Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizslakutya
senior tag
válasz
SirRasor #101031 üzenetére
Csempe fúrás.
Kijelölöd a pontot,nagyobb szöggel pl 60-100 as meg kisebb kalapáccsal óvatosan átütöd a csempe felületét,csak óvatosan,kopogtatva! Kb akkora felületen,mint amekkora a fúrás lesz. Aztán vidiás falfúró szárral megfúrod,téglafalba nem kell az ütve funkció! -
vizslakutya
senior tag
válasz
johnny82 #100867 üzenetére
Furta az a 47-esen van, Berettyóújfalu előtt,ha Szegedről mész.
Amúgy meg nem éri meg variálni,ahogy írták már,végig a 47- és,ahol rosszabb,ott lassabban.SirRasor: derítővel óvatosan, elméletileg tiltott. Zárt tartállyal kell a csatorna nélküli szennyvizet megoldani.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Stylewars_kp #100520 üzenetére
Próbáld meg itt,elég rugalmas az öreg.
Vagy Káplár fatelep a Metró mögött? -
vizslakutya
senior tag
Szegeden tud valaki olyan szervizt ,ahol normális áron, műszerrel beállítják az autó fényszóróit?
Köszönöm.
( Garázskapu,fal,stb nem játszik.😏) -
vizslakutya
senior tag
válasz
ritkaság #100104 üzenetére
Mi a Tefal wookot használjuk, tökéletes. Jó minden tűzhelyen, garancia van rá.
Kb 2 ezerrel több,mint ez,de akciókban ki lehet fogni olcsón is. Mi azt hiszem egy Sparos bélyeges akcióban vettük kb 6 ezerért.
Mondjuk azt nem tudom fém eszközzel lehet e használni, szerintem nem. De nekünk nincsenek ilyenek,teflonos cuccokkal használjuk. Ebben az esetben igazi kínai vas wookot kell venni,az mehet fémmel. Tapadni nem tapad, hiszen olyan gyorsan és rövid ideig kell pörgetni benne a cuccot,hogy nem bír odaégni. -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #100089 üzenetére
Diabetológus+ belgyógyász jobb lesz a cukor problémához.
-
-
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #99842 üzenetére
Mostar az minimum 1 napos program, egyrészt a távolság, másrészt a látnivalók miatt. Onnan pedig már nincs messze Medjugorje,ha nem aktív vallásos az ember a látnivalók miatt akkor is megéri. Onnan meg már nincs messze a Kravica vízesés, lassan már 2 napos lesz a program.
-
vizslakutya
senior tag
-
vizslakutya
senior tag
válasz
attilav2 #99755 üzenetére
Köszi, kettő lemezem van, SSD a kijelölt helyen, HDD a cd olvasó helyén. Mint utóbb kiderült ( L) user hiba volt a telepítéskor. Azt adtam meg,hogy a meglévő Windows mellé települjön ,azt meghagyva. A kézi telepítést kellett volna választani és ott kijelölni a helyét. Mindegy visszament a win 10,egyenlőre vége a Linux kalandozásnak , érdekes, ugyanazzal a tudással az pikk-pakk felment! Nem egy felhasználó barát ez a rendszer, legalábbis nem az egyszerű lúzereknek. Arra gondolni sem mertem volna, hogy nincs wifi driver!?,vadászni kell hozzá,alig tudtam megoldani kábelen az internetet. Értem én,hogy szabadságot kap a felhasználó,de ennyire,hogy alapvető dolgok nincsenek benne?
Az Ubuntu az bejött volna, abban meg nem működött az App Store,pedig Ubuntu oldalról töltöttem le,ellenőrzött kiírás volt,egyeztek a számok.
Jó kis kaland volt, köszönöm mindenkinek, legalább felfrissítettem a wint.
Amíg lehet használni,használom,van még idő, addigra hátha kitalálnak valamit. -
vizslakutya
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Feltettem az Ubuntu 24.04 programot,az sem nagyon vált be, nem működik az App Store.
Mindegy, megvan a win 10 telepítő,van kódom is hozzá. Miként tudom teljesen legyalulni a merevlemezt? Gparted fent van,de valamiért nem óhajtja lepucolni. A wint jobb lenne tiszta lemezre tenni.
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
Feltettem a Linux Mint et, bár ne tettem volna.
Windows 10 mellé adtam meg a telepítést,de eltüntette a Linux!
Legalábbis nem adja fel indításkor a választás lehetőséget.
A nagyobb gond az,hogy nem tudok wifit adni a Linux nak?!
Így teljesen használhatatlan,se win se Linux. -
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #99708 üzenetére
Nem tudom beállítani az USB bootolást,hiába teszem át a BIOS ban, nem bootol onnan.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
vizslakutya #99697 üzenetére
Közben életet leheltem az asztali masinába,elég gyengécske szegény,de gondoltam ezen gyakorolhatok, telepítést,használatot,stb.
Intel Pentium dual CPU E 220@2.40GHz
Memória RAM 2GB
32 bites operációs rendszer
Erre felmenne még régebbi Linux?
Csak CD ről lehet bootolni.
Tárhely 170 GB szabad.
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Nézegettem a videókat,egynél Ubuntu lett dualba felrakva. Nem tűnt bonyolultnak,van egy 30 giga szabad particióm az elég is lenne neki?
A Mint is jónak néz ki,az is hasonló telepítésű mint az Ubuntu? -
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Adott egy "öregecske" Lenovo Laptop, amin jelenleg W 10 fut stabilan,gond nélkül.(jogtiszta))
Állandóan jön az üzenet,hogy a gép nem felel meg a Win elvárásainak,ezt már megszoktam,nem érdekel,amíg működik,addig nincs gond. Mostanában már jön a támogatás befejezéséről is az üzenet. Tudom van még idő,de gondoltam,addig felteszek rá Linux programot,ízlelgetni,próbálgatni,mivel lehet,hogy idővel erre kell átállni. Na itt jön a csavar,annyi féle van,hogy besokalltam tőlük. Szerintetek melyik felelne meg nekem leginkább?
Netezés,email,párszor PDF,zenehallgatás amire használva lenne,TV -mozi nincs,játék meg egyáltalán nincs.
Lenovo G 550 Pentium Dual Core,2.30 GHZ,4 GB Memória,HDD+SSD lemez ezen kb 260 GB szabad hely,64 bites rendszer,videókártya INTEL R4,optikai meghajtó nincs! Particionálás C: kb 180 GB szabad terület ezen van a Win 10, E: 30 GB szabad terület , F: Tárhely kb 260 GB szabad területtel.
Köszönöm az ötleteket,tanácsokat.
(az nem játszik,hogy másik gép,erre a kis időre már nem veszek)
-
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #99549 üzenetére
Dorozsmai úti Tandem mellett van 1 auto- elektro szerviz,ott vannak " írástudó mágusok".Egy próbát megérhet.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #99527 üzenetére
+ tsin
Nincs kémény bélés,ez a mostani 1 nyitott rendszerű kazán.
Nem hőszivattyúban gondolkozom,hanem villany kazánban [link] .
Feles a fűtési rendszer padló+ radiátor,oda kevés a hőszivattyú vízfoka,arra is rá kellene fűteni.
Ez meg különösebben nagy szerelést nem igényel,a meglevő rendszerre simán csatlakoztatható. Nem kell terv ,engedély,stb. Ha a + áramot megtermelné a napelem,már jó lenne,a gázkazáncsere minimum 1.5 millió és előbb- utóbb meg kell lépnem,ráadásul nyugodtabb lennék ha nem lenne gázüzemű fűtés a lakásban.Gázt már csak fűtésre használom.
Vagy eladni a lakást és az új tulaj megoldja,ahogy akarja? 🤔 -
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #99523 üzenetére
Szia!
Nekem társasházi 2.emelet+ tetőtéri lakásom van. A padlás és a tető kizárólagos használata az enyém. Gázkazán van ( C24), csereérett,helyette villanykazánban gondolkozom. Havi szinten kb 15 ezer az áramszámlám,nyáron több,télen kevesebb. A 7 panel kényelmesen elfér a tetőn,totál déli a tájolása,árnyék,zavaró tényező nincs. Elég lenne a 2.1 kw termelés a számla kb 50% os csökkentésére?
Gázkazán csere többe lenne,mint a villany kazán+ napelemes rendszer. Köszi. -
vizslakutya
senior tag
válasz
-Tsaba- #98750 üzenetére
Az más kávéház,ez most indul,kész a közművesítés ( aszfalt út kivételével),kezdenek építkezni az emberkék.
Ez Deszken belül, a faluból érhető el,az első utcán jobbra Makó felé haladva.
DarkByte
A Ving ( városi ingatlaniroda)) értékesíti a telkeket,elég " barátságos " árakon. -
vizslakutya
senior tag
Deszki új lakóparkban nem készül közülünk valaki telket venni,építkezni🤔?
Információ,tapasztalt érdekelne. -
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Szegeden hol tudok venni autórádió bekötéséhez csatlakozót,átalakítót?
Ez van,első kép.
Ez kellene ,második kép.
Köszi. -
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #98431 üzenetére
Gyári bicikli láncokon van ilyen ragacsos kenőanyag.
Érdeklődj a kerékpár szerelőknél,hátha van náluk. -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #98081 üzenetére
Keresett eladásra lehetőséget,ajánlottam neki,egy szóval sem írtam,hogy itt adja el! Felnőtt ember,elmegy,megnézi az ajánlatot,aztán eldönti,hogy mit lép. Ennyi. Van még valami?
-
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Autó lakatost keresek,aki apróbb, az ajtón levő ( jobb első,jobb hátsó) benyomásokat ki tudna kozmetikázni. Festés nem sérült,tehát olyan módszer kellene,ami szintén nem károsítaná a festést. A rajta levő fehéres szín lejött,már nem látszik.Nem kell gyári állapot,csak ne legyen nagyon feltűnő.
Köszi az ajánlatokat. -
vizslakutya
senior tag
válasz
vizslakutya #97079 üzenetére
A végén a Nova szerviz lett a befutó,szalagkábel+ nyomógomb csere 15 ezer lett és két óra alatt megcsinálták.
-
vizslakutya
senior tag
Szegeden Xiaomi mobilt javító szervizt tud valaki ajánlani?
Xiaomi MI 11 Lite be- ki kapcsoló gomb adta meg magát,cserélni kellene.
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
válasz
lorcsi #96484 üzenetére
Nespressonál van gép+ kapszula akció.
( Mondjuk nem olcsó,annak éri meg,aki sok kávét fogyaszt).
[5 forint] -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #96481 üzenetére
Ez igaz,de gondolom elszívós csiszológéppel talán nincs akkora,nem kell gittelni,maszkolni,szárítani,polírozni,stb.
-
vizslakutya
senior tag
Autót fóliáztatott már valaki?
Vettem egyet és a tetőn lepergett a védőlakk,újrafestessem vagy fóliáztassam?
Szegeden van ilyen cég?
Ha más színű lenne a tető,azt be kell vezetni a forgalmiba vagy ez még belefér az eredeti színbe?
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
válasz
vizslakutya #96139 üzenetére
-
vizslakutya
senior tag
válasz
ritkaság #96138 üzenetére
Nekem égett már le autópályán éjjel csontig egy Laguna,lehet,hogyha lett volna készülék az autóban el lehetett volna folytani az elején a tüzet. Az is lehet,hogy nem ért volna semmit. Mindenesetre most van,került vagy 8 ezerbe,kidobtam a pénzt?
Te tudod veszel e ,vagy trükközöl?
-
vizslakutya
senior tag
válasz
vizslakutya #95762 üzenetére
Köszönöm a segítő válaszokat
,ma betértem a Kálmány utcai kisboltba,szervizbe és teljesen normál áron kaptam mindent,amire szükségem volt.( 1 alap első komplett patkófék 1900 froncsi).
-
vizslakutya
senior tag
A biciklis szekciót kérdezném alkatrész ügyben. Hol a legjobb a választék árban,minőségben,és ahol nem kell napokat várni rá?
József Attila kilőve,eddig ott vettem,de tegnap olyat mondott a gazda,hogy azóta sem tudom megemészteni,kellett volna első komplett patkófék,az eredeti az kb 2 hét mire ideér (Weinmann),lenne olcsóbb csereszabatos,de azt csak szerelési árral adja ide (+5000 froncsi !!). Azt hiszem itt végeszakadt legendás kapcsolatunknak
Neten szoktam rendelni,de most a Húsvét miatt az bizonytalan,tehát olyan üzlet kellene,ahol normális áron (picivel több,mint a webár még megfelel),készleten vannak alkatrészek.
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #95747 üzenetére
Kiszombor- Nagylak I-II-Battonya- Méhkerék mind járható minden ország állampolgárainak+ autóbusznak is.
Melyik is az ami nem és Szegedről nem kerülő? -
vizslakutya
senior tag
válasz
Gergello #95704 üzenetére
Melyik szemészet? Sztk vagy Klinika? Az I rendelőt este 19 ig lehet hívni,általában 17 után már esélyes. A Klinika az nagyobb gond,jelenleg költöztetik őket,ők sem tudják,hogy mi merre lesz.
Bőrgyógyász az hónapokra ad időt,ha ad egyáltalán, Tanács utcában van 1 szuper rendelő,megfizethető érakkal. -
vizslakutya
senior tag
válasz
szabzoltan1 #95684 üzenetére
A rendelet tervezetek 4.2 alatt minden megvan PDF ben.
[link] -
vizslakutya
senior tag
válasz
garga pista #95626 üzenetére
+70 forint,az tényleg odaver🤔😄
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Stylewars_kp #95264 üzenetére
A végén win 10 pro ment fel rá, vidáman muzsikál, semmi döcögés🙂 Amire én használom,arra remélem eldolgozgat.
250 SSD lett berakva a HDD helyére,az meg az optikai meghajtó helyén,az egész kijött 10 ezer jó magyar forintból. Most 2 évre nyugodt leszek.
Itt vettem a kulcsot az aprón, elfogadta,sínen vagyok ( nem úgy, mint Attila 😟).
Akitől vettem az végig fogta a kezemet,sokat és türelmesen segített, igazán korrekt srác, megérdemli a dicséretet " Hunor" néven aprózik
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget -
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #95258 üzenetére
Sikerült,benne vagyok,egyenlőre még usb módon.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #95227 üzenetére
-
vizslakutya
senior tag
válasz
adrian14 #95241 üzenetére
Ha aránylag új építésű, lakható, akkor sok gond nem lehet,ami látszik az látszik,szvsz elég 1 jó kőműves. Ha felújítandó vagy " frissen" felújított,na akkor már oda kell rendesen figyelni,még így is tele lesz csapdával.
Damjanich utcában van( volt?) egy műszaki értékbecslő,guglizz rá, hátha működik még. -
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #95235 üzenetére
Köszönöm a jótanácsot
,de tényleg nem szeretnék beruházni másik laptopba,tablet pedig van itthon 3 ,de nem szeretem őket használni.(ráadásul,azok sem frissülnek)
Sokan és sokat segítettek,nekik ezúton is köszönöm,ha minden igaz holnap jön az SSD,be lesz rakva, aztán meglátjuk mit ad ki a gép.
(Tudod ebben a korban,mint az enyém,már óvatosan lépeget az emberke,remélem Te is egyszer elérsz ide,ahol picit már nem annyira fiatalos,tettrekész a gondolat ,meg a mozgás,jó egészséget kívánok neked,legyen szép a napod)
-
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #95227 üzenetére
-
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #95219 üzenetére
Néztem a letöltéseket ,elvesztem,32 bitest egyet találtam,de annak lejár a támogatása ez év tavaszán.
veze.
Esetleg egy letöltés linket tudnál adni? Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
válasz
quailstorm #95219 üzenetére
Köszönöm,mindenre nyitott vagyok, gyakorlatilag hetente pár órát ( néha még annyit sem) használom , ezért nincs kedvem beruházni másik laptopra, jobbára netezek,meg a számláim rendezem,amik PDF ben érkeznek. Nagyjából ennyire használom,de a Windows 7 támogatás leállt, működni működne még,de a netet még használom, nem szeretnék benyalni semmi szarságot. Na meg a Chrome frissítés is leállt,dupla veszély.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest