- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #100778 üzenetére
Nem tudom, hogy új-e, nekünk 2023-ban volt felújítás, én minden kis dolgot intéztem, mindent ürítettem, nekik "csak" a nagy bútorokat, gépeket kellett elvinni egy garázsba, aztán a felújítás végén ugyanez vissza. Mindkétszer 1-1 órára jöttek, de sokkal hamarabb végeztek. 1 órákban ment az elszámolásuk, ha 40 perc alatt végeztek, akkor is 1 órát kellett fizetni. 2-en jöttek, esetemben autó se kellett, mert a garázs a ház alatt van. 2x16 ezret nekem bőven megért, hogy nem kellett négyőnknek belegebedni a kanapé, szekrény, mosógép stb. lépcsőházba cipelésébe.
Látva, hogy nálunk 40 perc alatt mi mindent lehordtak, elképzelni nem tudom, miért kellene őket 4 órára lekötni. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #100561 üzenetére
Édesanyám ide viszi Tápén.
Viszont amíg garis volt a Clio, a Molnár Autóházhoz hordtuk.
Miután letelt a gari, ment vissza Pigniczkihez, de kértem az aktuális (szervízkönyvben meghatározott) karbantartásra árajánlatot és kb. azonos ár jött ki.
Most akkor vagy a Molnár Autóház relatíve olcsó, vagy Pigniczki drága?Na én meg elkezdtem hordani az újat Suzuki-Tisza Ankershez. Április végén viszem 1 éves garimegőrzőre - éppen felírtam mi mennyibe kerül:
12192 munkadíj
35400 olaj+olajszűrő
6970 pollenszűrő
9000 klímatakarítás (uv-s is)
--- ~63k
Ez soknak számít? Nem mintha lenne választásom, de most már kíváncsi vagyok. -
válasz
Gergello #99588 üzenetére
Te ismered a szolgáltatói kálváriámat de ezt nem gondoltam én sem,hogy a legnagyobb szolgáltató is "csak" ennyire képes...
Az a baj,hogy már nincs hova tovább.Itt csak Telekom vagy Tarr Kft. van(amitől most szabadultam meg).Amúgy még mindig a Szélmalom-nál lennék ha nem vásárolja fel a Tarr Kft. és nem tesz tönkre mindent. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #99429 üzenetére
Nálunk ~120 fő van, előző évet -200 millával zártuk - idei talán -100M, de eddig még senkit se küldtek el, pedig muszáj lesz leépíteni előbb vagy utóbb.
Ha így haladunk, 2-3 év és csőd.
Mondjuk nekem pont mindegy, mert szívesen mennék Dunántúlra, hegyek környékére.martonx NER-es Dunántúli kapcsolatod van?
RX 6700 XT-nek végül is lett utódja? -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #99275 üzenetére
Apám vette kb 25 éve, én csak lenyúltam. Évekig csak állt, utána nálam havi 1-2 alkalommal van csak használva. Most néztem át, mert nem tartja a nyomást, sziszegett valahol. Tömítéseket kicseréltem, de nem volt elég. A csatlakozó csonkot is le kellett cserélnem, mert az is eresztett. Viszont baromi nehéz rádugni a csövet, ha nyomás alatt van a tartály. Nézek valami csapot a csatlakozó elé. Meg nézek rá valami nagyobb manométert, mert ez kényelmetlenül kicsi leolvasni.
-
-
-
DarkByte
addikt
válasz
Gergello #98951 üzenetére
Társasházban kiutálnának ha itt tépném a row-t.
Pedig covid alatt gondolkodtam utóbbin. (Ha nem lenne olyan drága a concept2 már gyanúsan lenne.) Egy 16kg-s kettlebell-em mondjuk van régebbről, az jó szolgálatot tett akkor.
Bár én inkább elmegyek edzésekre. Jó tesz kiszellőztetni a fejem. Ad egyfajta rituálét ráhangolódni, plusz ha már ott vagyok nincs visszakozás, akkor végig csinálom ami az aktuális feladatsor(Esetleg a garázsban lehetne valami sarkot csinálni, csak akkor meg a kocsival kellene állandóan kiállni.)
-
tlac
nagyúr
válasz
Gergello #98571 üzenetére
az szerényebb, legtöbb esetben valami hidegétel lesz
ezeknek valamilyen kombinációja: kolbász, sonka, tojás, tepertő, sajt, túró, esetleg füstölt hal
kenyér helyettesítőnek pedig zöldségek, az mindig vanketogén receptekkel, ötletekkel fel lehet dobni amúgy
pl. önmagában a színtiszta darált marhahús golyókká gyúrva, plusz sóval, borsóval megszórva, megsütve és ha ehhez eszünk zöldségkeveréket, az a hamburgerre fog emlékeztetni
vagy túró plusz átsütött tepertő, az a túrós tésztára, stb.ezen kívül van még egy ebéd, ott nincs semmilyen korlát vagy limit, így semmiről nem kell lemondom, a változatosság is megmarad
mindent megeszek, amit megkívánok, rendszerint nagyon teleeszem ilyenkor magamkorábban volt még egy reggeli az előzőekhez is, de azt kidobtam pár éve, mert túl közel volt az ebédhez, így nem igazán éheztem meg időre
lényegében tömbösítve eszek, közöttük viszont csak vizet iszok
eredmény: nagyon vékony vagyok, fogytam az évek alatt 15-20kg-t
többet, mint terveztem, de ilyenkor már nem akarnék visszatérni a régi problémás étrendre
heti 1-2 alkalommal szoktam csalni is, bőven belefér nálam -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #98565 üzenetére
Azt írta, hogy séta, bicikli mehet. Én a biciklit se erőltetném eleinte, hanem a sétát, azért is írtam csak azt.
A mennyiséghez könnyű hozzászokni, de a plusz súly a plusz mennyiség miatt van, tehát muszáj visszavenni a mennyiségen. Nem kiváltani, hanem elhagyni. Nem lesz kellemes, de máshogy nem megy.
Ehhez tényleg nem kell egy 3 órás agymenést végighallgatni. Nem kötelező, nem szükséges. Annak lehet érdekes, akit jobban érdekel a téma, azért is írtam azt, hogy "Akit jobban érdekel a téma"
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #98468 üzenetére
A kokszosodással nem sok mindent tudsz kezdeni a kiszellőztetésen kívül. A heti városban szüttyögést hétvégén egy lendületesebb országúti vezetéssel kell kiszellőztetni.
De nem vagyok hozzáértő.
Szeretném remélni, hogy a (khm) lendületes vezetési stílusommal, a hétvégi kiruccanások ellensúlyozzák a hétköznapi iskola-munkahely-bevásárlás köröket. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #98468 üzenetére
Én is arra céloztam, hogy egyre több a sallang a benzinmotorok körül is, amik a gyakori hideg üzemet nem szeretik.
Persze ahogy írták, az ajánlott olajcsere periódus felezésével, harmadolásával ki lehet tolni az élettartamot, de lerakódások lesznek így is, lehet szétborítani dióhéjas tisztításhoz. Az élettartamra szánt vezérműláncot a gyári ajánlás szerint nem kell cserélni, gyakorlatilag 100k km-nél illik megnézni, utána 20-25 ezrenként ellenőrizni. Máshol a lánc jól lehet, hogy bírja, a feszítőpatron fossa össze magát és megy a levesbe a motor. Regenerál, ha bír, de ugye ez 10-20 percet jelent emelt fordulaton, miközben a műszerfal 1500 rpm-nél már jelez, hogy kapcsolj fel és nyösztesd az 1.0T-t 1100-1200 rpm fordulaton a dinamikus városi közlekedésben, ovijáratban.Ma már mindenre igaz, hogy igényli a gondos odafigyelért, az értő fület. Vannak olyan konstrukciók, amik ezek ellenére is bajosak, azokat kell kerülni.
Az igénytelen, csak beülök és hajtom stílusú szívóbenzinek, szívódízelek korszaka letűnt, a helyüket a tisztán elektromosok veszik át. A hibrid is tud butaságot csinálni. Elmegy akkuról 60 km-t akár 80 km/h órával, a benzinmotort efölött kapcsolja be. Vagyis felmész a pályára és majd a gyorsítósávban beröffenti a hideg motort és tolja neki. -
_Petya_
őstag
válasz
Gergello #98422 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol páran leírtuk itt a kalandokat
Röviden:
- itt: https://www.szegedihulladek.hu/ regisztrálsz, foglalsz időpontot
- javaslom a Vértói úti hulladékudvart, ott van hídmérleg, kocsival ráálsz, lemérnek, kipakolod, újra ráálsz, és a különbözetet írják fel. A fenti oldalon fent van hogy milyen cuccból mennyi a napi és éves limit.
- máshova is viheted, de ott nincs kocsi méretű mérleg, meg kell mondani előre hogy hány kiló a cucc, (otthon hogy méred le?) vagy neked kell rápakolni a mérlegre az egész cuccot, utána meg a konténerbe, dupla munka és utána messzire kell cipelni kézben. Vagy vissza a kocsiba és úgy, hidd el nem akarod azt. -
_Petya_
őstag
válasz
Gergello #98394 üzenetére
Nem, nincs benne semmi ilyesmi. Csak dashcam és egy MagSafe mobiltöltő, az USB-be és a szivargyújtóba dugva, mert ezek lekapcsolnak leállításkor. (benne van a manualban, szóval ha mégsem, az hiba). Egyébként ezzel kezdte a szerviz, hogy látják hogy ezek vannak benne, és azt is hogy ezek biztos nem okozzák.
Egyébként gondoltam rá az elején, hogy ezeket be kellene kötni fixen, hogy ne lógjanak ott olyan igénytelenül a kábelek, de az első akksi halál után letettem róla, mert ebbe is beleköthetnek.. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Gergello #98386 üzenetére
A 2030-as dolog az már teljesen biztos, vagy csak nagyon komoly terv?
Dolgoztam olyan cégnél, akik furgonnal mentek napi 5-600 kilométert, és nem kevés súllyal. Ez egyelőre akksival nem fog működni. Gyorstöltő meg elég gyéren van egyelőre.
Vagy csak személyautókra vonatkozik, a fuvarozás kimarad? -
tisn
addikt
válasz
Gergello #98320 üzenetére
kistelek nagyon pici
algyo pici, de szerintem aprilistol menni fog a kulso medence, uszni a legjobb lesz ugy (amugy a 20m x 6 nagyon zsufolt)
moran uszni a moradombi uszi (2k ami eleg draga egy uszasert, mivel sem a szauna, sem a jacuzzi nem megy)
furdeni pedig a furdo, de a 3 oras jegy is mar 3.3k, es az uszoda felet elfoglalja egy gumiszornya maradek savokban pedig hetvegen sokan vannak.
gyulai is nagyon szep, lassan vegeznek a bovitessel, arra kivancsi leszek
majsa kicsit lepukkant, es nyaron jobb, mert to is van, nem csak medencek
kiskunhalas pici es nagyon lepukkant (termal brutal koszos volt a nyaron) -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #98270 üzenetére
Monitorok nagy része ilyen, régen meg az összes CRT ilyen volt, leszámítva a forgatást
Pivot? Ha szembe ülsz vele, akkor minek?
Magasságállítás? Ahhoz mindig van könyv a közelben
Viccet félretéve, semmilyen kritériumot nem mondott sss, szóval..macilaci78 nézegettem régen olyat is, de túl drága volt a sima kotyogósokhoz képest. Akkor már inkább az 5x annyiba kerülő gépi, amit lehet évente szervizbe vinni
Most ilyen noname-vel nyomulunk, amit használtan vettem asszem 2k-ért:
-
válasz
Gergello #98259 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy a jelenlegi átkelők sem üzemelnek teljes hatékonysággal, mivel nincs elég humán erőforrás. Pl. Röszke közúti átkelőhelyen az ünnepi időszakot leszámítva soha nem láttam még olyat, hogy mindkét kilépő sor üzemelne.
A bővítés inkább csak NER-es pénzosztás, mintsem valódi fejlesztés.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Gergello #97759 üzenetére
Ez hajtógáz nélküli (legalábbis mikor még én vettem 1-2 éve kb, az volt)...
-
Bogyi007
veterán
-
lorcsi
veterán
válasz
Gergello #97752 üzenetére
Biztos h vegyszeres tisztitas kell egy monitorhoz ?
( extrem kornyezetben ertheto) de alap irodai vagy otthoni hasznalat eseten, ahol semmi extrem nem eri szerintem tok folosleges vegyszerrel bolonditani
en modszerem:
egy nedves mikroszalas ( szemuveghez kapott torlo.. ha van )
egy szaraz szinten mikroszalas vagy szemuveghez kapott
es ezzel igy vegigmegyek rajta
tok jo eredmenyt ad
n cseszi el a bevonatot sem -
válasz
Gergello #97496 üzenetére
Én már kaptam.
Ugyanazt a 2x11200 Ft-ot, amit eddig a hulladékgazdálkodástól kaptam.
A vicc az, hogy nem ment végig a szerződéskötés, mert nem lehetett sima kukát kiválasztani, pedig nekünk az van, csak konténert. Küldtem is nekik hibajelentést, amire azóta sem válaszoltak, úgyhogy hivatalosan nem is vagyunk szerződve... -
Bogyi007
veterán
válasz
Gergello #97036 üzenetére
Igaz hogy ragaszt rá matricát de annak a levétele otthon megbeszélés kérdése. A hivatkozott linken olvasható hogy egy Thinkpad X260-as gépet vettem tőle, ennek a billentyűzete nem működött korrekten - ezért annak a szalagkábele le van húzva és kaptam a laptop mellé egy USB-s billentyűzetet.
Megbeszéltük hogyha beszerzek egy gyári billentyűzetet esetleg a laptopba akkor nyugodtan kicserélhetjük itthon mi is és a matricát akkor pótolni fogja újra a srác.
De egyre valószínűbb hogy nem cserélek, Inkább veszek egy BT-os vezetéknélküli billentyűzet + eger kombót amit a szintén Lenovo M10 3th Gen tablethez is tudok majd használni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #96556 üzenetére
+Köszönöm a sok hsz-t mindenkinek
Azaz vagy kifogok egy pont jó házat, aminek van ugyanúgy csomó buktatója, vagy kifogok egy pont jó panelt, aminek szintén van egy csomó buktatója. Azt hittem, hogy idővel bölcsebb leszek és az egyik megoldás egyértelműen jobb, mint a másik, de hát...
Egyébként engem egyáltalán nem zavar, hogy nincs a közelben semmi és kell ~havi nagy bevásárlás.
Télen kimentünk pont ezért Sándorfalvára, hogy mennyire büdös a fűtés miatt és kb. ugyanolyan szag volt, mint Tápén. Not good, not terrible.
A fűtés olyan, hogy feljebb tudunk öltözni, de pölö a mostani panel ~27 fok télen, ~28-29 fok nyáron az valami brutális.Abból is kezd elegem lenni, hogy egész Magyarországon rendszeresen itt van a legmelegebb.
Dunántúlra költöznék a hőmérséklet és szmog tekintetében. Persze ott se nagyvárosba, hanem attól pár km-re. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #96547 üzenetére
Ezt kérlek fejtsd ki picit bővebben.
Az előrelépés nyilvánvaló: friss/jobb levegő, kert, esténként garantáltan kevesebb zaj, mi döntjük el mikor és mennyire fűtünk, nincs 79 másik család a körzetben, ahol elég 1 hülyét kifogni...Szerinted mi a hátralépés?
Illetve Szeged speciális eset, mert a körtöltés bent tartja a meleget és bűzt, tehát erősen ajánlott körtöltésen kívülre költözni. Azon kívül viszont nincs panel. Viszont ami nem panel, de közel van, az drága.
Baktó is elvérzett, mert ahhoz túl közel van az autópálya és egy csendesebb pillanatban hallani lehet a morajlását.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #96428 üzenetére
Párhuzamosan parkolok, ülök a kocsiban, várok.. Mögém áll be egy nagyobb Lexus szedán. Kétszer koccan a kocsiknak korrigálás közben, de úgy, hogy bólontok a lökéstől.
Mégegyszer: ott ültem a kocsiban, miközben kétszer is hozzáért parkolás közben.Ha ezt így meg merik tenni, mi mehet akkor, amikor valaki félbehagyja a feladatot és máshova áll.
A tökegyenes vízszintes vonal inkább bevásárlókocsitól lehet.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #96418 üzenetére
Nézd, eddig a közös képviselő és a lakók ragaszkodtak a törvényhez. Én csak segítettem nekik értelmezni a törvényt, és remélem továbbra is ilyen elánnal fognak ragaszkodni hozzá, mert akkor nincs miért haragudni egymásra, hiszen a törvény az törvény, ahogy fogalmaztak.
Egyébként szerintem leszek annyira jó fej, hogy a saját költségemre közös kémény rendberakást (mínusz az ügyvédi költség) el fogom engedni a ház felé. Már úgyis rég kifizettem, fundamenta felé leköltségeltem. Nem akarok én senkivel rosszban lenni, senkinek rossz szájízt okozni. -
-
válasz
Gergello #95903 üzenetére
Én nem rég az ázsiacenter-el fürödtem be.
Tavaly októberben rendeletem tőlük több apró kütyüt írták is a visszaigazoló levélben,hogy mivel több mindent szeretnék így a szállítási határidő "elérheti" az 50 napot.Hát jó ezt még bevállaltam.Olyan 60-70 nap elteltével megkérdeztem az üsz.,hogy még is tudnak-e valamit a megrendelésemről.Ó az nincs meg de ha megrendelem még 1 akkor az már biztos megfog érkezni.Na mondom hát jó legyen megrendeltem ismét ekkor már 70 nap érkezést írtak.Azonnal ment válasz levél,hogy inkább a pénzem kérném vissza.Ott még volt egy kis időhúzás és a végén csak visszautalták a pénzt... -
tisn
addikt
válasz
Gergello #95823 üzenetére
piaci árak rég alacsonyabbak, mint amennyiért a lakosságnak eladja rezsihatár feletti mennyiséget. extra profitot szed be a lakosságon.
helyes. abbol finanszirozza (csak reszben) a rezsihatar alatti olcsositott aramot/gazt. legutobb tan evi 500MRD-ba kerult meg ezenkivul a pluszfinanszirozas, lesz szives mindenki sporolni gazzal/villannyal. en oszinten reg toroltem volna a rezsicsokit is, mindenki piaci aron fizessen, csak ugy lesz sporolas, energiatakarekossagi beruhazas. -
tisn
addikt
válasz
Gergello #95816 üzenetére
ők majd kapják pisi kaka áron
paksi áramot kapja majd direkt vezetéken fillérekért.
az ipari fogyasztok piaci arat fizetnek, nem lakossagi tamogatottat. nyilvan ha fixen lekot nagy kapacitast, akkor kap majd kedvezmenyt. (vagy epit maganak eromuvet)GÁZerőművet kell építeni, ami az orosz méregdrága gázból aranyáron termel a lakosságnak. (olcsóbb lenne a pénzt égetni azzal termelni)
rugalmas, olcso epiteni a ccgt-t es idealis atom/megujulo melle kiegyenlito kapacitasnak. amig nincs ipari lepteku tarolas, addig ez van. epp szetet is lehetne, de hat akkor is lenne siras, hogy gonosz ojban tonkreteszi a gyonyoru kornyezetet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #95816 üzenetére
Mercedes, Audi, stb autógyárak is így működnek. Az Audi GmbH eladja az alapanyagot, alkatrészeket az Audi Kft-nek, a kft összerakja a félkész, vagy kész terméket és eladja a GmbH-nak. Majd a GmbH piacra dobja és eladja például a Porsche Hungáriának.
Többször keres az összeszerelő országon: az alapanyagon, a visszavásárlásnál és majd amikor az összeszerelő országban eladja a készterméket.Na, ezért nem elég egy Audi Kft dolgozójának bére egy saját keze által összerakott Audira.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #95802 üzenetére
De eddig nem úgy volt, hogy az elektromos autózás mennyire király környezetvédő dolog? Kérdem álszenten? Végülis, amíg van olyan ország, ami bírja az akku gyártást árammal (ez vajon a mi esetünkben honnan van?
) és vízzel...
Várom, hogy végre valamelyik következő generációs akkumulátor végre valósággá váljon (tudjátok, amelyik már 10 éve folyamatosan 2 éven belül van), mert ez így egy újabb zsákutcának tűnik, amibe pont most kezdünk egyre gyorsítva belerohanni. -
vizslakutya
senior tag
válasz
Gergello #95704 üzenetére
Melyik szemészet? Sztk vagy Klinika? Az I rendelőt este 19 ig lehet hívni,általában 17 után már esélyes. A Klinika az nagyobb gond,jelenleg költöztetik őket,ők sem tudják,hogy mi merre lesz.
Bőrgyógyász az hónapokra ad időt,ha ad egyáltalán, Tanács utcában van 1 szuper rendelő,megfizethető érakkal. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #95706 üzenetére
Szemészetre a Szentháromság utca elejére jártam, gyakran 3-4 hétre kaptam időpontot. Egyszer felajánlották a sürgősségi ellátást, mivel eltört a szemüvegem és nem volt tartalék, nekem sürgős volt. Oké, menjek fel majd szólítanak. Emlékeim szerint 3-4 órát vártam, utolsóként hívtak be.
Bőrgyógyászat a kakasos templomnál, némi protekcióval 2-3 hétre kaptam időpontot, mire oda kerültem, sebészeti eset lett. Ott viszont már másnap felvágtak. Aznap azért nem, mert műszak végére értem oda.
Ezek 10+ éves szegedi tapasztalatok, de amilyen dinamikusan fejlődik a hazai egészségügyi rendszer, szerintem mostanában is hasonló a helyzet.
-
proper
őstag
válasz
Gergello #95706 üzenetére
Bőrgyógyászt lehet személyesen.
nekem sikerült telefonon elérni őket majd mondott egy olyan időpontot, hogy kiröhögtem és elmentem inkább magánba.
Anyum viszont nem érte el őket telefonon így bement és kapott időpontot 1 hétreÉn már lassan kezdem elengedni a tb fizette eü-t
nagyon ritkán kell bármit is igénybe venni akkor inkább magán,
cserébe kedvesek és alaposak -
válasz
Gergello #94940 üzenetére
SZVSZ ez is összetettebb kérdés. Egy csomó tanár nem csak a fizuért, hanem a munkakörülményekért, a NAT baromságaiért, a kötelező tankönyv miatt is sztrájkolna.
A TV-ben, meg az utcán azonban hiába kiabálod, hogy alakítsák át a NAT-ot. A "Nép" oda sem fog figyelni. Olyat kell kiabálni amit megért a nép. Talán úgy lesz némi támogatás. (ne magadból indulj ki, hanem Marinénit kellene megnyerni, aki elhiszi, hogy az ovisokat nemváltásra biztatják)
Azért jó duma a gyerekek túlterhelése. No azt érti a szülő. Pedig egy l*szt vannak túlterhelve. -
martonx
veterán
válasz
Gergello #94938 üzenetére
Na ja, de pont a tanárok beszélték le őket. Ezek szerint a tanároknak nem is kell fizetés emelés. Az elavult tananyag se zavarja őket. Az egyre növekvő adminisztrációs terheket élvezik. A központosított pénz lenyúló helyeket egyenesen követelik. Röhej ami ebben az országban megy.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #94734 üzenetére
Félreértettél, nem vagyok nyugdíjas ellenes, az én anyukám is nyugdíjas. Csak épp a jelenlegi nyugdíj, nyugdíjas kedvezmények rendszerét tartom rossznak, fenntarthatatlannak, károsnak a társadalom egészére nézve. Ráadásul, mint legnagyobb, könnyen mozgósítható, szavazói tömb, a kialakult helyzet nem csak a Fidesz sara, hanem az összes előző kormányok keze is vatagon benne van, hiszen ki ne szeretne egy ilyen szavazói tömböt a maga oldalára állítani. De nem mennék itt bele mélyebb politizálásba.
-
Frenky89
addikt
válasz
Gergello #94712 üzenetére
Az anyagot nem, a munkadíj ajándék, de nem szeretnék feleslegesen (sok) pénzt elköltetni velük.
#94708 tlac:
A Xeon-os vonalat pontosan így gondoltam én is.
A 4. gen procikkal csak beletippeltem a mindenségbe, hogy egy közelítőleges elképzelésem legyen a költségekről.
A brand gépeknél van valami tipikus szopóroller?
Gondolom a nem szabványos táp az egyik, főleg akkor, ha valami olyan VGA-t akarna az ember, ami nem csak PCIe-n kapja a tápot.
A kis méretű ház lehet a másik: low-profile VGA-t nem nagyon látok eladót, talán a 1050Ti lehet határeset.
Esetleg még a full egyedi alaplap, de olyat biztos nem vennék.
Egyéb?#94706 martonx:
Ezeket én se értem, ráadásul nem is állnak olyan rosszul anyagilag.#94704 stopperos:
Egyetértek, vakvágánynak látom a 775 irányt én is.#94703 pulutodurumo + #94702 hkaroly:
Köszi az ötletek, eszembe se jutott volna. Közvetítettem is, de PC kell.Mekkora találmány ez az új szerkesztő... lehet benne másolni a hsz fejléc részeket, így lehet normálisan válaszolni egy hsz-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest