- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Sziasztok! Tudtok olyan progit, amivel notit lehetne nyomkövetni, ha ellopnák, ilyesmi?
-
finest
addikt
válasz
martonx #91021 üzenetére
Az óvónéninek nem te vagy a saját cége, hanem a KLIK. Valószínűleg kell ügyeletet tartaniuk, időnként be is jár dolgozni, de arról sem vagyok meggyőződve, h folyton otthon van. Sok olyan esetet hallok, ahol pedagógusok, gyógypedagógusoknak délelőtt 5 órát benn kell tölteni a melóhelyen, persze nem tudnak nekik értelmes melót adni, "leltároznak". Nem akkora buli ez szükségszerűen, ahogy elképzeled.
Azt olyan előfordult-e veled, h az orvosod az SZTK rendelésről "elutalt" a fizetős magánrendlésére? Onnan beutalt állami laborvizsgálatra, aminek az eredményét a magánrendelésére vitted vissza? És akkor pont azt az 1k-t nehezményezed az tanerőtől? -
finest
addikt
Sziasztok! Használ valaki Hama Illuminated2 billentyűt? Van rajta egy csomó multimédiás gomb, a bal felső a 'home' - nyitólap, mellette van egy 'X gomb, ami látszólag nem csinál semmit, majd a 'levelezés' gomb, ami a levelező progit nyitja meg. De mire lehet jó az X? Szerintetek?
-
finest
addikt
válasz
ShadowX #90647 üzenetére
Nekem az furcsa, h hullámokban érkeznek ezek a friss regek a hülyeségeikkel. Mintha valahol felkapnák a hirdetést és rányomulnának 2-en 3-an. Persze, az is lehet, h ugyan az az ember különböző regekkel, de sokszor éppen a stílus elég eltérő ahhoz, h ne egy személynek gondoljam. Ez most sokadszorra van, azért gondoltam bedobni a kérdést.
Valóban aggasztó, h nem is olvasnak figyelmesen az emberek. Nem álltam neki tegnap érvelni pl. az utánvét kapcsán, h nekem 17 évem van ebben a fórumban, neki 17 órája, akkor ki lehet nagyobb kockázat? De ezt is egyből látni, ha valaki ránéz a profilra. Ezért úgy voltam vele, h kár a gőzért.
@ totya694 Köszi a választ neked is, amit priviben küldtél.
-
finest
addikt
válasz
totya694 #90612 üzenetére
Szia totya! Emlékszem, h te újoncokkal nem üzletelsz. Kezdem megérteni az okát. Tapasztaltál/ tapasztaltatok olyat, h hirdetsz valamit aprón. Sokáig senki nem jelentkezik, majd egy napon belül több lelkes újonc valami hülye igénnyel? Pl. tegyem félre két hétre, küldjem utánvéttel etc. Miért van ez?
-
finest
addikt
A kórházi ágyak felét továbbra is felszabadítva tartják, újra kell indítani az életet, különben mindenki éhen hal, nem lehet a végtelenségig húzni az izolációt. Ideje is.
-
finest
addikt
válasz
quailstorm #87373 üzenetére
sfc / scannow, Windows frissítés, VGA driver letörlése ddu-val, majd újratelepítése megvolt?
-
finest
addikt
Látom hiányzik nektek, most, h felhívtam rá a figyelmet.
-
finest
addikt
Ti egész héten ezeken a számokon lovagoltok, a halálozási ráta akkor a legnagyobb, ha belekerülsz.
-
finest
addikt
válasz
csoszogi #86806 üzenetére
Volt ugyan az kell legyen, max 1V eltérés lehet, különben kuka. Az Amper lehet több. Ha kevesebb, túlterheli a töltőt, ha több Ampert tud, azt legfeljebb nem maxolja ki a noti.
A teljesítmény lehet több, de nem lehet kevesebb. Tehát 120W-os nem lesz jó a 150W-ra taksált notihoz. W=VxA.Ebből következően, inkább 150-180W-os töltőt kéne nézni, mert a V fix 20(+/-1V miatt). De az is lehet, hogy a 120W-os is elég a notihoz, nézd meg a használati utasításban! Mert a 150W a noti max fogyasztása. Lehet, h eleve túlméretezték kicsit a töltőt.
A töltő csatlakozója és a polaritása is fontos. -
finest
addikt
válasz
Ted_Beneky #84182 üzenetére
Dubrovnik, hiányzik. Megnéztétek szent István koponyacsontját? Ott van kiállítva jobbra a kapukon túl a múzeumban.
-
finest
addikt
Én LAN-LAN-ra kötném, de nem vágom, h minek, ha a távolabbi router wifi-s, akkor wireless bridge mód és kész, a dhcp off valóban szükséges lehet. Fix ip cím az új routernek, azonos tartományban a távolival persze utána wds mód bekapcs az újon, majd wifi beállítása, kb. ez a sorrend.
-
finest
addikt
válasz
Ted_Beneky #83765 üzenetére
Router bridge módban, ha jól értem.
-
finest
addikt
Gigabyte 890XA-UD3 lap + Phenom II. 965 procc + 4*2GB Mushkin Ram érdekel esetleg valakit?
Hátlap, bontatlan hőcsöves stock AMD hűtő és PCIe USB3.0 kártya van hozzá
-
finest
addikt
Szerintem pontos a diagnózis. A Dunántúlról nősültem Csongrád megyébe. A megyén belül is sokat jövök-megyek. Sajnos eléggé a világ vége, ugyanakkor lehetne rosszabb is, pl. Észak-Alföld. Karcag pl. okádék. A Jászság is ütött-kopott. Szolnok-Szeged viszonylatbsn még mindig jobb Szeged, de a kosz lehangoló.
Kihoztam a családot egy hosszú hétvégére a Vértesbe, ezzel azért Szeged nem versenyképes. -
finest
addikt
Sziasztok! Otthon van itt valaki M.2 SSD-ben? Tesztjelleggel szeretnék venni PCIE M.2 adaptert, a cuccra azt írják, h nem támogatja az M.2 SATA SSD-t. Az nem világos számomra, h miért? Az alaplapi M.2 csatira simán rá lehetett dugni az M.2 SATA SSD-t, működik is vele. Úgy értem az M&B csatlakozós SSD-t bele tettem az a B350 PC Mate lapon az M-es slotba, és jó. Ugyan ez PCIe NVME adapterrel miért nem ok? Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
finest
addikt
Üdv Urak! Foglalkozik valaki Android telefon okosításával Szegeden? Van egy Le X620-as telóm, kéne rá újabb firmware, mert ez nem tudja a B20-at és a pusztában nem tud lefigyelni az asszony.
-
finest
addikt
Srácok! Van valakinek tapasztalata kültéri megfigyelő rendszerrel? Egy fatelepet kéne szemmel tartani, egy-két kültéri kamerával. Jó lenne, ha nem kéne sokat vacakolni a bekötésével, wifi microSD mentéssel és 220V-os adapterrel az elképzelésem minél jobb érzékelővel. Tudtok valamit ajánlani 50k-ig?
-
finest
addikt
válasz
macilaci78 #82416 üzenetére
Így van.
-
finest
addikt
Pont erre a megoldásra gondoltam.
vizslakutya: Ebben a kínai kütyüben nem hiszek.
Voltam a Bajai úti srácnál, korrekt arcnak tűnt, nem tudta elvállalni a javítást, mert a horpadástól feljött a festék, így nem tudja hozzátapasztani a korongot, amivel visszahúzná. A horpadás nem vészes, azt mondta rá egy karosszériás, hogy egy óra munkadíjból megvan, de festeni kell a küszöböt, ami olyan 15k önmagában.
-
finest
addikt
Sziasztok! Behorpasztottam a kocsim küszöbét parkolásnál egy útszéli jégdarabbal. Kit ajánlotok Szegeden, aki festés nélkül rendbe tudja hozni?
-
finest
addikt
válasz
LordVader80 #82070 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne egy moncsi esetleg. -
finest
addikt
VAn most olyan a topikban, aki használt cuccokkal bizniszel? Ócsó vivikari kéne, irodai gépbe, ami azért HD tartalmat tud lejátszani.
-
finest
addikt
válasz
kraftxld #80128 üzenetére
Gondolom, attól is függ, h mennyit adnak a kivitelezésre. Nyáron egy teljesen fa, emeletes épületben voltunk egy hetet, minden fa volt, a lépcső egyszerűen nyikorgott és a hangot is jobban vezeti. Nem volt zavaró, de bujócskázni nem lehetett volna.
martonx: az akkor kb. 250e/m2 összességében korrekt ár Pesthez képest.
-
finest
addikt
válasz
martonx #80120 üzenetére
Muti már valami bővebb infót erről (akár privátban is, ha nem publikus)! Jók ezek a könnyűszerkezetes házak, a fánál az a szűk keresztmetszet, h nyikorog. Szal, ha kimegy éjjelk apa a budira, tuti hallják mindenhol. De ha ezt bevállalja az ember, lehet kurva jó, mert olcsóbb.
-
finest
addikt
Sziasztok! Nem olyan rég többen is írtátok, h bányászkodtok. Szeretnék én is belevágni. Lenne valaki, aki megosztaná velem személyesen a tapasztalatait?
-
finest
addikt
válasz
Ted_Beneky #79709 üzenetére
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/13967/microsoft-account-unusual-sign-in[link]
Többször is átnevezték a fiókot már? -
finest
addikt
válasz
Ted_Beneky #79706 üzenetére
Pásztorórát akart nyerni, de csak analóg lett.
-
finest
addikt
LOL, az új orosz gumikról a youtube russin roads/drivers keresőszavakkal találni tapasztalatokat.
A gumiról annyit, h amikor kinéztem 5 éve az ADAC teszt alapján az az éppen legmenőbb, prémium kategóriás Vredestein gumit, kiderült, h a nagykernél 4 éves raktárkészletek vannak az én méretemben...
-
finest
addikt
válasz
pilóta #79447 üzenetére
Az ásványi anyagokat a vízből veszi ki a szervezet a végbélben pl. ha hígfosást kapsz, ezért nem etetnek brassóival, viszont próbálnak itatni. Így hasmenésnél valós veszély lehet a desztvíz, mert elfogy a szervezettedből a kálium és a szívednek kampóbasszó. Gyerekeknek, öregeknek, hígfosóknak a deszt víz ellenjavalt, szerintem épeszűeknek is. Mi értelme terhelni a szervezetet a normál ásványianyag felvétel akaratos megborításával?
-
finest
addikt
válasz
quailstorm #79318 üzenetére
Ilyen keret nem jó? [link]
-
-
finest
addikt
Bizniszel most valaki új hardverekkel a topikban?
Dobjatok/dobjon egy privit!
Köszönöm. -
finest
addikt
válasz
azbest #73146 üzenetére
Aszem sokaknak meggyűlik még a baja a katasztrófavédelemmel, ha belefolynak a kéményseprésbe. Nem akarok itt senkit se megbántani, de messze a legkacifántosabb csapatnak tartom őket a rendvédelmi szervek közül - N.B. nem tévesztendők össze a tűzoltókkal. Iskolai közösségi szolgálat kapcsán volt velük dolgom, emlékezetes eset, hogy valami május elsejei programhoz statisztákat kértek a suliból. Bár sokan jelentkeztek, végül csak azokat engedték részt venni a műsoron, akik korábban már megkezdték, vagy teljesítették náluk a közösségi szolgálatot és így részesültek balesetvédelmi oktatásban. A diákoknak egyébként sebesült, ájult embereket kellett volna alakítani a programon... Bár segítőkészek, együttműködőek voltak, ez a sarkosság, maximális szabálykövetés a legjelentéktelenebb ügyekben végtelen kiakasztó tudott lenni.
Ez a szikrafogó pont ilyen, már alig várom, h hozzánk is jöjjenek. -
finest
addikt
Sziasztok!
Érdekel valakit AMD HD5870 1GB kari? Van egy Sapphire VaporX és egy Asus DirectCu hűtős karim is.
15k/db áron, 1hét próbagar. Szentesen, Hmvhelyen, Csongrádon tudom legkönnyebben megoldani az átadást.Tápkábelt, CF-hidat tudok hozzá adni. -
finest
addikt
Srácok! A Signum Transferrel, vagy a Pegazus transzferrel van tapasztalatotok? Reptéri transzfer kellene.
-
finest
addikt
válasz
HuMarc #37117 üzenetére
"Az a rossz, hogy az, aki ténylegesen fizet a könyvekért, az legalább kétszer, de lehet, hogy háromszor fizeti ki azoknak is, akik ilyen-olyan okokból ingyenesen kapják a tankönyvet. " Ez nincs így, boltból pont ugyan annyi és az a sajátod, becsomagolhatod, bajszot rajzolhatsz bele a fényképekre. Ugyanakkor nem minden tankönyv tartós tankönyv az ingyeneseknél sem. Egyébként, ami hozzánk megjött, az rendben volt, de hogy a fizetősöknek mi benne a ráció?
Éppen nézegettük az esti gimis tanítványaimmal, h hol olcsóbb a tk? Minimális eltérések vannak, gondolom pont a KELLO árai miatt nem akcióznak a boltok. Pl: [link], [link], [link] -
finest
addikt
válasz
pepe091 #37114 üzenetére
Nagyon durva káosz van. Rendkívül sok iskolában megbízással dolgoznak az igazgatók, igazgató helyettesek. El tudod képzelni, h milyen lehet beindítani egy tanévet úgy, h nem tudod, h szept. 20-ától téged nevezne ki, vagy mást, esetleg megbíznak újra pár hónapra. A központi tankönyvellátás egy vicc, fizetősöknek pont annyiba kerül, mintha a könyvesboltból vennék, de így legalább egy hónap az átfutási idő, de legalább központosított.
-
finest
addikt
válasz
pepe091 #37029 üzenetére
Srácok, nem olyan nagy dolog a kikérő. A szülő nyilatkozik, h igényel-e napközit. Ha igen, akkor is leírhatja, h mondjuk hétfőn, kedden négyig, szerdától-péntekig csak kettőig, vagy egyáltalán nem. Aki nem bírja elvinni haza négy kor a csimotát, azoknak ált. ötig egy összevont osztályban adnak felügyeletet. Az igazgatói engedélyeztetés új, mert eddig az osztályfőnök is elég volt erre. (Szubszidiaritás ohne, de amúgy is kifele tekintgetünk az EU-ból.)
Egyébként szerintem is droidképző a dolog. Nagyon durva monotonitást jelent naponta 8 órát a suliban tartani mindenkit. Értelmes foglalkozásokra nincs pénz, pl. külön nyomtatni sincs pénz a sulikban. Olyan órát, amiből osztályzatot kap nem tehetnek be délutánra, mert akit rendszeresen kikérnek pl. sportra, hátrányba kerül. Szóval jóesetben szakkör lehet a suliban, ha a pedamókus visz hozzá (krétát
) anyagot a saját pénzén, vagy összedobatják a szülőkkel. Mára elég nyilvánvalóvá vált, h a béremelés messze nem valósul meg az idősebb tanároknál, ráadásul óraszám és időkeret növelés is történt. A tanárokból is droidot csinálnak, mert a heti 32 iskolában töltött óra mellett nem jut idő regenerálódásra, önképzésre, feltöltődésre. Ami egyébként a tanári szakma lényege lenne, ezzel szemben mindent uniformizálnak; egységes tanterv, egységes tankönyv, óraszámok, "törzsidő" etc. Egész eddig éppen az egyéni és helyi, speciális igények kielégítéséről szólt minden, sőt pár éve még éppen Hoffmann Rózsa nyilatkozta, h az iskola van a gyerekért, és nem a gyerek az iskoláért. Akkor azt hittem, h nem így értette...
-
finest
addikt
válasz
macilaci78 #36646 üzenetére
"netsh int ip reset" és "netsh winsock reset" megvolt?
-
finest
addikt
válasz
Ted_Beneky #36586 üzenetére
LOL
-
finest
addikt
válasz
vizslakutya #36268 üzenetére
LOL
-
finest
addikt
válasz
lugosi #35071 üzenetére
Kezdjük ott, h a 130-as átlag is csak álom, az M5-ön legalább három helyen volt két hete 60-as korlátozás javítások miatt, mért is a jard a 60-as mögött a belső sávban, úgy hogy a 100-80-60-as táblák olyan 50 méterenként voltak egymástól. - A külföldi autókat helyben ki is emelték. Az M5-öt állandóan hegesztik, nagyon tud bosszantani, külön finomság, h 3100Ft-os minimum pályadíjért könnyen jogosultá válhatok minimum 30k megfizetésére.
-
finest
addikt
válasz
Rawulf #34185 üzenetére
Aszem már kiderült, h ilyen mélységeiben nem érdekel az ügy, piszok messze vannak, és hát, eléggé vihar a biliben kategória egy nyolcvanezres, kaliforniai kisváros rendőrségének a viselt dolgai Los Angeles vonzáskörzetében.
Inkább nézzétek meg ezt, Howthorne-tól északra a következő városka Inglewood, ott lőtték ezt a klipet: [link], aminek nevezetessége a Randy's Doughnuts . A tánc a lelket, a fánk a testet élteti. -
finest
addikt
válasz
lugosi #34176 üzenetére
Aha, igazad van, csak átfutottam a cikket. Akkor tulajdonképpen ez is a bünti része volt a korábbi rendőri túlkapásért indított perben, hogy a kutyáját kinyírták, amiért nem működött együtt a rendőrökkel és hangosan zenélt a környéken. Igazi bajkeverő lehet ez a faszi.
-
finest
addikt
válasz
lugosi #34163 üzenetére
Utánaolvastam a neten a Huffingtonpost cikkében azt írják, h a rendőröket a kutyás faszi felesége hívta ki, mert veszekedtek és azt akarta, h a koma az éjszakára húzzon el. A koma el is indult, amikor a rendőrök 4 kocsival kiértek. A dologhoz hozzátartozik, h a komát a rendőrök egy ideje szívatóra tették, mert panaszt tett a helyi örs ellen, amiért nem alkalmaznak feketéket. Azóta rendszeresen megállították mondvacsinált ügyekkel.
Szóval a kutya gazdájáért voltak ott, ezt nyilván a gazdi is tudta, elpakolhatta volna a kutyát fényképezés helyett. Ami az ami rendőrök módszereit illeti, aszem örülhet a csávó, h nem őt lőtték le, olyan könnyen kipukkasztották a kutyit. Sokféle megoldása lehetett volna ennek a helyzetnek. -
finest
addikt
válasz
FoxiestFox #34086 üzenetére
Ajánlom a Yad Vashem youtube csatornáját, főleg a túlélők beszámolóit: [link]. A www.yadvashem.org-on sok egyéb információ és háborús emlék megtalálható. - Az sem volt piskóta, amit a nácik Ukrajnában műveltek a zsidókkal.
Ha Pesten jársz, menj el a Holokauszt Emlékközpontba, www.hdke.hu . Legutóbb láttam egy nagyon megindító kiállítási tárgyat, egy útlevelet, ami a menekülést jelenthette volna a tulajdonosainak. Tulajdonosainak, mert az első lapján egy férj és feleség áll szép ruhában, talán egy esküvői portré kép, kettőjüknek készült az útlevél. A képen a férj hátul áll, a feleség elöl, hatalmas pocakkal, lehet vagy 7-9 hónapos terhes. Nem hozott nekik az útlevél szerencsét, mert a hátsó lapokat, ahová a határátkeléskor bepecsételnek, teleírták ételreceptekkel. A nők ugyanis éjjel a barakkban képzeletben főztek, így próbáltak a régi világból valamit megtartani.Nagyon sok könyvet tudok ajánlani,
Yehuda Lahav: Sebhelyes élet (életrajzi)
Juraj Spitzer: Nem akartam zsidó lenni (életrajzi)
Benedek István Gábor: A komlósi Tóra (novellák) - ez után kezdtem igazán beleásni magam, a vége felé Opuszkai Istvánka története nagyon megrázó
Szita Szabolcs: Együttélés, üldöztetés, holokauszt (tudományos)
Aliza Vitisz-Somron: Túlélni és elmondani (életrajzi)
Hernádi Miklós: Zsidó írók és művészek a magyar progresszióban (tudományos)
Isaac Bashevis singer: A gettó lánya (regény)
Schwartz Sánodr: A halál árnyékának völgyében (életrajzi)
Kádár Pál - Terner Kornélia ..: Az út szélén (életrajzi) - Ebből a Holokauszt mint narratíva Kőbányai Jánostól nagyon olvasásra érdemes.
Miriam Akavia: Lombhullás (regény)
Katherine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen (színdarab, dráma)
Władysław Szpilman: A zongorista (regény)
Bauer Júlia: És mégis (életrajzi)
José Saramago: Vakság (regény) - nem éppen a holokauszthoz tartozik, de a koncentrációs táborok lakóinak viselkedését mutatja be, nemrég film is készült belőle, de azt még nem láttam.Tulajdonképpen azt kell észrevenni, h a rasszizmus ideológiája mindig egy arctalan tömeg ellen irányul, miközben az elszenvedői konkrét személyek, hétköznapi emberek, mint bárki más.
-
finest
addikt
válasz
FoxiestFox #34080 üzenetére
Önszorgalomból. Elszomorító, h az utálkozás nemzeti sport ebben az országban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robotporszívók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest