Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #100993 üzenetére
Anno Szegeden nem csak úgy navigáltam Apámat a hátsó ülésről, hogy hol jobbra, hol balra, hanem hogy az adott sáv melyik részén menjen, mert úthiba, csatornafedő, stb. Meg is lepte, mennyire ismerem a várost, pedig saját autóm nem is volt.
Pesten csak annyi intelemmel láttam el, hogy eszébe ne jusson a kátyúkat kerülgetni, mert felken egy robogós futárt a busz oldalára... -
quailstorm
félisten
válasz
martonx #100895 üzenetére
Sziksóson szokás ellocsolni a mosógépből leeresztett vizet. Szóval nem annyira irreális.
De itt Móravárosban sem hajlandók a cigányok most megjavíttatni a csatornát így hónapok óta az utcára hordják a szennyvizet. (kaptak rá árajánlatot csak elutasították)
Amúgy azt hol lenne érdemes bejelenteni? Elég komoly közegészségügyi kockázat.
-
Gergello
addikt
válasz
martonx #100776 üzenetére
Ez új most, hogy ilyen óra alapon kell lekötni ?
Nekem 10 éve pannonpakknak megírtam, hogy mit kell vinni: 2 ágy, szekrénysor, komód, hűtő, mosógép, stb. Adtak ajánlatot, elfogadtam.
4 en jöttek, mint a vadállat kidurrantották, eszméletlen profin, nem az órát nézte senki.
(Előtte mi minden kiürítettünk, dobozoltunk, áthordtunk.) -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100773 üzenetére
Áááálljunk meg egy picikét. Akkor az a 66k a 4 órára soknak számít?
Ja ez boba6+tisn -nek írtamNa egyébként én csinálnék mindent, amennyire csak lehet. A vicc az, hogy ha volna rá idő, MINDENT át tudnék vinni saját kocsival.
Feleségemtől kaptam határidőt, hogy már pedig hamar el kell készülni vele.
A 4+ órát is ő kötötte ki, mert előzőleg nem költöztetőkkel 4-5-6 óra volt a költözés és ezt veszi alapul. -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100694 üzenetére
Szerintem a szülő a hibás, de legközelebb - ha nem sietsz - hívjatok rendőrt és minimum elmarasztalja a szülőt, hogy miért nem figyel jobban a gyerekre.
Egy 4 éves futóbicikliző gyerek nem látható az autóból, hiába szállsz ki előtte megnézni. Ez tuti nem a Te hibád volt.
Egyébként dudáltál is? Tudomásom szerint szokás dudálni is egy rövidet pont azért, hogy hallgató is legyen, hogy takarásból jön ki valami.szabzoltan1 mi is mindig így csináltuk, amikor jöttünk ki a főkapitányságról és más rendőröket is láttam dudálni kihajtáskor pont ezért. Tőlük tanultuk
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Budapesten nem is tudom, melyik celeb gyerekét csapták el a belvárosban tán tavaly nyáron. Amennyire tudom, a kis család barátokkal sétált a járdán, a gyerek kezét nem az egyik szülő fogta, hanem az egyik barát. A gyerek kihúzta a kezét a felnőttéből, lelépett az úttestre a forgalomba és az egyik autó elcsapta, elhunyt.
Az esetben az autóst nem marasztalta el sem a hatóság, sem a szülő, véletlen baleset, van ilyen sajnos. De ettől függetlenül az autóst élete végéig elkíséri a tény, hogy halálra gázolt egy gyereket. Persze a szülőkkel sem cserélnék, meg azzal a személlyel sem, aki a gyerek kezét fogta.Minden kapun óvatosan állok ki, kb tolva is gyorsabban menne. Tehetsz, vagy kérhetsz az önkormányzattól domború tükröt, amivel be lehet látni a terepet. De sok kapuoszlopon látni is IFA-ról, traktorról származó nagyméretű tükröt. Ugye, modern autóban már elérhetőek az autó sarkaiba helyezett kamerák, amik az oldalról érkező forgalmat nézik, mutatják.
-
szabzoltan1
tag
válasz
Sajnos ,úgy tudom,hogy Te lettél volna a hibás!
Meg kell bizonyosodni arról,hogy nem jön e senki.
Ezt onnan tudom,hogy az egyik ismerősöm pont ugyan így járt,csak nem kisgyerekkel. a járdán bicikliző felnőtt neki ment az autó elejének(Mars tér rendőrségi bejáró)és még őt hibáztatták,nem pedig a biciklist. -
-Tsaba-
tag
válasz
martonx #100669 üzenetére
Én őt hívtam, kicsit érdekes volt mikor kijött a nagy darab roma srác papucsba
De látszik hogy ért hozzá, jól meg is csinálta (erősebb gurti kötéllel, meg kicserélte az átvezetőt fémre), viszont fél órát szórakozott vele (ki kellett csúsztatni a lamellákat, meg befűzni), ki kellett ülnie az emeleti ablakba. Majd mondja hogy "köszi a munkát főnök"
Viszont valóban kért vagy 20-25öt...
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100669 üzenetére
Magamnak tudom cserélni hasonlók miatt
Ha 3 gyerek mellett lenne idő, elmennék szívesen megcsinálni.
Viszont 1 éve redőnyöket szereltettem fel, ahhoz szakit kellett hívni:
Papp Ferenc - Redőny/szúnyogháló - +36 20/390-3787
Egy apa és fia szokott jönni: kedvesek, korrektek és nem horror áron dolgoznak. Asszem 120k volt 3 db felhúzhatós szúnyoghálós redőny felszereltetése. -
-
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #100483 üzenetére
Ha van egy eszközöm, ami kiszolgálja az igényeimet, jó állapotú, fenntartható, miért dobjam el egy újabbért, ráadásul sok pénzért?
Az autónál is így gondoltam, de az árnyaltabb. A '99-es Passat után a '17-es Kia néhány tekintetben visszalépés, de mégiscsak egy modernebb autó modernebb biztonsági felszereltséggel.
De számítógép vonalon nincs olyan indok a csere mellett, hogy egy Win10 által támogatott hardver támadható lenne szemben egy Win11 által támogatottal. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #100459 üzenetére
A laptopoban 4. generációs i7 proci van, 16 GB rammal, SSD-vel, mindenben kiszolgál, amire használom. 3-4 óra akkus üzemidő, fHD érintőkijelző, billentyűzetvilágítás, 12". Egy friss akkuval, külső megjelenítővel 8 órás munkanapot végig toltam vele home office-ban a covid elején.
Csak azért dobjam el, mert előre kell menni, nem hátra? Inkább felteszek rá egy Linuxot. -
csiszy
csendes tag
válasz
martonx #100415 üzenetére
Megfogadtam a tanácsod. Kb annyiból a múlt hétvégén egy 8. generációs lap+proci lett helyette. Egyenlőre az eddigi win 10-zel, de később ez már win 11-re is jó lesz.
Bár közben lehet, kapok egy 7. generációs ASUS Q170M lapot is a i7-7700 procihoz...
Úgyhogy még azzal is kezdenem kellene majd valamit.
Lehet, szüleim gépét upgrade-elem, bár az még DDR3, úgyhogy akkor még RAM is költség. Ráadásul, amire használják, éppen elég nekik a mostani is.
De az is lehet, egyszerűen meghirdetem. -
DarkByte
addikt
válasz
martonx #100423 üzenetére
Egyébként furán nem tud a WiFi terjedni néha. Pl. az én 80nm2-es kócerájomban is, egyes szobákba "nem kanyarodik be" az 5G-s WiFi, a 2.4G még úgy ahogy. A router relatíve a lakás közepén van amúgy.
De tkp. annyira nem meglepő, csinálta ez a srác ezt a WiFi radar projektet, ezen is látszik mennyire rálátás alapú a WiFi terjedése, és csomó tárgy kb. tükörként veri vissza.
Nem beszélve egy sűrűbben rakott helyen a szomszédok okozta zavar is ott van.
(aztán pl. nálam alakásban még a 2.4G-ért harcol Bluetooth, Zigbee, egyéb 2.4G-s eszközök mint rádiós egér, stb.)Szóval éppenséggel egy kisebb mesh hálózatnak lehet értelme otthonra. Én is gondolkodom hogy majd ebbe az irányba lépek tovább, csak majd akkor ha felújítást követően lesz a lakás több pontjára rendesen Ethernet kihúzva.
A powerline adapter-ekkel operáló megoldásokat inkább hanyagolom. -
macilaci78
nagyúr
válasz
martonx #100299 üzenetére
Használható autó? Mi egy autó alapfeladata? Az utast és csomagjait A-ból B-be közúton bármikor eljuttatni. Ezt miért ne tudhatná egy Lada?
Persze a következő rész, ha ne adj Isten, baj történik... Egy baleset esetén milyen állapotban szállsz ki egy Ladából? Meg egy Volvóból, meg egy Micrából? Hát az attól függ. Egy Volvóban is meg lehet halni, például ha frontálisan telibe kap egy 40 tonnás szerelvény. És akkor a motorosok?Olyan ez, mint a mobiltelefon. Lehessen vele telefonálni, kész. Van, akinek nincs igénye a telefonon bankolni, tömegközlekedési bérletet mutogatni, social médiázni, az autója kabinfűtését indítani... Attól, hogy mások igényeit nem elégíti ki, még nem lesz rossz telefon.
attilav2: amit pedzegetek, a biztonság. 1,5 éve ültem át az 1999-es B5 Passat kombiból egy 2017-es Kia Ceed kombiba, mindkettő manuális váltós dízel. Visszasírom a Passat helykínálatát, kényelmét, anyagminőségét, de a harmadannyi idős Kia passzív biztonsági berendezései azért nyomnak a latba. Más, jobb gyűrődési zónák, jobb törésteszt, több légzsák, stb. Etekintetben attól félek, egy legfrissebb Lada sem veszi fel a versenyt a legolcsóbb kategóriatárs nyugati, vagy épp keleti autókkal. De olyan ez, mint a motoron: ha csak a saját életedért felelsz...
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #100079 üzenetére
Nagyon egyszerűen teszik versenyképessé: 7x12 órás kínai minimálbért elfogadó filippínókat hoznak, miután rájönnek, hogy a magyarok nem dolgoznak ennyit, ennyiért
fecus Nincs O365 előfizetés? Próbáltam már <kép> PDF-et importálni wordbe és csinált magától OCR-t, tehát szerintem szimpla képnél is rá lehet valahogy venni.
-
DarkByte
addikt
válasz
martonx #100042 üzenetére
Én pár hete elgondolkodtam rajta, mosógép csere érett.
Media Markt-nál volt is 0% THM-es MBH hitelre, 10 hónapra. Csak aztán utána olvastam milyen feltételek vannak;a regisztrációval is megy az idő (videóhívás); ha végül esetleg munkáltatói kell (mert mondjuk nem jó a webbankból letöltött számlakivonat), a HR nálam német oldalon van, pont ünnepi időszak előtt megigényelni esélytelen; milyen rejtett költségek vannak annak hogy beléptetnek egy új rendszerbe (pl. áruhitel kártya, annak éves díja esetleg nincs?) és ki tudja mennyire nehéz szabadulni tőlük utána ha le akarom mondani; illetve pl. azt se tudom ha rossz a termék/összetöri a futár az elállás és visszafizetés vajon hogyan működik ha aktív hitelre van véve?Végül hagytam a fenébe, megveszem egyben. A mostani 4-5%-os DKJ kamatokkal egyébként sem éri meg ezzel szórakozni ilyen kis tételnél, 200 ezres mosógépen lehet ~8 ezret nyerni a dologgal 10 hónap alatt; ugyanezért nem szórakozom hitelkártyával sem.
Inkább rendszeresen megtakarítok, de nem akarok mindent az utolsó centig befektetni állandóan.(Talán egy nagyon drága laptop vagy mobil lenne esetleg ahol ezt meglépném, főleg ha mondjuk 24 hónapra el lehet nyújtani, a 10 hónap egyébként is rövid idő extra pénzt csinálni belőle.)
-
ShadowX
őstag
válasz
martonx #100042 üzenetére
A legtöbb embernek ez mégsem sikerül. Nyilván tudjuk miért...(most ne magadból indulj ki, bár hála az égnek pont te nem szoktad az ilyeneket magadra venni).
Ahogy írták is fentebb, a kiegészítő termékek elcsábítják az emberek 90+%-át, úgy mint hitelkártya, egyéb "akciós hitelek", csak neked, csak most akciós "pénzügyi termékek", olyan extra (készülék)biztosítások, amik semmire se fizetnek, stb. Főleg, hogy ezek a 0%-os hitelek 24-48 hónaposak jórészt. A legjobb, ha a 2-4 év alatt csak egyszer megcsúszol a törlesztővel (akár csak szimpla feledékenységből,tudom van előre beállított utalás, stb.) akkor olyan költségeket kapsz a nyakadba, hogy az az 50ezer Ft, amit említesz már bukta is.
Szerintem ez egyszerűen az a kategória, ahol nem éri meg ezzel vacakolni. Tippre a 0%-os hitelre tv-t vásárlók közül alulról súrolja azoknak a száma a 0,5%-os határt, akik képesek 10% hozamot elérni a befektetéseikkel. A többi pedig azért vesz 0%-ra tv-t mert nincs megtakarítása egyben kifizetni.
-
válasz
martonx #99862 üzenetére
"2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől?
Én azóta elkezdtem szembe úszni az árral, és nagyon nem bántam meg. Északra megyek nyáron, sokkal olcsóbb, és sokkal élhetőbb (idén nyáron pl. Zakopane és Krakkó volt terítéken, mások ide télen szoktak síelni menni
)"
A lengyel balti tengert ajánlja pár cikk mint a horvát adria(és a földközi tenger) alternatíváját. Akkora már a felmelegedés hogy a balti tenger is elviselhető hőmérsékletű nyáron, és az időjárás nem olyan dög meleg mint a déli tengereken. Egy balti tengeri nyaralást feltétlen próbáljatok ki.
-
-
válasz
martonx #99859 üzenetére
Szerintem akkor tekinthető ez sznobériának, hogyha egyfajta társadalmi igazodási kényszer szülte.
Pl ha valaki körül mindenki eljár síelni télen és random trópusi tengerpartra nyáron (vagy fordítva, tudom is én), és ehhez szeretne igazodni.Valaki viszont csak simán nagyon szeret síelni, vagy szeret megfőni 50 fokban pálmafák alatt (én pl utóbbit nem tudom megérteni, én 25 fok fölött már olvadok), és épp meg is teheti, hát szerintem megteheti anélkül is, hogy kiérdemelné a sznob jelzőt.
Ha nem házat újítanék épp fel, én is télire kibérelnék a családdal egy bungalót valami téli tájon, és meg is fogom tenni, amint befejeződik a pénznyelő-projekt.
Na nem síelni mert az nem nagyon érdekel, csak hogy a tél egy részében legalább téli tájon lehessünk (a feleségemnek is hiányzik a hó, és a gyereknek is nagyon tetszett az a kb 3 db hóesés amit 3 év alatt meg tudott figyelni.
).
-
garga pista
őstag
válasz
martonx #99862 üzenetére
Na látod, nézőpont kérdése. Pl.: " Télen pedig szigorúan délre megyek", nekem eszem ágában sincs meleg helyre menni télen, viszont ellenben ezt akár lehet sznobériának nevezni. De mindenki arra megy nyaralni/telelni, pihenni emerre akar. Én kimondottan örülök a hidegnek, télen legyen hideg
. Jó is h nem vagyunk egyformák, mert akkor mindig egy helyen lenne tömeg, ahova mindenki menne.
Síelés meg nem csak a hüttézésből áll, persze van aki ott tölti a fél napot. Voltam Franciaországban síelni, tipikus főszezonban egy hetet, akkora hely és pályák vannak, hogy max reggel kellett sorba állni max 10-15 percet a felvonónál, egész nap nem. Hüttébe meg délben mentünk be enni
Életem egyik legjobb síelése volt a Francia, én ide tervezek visszamenni. Igen, nem olcsó dolog a síelés és nem kommersz dolgok közé tartozik, de ha vki 1 évben pár napra elmegy csúszni, nem érzem sznobságnak sem. Évi többször menni tengerre inkább érzem annak... Nincs bajom egyik oldallal sem, csak azért erősen kettős érzésem van h míg a síelést sznobnak tartod, addig a többi nem az
Nyáron kb. semerre nem akarok utazni, max országon belül. Melóhelyen se rossz, mert január-februárban kb. akkor veszek ki szabit amikor akarok, más nem akar menni.
-
válasz
martonx #99855 üzenetére
Nem látok különbséget közted, illetve azok között, akik sportolni mennek külföldre és kipróbálnak valami olyat, amit eredeti lakóhelyükön nem tudnak
mégsem gondolom, hogy sznob lennél. Szerintem ez teljesen szubjektív.
Ha Szeged és sznobizmus, akkor nekem a Bárka jut eszembe. Imádok kocsmázni, szeretem a jó helyeket, de taszít a Bárka.
-
válasz
martonx #99850 üzenetére
Bocs hogy ezt mondom, de elég szűk látókörre vall, ha sznobnak titulálod azt, amit más szeret, csak azért, mert te nem
Ennyi erővel utazni sem kell, mert Szegedről nézve minden érdekesebb úticél messze van és meg tudod nézni Google Streetview-n, műholdképen is.Nem tudok síelni, nem is érdekel, de az elmúlt 2 évben ellátogattunk a Pádis fennsíkra csak azért, hogy havat lássunk és hogy kicsit sétálhassunk a gyönyörű vidéken. Plusz nem mellesleg egy jó program is barátokkal, családdal. Egyébként Jahorina maximálisan alkalmas síelésre, legalábbis az elmúlt években mindig volt olyan periódus, hogy lehetett sportolni (munkatársam oda jár Budapestről).
-
garga pista
őstag
válasz
martonx #99850 üzenetére
Nézőpont kérdése
Én meg strandra alig megyek, mert ezekben a nagy melegekben garantált a hering parti a medencéken. (De Lidl-be is egy évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor megyek, akármennyire jó, kegyetlen a tömeg nekem ott.) Nem vagyunk egyformák, én szeretem a hideget azért (is) megyek síelni, de igazából minden részét élvezem. Plusz régi haverokkal összejövünk, jó egy hosszú hétvége közös pihenés így haveri körrel.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #99842 üzenetére
Mostar az minimum 1 napos program, egyrészt a távolság, másrészt a látnivalók miatt. Onnan pedig már nincs messze Medjugorje,ha nem aktív vallásos az ember a látnivalók miatt akkor is megéri. Onnan meg már nincs messze a Kravica vízesés, lassan már 2 napos lesz a program.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
martonx #99828 üzenetére
5 éve voltunk Szarajevóban, nem volt semmi feltűnő se pozitív, se negatív irányban. Igaz csak egy délután volt és nem is mentünk rá az életszínvonal vizsgálatára
De ha már ott vagytok és van rá lehetőségetek, Mostárba mindenképp menjetek el és este. Csodát fogtok látni! Nagyon hangulatos kivilágítva.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #99789 üzenetére
Az autizmusnak elég sok szintje van. Az egyik szinten pölö Google alkalmazott is lehetsz
Egyébként tényleg vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen zseniális elméjük van; olyan dolgokat megoldanak fejben, amikre mondjuk senki más se képes. Közben meg a cipőfűzőjüket se tudják egyedül bekötni... -
válasz
martonx #99771 üzenetére
Az eredeti házgyári áramkörök viszonylag elfogadható állapotban vannak. A nagyfogyasztók nagyrészének lett csinálva külön kör(villanytűzhely, a szombámban levő klíma, pc-k). A másik klímának kellene még ami a nappaliban anyám szobájában van, egy külön kör, meg a mért fővezetéket cserélni, ha ezt sikerülne akkor már elégedett lennék. Teljes újravezetékelést nem szeretnék, feleslegesnek tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gumi és felni topik
- Warhammer 40.000
- Automobilista 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest