- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
Emese szalonban valóban van, de ha sürgős, akkor az Obi-ban is lehet kapni ugyanazon az áron.
De, mint írtam citromsav ez is, csak illatosított. A ravak katalógusokban is azt írják, hogy a saját szaniterjeiket citromsavalapú szerrel kell tisztítani. A sima citromsav is dettó ugyanolyan "ragacsos" lett, amikor felfújtam.
Elsőre érdemes kipróbalni ezt, de aztán lehet keverni is magadnak. A fújókás üveg viszont elég minőségi, szóval abban keverem.
-
solena
tag
Durvánsok baleset. Az emberek jelenleg arra vannak rászokva, hogy a síneken parkolnak (főleg a Bajcsyn), és amikor elindulnak a próbakörök, akkor vajon hány miatt fog állni a villamos, akár a körforgalom kellős közepén, mert valami paraszt a sínre parkolt? Meg, azok az autósok, akik a villamosközelkedés miatt nem mernek Szegeden vezetni, egyenesen rettegni fognak
Kemény és sírvaröhögős lesz az első pár hét-hónap, ebben biztos vagyok
A körforgalmakkal nem lenne gond, ha:
- ésszerű helyre tennék, ahol indokolt
- és normális méretűek lennének. Egy tisztességesebb méretű simán bajban van, amikor visszafordulózik a Kossuth térre menő körforgalomban a Tóaljon, nem egyszer láttam, főleg ha a vaksi autós meg a seggébe ül, és éppen tolatna a busz, mert simán meg nem fér el. -
Ezekiell
veterán
Tudom, és tényleg nem is akarom leszólni, biztosan nagyon sokaknak tud segíteni, de nálunk nagyon gáz volt... Multiallergiás csecsemő, hozzátáplálást kezdeni kéne, anya nagyon extrém szigorú diétán, kérdés: mivel kezdjük? Válasz tőle: az anyai ösztön megmondja. Most komolyan??
Szóval ha valakinek van jó gyerek gasztrósa, pls szóljon!
-
Ezekiell
veterán
-
DarkByte
addikt
Több edzőterem is kinyit hétfőtől. Két hét múlva meglátjuk jó ötlet volt-e.
Már ha egyáltalán nem lövik le az egészet az első nap. Eleve nem is tudom, hogy jogod van-e bemenni és ott tartózkodni, mert a leállításukat csakugyan nem rendelték el még. Maguktól voltak zárva eddig.
-
ShadowX
őstag
Nekem is módosítani kellett a futós útvonalamat, újfent... 40-50 perc között szokott lenni, de most találhatok ki megint újat, pedig igen elhagyatott részen futok (Petőfitelep) és későn. Olyan utcákban, ahol eddig csak az ottlakók hajtottak be, mostmár tele van sétálgató családokkal, akik az egész úttestet elfoglalják 3-4-en (néha 8-10-en...). Szülők, nagyszülők, unokák, vegyesen egy csoportban. Biciklisek járdától kezdve úttesten át mindenhol, pedig van kijelölt kerékpársáv. Így ha még próbálkoznék is elkerülni az embereket lehetetlen. A kedvencem a mellettem eltekerő, majd jó 100 méterrel arrébb tüsszentő paraszt volt a héten. Kezét megemelni persze luxus.
Lidlbe szeretek járni a termékek miatt, de most az lesz amit itt mondott valaki. Auchan vagy Metro zárás előtt 1 órával, hátha elkerülhető a tömeg (+messzire van). Egész délelőtt olyan forgalom volta Rókusin, hogy alig lehetett haladni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
fantasztikus, én úgy látom hogy a Polgármesterek "élvezik" a néhány napra kapott hatalmukat, és mindenki úgy tesz ahogy szubjektíven gondolja hogy jó és biztonságos...
Jól mondja pilóta kolléga, Szegeden Botka úr szerintem nagyon meggondolatlan volt, remélem nem lesz közvetett következménye... -
SirRasor
addikt
De ha pozitív lesz, akkor aggódhatunk, mert egy fórumot látogatunk!
Aki nem értené, itt az összefüggés -
pulutodurumo
őstag
Nem konkrétan miattad, csak a sok tisztítószer láttán megfogalmazódott bennem valami.
Most hogy #MINDMEGHALUNK van, mindenki locsolja a domesztoszt meg a hypót. Azt' amúgy senkit nem zavar, hogy "békeidőben" pont ugyan annyira el lehet kapni egy kellemes bakteriális és/vagy vírusos fertőzést ha nyalod a kezed buszozás után. A cégnél van jópár sofőr, meg egy rakat kocsi. Nem állandó, hogy ki melyikkel megy. Eddig jó volt minden retkesen, de most hirtelen olyan tisztaság lett, hogy műteni lehet az anyósülésen.
Tényleg csak azt nem értem, hogy a lakosság nagy része tényleg ennyire egyszerű? -
A távolra állás egyébként is jó lenne, utálom, amikor a seggembe tolja a kocsit, vagy liheg a nyakamba, szinte reszket, hogy mikor pakolhat már, pedig egy másodperccel sem kerül a fizetéshez közelebb ezzel, pont ugyanakkor fogja elkezdeni az ő áruját becsipogni a pénztáros, ha én már fizettem, ha dúródik, ha nem...
Mondjuk a vírus ellen pont nincs értelme, mert a levegőn is megmarad pár óráig, szóval ha fúj egy enyhe szellő, akkor 4-5 kilométerre simán elrepül... -
vizslakutya
senior tag
-
-
azbest
félisten
"A szegedi egyetem rektora a fertőzötten operáló orvos" [hvg]
"nem vonult karanténba, hanem bement dolgozni"
"az egyetemi Coronavirus Ügyi Operatív Bizottságot is vezeti, amely a klinikák és egyetemi intézmények védelmi intézkedéseit hivatott meghatározni és azokat betartatni." -
SirRasor
addikt
Ez már a negyedik nap, hogy a felettünk lakó hangosan hallgatja a zenét olyan fél9-től este 10-ig. Első két nap este 11ig
A probléma az, hogy kb. minden nap felsír a pici baba (még ha csak 1-2 percre is, mert teperünk át, amint lehet), tehát nincs erkölcsi alapom szólni, de basszus...
Ráadásul a tipikus magyar fosokat hallgatja -
SirRasor
addikt
Na itt vagyok, csak a mai nap...elmentem dolgozni, 10 perc múlva telefon, megyek haza, egyik gyerek kórház...most tudtam csak leülni. Hát ez is egy nap
Naszóval Ha elbírja, akkor csakis Win10, mert az a legbiztonságosabb win eddig. A frissítések kb. elmennek, a Windows Defender már ott van a legjobb AV-k között és van rá jó sokáig támogatás. Flame meg minden nélkül: haladni kell a korral na. Mennyien istenítették az XP-t, aztán szépen az is kihalt. Áttértek nagy nehezen win7-re, pedig mennyire szidták a vérXP-sek. Nyilván ugyanez lesz a 10-el is 5 év múlva
Ja amúgy C2D E7500-as gépe van édesapámnak SSD nélkül, 4gb ram, 1903-as win10 van fent és nem egy szélvész, de nincs vele gond.EDIT: amúgy utálom már a win10-et, mert még emlékszem a 1511 és 1607-es buildre és elborzadva látom mi lett az egészből
1607 konkrétan jobban ment egy adott 2 magos gépen SSD nélkül, mint egy win7. Most meg annyi kikapcsolhatatlan szemetet csinál a háttérben, hogy már inkább abba is hagytam a tiltogatást, monitorozást, mert elég volt. Szélmalom harc..
-
Rick4
félisten
Hát nekem se úgy jött össze ahogy én akartam, Asszonynka nőgyógyászati műtét, aztán 2 hét izgi, hogy esetleg rosszindulatú-e a cucc, szerencsére nem, nekem volt egy vesekövem, szerencsére 1 hét alatt kijött, utána 3 hétig hordtuk a 13 éves kutyánkat az állatorvoshoz napi 2x infúzióra, az állapota miatt nem is akartuk itthon hagyni felügyelet nélkül, végül sajnos a múlt héten pénteken altatás lett belőle... Szóval "szerencsére" nem kellett dugóban állnom, de legalább volt rosszabb helyette.
Azt gondolom, mindenben benne van, hogy jól jön össze, de sokszor nem így működik az élet. Sajnos igaz ez egy nyaralásra is, sok olyan emberről tudok, aki eljutott a horvát tengerpartra, de onnan vissza már tréler hozta.
-
Rick4
félisten
Ha én autóval akarok menni, és én döntöm el, mikor megyek, akkor tudván, hogy nem szerencsés a nyugat-európai vendégmunkások vonulására időzítem a nyaralást, kitalálok valamit az ellen, hogy a legrosszabbkor legyek rossz helyen, vagy máskor megyek, vagy nem arra megyek, amerre ők vannak, a balesettel meg nem lehet mit kezdeni. Szeptemberben már lehet Prágába menni, nem lesz sok külföldi az úton, nem lesz forróság a városban.
Amúgyis azt mondom, hogy nap 400 km-nél többet megtenni nem érdemes, miközben az ember rengeteg érdekes hely mellett autózik el, a kevesebb néha több. Decemberben voltam amúgy Prágában, reggel 7-kor indultam, délután 3-kor ott voltam, elintéztem 5 perc alatt a dolgom, és jöttem is haza, sajnos nem fért bele még plusz egy nap sem, este 11-kor már itthon voltunk. Most is 7 órát ír erre az útra a google maps, 6:40-et a waze, szóval ennyi a minimum amúgyis. Normál megengedett tempóban, a szabályokat betartva, nem padlózva közlekedtem, ráadásul a téli időjárásból adódóan a belső sáv belső felén az elválasztó betontömbök tövénél 30-40 centi széles jégréteg volt, a külsőben a kamionok, sok helyen sávszűkítés, szóval jó időt nem lehetett futni, de nem is nagyon lett volna hova nyomni.Ezzel az utazással mindig baj van, én pont azért nem preferálom a távoli célokat, mert nincs időm utazni, a repülő autó nélkül kényelmetlen, és 2-3 napnál nem maradék tovább egy fix helyen, ha nem muszáj. Az idei nyáron eddig összesen annyi fért bele, hogy egy nyári nap délután 5-re leértünk a Balaton partra, akkor is csak azért, mert a közelben volt dolgom, másképp esélytelen lett volna, fürödtünk, kajáltunk, és este 8-kor már indultunk haza. Most nézegetem Fiume és környékét, mert lenne dolgom Zalaegerszegen, és akkor már nincs messze a horvát tengerpart, szeptemberben meg érdemes még leugrani Montenegróba, az is belátható táv, 4-5 nap kijön nevetséges pénzből. Nyár elején meg majdnem elmentünk Zakopane- Krakkó felé, mert akkor meg ott lett volna dolgom, de végül a szállító megoldotta, nem nekem kellett mennem.
-
tixem
addikt
Ennyi pénzért nincs normális billentyűzet, legalábbis mechából. Billentyűzetes topikban én is rákerestem a márkára, semmi extra. Én az árukeresőn néztem előbb meg.
Ha a világítás a lényeg akkor meg kell venni a legolcsóbb vackot azt kész. A 3 ezresről, az 5 ezresről meg a 10 ezresről is ugyanúgy le fog kopni a festés a billentyűkről fél év alatt. Annál okádékabb meg nem nagyon van.
De nekem mindegy.(#82227) fradi81
én sem vennék membránosat. De 10k-ért sem cherry klón gagyi mechát. Tipikusan az az árkategória ahol az egyik már mocsok drága ennyiért, a másikból meg übergagyit kapsz.
Vagy kevesebbért és évente akár újat, vagy hozzácsapni még egyszer azt a 10 rugót és már esetleg van normális is. -
tixem
addikt
szerintem tök felesleges mecha egy gyereknek, amit egy normális magyar kiosztású billentyűzetre költenek (minimum 25 ezer), azt másra tudják fordítani. Egész jó membránosok is vannak már 10 ezer alatt, nekem egy genius volt a mostani mechám előtt. Jobb nem lettem a mechától és a genius is bírt 5 évet. 5 ezerért vettem.
A fennmaradó összeget lehet vga-ba forgatni, vagy normális hűtésbe, 5 év garis ssd-be (Samsung), akármi másba aminek értelme is van.
-
Pho3bus
tag
Abban az időszakban tűnt el a házirend, amikor elkezdték. Próbáltam azóta kérni a kk-tól, elvileg hétfőn lesz. Amikor annó mi végeztünk felújjítást a közvetlen szomszédságba becsöngettünk, hogy kiderítsük kit és mikor zavarunk, így próbáltuk igazítani. Alapból nyilván nem ment mindig, de legalább gesztusnak jó volt, így kicsit enyhűl a felgyülemlő feszültség.
Van gyerekük, neki újjítják fel a lakást, hogy beköltözzön.
A legnagyobb problémám a kiírással, hogy annyit írtak csak hogy bocsi, se időpont, se semmi. Jönnek mikor ráérnek, és ezzel azért igen nehéz bármit is tervezni.
-
Pho3bus
tag
Alapból úgy jöttek ide, hogy senkinek nem szóltak, illetve azután sem jöttek megkérdezni, hogy zavar-e hogy Ők vasárnap fúrnak. A történet, ahol elküldték feleségemet pedig úgy zajlott, hogy fektettük a gyereket, normális hangon feleségem megkérdezte, hogy lehet-e esetleg tudni meddig tart a fúrás mert altatnánk a gyereket, és erre érkezett a "menj a picsába, meg kölözz tanyára". Részemről itt egyértelműen látszott már, hogy kompromisszumot nem lehet egy olyan emberrel kötni, aki egy normál hangvételű kérdésre, agresszíven és személyskedve válaszol.
-
Egyrészt 12 volt a térképen, amikor írtad, másrészt az nagyon nem szélcsend a lufisoknak. Minél erősebb a szél, annál egyenletesebb az iránya a magasban is. Nekik meg az kell, hogy rétegenként más iránya legyen, az meg csak gyenge szélnél lehetséges. Ráadásul északi, úgyhogy nem is nagyon lehet rá innen feladatot kiírni, mert szerbiába nem mehetnek át...
-
-
macilaci78
nagyúr
Nem akarom lejáratni sem az üzletet, sem bobát, de elég slampos. Viszont egy nagyon komoly fokkal jobb, mint a "jövedelemigény megjelölésével" elvárt önéletrajzok. Ez már az, amitől falra mászok. Vagy beírok egy olyan összeget, amiért munkaidőben dolgozni vagyok hajlandó, vagy beírok egy olyat, amiért munkaidőben is ugyanúgy csak vegetálok, mint az alacsony bérigényemből munkaidőn kívül is tenném. Kinek jó ez?
-
SirRasor
addikt
De ez miért jó nekik?
Ted_Beneky jaja, ezt találtam nemrég, mert valaki kérdezte facén, de ezt se írták ki máshova
-
veze
őstag
lényeg a lényeg
konvektorral is lehet füteni , meg jó az is, ( meg nekem ugyan nem kéne az biztos ), főleg nem 200ezer forintos parapetes konvektor 5 helyiségbe 5x200e ért
biztos van persze 50ezerért is konvektor, de akkor az meg olyan is valószínűleg.. mint a hagyomásos , gazdasagtalan.
Az igazán igényes megoldások és kivitelezési és automatizálási lehetőségek kazánnal valósíthatók meg, itt sem kell minden helyiséget egyformán füteni, ha kell ha nem ( már ha ez előny lehet egy konvektorosnál), tudja biztosítani azt a lehetőséget is mint a konvektoros, nevezetesen nem minden szobát fütök egyöntetüen ( mellesleg egyúttal van használati melegvize is, én még olyan konvektort nem láttam ami mellesleg a fűtés mellett még használati melegvizzel is ellátna
Az meg hogy nyilászáro csere meg szigetelés kivül és akkor a konvektoros is jo lesz, az ok, de ugyanezeket a további előnyöket a kazánosnál is hozza ezek megvalósítása, szóval még nagyobbat tol a kazán javára komforban és működtetési költségekben -
martonx
veterán
Hopp mondjuk az árát nem néztem meg, 200K tényleg elég húzós egy új konvektorért
(viszont nem kell hozzá vízmelegítő).
Bár arról sincs fogalmam se, hogy egy fűtéskorszerűsítés mérnöki tervezéssel, engedélyeztetésekkel, vízszereléssel, radiátor vásárlással, szakik felhajtásával, járulékos költségestől, munkaórástól, mibe kerül. Feltételezem, ez se fél millióból jön ki -
martonx
veterán
Nem azt mondtam, hogy a konvektor pont ugyanolyan hatásfokú, mint egy csúcs kazán, csak a felhozott példára írtam, hogy ne az alapján ítéljük már meg, hogy a konvektor csakis rossz döntés lehet.
Azért ha valaki 3-4 konvektorról akar átállni kazános gázfűtésre, erősen kétlem, hogy ha a legjobb konvetorokat is veszi meg, 2/3-ad annyiba kerülne mint egy kazánra átállással, radiátorok, vízvezeték, meg kémény bélelés, meg mérnöki munkák, meg engedélyeztetések, meg mindenestől. Ugyan hagyjuk már. Miközben havi szinten spórol 1-3 ezer forintot.
Ezzel megint nem azt akarom mondani, hogy a konvektor jó, csak ha már valaki fűtés korszerűsíteni szeretne, akkor én elsőre a nyílászárók cseréjével kezdeném, utána ha szükséges jöhet egy külső hőszigetelés, majd alaposan elgondolkodnék, utána számolnék, hogy a 4db konvektor cseréje új modern konvektorokra, egy könnyen kiszámolható összeg, összevetve a komplett fűtés korszerűsítés minden járulékos költségével együtt, tényleg megéri-e?
Ja, és amikor modern konvektorról beszélek, akkor nem ezer éves konstrukciójú, aranyárú FÉG szarokra gondolok, hanem pl. ilyenekre: http://www.ikszel.hu/fondital-gazkonvektor-olaszos-formatervezes-magas-muszaki-szinvonal.html
-
martonx
veterán
Azért a képlet közel se ilyen egyszerű. Óriási különbség tud lenni konvektor és konvektor között. Plusz nem mindegy, hogy egy 40 éves leharcolt konvektorral fűtött az ismerősöd egy szobás polgári lakást 4 méteres belmagassággal, olyan nyílászárókkal, amit rendesen csukni se lehet, vagy most egy új építésű társasházban jó nyílászárókkal, pici belmagassággal fűti az egész lakást ugyanannyiért.
-
SirRasor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest