
Doggy dog #90088 üzenetére
Ha akril, akkor talán a háztartási sósav nem árt neki. Viszont a lefolyó, ha krómozott, azt megmarhatja és foltos lesz.
Én sima kis coop üzletben vettem a szent istván téren, gondolom máshol is kapni. Rossmann-t is kidobja google.
Gumikesztyűben, egy többé másra nem használt szivacsra lögybölve és úgy áttörölgetve az oldalát elég jól levitte. Más vegyszerekkel nehogy kombináld, mert kicsinálod a tüdődet.#90089 ShadowX
Ecet és citromsav azért nehezebb ügy mert lassan hat.A sósav működött, a citromsavas semmit sem ért. Azt hiszem mindkettő pár száz forint csak.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Doggy dog #89589 üzenetére
A pályáról lekanyarodva, Csanádpalota után véletlenszerűen kirakva-kintfelejtve 40-es és 60-as táblák vannak. Az útpadka földdel feltöltve- szintre emelve, de több helyen már szétb@rmolva munkagéppel vagy kamionnal. Rengeteg helyen sárfelhordás, és Mezőhegyes előtt több helyen gépesített munka folyik az úton, így félpályás útszűkületek vannak. A közlekedők türelmesen várják a sorukat, szépen libasorban mennek egymás után, és persze vannak, akik mindenkinél okosabbnak-gyorsabbnak hiszik magukat, na rájuk kell figyelni
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #89585 üzenetére
2 hete kint voltak, vonal nem volt felfestve, a padka sok helyen magas.
Szerintem indokolt, de inkább 60, mint 40. Oké, hogy új aszfalt, de ott az úton egy mezőgazdasági gép, esetleg felhordták a sarat, az útpadkára lemenni meg nem teljesen kellemes.
A csanádpalotai benzinkútnál a kereszteződésben még hiányos az aszfalt, a pitvarosi körforgalom burkolat kész, de se tábla, se festés.
A Pitvaros-Mezőhegyes távon több szakasz egysávos, a mezőhegyesi piacnál lévő kanyarban pénteken még volt terelés, vasárnap már nem.
Mezőhegyes után semmi sem változott. -
tixem
addikt
válasz
Doggy dog #89438 üzenetére
Régi hsz már, de nem baj
Tabános voltam, 2007-ben lettem gimis, Radnótiba mentem, de nem a Tabánon múlt. Ótvar egy iskola, ótvar tanárokkal (neveket szívesen írnék, de nem teszem mert úriember vagyok). Két unokatesóm is oda járt később, egyikük 2 éve esett ki általánosból, tehát friss az élmény. Egyébként mindketten a Radnótiban kötöttek ki. Ők is utálták mint a sz*t. A tanáraim közül többen is ott vannak még, igazi kiégett, megkeseredett semmirekellő bagázs. A szervilis seggnyaló szülők gyerekei kiválóan tudnak érvényesülni, a többiek meg kb le vannak tojva.
A diákok meg az átlag lakótelepi szülők lakótelepi gyerekei. Én is az vagyok/voltam. Sok volt a wannabe gengszter lélek és hát a gyengébbeknek pokol is volt az élete. Ettől rosszabb iskola nem nagyon van szvsz, talán a Weöres Sándor tudja csak alulmúlni, ott voltam elsős, majd szüleim átmenekítettek a Tabánba. Ott nekem is pokol volt az az 1 év.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #89451 üzenetére
Az erős iskolához motiváció kell csak. Egy gyerek mindere képes, amit akar, főleg ha még csak most megy elsőbe.
Sógoroméknál kéttannyelvű iskolába járnak a gyerekek, a negyedikes már a második idegennyelvet tanulja. A második gyerek másodikos, a legkisebb pedig nagycsoportos ovis. -
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #89442 üzenetére
alapvetoen elegedett vagyok a juhaszkepzovel, normalisak az oda jaro gyerekek. fiatal tanitonenihez kell vinni, okkal jobbak, mint az oregek. angol osztalyba nehez bekerulni. ha megmondod kik lesznek elsoben a tanitonenik (de ha esetleg lovai tanito urhoz kerulne a gyerek o fonyeremeny), akkor tudok roluk velemenyt mondani.
a bekebe 7-8-ba jart a lanyom (akkor valtunk, es egy volt sporttarsa atjott egy masik sulibol az o osztalyukba: a csaj folyamatosan baszogatta es a megborult csaladi hatter miatt nem is birta a gyerek), arra annyira nem lattam ra (mivel mar nem eltem egyutt, es a viszony se tul jo), mindenesetre talalt baratokat, jol erezte magat es sikeresen felvettek a radnotiba, sagvariba is. (utobbiba ment vegul)
szerintem mindkettovel jobban jarsz, mint amiket a sracok lejjebb felsoroltak, elhulve olvastam, ilyen sztorikat
keseles, 2-3 hulyegyerek / osztaly, na ne ma'n...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #89438 üzenetére
Anno két osztálytársam is a Tabánba járt, Radnótis matekosok lettünk 7.-től. Az egyik tanulmányait követően egy angol tulajdonú könyvvizsgáló cégnél helyezkedett el elsőre, lpdelt felfelé, több munkahelyet is váltott szakmáján belül, mostanra nyolcszámjegyű fizetése van alkalmazottként, aktívan sportol (kerékpározik), gyermektelen, nőtlen. A másik videótékában kezdte és nemigen jutott túl a takarítás, műkörömépítésen, egy nepáli fiatalember külhonban gyereket csinált neki, kicsit terrorizálta, mire megszabadultak egymástól, most Londonban dolgozik, hajadon, egyik hétről a másikra él.
Osztálytársak, barátok voltak, azonos alapokkal indultak az életben. -
-
csoszogi
tag
válasz
Doggy dog #88304 üzenetére
nekem volt és lehet van is még valahol....
tapasztalatom: nagyon praktikus, könnyen felállítható kis helyen elfér.
Amire ügyelni kell: füves területen felállítod, egyik láb megsüllyed, már deformálódik is a rendszer, de helyrepofozható. Teherbírás szempontjából, egy kb 10-20 kilós gyerek ha ráhuppan, vagy megugrik mert jön egy darázs, légy szúnyog
akkor kampec, ismét deformálódik, törik. Ha kb. 80 kilós vagy, akkor csakis a lábak fölé ülni, és peckesen. Ha rátámaszkodsz az asztal szélére, vagy bárki úgy áll fel, hogy rátámaszkodik borul reped.
Mi pár évig használtunk egy ilyet, talán meg is van valahol, de viseltes állapotban lehet..Megnézhetem ha gondolod, oda is adom, de legkorábban jövő hét szombaton tudnám hozni, ha még megvan...Aztán a srácok nagyobbak lettek, és kinőttük...
A végén én külön széken ültem, meg a feleségem is a két végénél, csak a két gyerkőc ült a kis székeken.
Inkább ezt venném:
A vaterán van pár jó szerintem. Ez tökre ugyanaz lehet, csak az ülőrész nem egybe
épített:A független szék miatt bárki körbeülheti, haverok is, vagy ha nagyobb lesz/lesznek a gyerek/gyerekek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doggy dog #88198 üzenetére
Tavalyi akcióban vettem, a jobb fajta.
A Passat kombiban a csomagtérroló alatt éppen elfér, felültalán 1-2 cm hely van, így érdemes nyitott rolóval utazni. 2,5 literes régi Pepsi-s üveg egy fér el benne a magassága miatt, 1,75 l Coca Cola-vól megy a 6 is, 1,5 l Nestlé Aquarelből 7. üveg már nem, de egy oszlop dobozos kólányi hely van az üvegek közt.
A szabályzó csak az egyik árramforrás esetén működik, a másik esetében maxon jár. Nem tudom most fejből, hogy 230 V, vagy 12 V táp esetén szabályozható-e. -
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #87291 üzenetére
ugy mint eddig, semmi se valtozott. azert ne tul forgalmas helyre menj (pl. liget)
szerk:
köszi
amúgy a polginak egyatalan van szemelyi mozgast korlatozo rendeleteket hozni?c.) egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, legfeljebb napi 1 órában,
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest