Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100989 üzenetére
Van egy-két jobb szakasz Baja felé, vagy akár a 47-esen is, de általában szar a magyar utak minősége. Mostanra bármelyik, de tényleg bármelyik másik országból jövök haza, mindig lehet érezni az út minőségén, hogy ó igen, hazaértünk. Na jó Ukrajnában még nem jártam, amúgy is ők az aktuális főgonoszok, náluk lehet, hogy szarabbak az utak, mint nálunk (különben is miattuk szarak az útjaink).
Amit sajnálok, hogy a közelben volt egy ismerős kátyú. 8 év alatt annyira jól megszoktam, hogy pont az út vonalvezetésén nem szabad menni. Erre a napokban megcsinálták. 8 év után!!! Újra kell tanulnom az útvonalat. Szemétség. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100880 üzenetére
Vagy ha már úgyis kiskertek, éjszaka átnyomod a szomszéd udvarába.
-
martonx
veterán
válasz
-Tsaba- #100866 üzenetére
Békéscsaba - Vésztőt javaslom elkerülni (és nem csak azért, mert Vésztőn élnek anyósomék
), az út egy pár km-es része olyan 70-nel menős, illetve egy részén vadak is nagyon gyakran előfordulnak (és itt most megint nem anyósomékra gondoltam, hanem vaddisznó, szarvas ilyesmi).
-
martonx
veterán
Nem a rendességünkkel van a gond, hanem az elvárás tökéletes irrealitásával.
Nyáron klímást találni, aki 1-2 héten belül jön és újat telepít, pont ugyanolyan esélytelen, mint télen fűtésszerelőt találni 1-2 héten belül, aki majd új fűtés rendszert telepít.
Vagy hozhatnám példának az asztalosokat, vagy kb. bármelyik szakembert.
1-2 héten belül senki nem csinál semmit (pláne szezonális munkáknál szezonban), aki esetleg mégis, azzal meg egy szöget se mernék beüttetni a falba.
Én pl. tudok tök jó légkondisokat, de januárban kell lefoglalni őket májusra. Érted. -
martonx
veterán
válasz
Gergello #100778 üzenetére
Nem tudom, hogy új-e, nekünk 2023-ban volt felújítás, én minden kis dolgot intéztem, mindent ürítettem, nekik "csak" a nagy bútorokat, gépeket kellett elvinni egy garázsba, aztán a felújítás végén ugyanez vissza. Mindkétszer 1-1 órára jöttek, de sokkal hamarabb végeztek. 1 órákban ment az elszámolásuk, ha 40 perc alatt végeztek, akkor is 1 órát kellett fizetni. 2-en jöttek, esetemben autó se kellett, mert a garázs a ház alatt van. 2x16 ezret nekem bőven megért, hogy nem kellett négyőnknek belegebedni a kanapé, szekrény, mosógép stb. lépcsőházba cipelésébe.
Látva, hogy nálunk 40 perc alatt mi mindent lehordtak, elképzelni nem tudom, miért kellene őket 4 órára lekötni. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #100774 üzenetére
Higgy nekem, profi költöztetőkkel nem fog kelleni a 4 óra. Annak sincs értelme, hogy lekötöd őket 4 órányit, aztán 2 óra után meg ott fognak unatkozni.
Persze ha a pénz nem számít, akkor menjen nyugodtan a 4 óra, az a tuti. Ha a pénz is számít, akkor én 2 órányi melóra hívnám oda őket, közben amit lehet meg magam, plusz ismerősökkel oldanék meg. Ez egy ilyen kompromisszumos megoldás lehetne. Minden át is lesz költöztetve az asszony által megszabott időben, és nem dől össze a családi költségvetés sem. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #100767 üzenetére
Az ár jó, viszont a 4 órát túlzónak tartom. Én is PannonPakk-kal költöztettem legutóbb kétszer is. Utoljára 2023-ban 16 ezer Ft volt az óradíjuk 1 autó, 2 ember. Viszont az a 2 ember akkora kanapékat vitt, hogy a haverokkal 4-en se bírtuk. Esetemben mindkétszer bőven belefértek az 1 órán belülre. Én a helyedben inkább olyan irányba vinném el ezt a történetet, hogy 2 órába mi az, amit bele lehet és érdemes sűríteni profi költöztetőkkel, és a maradék apróságok költöztetését meg megoldanám családon, baráti körön belül. Vagy ha egy szalmaszálat nem akarsz keresztbe tenni, és hagyni, hogy mindent ők csináljanak, akkor tényleg 4 óra lesz, annak pedig ennyi az ára.
-
martonx
veterán
A múltkori redőnyös mizéria vége az lett, hogy sikerült saját kezűleg megcsinálni az egyik behúzót, a másikat pedig cserélnem kellett, amit a javasolt boltban kemény 2200 Ft-ért meg tudtam venni. Szóval 2200 Ft-ból megoldottam az egészet! Köszönöm a tippeket!
-
martonx
veterán
válasz
-Tsaba- #100718 üzenetére
Köszi a választ! Igen, én is mindig tök óvatosan állok ki az udvarból, pont ezért, mert senkit nem akarok elütni. És nem is lett volna szóra sem érdemes az egész, ha az Apuka nem kezdi el teljesen értelmetlenül eszkalálni a semmit azzal, hogy nem engedett utamra és mindenáron rendőrt akart hívni a semmiért. Szerencséjére mielőtt tettlegességre került volna a sor belátta, hogy végülis tényleg nem történt semmi, nincs miért megaláztatnia magát. Gyanítom a telefonjában a rendőrök is ugyanerről győzködték, hogy miért jönnének ki, miért tartóztat fel, ha nem is történt semmi.
Nagy az isten állatkertje. -
martonx
veterán
Dudálni nem szoktam, szvsz meg is lincselnének a többi lakók, de még az utcában lakók is (én is rühellném, ha egész nap dudálas lenne az utcában) . Ez egy 30-as övezet, mindenhol társasházak, garázsok az aljaikban. A kapuban van sárga villogó, ami a gyalogosoknak jelzi, hogy nyitva a kapu.
Kamerám nincs,de ezek után szerintem veszek az autóba egyet.
A történet vége annyi volt, hogy miután emberünk telefonon percekig magyarázta a rendőrségnek a kapubeállót elállva a semmit, nekem meg időre kellett a gyerekeket vinnem az iskolába, miközben nem történt semmi Apuka ijedtségén kívül. Tőle messzebb álldogáltam a gyerekeimmel, és próbáltunk rájönni, hogy mi baja Apukának. Egy idő után megelégelve a telefonos bohóckodását, elindultam az Apuka felé, hogy legalább legyen tényleg miért kihívnia a rendőrséget.
Mikor karnyújtásnyira értem, annyit mondott a telefonba: akkor inkább nem eszkalálom tovább a helyzetet, és gyorsan elhúzta a csíkot a gyerekkel.
Szvsz hálásnak kellett volna lennie, hogy ennyire óvatosan álltam ki, és jók voltak a reflexeim, nemhogy még neki elállnia az utat, és rendőrt hívni, mikor nem is történt semmi.
De azóta is motoszkál bennem, hogy mi lett volna, ha a gyerek megsérül, akkor ki lett volna a felelős. Apuka, mert nem vigyázott a gyerekre, vagy én, bármilyen óvatosan is állok ki? -
martonx
veterán
Ma reggel érdekes, és elég abszurd szituba keveredtem. A társasház kapubejáróján álltam ki autóval az utcára lépésben (automata kapu, villogó sárga fény, egyesben csúsztatott kuplunggal lépésben), ennek ellenére a járdán, amin keresztül kell jutnom az úttestre egy 4 éves körüli kisgyerek elém futóbiciklizett. Fékeztem, még éppen sikerült is megállnom, még jó, hogy tényleg lépésben mentem.
Azaz nem történt semmi.Kivéve, hogy a gyerek megijedt apja nagyon durván túlreagálta a helyzetet, és mindenképpen rendőrt akart hívni, elállta az utamat, nehogy elhagyjam a helyszínt, ahol nem történt semmi, csak majdnem.
Kíváncsi vagyok, hogy ilyen helyzetben, ha mondjuk nem veszem észre a gyereket, mert mondjuk tolatva állok ki a garázsból, vagy nem sikerül időben lefékeznem, mert 80 évesen nulla reflexszel vezetek autót, netán terepjáróm lenne, és esélyem sincs észrevenni a 4 éves futóbiciklis gyereket, akkor vajon ilyen esetben ki lett volna a hibás? -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100684 üzenetére
Az a baj, hogy tönkrement ágy matrac senkinek nem kell. Ha fémhulladék / bútor lenne, másnap nem lenne ott, ahol hagyom (saját tapasztalat). Délután újra nekifutok a hulladékudvarnak.
-
martonx
veterán
Hulladékudvar, jogkövető, szelektíven gyűjtő állampolgáros sztorijaimat meséltem már. Itt a mai legújabb gyöngyszem.
Foglaltam időpontot reggel 8:40-re. Autóba beszuszakoltam a kidobandó matracot, időre odaértem. Bemegyek mondja az ember, hogy jaj hát ők tele vannak, de máshova se vigyem mindenhol ugyanez a helyzet.
Erre milyen emailt kapok 8:46-kor, mikor már haza is értem jól pofára esve? Hát nem tele van az a huncut hulladékudvar, szól az értesítés picit megkésve.
Ezek engem direkt szivatnak....
Nagyon érik bennem, hogy mint múltkor a festékek, ez is valami közeli kiserdőben fogja végezni, ha már ilyen magas színvonalú szelektív hulladékgyűjtés történik Magyarországon. -
martonx
veterán
válasz
-Tsaba- #100681 üzenetére
Legutóbb mintha ő lett volna nálunk, ki is jött, meg is csinálta 2 perc alatt, csak épp utána elkért 20K-t. Mivel megint "csak" az a gond, hogy két gurtni nem húzza vissza rendesen a kötelet, gyanítom megint így járnék, hogy pár perc munka lenne 20K.
Egyik munkatársam mintha csinált volna már ilyet, plusz néztem youtube videókat is, elsőre szerintem elkínlódunk vele mi magunk, rosszabb úgysem lehet jeligére -
martonx
veterán
válasz
szabzoltan1 #100675 üzenetére
Köszönöm, akkor lehet, hogy megpróbálok magamtól megtanulni.
-
martonx
veterán
Tud valaki Szegeden normális redőnyöst? Kettő behúzó ment tönkre csak ezeket kellene cserélni, jó lenne ha:
1. egyáltalán kijönne az ember az ígéreteivel ellentétben
2. ha egyszer megjelenik egy szál csavarhúzóval, és 2 perc alatt kicseréli, ne kérjen el 20 ezret.
Hogy az eddigi tapasztalataimat a redőnyösökkel összegezzem. -
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #100643 üzenetére
A garis szervízt is megkeresheted, én őket szoktam kihívni, ha valami van, függetlenül, hogy garis-e még az eszköz.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #100564 üzenetére
A Dáciámat hordom kényszerűségből a gari idő alatt a Molnár autóházhoz és kib...tt drágák. Az, hogy drágák hagyján, de még szarok is. Volt is velük egy reklamációs ügyem, amikor felhívtak, elnézést kértek, kompenzációt ajánlottak, a hibájukat elismerték, ami azért dicséretes, de jobb lett volna, ha csak simán elsőre normálisan meg tudnak csinálni egy normál 30.000-es kötelező szervízt, ha már extrém sok pénzt kiszámláznak a kb. semmiért. Egyszer azt is sikerült eljátszaniuk, hogy nem adtak csere autót, mikor 3 napig náluk állt az autó. A reklamációm óta viszont felkerültem náluk a VIP listára, így amikor másodjára is náluk állt volna az autó, akkor ugyan nehézkesen, de csak adtak csere autót. Persze a csere autó mindig macera, mert elvileg 1 napot meghaladó bent álláskor kötelesek csak csere autót adni, viszont sok munka van, amit elméletileg 4-6 óra alatt meg lehet csinálni, gyakorlatilag viszont szinte biztos, hogy 2-3 munkanap lesz belőle. Ilyenkor jön a kötélhúzás, hogy ne csesszetek már ki velem, hogy pénteken odaviszem az autót, aztán meg egész hétvégén autó nélkül vagyok, és majd kedden szóltok, hogy érte lehet menni.
Eh, ne vegyetek Dacia-t (vagy csak az enyémmel volt ritka sok gond, vagy csak én vagyok túl maximalista, és nem tartom normálisnak, hogy 35.000 km alatt kétszer kellett kettős tömegű lendkereket cserélni, másodjára már kuplungot is cseréltek), a Molnár Autóházat se merném nyugodt szívvel ajánlani, bár elismerem, hogy azért próbálkoznak nem annyira szarok lenni.Minden más autómat Csikota Tamáshoz újszegedre hordok, akinél fele annyiból jön ki ugyanaz, sőőőt még meg is csinálja amiért viszem az autót.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100520 üzenetére
A szomszéd ablakain?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100487 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy próbálja finoman ösztökélni az embereket. De amíg a régi cuccok működnek, és nem használhatatlanul lassúak (ez meg teljesen egyén függő, hogy ki mit érez lassúnak), addig nyilván nem fognak az emberek tömegével váltani csak azért, mert dobott már fel az MS értesítést, hogy esetleg lehetne váltani (emlékeim szerint 8.gennél régebbi gépeken olyan nagyon értesítés se jön).
Pláne, hogy MS esetében ott van a veszély, hogy ha már vált valaki, akkor az Linux vagy Apple irányba vált, ami nekik szintén nem jó. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100485 üzenetére
Ebben egyetértünk. Én végig a problémás eszközökről beszéltem. Ha valami elromlott, és régi, elavult, akkor nem látom semmi értelmét mindenáron ahhoz ragaszkodni.
Nekünk is van 2002-es autónk, meg 10 éves laptop. Amíg gond nélkül működnek miért dobnám ki?
De, mihelyst elkezd gond lenni velük, bennem fel se merül, hogy jaj hogy lehetne tovább tákoltatni, meg jaj vajon mik lehetnek ezek a fura hibák, hanem kuka, és már lépek is előre, jöhet egy sokkal újabb.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100481 üzenetére
Minden csak nézőpont kérdése. Van aki szerint pazarlás, más szerint meg felesleges gyűjtögetés, múltba ragadás.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100465 üzenetére
Igen, kapitalista vagyok, bármikor vállalom. Az otthon gyűjtögetés nem én vagyok. Totya a megmondhatója, mi mindent kihordok hozzá. Legutóbb is vittem neki 8.gen inteles laptopot.
-
martonx
veterán
válasz
lorcsi #100460 üzenetére
Intelből a nagyon minimum a 8. generáció, de én őszintén a 10. gen alatt nem vennék semmit. Nyugodt szívvel meg csak a 12. generációtól merném jelenleg ajánlani. Viszonyításképpen jelenleg 15. generációnál tart az Intel, csak közben voltak átnevezések.
Amd vonalon a minimum a 3000-es generáció, de azokból is inkább az 5000-eseket javasolnám. Amd pedig 9000-eseknél tart jelenleg.
Ha viszont tényleg csak és kizárólag irodai felhasználás menne, és MS Office helyett megelégszel online office-al, vagy Libreoffice-al, és nincs olyan luxusod, hogy nyomtatni akarsz, vagy bármi picit is spéci, akkor én feltennék a helyedben egy linuxot. -
martonx
veterán
válasz
DarkByte #100429 üzenetére
Nálunk az egy szál TP-link router mellé került egy switch is, mert a 2021-es lakásfelújításkor direkt behúztuk az ethernet kábelt minden szobába. Így aztán 2 asztali számítógép és az Xbox vezetéken vannak, plusz egy 7/24 torrentező NAS.
Viszont ezek mellett van itthon 6 mobiltelefon, 6 laptop, szintén Wifin van a hűtő, mosogatógép, mosógép, szárító. Belső 2 szintes lakás. Röhögve elviszi ezeket az eszközöket a meglévő Tp-Link Archer AX50-es. -
martonx
veterán
válasz
garga pista #100422 üzenetére
Pontosan. Nehogy már másfél szobába jelismétlő kelljen :D hacsak nem Faraday kalitkában lakik valaki
Egy szál rendes router (2025-ben akkor már WiFi7-es), és minden probléma megoldva. Sőt még a szomszédoknál is lehet wifizniNekem második emeletről még az udvaron, utcán, lépcsőházban is van WiFi jelem :D pedig nincs repeater.
-
martonx
veterán
válasz
-Tsaba- #100401 üzenetére
Előrevetítem, hogy Ali/Temu-s termékekről nincs tapasztalatom, de van/volt jó pár távirányítós autó itthon a gyerekeknek. Az akku kapacitás kiemelten fontos, nem vicces, ha 5 percenként tölteni kell. Ami nagyon fontos az a tartósság. Volt olyan 45-tel menni képes autónk, amit tuningolni lehetett, még a mini fém fogaskerekeket is lehetett cserélgetni benne, meg motort, hűtést, kb. mindent, DE cserébe nonstop szerelni kellett, hol egy féltengely, hol egy gömbcsukló, hol egy difi fogaskerék ment tönkre benne.
Per pillanat egy Absima márkájú 36-tal menő (ez se kevés azért), nem annyira precíz, mint a fent említett gép, de nagyon tartós autót nyüstöl (2 éve) a legkisebb gyerek. Ezen eddig még semmit nem kellett szerelni, bár ha kellene, akkor nem is nagyon lehetne, hanem menne a kukába.
Szóval ezt nyugodt szívvel merem ajánlani, ami nálunk 2 évet kibírt -
martonx
veterán
válasz
ritkaság #100342 üzenetére
Az a fura, hogy venti vezérléshez semmi nem kell, simán az alaplap magától kellene, hogy vezérelje a CPU + ház hűtő(ke)t, míg a VGA abszolút magának vezérli. DE sajnos nulla tapasztalatom van az ősi technológiákkal, fogalmam sincs, hogy az ősi alaplapoknál ez mennyire volt triviális? Mondjuk az RX5700 simán magának kellene vezérelnie a ventijét. Legfrissebb BIOS, legfrissebb windows 11eal probálgatod, ugye?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #100300 üzenetére
Használhatót úgy értettem, hogy elkezd motorral meg ilyen fő elemek cseréjével szórakozni, akkor jó eséllyel az az autó már a garázsban fog maradni örökre.
Ettől még miért ne vághatna bele? Ha valakinek az autó bütykölés a hobbija, akkor hajrá! -
-
martonx
veterán
Testvéreméknél 1 gyerek van nálunk 4.
Testvérem mindig mondja, hogy mi milyen jól élünk, mert mennyivel több a fizetésem, mint neki, ami önmagában igaz is, csak éppen semmit nem jelent.
Én mindig mondom neki, hogy az egy főre jutó bevétel számít, miszerint ők jóval több pénzből gazdálkodhatnak fejenként.
Mióta van gyerekük megértette, hogy miről beszélek, és hová tud eltűnni havonta másfélszer annyi pénz, mint náluk. -
martonx
veterán
válasz
pulutodurumo #100109 üzenetére
Ha rögtön kell, akkor Xin park, de aliexpress-ről szoktam rendelni.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #100081 üzenetére
Legyen igazad!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
johnny82 #100057 üzenetére
Kárász utca Átriumban is van pár asztal. 9 ball club is jó hely
Facebook
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #100043 üzenetére
Egyébként igazad van, nem is szoktam ilyennel pepecselni, csak leírtam, hogy miként lehetséges, és ha nagyon tudatos az ember, akkor miért éri meg.
Én ezt inkább autó - lakás hitellel szoktam eljátszani, hogy ugyan előtörleszthetném, de minek, mikor nagyobb kamatot tudok azon a pénzen realizálni, mint amit megspórolnék az előtörlesztéssel.
És kicsiben, de ezek a 0% THM-es dolgok is ugyanez a kategória.
Számomra inkább az ilyen mikro hitelek felvételével járó macera (ahogy azt Darkbyte jól összefoglalta), meg az esetleges bújtatott költségek, apróbetűs részek áttanulmányozása az, ami miatt ilyen csekély nyereség miatt inkább kifizetem egy összegben. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #100039 üzenetére
Bármennyiért. Érted 0% thm, azaz számoljunk 500 000 Ft-os Tv-vel és egy évvel. Azt az 500k-t ha befekteted évi 10% kamatot simán el tudsz érni (persze bukhatsz is, befektetés függő
). Azaz, ha nem tv-re költötted, akkor nyertél mondjuk 50 ezer Forintot. Miközben a Tv-d is megvan, havonta törlesztgeted.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99965 üzenetére
Orosházi? Az nincs túl messze.
-
martonx
veterán
Sikeresen visszatértünk Boszniából! BÚÉK szegedi topik lakók!
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #99880 üzenetére
Köszi! Majd elmesélem milyen volt.
-
martonx
veterán
válasz
garga pista #99868 üzenetére
Semmi gond, túltárgyaltuk.
-
martonx
veterán
válasz
garga pista #99863 üzenetére
És megint sikerült félre érteni. Ugyanis a délre alatt nem a trópusokat értem, hanem csak tőlünk délebbre, mint pl. idén Szarajevó, vagy 2 éve Zlatibor (kellemes 15 fok volt nap közben két ünnep között). Tervezem Albánia, Görögország, Törökország meglátogatását is szigorúan télen.
-
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp #99860 üzenetére
2 éve Albániában ütött be a felismerés nyáron a 48 fokos rekkenő hőségben, amikor a légkondis szobából a tengerre sincs kedved levánszorogni, hogy ott szarrá égesd magad a napon, esténként pedig a környező bozóttüzek hangulatos pirosra festették az ég alját, hogy nyáron fizessek rengeteg felárat azért, hogy megdögöljek a hőségtől? Télen a hidegért fizetés elkerülése régóta logikus, de mostanra ugyanez van nyáron csak ellenkező előjellel.
Én azóta elkezdtem szembe úszni az árral, és nagyon nem bántam meg. Északra megyek nyáron, sokkal olcsóbb, és sokkal élhetőbb (idén nyáron pl. Zakopane és Krakkó volt terítéken, mások ide télen szoktak síelni menni). Télen pedig szigorúan délre megyek. Tavasszal és ősszel pedig befigyelhet a kettő között bármi, mondjuk Horvátország, Ciprus stb. Ciprus októberben olyannyira király volt, hogy akár minden évben vissza tudnék oda menni. Ellenben amikor hallom ismerősöktől, hogy augusztusban Cipruson volt, és milyen jó volt, mindig csak joviálisan mosolygok, hogy biztos jó volt 54 fokban szarrá égetni magad rohadt sok pénzért, miközben októberben 30-35 fok van ott, 24-25 fokos a tenger, és feleannyiba kerül a szállás, ja és nincs tömegnyomor.
Jövő tavasszal pedig Ausztriába megyünk, mihelyst elült a síszezon -
martonx
veterán
Szerintem mi valójában tökre ugyanarról beszélünk, csak én valamivel sarkosabban fogalmazom meg azt, hogy az emberek túlnyomó többsége hm. fura
A Bárka is tökéletes példája az értelmetlen pénzszórásnak, miközben máshol kevesebből, nyugodtabb légkörben, ugyanolyan jól tudod magad érezni. De mondhatnánk a fine dining éttermeket is, ahova eleve tilos éhesen menni, hogy aztán szarokat kóstoltassanak veled, és a végén éhségedben elmenj a legközelebbi mekibe. Valahogy így érzek a sieléssel, búvárkodással kapcsolatban is. Semmi bajom nincs azzal, hogy az ember megnézi a hegyeket / tengert (én is ezt teszem, évente akár többször is).
A sielés viszont már egy túltolt úrimuri (kivéve, ha északon a hegyek között élsz). Ugyanez pepitában a búvárkodás (kivéve, ha tengerparton élsz). Amikor valaki görcsösen minden évben elrohan síelni / tengerpartra a legnagyobb hidegben / melegben, hogy a legdrágábban kivehesse a szállást és a legnagyobb tömegben lehessen ott, és ezért egész évben tárolja a sí / búvár felszerelést, plusz mindezt arra az évi egy alkalomra magával hurcolja a fél világon keresztül (vagy akkor bérli, mindegy), és még mindenféle oktatást, felvonót, sípályát miegymást fizessen járulékosan, háááát....
Miközben egy hüttében tök jól el lehet lenni az év bármely szakában sielés nélkül is, ahogy a tengerben se csak július augusztusban lehet fürdeni. -
martonx
veterán
Nem magam miatt
csak puszta logika. Szólj, ha látsz itt hegyeket, meg havat. Pont ugyanolyan sznob erőlködés innen nézve a síelés, mint a mélytengeri búvárkodás. Akik pedig sok pénzt nem kímélve szembe mennek a logikával, azok a szememben sznobok.
Szerintem félre értettél. Nem az utazással van bajom, természetes, hogy jó időnként megnézni más tájakat. Elmenni kicsit a hegyekbe, vagy megnézni a tengert. Ha vissza olvasol pont innen indult a beszélgetés, hogy Jahorinát is meglátogatjuk. -
martonx
veterán
válasz
garga pista #99852 üzenetére
Strandra se nagyon megyek, pont az általad leírtak miatt
Nyáron délre tengerpartra menni pont ugyanolyan szívás, mint télen hegyekbe rohanni síelni.
-
martonx
veterán
válasz
attilav2 #99847 üzenetére
Az a baj, hogy alföldi gyerekként a síelést soha nem sikerült megszeretnem. Szegedről nézve ez egy sznob bohúckodás (elutazni valahova messzire, hogy ott tömegeljen az ember aranyáron a hidegben). De ezzel nem akarok megbántani senkit, aki imád télen egy valag pénzt kidobni hülyeségekre
Ha Ausztriában / Szlovákiában élnék, valószínűleg alap lenne a sielés.
Jahorina-ba is tervezünk elnézni, de pusztán csak azért, hogy lássunk végre havat. Mivel tőlünk jóval délebbre van, ezért manapság már ott is inkább csak mutatóban van hó, tudtommal síelésre nem annyira alkalmas már az a környék. -
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #99845 üzenetére
Szarajevóban lesz 4 éjszaka a szállásunk, onnan fogunk erre-arra szétnézni. Valami vízesés már tervben van, valami vár is. Testvérem a nagy program szervező.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #99841 üzenetére
Köszi! Mostart egyébként is terveztük megnézni!
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #99835 üzenetére
Jól értem, hogy idén december 3-ra készült el az új magyar határátkelő, miközben január 1-el eltörlik a határt?
Ismét sikerült hasznosan elkölteni a pénzünket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- EAFC 25
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest